PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankada parası olanlar dikkat

devil_berk22
09-02-2013, 14:48
e-haczin başlama tarihi belli oldu

SGK'ya borcu olanlar için bundan sondaki günler çok daha 'zorlu' olacak. Kurumun 27 milyar liralık bir alacağı bulunuyor.
Ancak geliştirilen son tedbir SGK borçlularının uykusunu kaçırtacak türden. Bankalarda parası olanların mevduatlarına haciz işleminin uygulaması için altyapı çalışmaları bir aya kadar tamamlanıyor. Benzer bir durum borcu bulunan kişilerin otomobilleri için de geçerli.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uygulanmaya başlayacağı “e-haciz” sistemini mart ayında tamamlayarak, 27 milyar liralık alacağını bu şekilde tahsil edecek.

SGK'dan alınan bilgiye göre, kuruma borçlu olanların elektronik ortamda takip edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat bankası ve 4 katılım bankasıyla imzalanan protokolle oluşturulacak e-haciz sisteminin altyapı çalışmalarının mart ayında tamamlanacağı bildirildi.

SGK tarafından hazırlanan e-haciz sistemiyle, haciz istek dosyasının elektronik ortamda bankalara gönderileceği ve böylece borçluların hesaplarındaki varlıklara likidite durumu ve borç tutarına göre bloke konularak, haciz tatbik edileceği kaydedildi.

Ayrıca, SGK'nın uyguladığı bir başka e-haciz sisteminin ise borçlunun aracı olup olmadığı sorgulanarak, alacaklı olduğu mükellefin otomobili varsa sistem üzerinden araca “icra şerhi” koyabileceği belirtildi.

e-haciz sistemi nasıl gerçekleştirilecek

Kurumun, e-haciz sistemiyle borçların tahsiline başlamadan önce 6183 Sayılı Kanunu'n 79. maddesi gereğince, borçluya ödeme tebligatı göndereceği, borcu bulunan kişi ya da kurumlara yapılan tebligat sonucunda borç tahsili gerçekleştirilemediği takdirde, e-haciz sisteminin uygulanmaya başlayacağı ve SGK'nın bu şekilde 27 milyar liralık alacağını tahsil edebileceği ifade edildi.

kaynak:mynet

PuT
09-02-2013, 14:56
yeter be bir bit artık komurcu :)

BuRaK_eFe
09-02-2013, 14:57
adam bizi s.kecek yer arıyor ...

AslanMustafa
09-02-2013, 14:59
Devlet nerden para toplayacagını şaşırmış herşeye vergi her ışıkta bir polis her emniyet şeridinde bir polis bu nasıl bir uygulama anlam veremiyorum.

FRTDI
09-02-2013, 15:02
Benimde 3 yil onceden radar cezam varmis hesabima haciz koyduklarinda ogrendim. Artik hic affetmiyorlar walla

wekoo
09-02-2013, 15:04
bu nedir ya adamın parası olsa ödücek zaten yok a.g canımızı alıcak yakında böbrek dalak ne warsa.. hacizli olcak anasını satayım

PiscocuK
09-02-2013, 15:08
Bu is kulak arkasinida gecti.adamda fantazi siniri yok.yeni yerleri merakla bekliyorum artik

emirarslan34
09-02-2013, 15:14
.................................................. .............

Emre Ekrem
09-02-2013, 16:00
Q1ydPLuUGG0

başka denecek bir şey yok gibi :D

aydogdu1453
09-02-2013, 16:05
Parası olupta kaçıran için büyük sorun.Parası olmayanlardan zaten birşey alamazlar.Ne de haciz koyabilirler.Allah sonumuzu hayretsin.Katlana katlana vergiler ve üzerimizde sıkıntıları artıyor.

berk34
09-02-2013, 16:08
Borcumuzun olup olmadigini ogrenebilcegimiz adres var mi ? Arac degilde kendi ustumuze , sgk borcu falan gibi ? Sgk borc sorgulama yazdim baktim da, sitede borcunuz yoktur veya vardir gibi birsey cikmadi.

halilcakir
09-02-2013, 16:15
Parası olupda borcunu ödememek bu kadar normal yani size göreki kurum borç kaçırmayı engellemek için bir yöntem daha geliştirince tepki gösteriyorsunuz?

Parası olupda borcunu ödemeyenler yüzünden sgk primleri şu andaki seviyede yani o borç takanların yükünüde diğer ödeyenler çekiyor nasıl kaçak elektrik kullananın faturasını normal ödeyenlerin ödediği gibi.

Çok garip zihniyet valla...

Bence eşleri vb. yakınlarınında hesaplarını inceleyebilme durumu olmalı hatta.

Yaw vergi kaçırmak devlete borç takmak normalde dünyanın en aşağılık suçudur en büyük vatana ihanettir yaşadığın toprağa hiçbir katkı vermemeye çalışmaktır bilmem farkındamısınız?

Devlet dediğinse ülke vatandaşlarının vergileriyle yürüyen bir otobüstür oylarıylada şoförü seçilir.

Otobüsün gidişatından memnun değilsen şoförü değiştirirsin otobüsü tekmelemezsin.

senna
09-02-2013, 16:18
Yaw bunda bisey yok elbet tahsil edilecek ben vergimi maasimi almadan oduyorum ceza vsde oyle bi salak benmiyim? Devlet borcunu tahsil etsin etmelide

senna
09-02-2013, 16:20
Parası olupda borcunu ödememek bu kadar normal yani size göreki kurum borç kaçırmayı engellemek için bir yöntem daha geliştirince tepki gösteriyorsunuz?

Parası olupda borcunu ödemeyenler yüzünden sgk primleri şu andaki seviyede yani o borç takanların yükünüde diğer ödeyenler çekiyor nasıl kaçak elektrik kullananın faturasını normal ödeyenlerin ödediği gibi.

Yaw vergi kaçırmak devlete borç takmak normalde dünyanın en aşağılık suçudur en büyük vatana ihanettir yaşadığın toprağa hiçbir katkı vermemeye çalışmaktır bilmem farkındamısınız?

Devlet dediğinse ülke vatandaşlarının vergileriyle yürüyen bir otobüstür oylarıylada şoförü seçilir.

Otobüsün gidişatından memnun değilsen şoförü değiştirirsin otobüsü tekmelemezsin.

Normalde seninle araba vs konularinda fikrim uyusmaz yalniz noktasina kadar dogru yazmissin

halilcakir
yaw bunda bisey yok elbet tahsil edilecek ben vergimi maasimi almadan oduyorum ceza vsde oyle bi salak benmiyim? Devlet borcunu tahsil etsin etmelide

+10000000000000000000000

Emir_b16a

adamın kenarda birikmiş 3 5 lirasına aylık 100 küsürden bilmem kaç binlira hesap çıkaran devlet onamı göz dikti büyük parası olan ztn ödüyo toprağını

bn öğrenci olmama ramen aylık kaç yüz lira alıyo bnden ki özel ünide olup sigortalı olmama ramen

bu ülkede ztn vatan hainliği yapmayan adamın cebinde para yok .

halilcakir
09-02-2013, 16:21
Doğru yıldızımız barışmaz genelde ama aklın yolu bir

Hani bazıları sırf muhalefet olmak olsun diye yazıyor ya tilt oluyorum

Şu takım tutar gibi parti tutmayı bırakmak gerek.

İyi birşeyi kim yaparsa yapsın yeterki yapsın ben ona bakarım isterse can düşmanım olsun.

low&slow
09-02-2013, 16:21
Bu daha oncedende yapılıyordu sanırım gecen ay kredı odemesını gecıktırdım hesabımdan kredı ucretını cekmısler.

KingoAtmo
09-02-2013, 16:23
Herkes Borcunu ödesin kardeşim

halilcakir
09-02-2013, 16:24
Ben hastanede çalışıyorum.Hergün sgk nın 5 kuruş bile alamadığı adamlar için ne kadar ödemeler yaptığını gözümle görüyorum.

O yüzden kimse bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasın arkadaşlar.

Siz beğenmesenizde şu anda Türk Bankacılık Sistemi ve Sağlık Sistemi ciddi anlamda çoğu ülkeden çok ilerde.

Tamamen kusursuz tabiki değildir ama çoğu kahve muhabbetinde geçen avrupada böylemi durumundan baya baya ilerde.

