PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsporlarına Giriş

Mechanix
08-02-2013, 18:36
Blog'umda "Motorsporlarına Giriş " adı altında bir yazı yazdım. Yeni başlayacak arkadaşlara bilgi vermek amaçlıdır.

Özel mesaj ile sorulan soruların toplu cevabı niteliğinde bir yazı yazmaya çalıştım.

Motorsporlarına Giriş « Drift Days (http://drifttr.com/2013/02/08/motorsporlarina-giris/)

TaGo
08-02-2013, 18:53
Doğru söze ne denir? Benim hayalimdi yarışçı olmak. Ralli hariç hepsinede meyil etsek ve başlasakta devamı getirilemiyor

Karakuş
08-02-2013, 19:02
Çok güzel bir bilgilendirme, tebrikler.. "".Paranız olmazsa bu iş olmaz. Ve evet bu yolda her zaman yalnızsınız. Sizi desteklecek kimse olmayacak. Belki manevi destek bile bulamayacaksınız""

lethaldoze
08-02-2013, 19:09
Çok güzel ve olayın içyüzünü yansıtan, dışarıdan göründüğü gibi olmadığını gösteren bir yazı olmuş.
Özetle: money money money....

63owen63
08-02-2013, 19:15
Çok acı ama hepsi mermi kadar soguk ve gerçek.. Facebookta paylaştım üstadım,müsadenle.

Anti
08-02-2013, 19:18
Durumu net ve samimi bir şekilde ifade etmişsin, güzel paylaşım için teşekkürler.

Harun S.
08-02-2013, 19:47
Türkiyede içinde olduğumuz durumu çok net ve anlamlı bir şekilde ifade etmişsiniz. Elinize sağlık..

arfy
08-02-2013, 20:06
ailem ve yakınlarımdan drift yaptığımı bilen herkes eeee ne kazanıyosun bi işe yarıyor mu diye soruyor hep .. bu yazının bir benzerini anlatmak zorunda kalıyorum.. TR şartlarında kazanmak hayal , cebinizdeki ne var ne yok gidiyor .. çok doğru tespit ..

dj_batukaan
08-02-2013, 20:10
abi öyle bi anlatmışki sayfanın sağ tarafındaki Sponsor ol butonuna basıp sonrada kaçasım geldi ))))

TünayK
09-02-2013, 19:19
Üstüme başıma giyecek bir pantalonum olmadığı zamanları hatırlıyorum.Ama haftasonuna arabam hazır olmalıydı.

caps yok mu panpa?:)

ghibli06
09-02-2013, 20:13
ben de okudum çok güzel bir yazı olmuş, M.Tahincioğlu'nun motorsporlarına verdiği zarar uzun süre toparlanamayacak gibi duruyor... drift yeni bir motorsporu dalı TR için ama burada yazılanların aynısını bütün dallara genelleyebiliriz...

ReßeL
09-02-2013, 20:55
eline saglik, cokca paylastirilip okutulmasi gereken, tecrubeyle sabit bir gercek.

Trane46
10-02-2013, 02:03
Abi yorumuna söylediğim gibi.
Yarışçı olmak istiyorsak Finlilerin arasına karışıcaz farketmezler bizi. adamlar her gün bi pilot çıkartıyorlar.

alperkirman
10-02-2013, 02:56
umut fakirin ekmeğidir.
para kazanmak için başlamak insanları çabuk bezdirebilir ama sevdiğin için hobi olarak başlamak daha uzun soluklu bir şekilde yol almana yardımcı olabilir.
elinize sağlık çok güzel ve doğru bir yazı olmuş :)

ozan kayahan
10-02-2013, 20:17
ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş, duygulandım okurken
çok samimi olmuş..
duvara ailenin belki sevgilinin fotoğrafı yerine araba posterleri olur, aşk tarifsizdir ,karşılıksızdır..
yazınızda olduğu gibi..

