Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabah sabah sınavda...

rathje
10-02-2013, 10:42
sabah sabah canımı sıkan sınav...
arkadaş sabahın köründe kalkıp sınava gidiyoruz tamam sınav kurallaı var da tek gelen adam ne yapıcak? sınava motorla gittim okul yakın diye. okulun içine park etmeme izin vermediler bende kapının kenarın koydum ve içeri doğru ilerledim kartlarımı belgemi fln çıkardım.

ilk girişte üstümü arayan polis cep telefonunu bulunca bu ne dedi:
-telefon dedim..
-niye getirdin bir yere bırakmadın dedi
-dedim birakıcak kimse yok
-böyle sınava giremessin dedi bizde emanet almıyoruz. (ama bütün hatunlar çantalarında cep telefonuyla girdi.)
baktım olucak gibi değil bir iki dk kalmış başlamasına sınavın çıktım telefonu motorla geldiğim için bagaja atmaya. istemeden de olsa attım okulun içinde olsa o kadar gam yemem içeri de almıyorlar... neyse döndüm tekrar içeri memurla karşılaştık:

-nereye koydun telefonu dedi bana??
-....?? ne oldu ne yapıcan dedim
-merak ettim dedi
-dedim kapının girişindeki ağacın orda taşın altına koydum.
-dedi hiç öyle olur mu sen ilk defa mı sınava giriyorsun dedi...
-evet dedim.(halbuki 15 yıldır düzenli sınav takvimim var)
-böyle olmaz ama dedi.
-sen dedim ara üstümü ben geçeyim...
geçtik gittik.

ikincisi sınıfta
sınıfa girdim bir tek benim sırada tek bir sandalye var bende montu asmaya askılığa gittim hoca da o anda sınavda uyulması gereken kuralları anlatıyor ama bir gözü de beni takip ediyor. en son konuşurken bana:
-dimi evladım dedi
-kim o dedim.
bütün sınıf kahkahayı bastı..
biraz sinirlendikten sonra ögrenci kartıma nüfus cüzdanıma sınav giriş belgeme baktı. motorla geldigim için saçlarım fönlü gibiydi herhalde.
-bu sen misin dedi
-yok dedim ray charles o (cem yılmaz misali)
gene bir kahkaha bastı sınıfı baktıki uğraşamadı benimle kendi halime bıraktı. Rahat bir sınav oldu yani :D:Deli:

Chn53
10-02-2013, 10:45
yani ?

SONE-R
10-02-2013, 10:45
yandaşlar kopyayı çeksin.. sonra ceremesini halk çeksin.. anahtar cüzdan sokmak yasakmış.. lan bu adam sınava gelirken yanında emanetçi mi gezdirecek?

Quantum
10-02-2013, 10:46
bazen hayatta karşımıza böyle üstüste işgüzar insanlar çıkabiliyor.. Gerilmeden onlarla eğlenmeye bakmak lazım.. :)

Met
10-02-2013, 10:48
Hadi telefonu cüzdanı falan arabaya atıyoruz da, gittiğimiz okulların içine arabaları koydurmuyorlar.

E tek başına gelen adam yanına telefon cüzdan almayacak mı? Adamın başına bir şey gelse kimseyi arayamıcak bile :S

Onur Fatih
10-02-2013, 10:49
:) :) güzel bir anı olmuş :D
Keşke telefonu kemerin arasına soksaydın veya ayakkabının arasına falan. :)

painkller
10-02-2013, 10:49
yani ?

güzelim ülkenin güzelim sistemi, telefonunu sokamazsın:
annen baban yanında değil, tanıdığında yok, araçla gelmedin. motorun bagajı kolay patlatılacak bişey gibi geliyor aklıma. yani bir telefon bırakılacak yer yok. çokmu zor her okulun danışma kısmına küçük küçük dolaplar yaptırmak anahtarlı en dandik markette bile var bu. diyeceksinizki hala sobayla ısınan köy okulları var, sadece sınavın yapıldığı okullara yapılabilir. özel eşyaların bırakılması için.

erhanarici18
10-02-2013, 10:51
aöf ye mail atıcam
kardeşim açtırsınlar şu okulların kapısını araba koycak yer yok
sanki asfalt eskiycek aq herseferinde sinir küpü oluyorum bekçiyle tartışıyorum laf sokmadan geçemiyorum