Yeterki gerçekten ihtiyacınız olsun başım ağrıyor midem bulanıyor diye değilde gerçekten ihtiyacınız olan bir durumda.

atarktan
09-02-2013, 16:24

Gerçekten çok güzel yazmışsın abi, olması gereken.

halilcakir
09-02-2013, 16:26
adamın kenarda birikmiş 3 5 lirasına aylık 100 küsürden bilmem kaç binlira hesap çıkaran devlet onamı göz dikti büyük parası olan ztn ödüyo toprağını

bn öğrenci olmama ramen aylık kaç yüz lira alıyo bnden ki özel ünide olup sigortalı olmama ramen

bu ülkede ztn vatan hainliği yapmayan adamın cebinde para yok .

O adam 3-5 kuruş biriktirip borç takacağına borcunu yatırsında emekli olsun o 3-5 kuruşla ve böylece bir ömür emekli maaşı alıp canı sıkıldıkca özel hastanelerde dahil olmak üzere acile gelsin başım ağrıyor diye

senna
09-02-2013, 16:26
Doğru yıldızımız barışmaz genelde ama aklın yolu bir

Hani bazıları sırf muhalefet olmak olsun diye yazıyor ya tilt oluyorum

Şu takım tutar gibi parti tutmayı bırakmak gerek.

İyi birşeyi kim yaparsa yapsın yeterki yapsın ben ona bakarım isterse can düşmanım olsun.

Bunun dedigin gibi partiyle falan alakasi yok bu vatani bir gorev bu toprak ustunde yasiorsak borcumuzu odemeliyiz

Elbet yanlis isler islemler varmi var beyaza siyah diyemeyiz yalniz dogru yapilan seyler var objektif olmamiz lazim

Sen vergini her daim oduyorsun gun gecirmeden elinoglu vergi odemez ceza odemez af cikar senden az oder e bi salak benmiyim burda? Ben niye odedim yapilmasi gereken bu tabi tam anlamiyla herkese calismali

devil_berk22
09-02-2013, 16:45
valla bazı yazılanları anlayamıyorum. çok enterasan konuşuyorsunuz. misal adam esnaf zar zor geçiniyor bağkurunu yatıramıyor , bankada 3-5 kuruş mal alıcak kadar parası var ne yapsın yani sermayesini orayamı yatırsın ? siz olsanız mal almıyım iş yapmıyım yeterki devlete sigortamı yatırırımmı dersiniz sanki hayret bişey. benimde şuan istem dışı oluşan sgk ya borcum var üstümde 3-5 bişeyler vardı direk başkasının üzerine aktardım Allah bana ben onlara.

berk34
09-02-2013, 16:47
valla bazı yazılanları anlayamıyorum. çok enterasan konuşuyorsunuz. misal adam esnaf zar zor geçiniyor bağkurunu yatıramıyor , bankada 3-5 kuruş mal alıcak kadar parası var ne yapsın yani sermayesini orayamı yatırsın ? siz olsanız mal almıyım iş yapmıyım yeterki devlete sigortamı yatırırımmı dersiniz sanki hayret bişey. benimde şuan istem dışı oluşan sgk ya borcum var üstümde 3-5 bişeyler vardı direk başkasının üzerine aktardım Allah bana ben onlara.

Sgk ya olan borcunuzu nerden ogrendiniz ? Bende bakiyorumda bi turlu bulamadim nerden sorgulandigini.

devil_berk22
09-02-2013, 16:47
Sgk ya olan borcunuzu nerden ogrendiniz ? Bende bakiyorumda bi turlu bulamadim nerden sorgulandigini.

e-devlet şifren varsa oradan bakabilirsin.

wolrath
09-02-2013, 17:51
Yaw bunda bisey yok elbet tahsil edilecek ben vergimi maasimi almadan oduyorum ceza vsde oyle bi salak benmiyim? Devlet borcunu tahsil etsin etmelide

sonuna kadar katılıyorum.

onurdestan
09-02-2013, 17:52

+ milyonlar .. bukadar rahat nasıl kulak arkası falan diyosunuz anlamadım adamlar borcunu istiyo varda ödemiyosan alıyo bukadar.

chatlaxs
09-02-2013, 18:24
genel sağlık sigortası muhabbeti buna dahil mi ? ben 9 aydır çalışmıyorum aynı zamanda öğrenciyim şuan sorgulayınca 680 lira borç gözüküyor ?

mehmetRS
09-02-2013, 18:27
millet sgk'ya takıyor, adamlar bizim maaşı geç yatırıyor.. ( özel hastanelerde aylık ödeme sgk dan gelmezse maaşlar biraz sekteye uğrar ) iyi olmuş, borcu olandan çeksinler çatır çatır.

senna
09-02-2013, 18:33
sonuna kadar katılıyorum.

Hani araba vs konusunda sorunumuz olmustur belki senlede ama askersin su vatan icin canini prtaya koyuyosun ben vergi odemesem aklima siz geliyosunuz

Buda askerlik gibi bisey vatan borcu bu

hddsheriff
09-02-2013, 18:53

+100000 sonuna kadar yazdıklarına katılıyorum.

lethaldoze
09-02-2013, 18:57
millet sgk'ya takıyor, adamlar bizim maaşı geç yatırıyor.. ( özel hastanelerde aylık ödeme sgk dan gelmezse maaşlar biraz sekteye uğrar ) iyi olmuş, borcu olandan çeksinler çatır çatır.

Aynen. Ben de medikal sektöründe firmam var. Özel hastanelere malzeme veriyorum. 60 gün vade olarak konuşup anlaşıyoruz.
Vade nin dolması ayın 1-2 si veya 3-5i doluyor fakat SGK 20 sinden sonra yaptığı için ödemeleri, direk beni 20-25 ine atıyolar, oluyor vade 80-85 gün.
Sonra arıyorum 20 si gibi ödemeniz var diye.
Cevap: sgk dan ödeme gelmedi. Önümüzdeki aya inşallah öderlerse bizde size öderiz diyorlar. Oluyor vade 100 günün üstünde. E fiyat 60 gün üzerinden anlaşılmıştı :) Ondan sonra kredi çekelimde çekleri ödeyelim vakit kazanalım diye bi dünya faiz öde işin yoksa.
Hep kızıyodum devlete özelleri açtı ama para ödemiyo diye.
Bi bakımdan parası olupta ödemeyene iyi olmuş.
Bakalım belki bundan sonra tahsil ederlerse bizde rahat ederiz tabi yansıtırlarsa.

yaşar
09-02-2013, 19:05
Tabi borcu olan ödeyecek aksi düşünenin aklından şüphe ederim.

Devlet hakkında duyarlı gördüm bazı arkadaşları bu alacağını alma konusunda çığır açan siyaset maymunlarını taktir etmemek elde değil tabi ki , vatandaş olarak bizim içim yaptığı hayırlı bir işi görebilecekmiyiz acaba ? Bir yerde çalışmış olup da Türkiye nin durumunu etüd etmek ilginç olmuş ...

Yani vergi sistemi süper, işçinin açlık sınırı süper, ülkenin siyasi rezilliği süper, tarım ve hayvancılık süper, ama biz halk olarak nankörüz öylemi ?

lncdlt
09-02-2013, 19:10
geliyorum isvicre bekle beni

Time-R
09-02-2013, 19:17
SGK borcu isverenleri ilgilendirmiyor mu arkadaslar?