Sportivo
10-02-2013, 22:12
ama şunu da kabul etmek lazım bu spor sadece ülkemizde değil dünya da pahalı ve belli yerlere gelmeden gel demiyor sana hiç bir sponsor.
hatta bazı konularda ülkemiz ucuz bile...
ama bizim seçtiğimiz sporun doğası bu ben iki gün önce tulum aldım 1000liraya futbol sevsem belki 150 liraya krampon alacaktım, gerekliliklerini yerine getirmek lazım...

arfy
10-02-2013, 22:49
bir çok yere göre parça , otomobil , yedek parça olarak şahin doğan haricinde ucuz olduğumuzu hiç sanmam .. herşey ucuz olsa benim bir motorsporu yapabilmek için herşeyden önce benzine ihtiyacım var oda dünyanın ilk sırasında yer alıyor .. nasıl yaşamak için ekmek su lazımsa motorsporu içinde yakıt gerekli ***** .. daha onu almakta zorlanıyoruz diğerlerini saymaya gerek yok :)

brkkksln
10-02-2013, 22:55
paran varsa range rover paran yoksa game over dedikleri bu heralde...

hayırlısı bakalım...
paylaşım içinde teşekkür ederim.

Sportivo
10-02-2013, 23:49
bir çok yere göre parça , otomobil , yedek parça olarak şahin doğan haricinde ucuz olduğumuzu hiç sanmam .. herşey ucuz olsa benim bir motorsporu yapabilmek için herşeyden önce benzine ihtiyacım var oda dünyanın ilk sırasında yer alıyor .. nasıl yaşamak için ekmek su lazımsa motorsporu içinde yakıt gerekli ***** .. daha onu almakta zorlanıyoruz diğerlerini saymaya gerek yok :)

öyle demeyin ucuz bazı şeyler ;)

TarikS
11-02-2013, 00:43
Surekli drift antrenmani yapayim falan tarzi butce zaten yok da, stok motora turbo + coil + gergiler falan sadece "gerekli" sekilde bir araba yapmak icin E36 mi daha mantikli yoksa 200sx ler mi?

Alip haftasonu arabasi seklinde yapsam nasil olur acaba diye cok dusunuyorum da. Zaten onu yapinca yanina anca 2001 1.4 Corsa falan alabilirim para kalmaz :D Bu kararsizlik bitiriyor

Karakuş
11-02-2013, 05:11
öyle demeyin ucuz bazı şeyler ;)

bende size katılmıyorum. yıllardır rallileri takip ederim, eskiden görevde almıştım bazı rallilerde. ''bence'' kesinlikle ucuz değil hiç bir şey. en basitinden örnek verirsem eğer; arada time triallere katılırım düşüncesiyle evo 9 için yarı slick lastik sordum bir ralli pilotu abime. tanesine 350euro artı kdv dedi. bu ucuzluk değil kanımca. ona keza Türkiye nin gelir seviyeside belli. millet olarak avrupa düzeyinde kazancımız olsaydı zaten bir çok pilot sahibi olabilirdik. ama maalesef yarış kayıt sayıları ortada. Federasyondan yeterli destekte yoktu bu güne kadar. inşAllah Demir Berberoğlu yönetimi biraz olsun amatörü destekler. zaten bazı şeyler yapmaya başladılar bu amaçla. ayrıca Türkiye de motorsporları halen ''zenginsen yarış'' düşüncesiyle yapılıyor. o yüzden de bir Ragnotti ya da H.Toivonen gibi bir yarış kahramanımız yok. umarım ilerleyen seneler daha güzel olur.
vive le sport.. saygılarımla..

kickbuttowski
11-02-2013, 05:58
Aslında motorsporlarının yapılmasının önündeki en büyük engel (bence tabi) araç fiyatları.. Avrupada 3-4 bin liraya en azından güvenlik standartlarına uygun rollcage'li, bucketseatli, 5 noktadan kemerli 150 hp bir araba alınabiliyor..

