Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Zamandan Sonra EF ?
Ali Burak Şık
08-02-2013, 20:13
Abilerim bu zamandan sonra sedan EF almak mantıklı mıdır ? ***** piyasa fiyatları uçmuş , ben de şöyle temizinden az yakan cinsten bi EF veya Sedan 1.4 is almayı planlıyorum ehliyeti alınca ( yaş 16 , profilde 20 yazıyor bi düzeltemedim :D ) Bildiğiniz gibi ortalama bi EF 2xx.xxx KM'lerde o yüzden pek güvenmiyorum ama size de bi danışayım dedim :D
painkller
08-02-2013, 20:17
burada veya buradaki kişilerin çevresinde hala pırıl pırıl efler var. hele anadolunun bağrında saklı kalmış amcadan teyzeden ne efler çıkar daha...
temiz ve bakımlı hondada 2++.+++ km önemli değil düşünürsen denizlide 2 tane var satılık biri siteye üye fatihyılmaz
kadir jdm civic
08-02-2013, 20:22
440 bınde civic Sİ hala sıkıntısız yollarda.
yeterki bakımları düzgün yapılsın hor kullanılmasın rahat 600 bın km yapılır
huseyinturk
08-02-2013, 20:24
Yaş 16 ise ehliyete daha en az 2 yıl var. 2 yıl boyunca araştır illa bulursun temizini hangi araç olursa olsun. Aman diyim hevesle ehliyetsiz direksiyon sahibi olma.. Genç damarı bu gazı var atarı var ;)
bence zaten cogu 400bin kilometrelerı gecip 200binlere düşürüldü. 91 model arabanın 200binde olması bıle ınandırıcı gelmıyo komşumuzda 1.4 is vardı 600bin kmden düşürülmüş 290bın kmdeydı
Geçen bi arkadaşta sormuştu ef tavsiye etmedim ama istanbuldaki adam için kısıtlı bütçeyle alınabilecek en iyi araç ef bana göre. Parça-usta sıkıntısı çekmezsin istanbulda. Az yakar sorun çıkarmaz kolay kolay. Kilometresinden önemli olan şeyler var. Bakımları nasıl kullanıldığı vs.
Ali Burak Şık
08-02-2013, 21:35
Zaten öyle gazlamak gibi bi amacım olmaz , sağ şeritten 3000 devirle low&slow spec :D Ailemi fazla sıkmadan yaklaşık 10 bin kredi çekip üniye giderken kullanırım diye düşünüyorum . Öğrenci için ideal bi araç gibi geliyor bana :D
@painkller: senle aynı zamanda yıkım yapıcaz kardeşim :D
@mmtrıza: hocam şu an öyle araç almak gibi bi amacım yok zaten 18ime kadar piyasa araştırmasına devam :)
1.4 is sedan önerir misiniz bu piyasada ?
BarışArdalı
08-02-2013, 21:48
2sene sonra EF ler olcak 20bin hacı :D boşver vazgeç bu sevdadan :D
Ali Burak Şık
08-02-2013, 21:53
2sene sonra EF ler olcak 20bin hacı :D boşver vazgeç bu sevdadan :D
Aahsdlasdjkaskld :D :D :D hocam deme öyle ilk başlarda vti diyodum olmadı 1.6 iES dedim o da olmadı şimdi ya 1.4 iS ya da EF diyorum , yaşama sevincim gitti yemin ediyorum :D
boosted_pug
09-02-2013, 10:23
Kardeşim bende ef hb var 345000 de allaha şükür çok bi sıkıntısı yok ama eğri oturup doğru konuşmak lazım sonuçda bu araba ve bi çuval metal en iyi 91 aldığını farzediyorum buda iki sene sonra 24 yaşında demekdir 24 yaşındaki bi araba sana masraf açar istersen ilk sahibinden al istersen kız gibi garajda veya gümrükde yatan al farketmez mutlaka masraf açıcaktır hee motor masrafı açmayabilir ama karbüratör kalorifer radyatörü hortumlar vs. yürüyen şanzıman aks kaporta boya far stop distribütör ön takım arka takım egzost vs. Vs. Vs. Vs. Gibi parçalar ya sana masraf açar yada gözüne batar değiştirmek istersin O yüzden iyi düşün ve düzgün karar ver kredi çekip 10 liranın hepsini arabaya yatırırsan masraf çıkdıkça ailenle papaz olursun
AslanMustafa
09-02-2013, 10:45
Bence sıkıntısız ef bulabilirsin enjeksiyonlu ***** sitede km sıkıntısı olmaz bu konuda hondanın nekadar saglam oldugunu biliyoruz.:)
timucintt
09-02-2013, 10:54
680.000 kmde ef biliyorum sadece segman yatak üst kapak contası değişen.... D14A1 motorlar hondanın en sağlam motorları içinde ilk sıraya girer.... bakımlısını bulmanda yarar var ve lpg görmemişleir alırsan karburatörleride çok nadir arıza verir çünkü basit ve kullanışllı bir çift karburatör sistemi vardır... ama 9 10 lir averip en temizini alsan bile yine eskimiş dğeişmesi gereken yerler olacaktır onlar içinde 3 4lira ayırırsan iyi edersin :) onun için gidip orta halli 7 lira civarı efleri alıp komple revize edip binmen daha yararlı olur...