Vergi borclarida dahil mi bu duruma?

onursumer
09-02-2013, 19:30
bu bi çozum değilki adam eşine dostuna kızına oğluna yapıcak arabasını parasını vs

keşke hepsini tahsil etselerde kurtulsak şu vergilerden

XSi
09-02-2013, 19:50

esnaflık yapmak zorunda değil kimse, zar zor geçiniyor bahanesi altında vergiden sgk dan kısmasın, devletten çalmasın kimse..

ben nası it gibi vergimi ssk mı ödüyosam (bordrolu çalışan olunca devlet hemen el koyuyor) herkes ödesin..

esnaf olarak para kazanamıyorsan, finansmanı döndüremiyorsan bu ssk sını vergisini ödeyen benim hakkımı gaspetmeni gerektirmez..

abdullah songür
09-02-2013, 19:55
benim de borcum var devlet babadan kaçış yok :)

Tuncer M.
09-02-2013, 20:11
Gss ilk çıktığında öğrenci belgemi ibraz edip öğrenci olduğumu belgeledim, fakat sonradan kontrol ettiğimde borç çıktığını gördüm ve gittim sordum,(400tl idi o zamanlar) verdikleri cevap: aileniz sgkya dilekçe yazın" idi. Ben de pedere söyledim ve dilekçe yazdı, buna ek olarak öğrenci belgesi koydum yine zarfa. Tekrardan baktım hala borç görünüyor ve de her seferinde faiz biniyor. Bu sefer tatile geldiğimde sgkya gittim, gelir tespit belgesi doldurmam gerektiğini söyledi, ikametgahımın da aynı ilde olması gerektiğini söyledi. Her işimi hallettim 10 günlüğüne geldiğim Türkiye'de Allah razı olsun 3 GÜNümü zehir ettiler. 20 gün içinde sonuçlanacağını söylemişlerdi,(30gün geçti) şimdi baktım 200 tl daha borç bindirmişler. Şuan bin tlye yakın borç görünüyor.

Neyse çok değil testimin yapıldığı gelirle(burs) 5-6 ay aç kalsam ödiyebiliyorum borcu. Üstteki arkadaşların dediği gibi herkes borcunu s*ke s*ke ödeyecek sanırım. Hak etmese bile...

onursumer
09-02-2013, 20:12

herkes esnaf olmak zorunda değilki ben baktım donmuyorum elemanlarımı işten çıkarıp 250bintl tazminat odemek zorunda kaldım donmeye kalksaydım 250bin değil borclarla 500binden olucaktım kimse bu kafada değil bunu duşunemiyorlar devlete odemeyelim doneriz diyorlar halbuki her gün içeri giriyorsun

eğer esnaf işin içinden çıkamıyorsa bence maaşlı işlere yonelmeli herkes patron olmanın peşinde ama kolay değil .

wolrath
09-02-2013, 20:16
Hani araba vs konusunda sorunumuz olmustur belki senlede ama askersin su vatan icin canini prtaya koyuyosun ben vergi odemesem aklima siz geliyosunuz
Buda askerlik gibi bisey vatan borcu bu

hersey bi yana, vatan bi yana.bunun benı,senı,askeriyesi ya da baska bir haltı yok bence.tartısmalarımız bu konuda olmadıkca & ortak dusuncelerımız oldukca en uyuz oldugum adamla bıle anlasırım sorun yok.ama oyle adamlar var kı burda-dısarıda bogazlayasım gelıyor cıdden.gerisi teferruat.s.kmısım aresi, tayyarı vs yi.

vergi konusuna gelırsek.
adıl olmadıgını dusunsek de vermek zorundayız.ya da ceza aldıysak cekmek zorundayız.vergı kacakcılıgı hırsızlıktır.senın benım odeyenlerın hakkını calmaktır.ben memurum arkadas.bana ters bu tur seyler.

dogudakı kacakcılara laf edıp,
devletı soyanlara laf edıp,
hırsızlara laf edıp,
onlar vermıyorsa ben nıye vereyım? bu devlete haram olsun demek aynı haltı yemektır arkadas.
sen de calarak degıl oylarınla & LEGAL olaylarla tepkı gosterebılırsın.
2 yanlıs bı dogruyu goturmez...
gunahlarınızın ustunu ortmek ıcın, yersiz seyler soylemeyın...

miniks
09-02-2013, 20:31
Siz hastamısınız borcu olan borcunu ödesin biz salakmıyız milyarlarca sigorta ödüyoruz her ay

Neyin kafasındasınız muhalefet olmak için muhalaefet oluyorsunuz

İyi biraeyi bile hırsızlık ile itham ediyorsunuz

Allah akıl fikir versin sizlere

EEE
09-02-2013, 20:42
Burda sunu aciklayabilecek biri varmi iki cesit sgk borcu sozkonusudur.
Isveren ssk sindan kaynaklanan yani personelinin primini yatirmayanlar birde gercek kisi mukellefi veya sirket hissedari olanlarin kendilerine ait olan prim borcu
benim tahminim personele ait primi odemeyenlerin ssk borcu icin e haciz yapilacak
Kendine ait prim borcu icin yapilmayacak sebebide kendine ait prim borcu olanlara yaptirim olarak bedelsiz saglik hizmetini kapatiyor...
Simdi sorum hangi borc icin e haciz geliyor hayde varmi bilen

oGuZ555
09-02-2013, 20:44
GSS denen lanet sayesinde her ay 115 tl g... giriyo ben çalışsam zaten sigortam yatar bu parayı çalışmayan adamdan niye keserler ki bi nevi devlete haraç veriyoz zehir zıkkım olsun a.g

senna
09-02-2013, 20:58
Burda sunu aciklayabilecek biri varmi iki cesit sgk borcu sozkonusudur.
Isveren ssk sindan kaynaklanan yani personelinin primini yatirmayanlar birde gercek kisi mukellefi veya sirket hissedari olanlarin kendilerine ait olan prim borcu
benim tahminim personele ait primi odemeyenlerin ssk borcu icin e haciz yapilacak
Kendine ait prim borcu icin yapilmayacak sebebide kendine ait prim borcu olanlara yaptirim olarak bedelsiz saglik hizmetini kapatiyor...
Simdi sorum hangi borc icin e haciz geliyor hayde varmi bilen

Bunu en iyi sen bilirsin aydinlat bizi:)

senna
09-02-2013, 21:01
hersey bi yana, vatan bi yana.bunun benı,senı,askeriyesi ya da baska bir haltı yok bence.tartısmalarımız bu konuda olmadıkca & ortak dusuncelerımız oldukca en uyuz oldugum adamla bıle anlasırım sorun yok.ama oyle adamlar var kı burda-dısarıda bogazlayasım gelıyor cıdden.gerisi teferruat.s.kmısım aresi, tayyarı vs yi.

vergi konusuna gelırsek.
adıl olmadıgını dusunsek de vermek zorundayız.ya da ceza aldıysak cekmek zorundayız.vergı kacakcılıgı hırsızlıktır.senın benım odeyenlerın hakkını calmaktır.ben memurum arkadas.bana ters bu tur seyler.

dogudakı kacakcılara laf edıp,
devletı soyanlara laf edıp,
hırsızlara laf edıp,
onlar vermıyorsa ben nıye vereyım? bu devlete haram olsun demek aynı haltı yemektır arkadas.
sen de calarak degıl oylarınla & LEGAL olaylarla tepkı gosterebılırsın.
2 yanlıs bı dogruyu goturmez...
gunahlarınızın ustunu ortmek ıcın, yersiz seyler soylemeyın...

Baska soze gerek yok

EEE
09-02-2013, 21:02
Bunu en iyi sen bilirsin aydinlat bizi:)

Benim bildigim personele ait sgk prim borcu
tereddut ettigim acikca aciklama yapmiyor kurum...yani uygulamayi neye iliskin oldugunu belirtmiyor isine geleni uygulayacak sanirim
Kangiren olan durumda personele ait primlerin odenmemesi bunun tahsili asil amac...bizim memlekette heran hersey olabilir:D

senna
09-02-2013, 21:04
Benim bildigim personele ait sgk prim borcu
tereddut ettigim acikca aciklama yapmiyor kurum...yani uygulamayi neye iliskin oldugunu belirtmiyor isine geleni uygulayacak sanirim
Kangiren olan durumda personele ait primlerin odenmemesi bunun tahsili asil amac...bizim memlekette heran hersey olabilir:D

Bu diger borclarida kapsiyormu biliomusun isyeri vergileri vs?

_muhaRRem
09-02-2013, 21:26
devlet ya ss ya ss alır .Devletle şaka olmaz.