@Tariks
Sizin yapmanız gereken 4 çift kabak lastik, bir otopark ve bir çift yol dubasıyla 90 ve 180 derece dönüş antrenmanı yapmak. Dubanın etrafında ara vermeksizin daire çizip tekrar geldiğiniz yönde gidebilmeye başladığınızda 3 temel drift tekniğini kullanarak viraj dönmeyi denemeniz gerek; el freni, shift-down (vites düşürme) ve powerover (viraj çıkışı tam gaz vererek yanlama)..
Bunları tamamen kavramak zaten baya zaman alır daha sonra drifte uygun bir araba alıp, feint, brake drift, heel and toe vs gibi diğer teknikleri öğrenmeye çalışabilirsiniz. :)

halilcan9455
11-02-2013, 06:21
sponsor olayına en azından devletin el atması lazım.
yurtdışında ki gibi herşeyi karşılamasını hayal etmemek lazım ama en azından drag-drift-time trial ile uğraşan kişileri belirleyip ( çok zor olmasa gerek ) bu sporculara özel bir kart çıkartıp sadece benzinden vergi alınmaması sağlanırsa bile ülkemizde motorsporları daha ileriye gideceğini düşünüyorum.
- x kişi 5000 tl ye motor topluyor. Rodajda 1500 tl benzin harcıyor.

TarikS
11-02-2013, 09:52
Aslında motorsporlarının yapılmasının önündeki en büyük engel (bence tabi) araç fiyatları.. Avrupada 3-4 bin liraya en azından güvenlik standartlarına uygun rollcage'li, bucketseatli, 5 noktadan kemerli 150 hp bir araba alınabiliyor..

@Tariks
Sizin yapmanız gereken 4 çift kabak lastik, bir otopark ve bir çift yol dubasıyla 90 ve 180 derece dönüş antrenmanı yapmak. Dubanın etrafında ara vermeksizin daire çizip tekrar geldiğiniz yönde gidebilmeye başladığınızda 3 temel drift tekniğini kullanarak viraj dönmeyi denemeniz gerek; el freni, shift-down (vites düşürme) ve powerover (viraj çıkışı tam gaz vererek yanlama)..
Bunları tamamen kavramak zaten baya zaman alır daha sonra drifte uygun bir araba alıp, feint, brake drift, heel and toe vs gibi diğer teknikleri öğrenmeye çalışabilirsiniz. :)

O konulari gunluk araclarla cozdum bitti, o yuzden yetmiyor artik daha yetenekli bir arabayla eglenmek istedigimden arayis icindeyim

Jem89
11-02-2013, 10:09
O konulari gunluk araclarla cozdum bitti, o yuzden yetmiyor artik daha yetenekli bir arabayla eglenmek istedigimden arayis icindeyim

Kanka bende şeyi araştırdım bak dün.. Ülkü motorsporlarına başvurdum.. Ümit Ülkü eğitim veriyor.. 500 tl karşılığında.. Sertifika alıyorsun.. Ondan sonra bütün yarışlara katılma imkanın oluyor.. Siena cuptur volkicar type-r cup vs.. :) Bunu araştır derim :)

arfy
11-02-2013, 11:32
Surekli drift antrenmani yapayim falan tarzi butce zaten yok da, stok motora turbo + coil + gergiler falan sadece "gerekli" sekilde bir araba yapmak icin E36 mi daha mantikli yoksa 200sx ler mi?

Alip haftasonu arabasi seklinde yapsam nasil olur acaba diye cok dusunuyorum da. Zaten onu yapinca yanina anca 2001 1.4 Corsa falan alabilirim para kalmaz :D Bu kararsizlik bitiriyor

''gerekli'' için yapıcakların çok sert bir araba olur gün için kullanımda .. en azından mercedesten sonra at arabası sertliğinde gelicektir.. burçlar coil gergi swaybar vs vs .. araç olarak parça fiyatının ne kadar önemli olduğunu tecrübe ettim.. parçası bulunur ve uygun olan araç tercih et de ne edersen et :) 3.25 idealdir kısacası :D

Kanka bende şeyi araştırdım bak dün.. Ülkü motorsporlarına başvurdum.. Ümit Ülkü eğitim veriyor.. 500 tl karşılığında.. Sertifika alıyorsun.. Ondan sonra bütün yarışlara katılma imkanın oluyor.. Siena cuptur volkicar type-r cup vs.. :) Bunu araştır derim :)

500 TL eğitimden sonra sertifika , ve özellikle cup car araçlarının kiralarını da iyice öğrenmek lazım .. süprizle karsılasmamak adına ...

kickbuttowski
11-02-2013, 15:27
Cup car yarışlarına kendimiz araba hazırlayıp katılabiliyor muyuz?