200000 deki araç gaza bastınmı gider ama bir performans bekleme. aynı araçtan düşük km deki yanından geçip giderse moralini bozma, alıcaksanda bunu kabullenip al :)
ykavcioglu
09-02-2013, 11:15
düzgünde temizine max.8 swap ise 15
Ali Burak Şık
09-02-2013, 21:20
Öneriler / Bilgilendirmeler için sağolun , 24 yaşındaki aracın illaki sıkıntısı olur zaten bunu bilerek almak istiyorum , zamanı gelince bakıcaz artık olmadı para biriktirip EG Si alırız :D
alırsın bi 306 keyfine bakarsın ef mef salla
bana niye sormadın la :D orçuna sorsaydın bari. kısaca ne şimdi al heleki 2 sene sonra... hiç alma
KGüneyli
10-02-2013, 01:42
10 yasından sonra alıcagın her araba sıkıntı yapabilir benim için. Ama Honda'da km den yana sıkıntı yapma, bakımları düzenli yapıldıysa. Sende aldıktan sonra boşlamaz yagını suyunu eksik etmez zamanında bakımlarını yaparsan. Cincik EF sahibi olabilirsin Kardesim.
otomania
10-02-2013, 09:42
bütcen nedir bilmiyorum ama temiz ef'lere güzel paralar istiyorlar :)
Ali Burak Şık
10-02-2013, 19:35
Sezer senin efte çimento taşıdıklarının bile dedikodusu vardı :D senin konuşmaya hakkın yok skjflşdsa
Servis bakımlı iyi bir ef 10 lira eder + olarak yapacağım masraflar var o da 2 bin lirayı bulur . Ama şimdi sedan si ları 15-16ya veriyolar . Sizce hangisi daha mantıklı ?
Sezer senin efte çimento taşıdıklarının bile dedikodusu vardı :D senin konuşmaya hakkın yok skjflşdsa
Servis bakımlı iyi bir ef 10 lira eder + olarak yapacağım masraflar var o da 2 bin lirayı bulur . Ama şimdi sedan si ları 15-16ya veriyolar . Sizce hangisi daha mantıklı ?
Olay gerçek Nalbur arabası olarak Civic EF :D
de dedikodu nerde döndü okumak isterim. :D
Sercanius
11-02-2013, 02:40
çok çok temizini yani piyasada bulunabilecek en iyilerden birini bulamadıktan sonra EF veya EG alınmaz.. EF ler biiti artık EG alayım bari diyerek EG yi ayrı bir mal sanmayın aynı ürünün lacivertidir... bitiklik olarak aralarında hiç fark yoktur. EF ve EG nin de leşleri piyasada bol miktarda olduğu gibi az sayıda, nadide temizlikte olanlarıda vardır, mesele onları bulmaktır. o temiz olanlarından birrini bulup alırsanız birazda şanslı iseniz uzun süre sorunsuz zevkle binersiniz..
dipnot olarak; ne hikmetse son yıllarda gözlemlediğim bir şey de leş diye tabir edilen EF lerin sahiplerinin çok büyük bir kısmı araçlarını temiz sanmaktadır ve piyasaya, çevrelerine oldukça temiz olarak lanse etmektedir bu araçlardan pek anlamıyorsanız, gerçekten temizini yakından görüp incelemediysenz veya binmediyseniz sahiplerinin bilinçsiz sözlerine kapılıp sizde yanılmayın..