GokhanRS
09-02-2013, 21:31
bence iyi bişey değil. ben sgklı olmak istemiyorum. özel sigortalıyım. özel şirketten sigortalı olmak en doğal hakkımdır. hangi akla hizmet sgkyı bana mecburi olarak dayatıp sonrada e-haciz yoluyla zorla tahsil etmeye kalkarsın ki?

bırakın bu iişleri. faydamıza değil bizi mikmek için kanun çıkarıyorlar. bu kanunla 27milyarı toplayınca benzine mazota indirimmi yapıcaklar? tabiki hayır bi yandan onlarada dayamaya devam edicekler.

takım tutar gibi parti tutmak değildir bu. hiç bir partiyi tutmam. ama bu şerefsizlerden nefret ettiğim kadar ömrümde kimseden nefret etmedim. vatandaşı soyup soğana çevirdiler.

sword
09-02-2013, 21:37
GSS denen lanet sayesinde her ay 115 tl g... giriyo ben çalışsam zaten sigortam yatar bu parayı çalışmayan adamdan niye keserler ki bi nevi devlete haraç veriyoz zehir zıkkım olsun a.g

ikamet etiğin evde calışan gelır sayısı coksa prımın yuksek cıkıyor yanı onların kazancları sana gelır sayılıyor.

Gimifayf
09-02-2013, 21:48
parası olupda borcunu ödememek bu kadar normal yani size göreki kurum borç kaçırmayı engellemek için bir yöntem daha geliştirince tepki gösteriyorsunuz?

çok garip zihniyet valla...

Bence eşleri vb. Yakınlarınında hesaplarını inceleyebilme durumu olmalı hatta.

devlet dediğinse ülke vatandaşlarının vergileriyle yürüyen bir otobüstür oylarıylada şoförü seçilir.

otobüsün gidişatından memnun değilsen şoförü değiştirirsin otobüsü tekmelemezsin.

+190719071907

EEE
09-02-2013, 22:32
Bu diger borclarida kapsiyormu biliomusun isyeri vergileri vs?

Stopaj, kdv ve diger vergi borclarinda e haciz uygulamasi hali hazirda mevcut uygulamada yeni bir sey degil

halilcakir
09-02-2013, 23:15
İşverenin yatırmadığı prim işvereni bağlar bundan çalışan etkilenmez yatırmazsada hukuki yönü işverenin başına beladır zaten aslında sgk primlerini bile yatıramayan bir işletme batmak üzere falan olmalıdır yeni sistemle çünkü biliyorsunuzki elden maaş diye bir olay yok artık en azından asgari ücret kısmını bankadan yatırmak zorunda işveren.

GSS kapsamında yanlış hesaplamalar vs ordaki memurun,sistemin dandikliği işte bende 1 seneden fazladır belkide ssklı çalışıyorum gss den borç çıkarmışlar memurun biri hata yapmış işte yada sistemin hatası daha oturmadığı için tek T.C den tüm girişleri görüpde aktif olanı esas olarak almıyorlar.

Onun dışında ÖSS yani özel sağlık sigortalı biri gidip dilekçe verirse ben SGK dan faydalanmak istemiyorum diye SGK ile bir alakası kalmaz bilip bilmeden saçmamalamak lazım ha işte ülkemizdeki dandik bürokrasi vsden dolayı ne kadar sürede dilekçe işleme konur sonuçlanır onu bilemiyorum ama illaki sonuçlanır.

Hatta örnek olarak banka ve finans çalışanları istesede SGKlı olamaz kendi sandıkları kurumları vs karşılar hizmetlerini provizyon bile sorgulayınca böyle bir uyarı verir onay vermez.

GSS temelinde hiçbir güvencesi olmayanları bari en azından sağlık hizmetlerinden yararlansın diye oluşturulmuş bir sistem.

Sen diyorsanki yiyecek ekmeğim bile yok o zaman zaten SGK ödeme talep etmiyor senden ve eski ismiyle bilinen yeşilkartlı oluyorsun prim falan ödemiyorsun ama artık bunuda daha sıkı denetliyorlar o yüzden herkesede borç çıkıyor tabi birde zamanında gidip bildirimini yapmadıysan şimdi sana borç işliyor bu konu ile ilgili çok duyurular yapıldı.Örnek bireyin babası üzerine evi varken vs yeşilkartlı olamaz 35tlde olsa bir ödeme çıkar ve bu şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanır ama oda yine sadece devlet hastanelerinde.

Ben şahsen yeşilkarta yani ben 5 kuruş hiçbiryere vermeyim ama beleşten yaşayime karşıyım komple kalkması lazım.Sadece gerçekten çalışamayacak durumda olan kişiler için hala yürürlükte olan 2222 numaralı kanun kalmalı.Ne adamlar görüyorum benim gibi 5 tanesini tek eliyle kaldırır bir bakıyorsun yeşilkartlı yani hiçbir gelirim yok yiyecek ekmeğim yok devlet bana baksın.Lan yav... camış gibisin git hamallık yap ekmeğini çıkar ayda 50-100 neyse ödeme yap devletede memleketinede katkın olsunki en azından sağlıkla ilgili işin olduğunda senin adına yapılacak ödemenin bindebiride olsa katkın olmuş olsun.Ama yok benden kesilsin bunlara gitsin bunlarda 1231231 tane çocuk yapsın çiftleşip çiftleşip,birde dertlerini ben çekim ve Türkiye o kadar ulu bir ülkeki bunlara rağmen hala batmıyor.Bana göre yüzdeye vursan 3 tane işe yarar adam 97 tane asalağı sırtında besliyor işte böyle vergilerle falan.

O yüzden kimse devletin alacaklarının tahsilatı için geliştirilen yeni uygulamalara laf etmesin.

Yapan kim olursa olsun tebrik ederim.

Tekrar ediyorum gidişatı beğenmiyorsan otobüsün benzinini kesmeyi değil şoförünü değiştirmeyi denemelisin.

miniks
10-02-2013, 00:02
bence iyi bişey değil. ben sgklı olmak istemiyorum. özel sigortalıyım. özel şirketten sigortalı olmak en doğal hakkımdır. hangi akla hizmet sgkyı bana mecburi olarak dayatıp sonrada e-haciz yoluyla zorla tahsil etmeye kalkarsın ki?

bırakın bu iişleri. faydamıza değil bizi mikmek için kanun çıkarıyorlar. bu kanunla 27milyarı toplayınca benzine mazota indirimmi yapıcaklar? tabiki hayır bi yandan onlarada dayamaya devam edicekler.

takım tutar gibi parti tutmak değildir bu. hiç bir partiyi tutmam. ama bu şerefsizlerden nefret ettiğim kadar ömrümde kimseden nefret etmedim. vatandaşı soyup soğana çevirdiler.

Sgk yıllardır var olan bir kurum

Adı degişti eskiden ssk ve bagkur du AKP çıkartmadı bunu

Senin özel sigorta şirketin sen emekli olunca sana emekli maaşı vermiyor bilinçlenelim önce

Ayrıca işvereni değil işçiyi korumak adına çok güzel bir uygulama

İşçinin özel sigorta yaptırcak parası olmayabilir işverenin onu zorunlu olarak sigortalaması kadar güzel birşey olamaz adamın sağlığı devlet güvencesi altında

Daha önce de dediğim gibi muhalefet olmak için muhalefet olmayın iyiye iyi demeyi doğrusuyla bilerek yapın

yaşar
10-02-2013, 00:08
Şimdi amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi ?

Onu bilelim ona göre cevap yazalım ...

mmtrıza
10-02-2013, 00:12
çok mantıklı olmus okadar borcu var adamın ödemi,yor bankada opp,aralar altında araba vergiye gelince yok

gariban için sıkıntı yok borcunu ödeyemi,yorsa yokluktan ödeyemiyordur bankadada parası olmayacagına göre devletten para kaçıranlar için iyi olmus

5500
10-02-2013, 00:36
Yapılandırmada bi taksit ödenmedi diye direk blokeyi koymuşlar hesaba.. bi ton uğraştırdılar.

yaşar
10-02-2013, 00:37
Verdiği maaş üzerinden sigortasını ödemeyen büyük haşşaklı abileri içinde yaptırımları varmı ?

Kdv çıkınca % 5 yada % 8 den fatura kestiren büyük kocaman popoları olan firma için yaptırım nedir ?

Açık çıkınca sene sonu kdv düşsün diye araba alan firmalara yaptırım nedir ?

Maaşını alamayıp işden çıkmak zorunda kalan işçilerin hukuk mücadelesi yaklaşık 3 yıl sürüyor bu zaman zaafı içinde hırta mırta bir yığın para ödeyen avukata dahil para ödeyen vatandaşın hakkını daha çabuk alamsı için bir düzenleme varmı ?