Dediğiniz şeyin arabayla alakası yok aslında bence arkadan itişli her arabayla drift yapılabilir sonuçta D1'de yarışmayacaksınız. Yine de dikkat edin feint yaparken mesela oraya buraya çok ciddi patlayanlar var.

arfy
11-02-2013, 15:31
Cup car yarışlarına kendimiz araba hazırlayıp katılabiliyor muyuz?

Dediğiniz şeyin arabayla alakası yok aslında bence arkadan itişli her arabayla drift yapılabilir sonuçta D1'de yarışmayacaksınız. Yine de dikkat edin feint yaparken mesela oraya buraya çok ciddi patlayanlar var.

Her arkadan itiş arabayla drift yapılır lafı bence sacma olmuş.. Bi nebze doğrudur hemen hemen her arkadan itişle sokaktan yan çıkabilirsiniz ama drift yapamazsınız.. Tabi sınırsız butce yoksa.. İstedikten sonra vw golfle bile drift yapılır parasını bastıktan sonra...

Jem89
11-02-2013, 15:38
500 TL eğitimden sonra sertifika , ve özellikle cup car araçlarının kiralarını da iyice öğrenmek lazım .. süprizle karsılasmamak adına ...

Sertifika ücretsizmiş öğrendiğim kadarıyla.. 1 günlük bir eğitim sonunda Milli Eğitim onaylı sertifika veriliyormuş..

Tabii cup araçlarının kiralama bedellerini konuşmadım.. Ben sadece bu eğitimi almayı düşünüyorum önümüzdeki haftalar içerisinde.. Ondan sonra da bütçe ayırabilirsem kiralama fiyatları da uygun olursa cup koşturmak istiyorum..

Ama kesinlikle motorsporları pahalıdır.. Yani gerçekten güzel bir geliriniz yoksa aylık 1000-1500 lira alanlar için bir spor değil.. :)

GökhanO
11-02-2013, 15:40

@Tariks

drift bible'ı guzelce izlemessin tebrikler :icon_tup:

Brs_eg
11-02-2013, 15:46

link alabilirmiyim ?

bu arada tarik bence teorik eğitimi geçmiş,pratiğinde yarisi kendi arabalariyla yapmiş durumda.

kanka bence niyetin var ise 200sx boşver :D

güzel bi 325 veya 328 al.hem bunlari bu sure içinde 2. arabayi alana kadarda rahatlikla gundelik kullanabilirsin..

tabi arabayi alip yaptiktan sonrada cozumu gereken bi iş var :)

bu işi sokakta yapmak yetersiz kaldiginda devamini getirebilecekmisin. :)
işim olmaz dersen ztn problemde yok :D

arfy
11-02-2013, 15:48
3.28 yerine 25 tercihi daha mantıklı..

GökhanO
11-02-2013, 15:50
cok asırı gucler hedeflemiyorsanız 328 de olur dusuk basınclı turbo ile sorunsuz kullanan arkadaslarımız var

arfy
11-02-2013, 15:52
Garantiye alıp 25 almak iiidir... Basınç geldikçe gelsin istiyor insan ne de olsa.. 28 de olur tabi olmaz değil

Jem89
11-02-2013, 15:54
Tarık boşver sen bunları gel biz senle type-r cupta kırbaç vuralım hatatatta hauhauha :D

Şaka bir yana drift gerçekten bambaşka bir zevk.. Ama dediğiniz gibi biraz bütçeye bakıyor.. Lastik masrafı vs sürekli bir gider.. :)

GökhanO
11-02-2013, 15:55
Garantiye alıp 25 almak iiidir... Basınç geldikçe gelsin istiyor insan ne de olsa.. 28 de olur tabi olmaz değil

buyuk alırım seneyede giyerim diyosun yani :)

kickbuttowski
11-02-2013, 15:57

Sadece drift bible'ı değil best motorin serisinin 40 bölümünü hot version'un 80 bölümünü video optionun tüm bölümlerini de izledim.
Söylediklerimde yanlış bir şey mi var?