D14A1 motorlar hondanın en sağlam motorları içinde ilk sıraya girer...
aynen katılıyorum, D14A1, B16, F20 en sağlam ve uzun ömürlü honda motorlarıdır..
GörkemT.
11-02-2013, 03:19
konu acılmısken bende sorayım burdan bari sizce 13 13.500 verip clio sport almak mı mantıklı yoksa 8 9 10'a ef'mi ?
konu acılmısken bende sorayım burdan bari sizce 13 13.500 verip clio sport almak mı mantıklı yoksa 8 9 10'a ef'mi ?
bu piyasada 8-9 a alacağın EF seni üzer. 10 liralıkta üzer, hemde 8-9luklardan farkı olmaz. boşver modelli Clio al o paraya. Hatta ben uzun süre binicem, satmıcam diyorsan o paralara piyasası hızlı olmayan ama donanımlı zibilyon araç var. Çok dinleme milleti, "ustası yok" ya da "piyasası yok" laflarına takılma. usta yada piyasa binmeyecek arabaya, sen bineceksin. Elindeki paraya, en güzel sürüş keyfini alabileceğin araçlara bak. bunu sana MG TF arayan biri olarak söylüyorum :D
Ef kasa çok zevkli bir araç ama arkadaşlarında söylediği gibi yaşlandılar artık. Büyükşehirde bile olsan parça sıkıntısı oluyor. Bulma açısından değil çıkmacıların istediği fiyatlarda sıkıntı var.
Kısıtlı bütçeyle aslında sıkıntı çekmemek için Doğan alınmalıdır. Modifiyeye yatkın projeye uygun.
Parçası köşedeki markette de var.
civic_ef
11-02-2013, 09:44
benim eski Ef ne yaptıysam dikiş tutmadı çok sıkıntı verdi ben düzeltiyorum o arıza çıkartıyordu.Sattım cappuccino renkli ef mi dedim bir daha almam ama büyük konuşmuşum.Bizim şehirde gri renkli Ef vardı amcadan :) ve ilk sahibinden satılığa çıkarmış o an bu araç kaçmaz dedim aracı biliyordum yorulmamış 210.000 km civarında idi söylemek istediğim şu ki aracın yaşı isterse 30 olsun isterse 20 önemli olan bu yaşına kadar nasıl bakıldığı nasıl kullanıldığı şimdiki aracım yine bir ef hiç üzmedi 4 aydır kullanıyorum yaptığım masraf lpg tank değişimi oldu :)
Ali Burak Şık
11-02-2013, 10:57
yani önemli olan amcadan dayıdan bi ef veya si bulmak , ona da yavaş yavaş bakacaz. 10 milyara alınan ef üzer diyorsunuz da , piyasada temiz olarak görülen efler 10-11 civarına gidiyor. Ne yapmalıyız ?
yani önemli olan amcadan dayıdan bi ef veya si bulmak , ona da yavaş yavaş bakacaz. 10 milyara alınan ef üzer diyorsunuz da , piyasada temiz olarak görülen efler 10-11 civarına gidiyor. Ne yapmalıyız ?
Alıcaksın kasası cok bitik olmayan 5-6 liraya bi ef
3 bin lira kaporta boya yaparsın oldu sana 8 bin
3 bin lirayada motora bakım yapıp enjeksıyona gecersin
piyasada 10 lira olupta temız denen eften cok daha iyi bi aracın olur
Ali Burak Şık
11-02-2013, 13:31
si egler için de yapabilir miyiz bunu hocam ?
si egler için de yapabilir miyiz bunu hocam ?
si lar su an 10 binden asağı yok onlarında durumu nedir bilinmez ??
gidip 16 17 yaşındaki si lere 15 16 vermek hiç mantıklı gelmiyo bana yerınde olsam daha modellı bi araba bakardım
Ali Burak Şık
11-02-2013, 15:47
hocam para sıkıntısı var , o yüzden en yüksek modelli araç anca 98 model 1.4iS olabilir
sport daha mantıklı görünüyor o iki seçenek arasından.