Yurt dışından ithal edilen samanların durumunu bilen varmı ?

Yine yurt dışından temin edilen kısırlaştırılmış buğday tohumlarımızın için yaptırım nedir ?

Yakıt dan alınan kdv ile ilgili bir gelişmemi var yoksa ?

Elektirik su dogalgaz faturalarında bilmediğimiz ve bilemeyeceğimiz bir yığın alınan bedelle ilgili bir işlemmi var ?

Zamanında devletin olan daha sonra batı ortaklı firmalara peşkeş çekilen elektirik santrallerimiz yoksa devlete gerimi verildi ?

Ülkemizdeki amerikan askerleri birleşmiş milletler ve nato askerleri bu YÜCE VATANDAN ayrılıyor mu ?

Ülke sınırlarımız içindeki bütün limanlarımız sahipleri kimler ? neden satın alıyorlar limanlarımız bu satış işlemleri neden bize sorulmuyor ? Bunlar için bir mücadelemi var,varda bizim mi haberimiz yok ?

Ülkemizde başkalarının füzelerinin ne işi var ?

Yanımızda savaş var ve biz teröristlere yardım ediyoruz oda yetmiyormuş gibi cuma günleri battaniye ve yiyecek adı altında muhaliflere silah temini yada arzu ettiklerini almalarını sağlamak için para topluyoruz yoksa bunun içindemi düzenleme var ?

Bu yapılan işlemleri neden halk a vatandaşa anlatılmıyor bu meclisdekileri biz seçmedikmi bizim vekalet verdiğimiz insanlar değilmi ?
Neden hiç birşeyden haberimiz olmuyor ?

Neyin taraftarı ? neyin mücadelesi ?

Satılmışız,uyuşturulmuşuz,bölünmüşüz başka hiç bir derdimiz yok nelerle uğraşıyoruz arkadaşlar :)

Affınıza sığınıyorum çok doluyum :icon_tup:

halilcakir
10-02-2013, 09:07
Bak hala aynı zihniyet

Siyaset yapmak istiyorsan yeri burası değil

Bu söylediklerin sana göre hükümetin yaptığı yanlışlar

O zaman git bunları ispatla halkıda inandır oy al hükümet seçilemesin daha iyisini yapacağını iddia ediyorsAN sen yap

Konu bu değil

Devlet = sen ben o bu şu

Devlet biziz

Bizim verdiğimiz vergilerle işleyen sistem bizim katkılarımızla

Adı üstünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti HÜKÜMETİ değil

Hükümet karşıtı siyasi görüşün varsa bunu bahane edip devlet yararına olan birşeyi reddedemezsin.

Şu yukarda yazdığın popülist cümlelerin hiçbirinde devletin alacağını tahsil etmesinin yanlış olduğunu ispatlayan yada anlatan en ufak kelime görmedim.

Sadece popülist galeyana getirmeye çalışan cümleler.

Dediğim gibi

Hükümetin politiklarından şikayetciyseniz ve bu kadar kendinizden eminseniz çünkü her yazan gözünün önünde oluyor gibi konuşuyor ya,ispatlayın arkadaşlar siyasete atılın ilk adımda başbakan olamazsınız belki ama bu kadar kendinden emin konuşan bir adam herhalde nasıl olsa hepsini ispatlar halkıda inandır ve böylece en azından ilçe meclis üyeliğine falan girer yani.. Ordanda sonrası Allah kerim...

ama artık lütfen şu holiganlık seviyesindeki partizanlığı bırakın

T.C Devlet'i insanlar görüşler tercihler üstü bir varlıktır çünkü devleti devlet yapan içindeki vatandaşların çalışkanlığı dürüstlüğü fedakarlığıdır.

Bugün en dindarı hükümet olur yarın en ateisti önemli olan devletin bekası gücüdür bunu yapanın hayat tarzı görüşü ailevi yapısı mühim değildir.

Asıl hain vergi kaçırma vb. yöntemlerle devlete katkı yapmayan yani yaşadığı topraklara katkı yapmayan vatan düşmanlarıdır.

Varsa devletin alacaklarını tahsil etmek için yeni yöntem geliştirmesinin halk zararına olacağını şu şu sebeplerden dolayı yanlıştır diyen konuşalım dinleyelim fikir alışverişi yapalım ama onun dışında elmayla armutu karıştırıp laf kalabalığıyla konuyu saptırıp boşa birbirimizin zamanını çalmayalım.

kelalper
10-02-2013, 09:21
Halil kusura bakma ama kullanmadığım SGK için neden ücret ödemek zorundayım. Emekli olmak istemiyorum hayatım boyunca ödeyeceğim sonra günü bitince 60 yaşına kadar bekleyeceğim ki bana 3 kuruş emekli maaşı ödensin. 60 yaşımı göreceğimi kim garanti ediyor. Şimdi devlet zorla benim hesabımdan SGK borcumu çekecek. Bu mu vergi kaçırmak. Eskiden çalışmıyorsan öyle bir borcun yoktu ödemek zorunda değildin emekli olamıyordun. Şu anda zorunlu olarak alıyor. Bunun vergi kaçırmakla ne alakası var. herşeyde vergi ödüyorsun zaten %18-%8-%20 duruma göre. Adamlar cebimizden para çalıyorlar resmen. Ödemek istemediğim emeklilik parasını sosyal sigortalar hastane parasını benden zor alacaklar. Sizde buna onay veriyorsunuz. DÜnyanın hiçbir yerinde buna vergi kaçakçılığı denmiyor. Yaptığım işlerden vergi kaçırıyorsam o zaman versin mahkemeye ödeyeyim ama bu resmen alanen hırsızlık.

oGuZ555
10-02-2013, 09:48
Ağzına sağlık Alper abi olay budur.

coolvtec
10-02-2013, 09:54
afedersiniz sgk konusunda pek bi bilgim yok, ama neden millet bankada parası varken borcunu ödemiyor? Ben şahsen devlet memuru olarak tüm bunları maaşımdan kesiyorlar diye biliyorum...

devil_berk22
10-02-2013, 09:55
Aynen alper abi

AEAlmas
10-02-2013, 10:03
Bak hala aynı zihniyet

Siyaset yapmak istiyorsan yeri burası değil

Bu söylediklerin sana göre hükümetin yaptığı yanlışlar

O zaman git bunları ispatla halkıda inandır oy al hükümet seçilemesin daha iyisini yapacağını iddia ediyorsAN sen yap

Konu bu değil

Devlet = sen ben o bu şu

Devlet biziz

Bizim verdiğimiz vergilerle işleyen sistem bizim katkılarımızla

Adı üstünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti HÜKÜMETİ değil

Hükümet karşıtı siyasi görüşün varsa bunu bahane edip devlet yararına olan birşeyi reddedemezsin.

Şu yukarda yazdığın popülist cümlelerin hiçbirinde devletin alacağını tahsil etmesinin yanlış olduğunu ispatlayan yada anlatan en ufak kelime görmedim.

Sadece popülist galeyana getirmeye çalışan cümleler.

Dediğim gibi

Hükümetin politiklarından şikayetciyseniz ve bu kadar kendinizden eminseniz çünkü her yazan gözünün önünde oluyor gibi konuşuyor ya,ispatlayın arkadaşlar siyasete atılın ilk adımda başbakan olamazsınız belki ama bu kadar kendinden emin konuşan bir adam herhalde nasıl olsa hepsini ispatlar halkıda inandır ve böylece en azından ilçe meclis üyeliğine falan girer yani.. Ordanda sonrası Allah kerim...

ama artık lütfen şu holiganlık seviyesindeki partizanlığı bırakın

T.C Devlet'i insanlar görüşler tercihler üstü bir varlıktır çünkü devleti devlet yapan içindeki vatandaşların çalışkanlığı dürüstlüğü fedakarlığıdır.

Bugün en dindarı hükümet olur yarın en ateisti önemli olan devletin bekası gücüdür bunu yapanın hayat tarzı görüşü ailevi yapısı mühim değildir.

Asıl hain vergi kaçırma vb. yöntemlerle devlete katkı yapmayan yani yaşadığı topraklara katkı yapmayan vatan düşmanlarıdır.