TarikS
11-02-2013, 16:00
Baris'in dedigi gibi olay, zemin ve arac musait oldugu surece tekniklerde sorun cikmiyor da iste kilit, sertlik veya manuel sanziman olmadi mi tokezleyebiliyoruz yer yer :)

150bin km altinda manuel vitesli 325 sedan/coupe topu topu 3 tane araba cikiyor sahibindende zaten :D

3.'su les, ilki pahali gibi.. SC olan tanidik mi, Ecufast'te dynoya cikmis galiba

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-essiz-emsalsiz-turunun-sonu-325-coupe-108091923/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-super-charger-325-114555909/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-1992-model-3.25-235-bg-3.28-113310909/detay

Ben uygun bir firsatta JDM Works'e ugrayip parcalar maliyetler vs. hakkinda bilgi alayim :)

GökhanO
11-02-2013, 16:02
Sadece drift bible'ı değil best motorin serisinin 40 bölümünü hot version'un 80 bölümünü video optionun tüm bölümlerini de izledim.
Söylediklerimde yanlış bir şey mi var?

Söylediklerinde yanlıs olup olmaması sorun değil, hepimiz izledik o videoları zamanında. Bunu o lafları etmden once yazsan, "arkadas ben bunları izledim bunlar tekniklermis sende dene desen" sorun yok. Ama oyle bir yazmıssın ki sanki 10 yıldır profosyonel drift yapiyorsun, adama soyle yap boyle yap diye yazıyorsun :) Neyse amacım seni kırmak degil beni yanlıs anlama.
Yeri gelmisken yazayım seninle cok alakası yok ama forumda da son zamanlarda bir alıskanlık türedi, bazı kardeslerimiz geliyor hic bi tecrubeleri olmadan sadece okudukları yada sagdan soldan duydukları bilgiler ile ahkam kesiyor; "sunu yap, bunu yapma bunu dene, oyle olmaz boyle olur vs.." yahu bu nasi bi özgüven, burda belki senden cok daha bilgi kisiler var onlar bu sekilde yazmazken, bu neyin kafası anlamıs degilim.

kickbuttowski
11-02-2013, 16:06
Yani yazdıklarım yanlış değil ama yazan kişi yanlış doğru mu? Tecrübesi olanların ahkam! kesmesinde sakınca yok ama tecrübesi hakkında bilgimiz olmayanların ahkam! kesmesi yanlış..?

Gurk@n
11-02-2013, 17:01
Elinize sağlık herşeyi çok net açıklamışsınız.

Mesela ben yeteneğimin boşa harcandığını düşünmekteyim(Ralli Konusunda)

Sponsor destekleri yok başbakanın dediği gibi bir babayiğit çıkıp alın size para alın size motor demiyor.

arfy
11-02-2013, 17:42
Yani yazdıklarım yanlış değil ama yazan kişi yanlış doğru mu? Tecrübesi olanların ahkam! kesmesinde sakınca yok ama tecrübesi hakkında bilgimiz olmayanların ahkam! kesmesi yanlış..?

söyleyen kişi yanlıştan ziyade arkadaş gözlemlediği bişeyi söyledi.. haklılık payıda var .. sonuçta tecrübe edip anlatan kişi : tecrübesini anlatır .. olucakları söyler durduk yere ahkam kesmez .. ama tecrübe etmeden drift bible , best motoring forza 4 GT5 falan takılan çok insan o öyle olmaz böyle olur diye akıl vermeye çalışıyor .. senle alakalı değil yanlış anlama genel olarak söyledim ..