Varsa devletin alacaklarını tahsil etmek için yeni yöntem geliştirmesinin halk zararına olacağını şu şu sebeplerden dolayı yanlıştır diyen konuşalım dinleyelim fikir alışverişi yapalım ama onun dışında elmayla armutu karıştırıp laf kalabalığıyla konuyu saptırıp boşa birbirimizin zamanını çalmayalım.
Nakit hesabina el konulacak adam vadeli hesaba para koyarsa vadeyimi bozduracak devlet ? yada altin hesabına dönüştürürse parayı ne yapacaklar ? yada o kadar tutar altın alırlarsa
Birde her insan 60 yaşı görme garantisi varmı ? emekli olcam nasılsa diyip öyle bir güven yok
Şirketimde ödeme aksamaz tıkır tıkır yatar vergi dir sigortadir vs dir ama çok büyük şirketleri biliyorum ödedikleri vergi koymuyor Kimin selam sabahi varsa birileri ile suyun başındaki adam oldular hadi onlara koymaz parası olanada koymaz ama adam yatıramamıstır zart diye sermaye yapacagı paraya el konulursa ne olcak ödemeleri yapamayıp iş yapamayıp batma durumuna gelirse sırf bu sebeplerden Devlet in vatandaşı düşünmesi koruması bu şekildemi olcak yapmayın arkadaşlar :) bu sistem adam akıllı düzenlemelerle yapilmazsa çok esnafın başı yanar herşeyin vergisi ödeniyor
Amaaa gel gelelim doguda pkk yandaşı devlete inat kacak elektrik kullanıyor onun vergiside benden kesiliyor bilmem kaç kişi vergi ödemiyor doguda yine devlete zararlar İş makinaları yakılıyor devletin vatandaşın üç beş köpek Şehirde kimlik sorgusu yapiyor
Pardonda orası Türkiye Cumhuriyetinin Toprakları Türkiye devleti degilmi ilk adam akıllı bu sorunları çözsünler İlk başta Basit bir gündem yaratiyorlar insanlar uyuyor kendi dertlerine düşüyor onlarsa kendi istedikleri gibi rahat geziyor işlerini görüyor Apo denen köpekten medet umar hale getirmeye calışılıyor mesela Apo lise zamanında namaz kılan biriymiş lan banane Din Allah ile kul arasındadır Bunu dile getirmek bile dini kullanmaktir bunları burda yazıp konuştukmu siyaset oluyor Zaten Can Almakta ALLAHA mahsustur.Böyle biri ile masaya oturup çözüm üretmeye calışmakta Devlet Sen ben o şu ise Referandum yapsınlar görüşülme konusundan en basiti neyse çok konular var yazılıp uzar
Bunları yazarken Sen şu partilmisin bu musun diye düşünmeyin.Parti ile işim olmaz.Gördüklerimi söylüyorum Devlet Yararina birşey olacaksa adam akıllı Doğuyu düzgün hal e getirsinler

yaşar
10-02-2013, 10:09
Doğru bildikleri halde şu an cezaevlerinde kaç kişi yatıyor biliyormusun ?

Bildikleri doğruyu medyada anlatmak için ciğerini patlatan kaç kişiden haberin var ?

Bak güzel kardeşim ben senin gibi güzel süslü kelimeler kullanamıyorum,siz mevzuyu nereye çekmek istiyorsanız lastik gibi çekebiliyorsunuz.

Bu sıkıntıları konuşmanın yeri burası değil orası değil şurası değil,bu sıkıntıları nerede konuşacağız ?

Bu kadar korkmayın kardeşim burada her şeyi konuşuyoruz,hükümeti eleştirincemi ...ki kalkıyor.

Doğru yapılan bir şeyi doğrudur dememek insanın götüyle beyninin yer değiştirmesi gibi bir şey .

6 aylık bandrol borcu ödenmediği taktirde edevlet yolu ile haciz geliyor buda etikmi sence ?

Misal benim kango marka aracım var 6 aylık vergisi 380 tl ödeyemedim,işsizim param yok haciz gelmesi normal !!!

Ya kardeşim sıfır satarken ağzımıza sıçmışsın zaten,eeee yakıtdanda bir yığın vergi alıyorsun biz şimdi bunları soruyoruz yada eleştiriyoruz diye vatan hainimi olacağız ?

Elma ile armutu birbirine karıştırmayız merak etme Halil kardeş,sen bulunduğun topraklarda etrafına bir bak hakkınıda helal et psikolojik manyak rte için senin kalbini kırmak işime gelmez
:)

Adanaya selam bütün amerikan üslerinede selam onları bir gün .......................

halilcakir
10-02-2013, 10:16
Bilgim dahilinde anlatim

Öncelikle SGK = Sosyal Güvenlik Kurumu bağkur ssk 4c emekli sandığı bunların hepsini bir çatı altında toplayan kurum

Ama hala aslında provizyon sorguladığında ve işlemlerde aralarında farklılar mevcut ama hastanelere ödenen fiyat ve hastadan alınan fark ücretleri açısından hepsi aynı ve sabit.SUT fiyatları yani Sağlık Uygulama Tebliği geçerli.

GSS = Genel Sağlık Sigortası bu ise ben istemiyorum banane ona rağmen bana borç çıkıyor denen olay

Bu olayda zaten emeklilik diye bir kavram yok ve düşünüldüğü gibi normal SSK(Sosyal Sigortalar Kurumu) veya Bağkur primi kadar yüksek bir mebladanda bahsedilmiyor EĞER ZAMANINDA TÜM DUYULARI KULAK arkası etmeyip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurulduysa tabiki.Ama bunlar ciddiye alınmayıp umursanmadıysa sizi varlıklı bir birey olarak düşünüp en yüksekten borçlandırıyorlar ve ona rağmen yinede normal bir SSK veya Bağkur priminden düşük çünkü sonuçta emeklilik hakkı vermiyor sadece sağlık hizmetlerinden yararlandırıyor.Mesela ben sabah erkenden gidip 15dkda işimi halletmiştim hemde işten izin alıp buna rağmen benimle ilgilide sıkıntı var işte burası memur hatası yanlış hesaplama ; SSK çalışan adamı GSS li olarak görmek hala ama bunu başka bir zaman tartışırız.

Şimdi asıl konu GSS ne zaman işine yarar.Ben hiçbir zaman SGK dan faydalanmayacağım diyorsun.

Yani bu şuna denk geliyor.

Allah korusun hiçbir zaman kaza yapıp yoğun bakıma yatmam böylece devlet benim masraflarımı ki (GERÇEK ACİL DURUM YANİ YOĞUN BAKIM) günlük masrafı derecelerine göre 1500-2000tl dir hastaneye ödemesin benide hastaneler kabul etmesin ölim gidim problem yok.

Yada çocuğum oldu ama akciğerleri problemli kuveze yatması gerek yani Yenidoğan Yoğunbakıma ama sorun yok yatmasın vefat etsin ben sgkya katkıda bulunmayim yada başka bir örnekle 18 yaş altı yani devletin 18 yaş altı her çocuğa bakması olmasın.

Anne baba hiçbir sosyal güvencesi yok ama yeşilkartlı olacak kadarda kötü değiller devlet bunlara bakmasın sağlık hizmeti almasınlar bende sgkya 5 kuruş para ödemeyim.

Yada bir yerde maaşlı eleman olarak çalışim çalıştığım kurum benim adıma prim ödesin(onu kuruma ödemese zaten sana ek maaş diye hayatta vermez) oda mecbur olduğundan ama ben bunun sayesinde çocuğum karım hatta anam babam bile benden yararlansın her hastanede işleri görülsün zamanı gelincede emekli olim hemde sadece senin adına ödenen ayda 300 küsür tl ile.

Yada GSS kapsamında ayda 30-50-100 tl ile başıma GERÇEKTEN ACİL durumluk bir iş geldiğinde tüm devlet hastaneleri ve SGK ile anlaşmalı (ki oranı %90ı) geçmektedir bana herşeyiyle baksın günlük 1500-2000tllik faturaları SGK hastaneye benim için ödesin bende iyileşince elimi kolumu sallaya sallaya gidim bir kuruş bile ödemeden.Onkolojide fiyatlar çok daha yüksek olmalı yanılmıyorsam sitede onkoloji hastası veya yakını olanlar vardı sanırım maalesef.

Tabi birde SGKlı olmayınca TTB yani Türk Tabipler Birliği fiyatlarıyla ödeme yapmak zorunda olunduğunu hatırlatim.

Emeklilik içinse BES yani Bireysel Emeklilik Sistemi geldi onuda başka bir zaman bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışırım arkadaşlar

halilcakir
10-02-2013, 10:28
Beyler hükümetin yanlış yaptığını düşündüğünüz konuların yanlış olduğunu ispat edin siyasete atılın o zaman

Bana görede çok yanlış yapılan şeyler var

Arada doğru yapılanlarda var

Devletin alacağını tahsil etmesi için yapılan yeni bir girişim bana göre doğru bir adım ve bunun doğruluğunu anlatmaya çalışıyorum bunu gerçekleştiren kim olursa olsun.

Sizse tamamen bu konuyla alakasız popülist cümleler kuruyorsunuz.

Tek bu konuyla biraz alakalı olarak denebilecek cümle şunu gördüm az önce

Borcum var işsizim arabanın vergisini bile yatıramıyorum e devlet şimdi buna hacizmi koysun

Arkadaşım kusura bakma darılma alınma ama şimdi bu durumdaki bir kişinin arabaya binebilecek standartlara sahip olduğunumu düşünüyorsun?

Valla benim kimseye borcum yoktu ama öğrenciydim okul uzamıştı falan o yüzden evdekilerlede terstim dolayısıylada arabam falanda yoktu.

Sonra okul bitti iş güç falan evdekilerlede aram düzeldi bitim kanlandı yine onların hiçbir katkısı olmadan arabayı aldım sağolsunlar düğün falan işlerinide onlar destekleyerek yapıyorum.

Bu yüzden bence doğru olan insanın gücü malına yeter.Satarsın malını ödersin devlete esnafa vs her kime ne borcun varsa,el elde baş başta sen sağ ben selamet sonra yine ya Allah der yeni başlangıcı denersin.

yaşar
10-02-2013, 10:37
Borcum var işsizim arabanın vergisini bile yatıramıyorum e devlet şimdi buna hacizmi koysun

Arkadaşım kusura bakma darılma alınma ama şimdi bu durumdaki bir kişinin arabaya binebilecek standartlara sahip olduğunumu düşünüyorsun?

Sistemin yanlışlığı yine olmadı değilmi ?

Bandrolü eleştirmeyelim neden böyle bir haksız kazanç alınıyor vatandaşdan tartışmayalım,arabası olan bandrolünü ödeyemeyen adamın kriterlerinimi tartışalım öylemi :) ?

Ben bu ülkede herkesin araba alabilecek,kullanabilecek standartlarında olduğunu düşünüyorum yeterki hükümet bizden aldığı hayvan gibi vergileri biraz düşürsün .

Tamam Halil kardeş sen haklısın .

Biz zaten hep aynı zihniyetiz :)

Uğur Mumcu 15 Yıl Önce Bugün Belgeseli - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mGT_2ySy1-E)

mGT_2ySy1-E

halilcakir
10-02-2013, 10:41
Ben ödeyim bandolü bilmem neyi ancak öyle binebilim arabaya

Adam ne bandrol ödesin ne birşey ama yine binsin arabaya sonra param yok ödeyemiyorum desin

işte zihniyet farkı bu

yoksa dediğim gibi ben vergiler az falan demiyorum o konuya bende katılıyorum ama bahsettiğim konu BEN ÖDERKEN neden başkası ödemiyor ve ödesin diye yeni yöntemler geliştirilince bu neden yadırganıyor.

Yoksa bana kalsa bu kaçak elektrik kullananları falan ben komple idam ederim ibreti alem içinde şehrin göbeğinde sallandırırımda bunun konumuzla alakası yok

yaşar
10-02-2013, 10:47
Ben ödeyim bandolü bilmem neyi ancak öyle binebilim arabaya

Adam ne bandrol ödesin ne birşey ama yine binsin arabaya sonra param yok ödeyemiyorum desin

işte zihniyet farkı bu

yoksa dediğim gibi ben vergiler az falan demiyorum o konuya bende katılıyorum ama bahsettiğim konu BEN ÖDERKEN neden başkası ödemiyor ve ödesin diye yeni yöntemler geliştirilince bu neden yadırganıyor.

Yoksa bana kalsa bu kaçak elektrik kullananları falan ben komple idam ederim ibreti alem içinde şehrin göbeğinde sallandırırımda bunun konumuzla alakası yok

Sen öde ben ödemem diyen yok ki kardeşim,vergi sistemini düzenlenirse herkes bandrol de öder dahada iyi bir araç alırım , senin dediğin gibi bir zihniyet varsa sadece gülerim :(

Konunun başına döndüğümüzde 27 milyardan bahsediyor bunalrdan tahsil edilecekler yine küçük esnaf ,büyük esnaf vereceği vergiyi,atıyorum 500 bin ise vergi düzenlemesi adı altında 100 bin verip kurtuluyor,olacak olan yine sana bana .

halilcakir
10-02-2013, 10:55
Ben onada karşıyım zaten

Büyük mükellef küçük mükellef herkes vergisini primini eksiksiz vermek zorunda.

Yasama yargı ve yürütmede bunu sağlamakla mükellef ve zaten problemde burada çıkıyor.

Bu görevle mesul kişiler görevini hakkıyla yerine getirmiyor bu yüzden vergi kaçağı prim borcu vs ortaya çıkıyor.

27 milyar dolar alacak ne demek hayal edebiliyormusunuz?Kaç ülkenin GSYH dan büyük :) Düşünün TR ne kadar büyük bir ülke bu kadar alacağa rağmen hala ayakta ve hala Sosyal Güvenlik Hizmeti sağlık hizmeti verebiliyor.

Ülkenin potansiyelini küçümsemeyin ama her bireyinde kendi üzerine düşen görevini reddetmeyin benim bahsettiğim bu.

Herkes gücü dahilinde gereğini yapmalı örnek varsa bildiğin kaçak elektrik kullanan şikayet et bana dokunmayan yılan bin yaşasın deme çünkü o elektrik devletten yani senden benden gidiyor burda hükümetin bürokratın falan filan suçu bunu tespit edip engellememek yada yapıyorsa eğer göz yummak,senin benim suçumda bunu şikayet etmemek yada bunu engelleyemeyen yöneticiye oy vermek

bu kaçaklar olmasa TR gibi bir ülkede hangi hükümet benzinin üzerindeki vergiyi düşürüp 50 yıl daha iktidarı garantilemek istemez siz düşünün?

imprezaWRC
10-02-2013, 11:00
Halil kusura bakma ama kullanmadığım SGK için neden ücret ödemek zorundayım. Emekli olmak istemiyorum hayatım boyunca ödeyeceğim sonra günü bitince 60 yaşına kadar bekleyeceğim ki bana 3 kuruş emekli maaşı ödensin. 60 yaşımı göreceğimi kim garanti ediyor. Şimdi devlet zorla benim hesabımdan SGK borcumu çekecek. Bu mu vergi kaçırmak. Eskiden çalışmıyorsan öyle bir borcun yoktu ödemek zorunda değildin emekli olamıyordun. Şu anda zorunlu olarak alıyor. Bunun vergi kaçırmakla ne alakası var. herşeyde vergi ödüyorsun zaten %18-%8-%20 duruma göre. Adamlar cebimizden para çalıyorlar resmen. Ödemek istemediğim emeklilik parasını sosyal sigortalar hastane parasını benden zor alacaklar. Sizde buna onay veriyorsunuz. DÜnyanın hiçbir yerinde buna vergi kaçakçılığı denmiyor. Yaptığım işlerden vergi kaçırıyorsam o zaman versin mahkemeye ödeyeyim ama bu resmen alanen hırsızlık.