Brs_eg
11-02-2013, 17:45

problem yazdiklarin degil.yazan kişide degil.

yazma\aktarma bicimin demek istenmiş.
sen daha olumlu yaklaşipta anlamaya calişcagina.
ünlem ve soru işaretleri dolu bişyler yazmıssın yine özgüven patlamıssın.
karşındaki kişi 30 yaşında ve driftin içinde olan birisi.

onlarıda geçtim karşına alabilcegin en efendi kişilerden.

o yuzden seninde biraz ılımlı ve anlayişli olmani tavsiye ederim.

kickbuttowski
11-02-2013, 18:05
@Brs_eg Ahkam kesiyorsun diye ithamda bulunan ben değilim abi kusura bakmayın. Yanlış bir şey söylemedim kimseyi yanlış yönlendirmedim ''Sen çok drift bible izlemişsin'' diye kimseyi de yermedim. İsterseniz daha önceki postları okuyup olayın nasıl geliştiğine tekrar bakın.

Sizinyapmanız gereken 4 çift kabak lastik, bir otopark ve bir çift yol dubasıyla 90 ve 180 derece dönüş antrenmanı yapmak. Dubanın etrafında ara vermeksizin daire çizip tekrar geldiğiniz yönde gidebilmeye başladığınızda 3 temel drift tekniğini kullanarak viraj dönmeyi denemeniz gerek; el freni, shift-down (vites düşürme) ve powerover (viraj çıkışı tam gaz vererek yanlama)..

Gördüğünüz gibi kimseyle senli benli konuşmadım kötü bir şey söylemedim kendimce doğru bulduğum yararını gördüğüm bir bilgiyi bir başkasına yardımcı olmak amacıyla aktarıyorum. Daha doğrusunu bilen sen yanlışsın diyen varsa başım üstüne.

Forumda evet öyle bir durum var ama suçlusu ben değilim foruma kabul edilecek üyeleri ben seçmiyorum.
Ben de kendimce bir şeyler yapmaya motorsporlarına katılmaya çalışıyorum tüm paramı hızlı bir araba almak için döktüğüm de oldu, oto mezarlığında -20 derecede çıkma parça aradığımda oldu, pist rekorunu kıracağım diye tüm haftalığımı ta hafta başından gokarta yatırıp haftanın geri kalanı aç kaldığım da oldu.
Tüm bunları bilmeden beni sadece yaşımla yargılayarak ahkam kesiyorsun denildiğinde kusura bakmayın ama benimde sinirlerim tepeme çıkabiliyor.

Yine de Gökhan abiden özür dilerim bazen damarıma basılmış gibi hissedince sivri dilli olabiliyorum..

M_PROJECT
11-02-2013, 18:40
Elinize sağlık herşeyi çok net açıklamışsınız.

Mesela ben yeteneğimin boşa harcandığını düşünmekteyim(Ralli Konusunda)

Sponsor destekleri yok başbakanın dediği gibi bir babayiğit çıkıp alın size para alın size motor demiyor.

dunyanin heryerinde motorsporlari pahali bir spordur , kendi aracinla rally crosslara katilabilirsin , cok ciddi butce gerektirmez amator isler . gonul vermek onemli olan , harcandigini dusundugun kadar yetenegin varsa , aracina homoloje bir roll cage koltuk alip bazi ufak modifikasyonlar ile yarislara katilabilirsin .

Kocabay
01-07-2014, 21:37
Türkiyede motor sporlaeı hayali olmayan yoktur sanırım ama biryere kadar kendi imkanlarınla gidebiliyorsun ondan sonra önüne parasal engeller çıkıyor ve maalesefki devam edemiyorsun.

Bugüne kadar birçok spor araba kullandım ama biryerdn sonra güç yetmiyor , sadece arabayla olmuyor maalesefki masrafları çok ağır bir spor , keşke biraz daha destek olsada ülkemizde de daha fazla genç yetenekler çıksa

Setre
23-07-2014, 10:18
Türkiye'de sponsorluk olayı gerçekten çok ama çok zor bunun sebebide sponsor olan firmanın çok işine yaramaması. Geçenlerde hesapladık örneğin bir firma size sponsor oldu. 10000 tl lik bir sponsorluk. Bunun galiba %2 sini vergiden düşebiliyor. Bu şekilde hatırlıorm ben ama cidden çok komik bir rakam.