+1

Ek olarak, diyelim ki çocuk üniversiteyi bitirdi, 25 yaşına geldi, evlenmedi dolayısıyla evde oturuyor. Vay sen demek iş bulamadın diye haşırt diye GSS'yi dayıyorlar. Aileye bakıyorlar, bir gelir testi, haşırt ayda 200 küsür TL, sende 3000 küsür TL ödemek zorunda kalıyorsun.
Sağlıktan faydalansın ayağına adamın parasını gasp ediyorsun. Madem sağlığını düşünüyorsun, o zaman özel sağlık sigortası yaptırmaya teşvik et. Hesap ortada özel sağlık sigortası yaptırsan ayda 40TL. 3000TL nere, 500TL nere.
GSS diye adamı birde Devlet hastanesine mahkum et, kırılsın bir tarafın minimum 10gün sıra bekle, kafan yarılsın acilde .ötünden sana serum dayasınlar, sıran geldiğinde halen yaşıyorsan o temizlikten nasibini almamış rezalet hastanede ameliyatını olursun. O ara, eşin dostun sana seferberde olmuştur, tahlillerin için hastanede bir aşağı bir yukarı koşturur dururlar.

Havadan dağıtılan yeşil kartların önüne geçmek için bu GSS dalgametresini çıkardılar da iş yine masum adama patladı.
Bugüne kadar benim gözümde tek doğru yaptıkları şey, kapalı mekanda sigara yasağıdır öteside yoktur.

Küçükte olsa şirketi olanlar size bir döksünler senede neye ne kadar nasıl vergi verdiklerini...En ufacık bir yanlışta nasıl hesaplarının bloke edildiğini de anlatsınlar.
Teslim olduysan zaten bitmişsin, birikimine göz diker, gelirine göz diker. Vergi kaçıran halen kaçırıyordur onları halen enseleyemediler.

Ayrıca bu sorgu sual işi başlayacaksa önce bir anda altlarına RR, Panemara, 5 kasa Bmw çeken yandaşlarından başlasınlar, yurt dışındaki hesaplarını döksünler, aldıkları gemiciklerin hesabını versinler.

Ya birde sorgu sual başlayınca lütfen burası yeri değil, şimdi sırası değil, onu değil bunu konuşuyoruz, onunla bu ne alaka, parti fanatikliği yapmayın, yok efendim madem biliyorsunuz ispatlayın gidin milletvekili olun demeyin.
Zira milletvekillerine de 150k bütçe gündemde, onunda yeri burası değildi, pardon.

imprezaWRC
10-02-2013, 11:13
Ben onada karşıyım zaten

Büyük mükellef küçük mükellef herkes vergisini primini eksiksiz vermek zorunda.

Yasama yargı ve yürütmede bunu sağlamakla mükellef ve zaten problemde burada çıkıyor.

Bu görevle mesul kişiler görevini hakkıyla yerine getirmiyor bu yüzden vergi kaçağı prim borcu vs ortaya çıkıyor.

27 milyar dolar alacak ne demek hayal edebiliyormusunuz?Kaç ülkenin GSYH dan büyük :) Düşünün TR ne kadar büyük bir ülke bu kadar alacağa rağmen hala ayakta ve hala Sosyal Güvenlik Hizmeti sağlık hizmeti verebiliyor.

Ülkenin potansiyelini küçümsemeyin ama her bireyinde kendi üzerine düşen görevini reddetmeyin benim bahsettiğim bu.

Herkes gücü dahilinde gereğini yapmalı örnek varsa bildiğin kaçak elektrik kullanan şikayet et bana dokunmayan yılan bin yaşasın deme çünkü o elektrik devletten yani senden benden gidiyor burda hükümetin bürokratın falan filan suçu bunu tespit edip engellememek yada yapıyorsa eğer göz yummak,senin benim suçumda bunu şikayet etmemek yada bunu engelleyemeyen yöneticiye oy vermek

bu kaçaklar olmasa TR gibi bir ülkede hangi hükümet benzinin üzerindeki vergiyi düşürüp 50 yıl daha iktidarı garantilemek istemez siz düşünün?

GSS ne zaman vergi borcu oldu ki, haksız yere dağıttıkları yeşil kartların hesabını niye biz veriyoruz.
Ayrıca ne mecburiyetim var da devlet hastanesine gideyim. Sen hayatında kaç kere devlet hastanesine gittin? Ya da ailendeki yaşlılardan kaç tanesi bir tarafını kırıp devlet hastanesinde sıra bekledi?
Bu sistem çok mu mükemmel işliyor sanıyorsun.

Kimse deniz bitti diyemiyor, Tüik'de bunların elinde, o ay neye zam geliyorsa listeden çıkarılıyor, sonra yalan dolan matematikle ülkenin ekonomisi çok iyi deniliyor, sende zokayı yutuyorsun. Bakıyormusun etrafına, kaç tane dükkan kapanmış, şirketler ne alemde.

Sağa sola niye ellerinde koçanla Polis diktiler, niye 200 metrede bir radar koyalım diyorlar, kasada para kalmadı, deniz bitti, nereden yardırsak kardır diyorlar.

Kaçak elektrik de değil, oy alsınlar diye doğuya dağıtılan bedavanın ceremesini çekiyoruz. Ayrıca bir bak yapılan hesler kimlerin elinde?
Keza Çayırhan Termik santralini kim işletiyor, devlet mi?

Elektrikten konuyu açtın diye biraz değindim, sonra banada konunun bununla ne alakası var deme.

Ferhat_V
10-02-2013, 11:17
gereksiz bir iş bence..adamın ödeyecek gücü olsa öder zaten..esnaf kira maaş sigorta vergi şirket gideri araç gideri mal alımı vs. hangisiyle uğraşsında şirketi nası döndürsün..bu hesaplara bloke işi en çok faturalı ve çekle iş yapıp bankayı kullananlara olacak.adam hesabına para gelmesin hacizle alınmasın diye parasını ya elden alacak yada çek ile..çekide dışarda kırdırıp yine zarar edicek.. büyük firmalar zaten elden ödeme yapmıyor her şeyde bankayı kullanıyorlar büyük firmalarla çalışan ve borcu olan firmaların işi kötü olucak..

EEE
10-02-2013, 11:19
2011 500 kusur icra dosyam vardi
2012de 1100 civari oldu ekonomi iyiye gittiginden icra dosyalari cogaliyor
ankarada 32 icra dairesi ve yaklasik olarak 1.500.000 adet icra dosyasi var.
Ankaranin nufusuna oranla ucte biri icralik neredeyse

EEE
10-02-2013, 11:22
gereksiz bir iş bence..adamın ödeyecek gücü olsa öder zaten..esnaf kira maaş sigorta vergi şirket gideri araç gideri mal alımı vs. hangisiyle uğraşsında şirketi nası döndürsün..bu hesaplara bloke işi en çok faturalı ve çekle iş yapıp bankayı kullananlara olacak.adam hesabına para gelmesin hacizle alınmasın diye parasını ya elden alacak yada çek ile..çekide dışarda kırdırıp yine zarar edicek.. büyük firmalar zaten elden ödeme yapmıyor her şeyde bankayı kullanıyorlar büyük firmalarla çalışan ve borcu olan firmaların işi kötü olucak..

E haciz isleminde hesabi boloke edip birakiyor hesaptan alacaginida almiyor garip bir uygulama
hesapta esnafin parasini kitliyor icinden alacagini al blokeyi kaldir yok ne yapcaz peki borcunu ode bloke kalksin diyorsunki butun param bankada bloke kalkmadan odeyemem yok olmaz
ne emmeye geliyorlar ne gommeye en temizi maliye cok bulasmadan isini cozmek

yaşar
10-02-2013, 11:25
Tech turkey Yönetimdeki arkadaşlarıda gösterdikleri hassasiyet için ayrıca teşekkür ederim ...

XSi
13-02-2013, 10:43

haklısın bende bu konuda seninle aynı şekilde düşünüyorum, bende SGK lı olmasam, onun yerine özel sigortalı olsam diye düşünüyorum..

ama burda tartışılan böyle bir kanun olması değil, en azından ben öyle algılamıyorum..

Bu kanun var, buna uyanlar var ve uymayanlar var.. Benim derdimiz uymayanlar oluyor, uymayanların yükünü de uyanlar çekiyor malesef..

Schumi
13-02-2013, 10:48
Çalışanlarının SSK primlerini ödemeyenleri hapise bile atsınlar ama Bağkur borçlarınıda bu kapsama almarlı mantıklı değil. Hemde hiç mantıklı değil.

Ahmet Saraçoğlu
14-02-2013, 10:41
Beyler peki benim vergi ceza vss borçlardan dolayı eşimin hesaba bişeyler yapma ihtimalleri varmı?