Bu sebepten memlekette otomobil sporları "zengin" sporu :) Sponsorluk olayını geliştirirse ülke otomobil sporlarındada çok iyi yerlere geliriz.

Türk milleti zaten arıza millet, e otomobil sporları arıza sporu :) tam bizlik aslında yeterki destek olsun.

ef186
24-07-2014, 01:42
O öyle değil güzel kardeşim .
Sponsor firma sponsorluğunun 100 de 100 ünü gider gösterir.zengin sporu modifiyedir nedenmi ?
Modifiye tanımı dünyada motorsporları arasında yoktur çünki zevkine göre geliştirmek demektir .
Bu nedenle motorsporları ( TR Pist şampiyonası ,Drag ,drift, Ralli , Offroad vb.) branşlar dışında sponsor bulamazsınız (bknz FİA ) . Bu sokakta iyi kavga etmek ile boksör arasındaki ilişki gibidir sokakta kavga eden tutuklanır boksör örneği ile bakınız mike tyson serveti .....
Heyecanını anlıyorum taktir ediyorum ancak motorsporları otomobil modifiye etmekle alakalı değildir yani modifiye edince motorsporlarına dahil olunmaz motorsporu yapan bir pilot olunmaz yada aracın motorporlarında Yarışan bir araç olmaz . Son zaman forumda güncellediğin konulara bakarak sölüyorum araştır öğren sana bişeyler katsın sonrasında bir konu hakkında masa başına geç (bu son yazdığım sponsorluk le değil genel olarak modifiye ve otomobil ilişiği ile alakalı) .
Keza bu değerli bir nasihattir . Araştırmanı okumanı ve kural kaide dünyadaki otomobil sporları ve modifiye ile ilgili bunu ulusal anlamda bilen yaşamış ve tartmış abilerinle sohbet ederek neyin ne olduğunu daha iyi öğrenmeni tavsiye ederim .

Ozan Özer
04-11-2014, 07:55
Çok güzel bir yazı olmuş,elinize sağlık..
Daha öncede evlilik arifesinde bile elde avuçta ne varsa bu spora yatırdığınızı okumuştum.Allah size sabır ve şans versin;zorluklar içerisinde yılmadan usanmadan bu işi devam ettiriyorsunuz ve yapmak isteyenlere de yol gösteriyorsunuz.

Mechanix
04-11-2014, 09:59
Yıllar geçiyor ama değişen pek bir şey yok. Biz yıllardır bu işi geliştirmek için uğraşıyoruz , ama sonra bir firma çıkıp "Drift" adı altında kaza yapıp insan yaralıyor. Ve mutlu son , Drift daha önce drag'da olduğu gibi çıkmaza giriyor. Bazen sadece sizin iyi şeyler yapmanız da yeterli olmuyor maalesef.

TaGo
04-11-2014, 10:05
Alokol firmalarından sponsorluk hakkı elinden alınır gibi reklam yapamassın dendi. Sigara firmaları sponsor olamaz hale getirildi. (ör Marlboro yarış takımları). Git gide kapsam ufaltılıyor sanki zaten dolu sponsor varmışcasına.

Ayrıca tüzüğe bakarsanız sponsorluk bedelinin gider olarak gösterilebilmesi için gerekli federasyon tarafından tanınan bir org olma şartı artı yarışçınında lisanslı olması gerekiyoır.

Kaanb34
27-08-2015, 08:00
Yazi harika olmus cok tesekkurler bilgilendirme icin yazicidan cikartip duvarika asasim geldi 😃 ben bu ise cok gunul veren bir insanim fakat ulkemizde Kenan Sofoglu bile desteklenmezken drifti insanlarin izlemesi bile bir mucize. Kenan Sofoglu'nun abisi babasi cocugu rahmetli olmasa adamin adini duymicaz ulkede maalesef. Kim bilir ilerde belki cok zengin oluruz da bu ise baslariz.