Chn53
10-02-2013, 10:55
bence bukadar abartılcak bişey yok bende sınava girdim.... telefon falan hiçbişey yok yanımda sabah babam bıraktı dönüşte kendim otobüsle döndüm. metal para almak yasak ama kağıt para almak yasak değil.

yapılmaya çalışılan espirilerde ukalalıktan başka bişey değil

rathje
10-02-2013, 10:57
:) :) güzel bir anı olmuş :D
Keşke telefonu kemerin arasına soksaydın veya ayakkabının arasına falan. :)

ya sokmaya her türlü sokarsın üstünde aramadıkları bir ton yer var şimdi denk gelirde bulur sıkıntı çıkar diye attım bagaja işte. arkadaşın dediği gibi patlatılması kolay bir yer ama ne yapalım o riski aldık :D

atituti
10-02-2013, 10:59
Vizelerde capitol ilkogretimde girmistim sinava.kantinci abla emanete 2lira istemisti.bende donuma soktum telefonu oyle girdim.biraz pis kokan s3 e sahibim.satiliktir.

orhan_guney
10-02-2013, 10:59
güzel anı olmuş ufakta olsa güldüm :) saol.

63owen63
10-02-2013, 11:01
Hatunların çakallık edip telefon sokması hoş degil tabi. Ama kusura bakma da güncel olarak uygulanan tüm sınavlar böyle,hazırlıklı gitmemek senin eksikligin.

rathje
10-02-2013, 11:03
Hatunların çakallık edip telefon sokması hoş degil tabi. Ama kusura bakma da güncel olarak uygulanan tüm sınavlar böyle,hazırlıklı gitmemek senin eksikligin.

haklısın aslında sınvada uyulması gereken kurallar yazıyor fakat senelerce girerim bugüne kadar soran olmadı bana sessize alıp cebime koyardım hiçte çıkarmazdım hatta dünde telefonla girdim birşey demediler ama bugün olunca kanıksadım...

nemonomani
10-02-2013, 11:04
yani ?

Yani ne ya sen burda hayatın şifresinimi duymayımı bekliyodun adam başından geçeni anlatmış illa sivrilik yapan biri çıkacak

Berk7767
10-02-2013, 11:06
Yani ne ya sen burda hayatın şifresinimi duymayı bekliyodun adam başından geçeni anlatmış illa sivrilik yapan biri çıkacak

sanırsam arkadaşta benim gibi düşünmüş, yani ne yapalım bize ne tarzında.

onurc
10-02-2013, 11:07
yani ?

Sen şu yorumlarını kendine sakla arkadaşım.Her konuda aynı şeyi yapıyorsun.Adam başından gelen bir olayı anlatmış provakatörlük yapma,hoşuna gitmediyse gereksiz yorum yazıp karıştırma ortalığı.Yaşın kaç başın kaç daha görende 35 40 yaşında üye sanar?

nemonomani
10-02-2013, 11:08
sanırsam arkadaşta benim gibi düşünmüş, yani ne yapalım bize ne tarzında.

umurunda değilse seni bağlayan yanı yoksa yazma yani yazınca boyunuzmu uzuyo sohbet e adam isterse donlarını koyar paylaşır donların seni ilgilendirmesi şartmı

Berk7767
10-02-2013, 11:10
umurunda değilse seni bağlayan yanı yoksa yazma yani yazınca boyunuzmu uzuyo sohbet e adam isterse donlarını koyar paylaşır donların seni ilgilendirmesi şartmı

zaten yazmıcaktım birşey de senin yazdıktan sonra yazıyım dedim bak önce öyle birşey demişmiyim ayrı birşey daha var yazsamda yazmasamda benim yazdığım düşündüğüm seni ne ilgilendirir?

onurc
10-02-2013, 11:11
Yorum yazanlar daha yeni reşit olmuş normal karşılamak lazım aslında.Dediğin gibi provakatorluk.

Sezgin
10-02-2013, 11:11
Ben ossye girememistim araba anahtari uzerimde diye bu yine iyimis :D

nemonomani
10-02-2013, 11:12
zaten yazmıcaktım birşey de senin yazdıktan sonra yazıyım dedim bak önce öyle birşey demişmiyim ayrı birşey daha var yazsamda yazmasamda benim yazdığım düşündüğüm seni ne ilgilendirir?

o zaman milletin niye avukatlığını yapıyosun hayırdır !!!

-Murat Özcan-
10-02-2013, 11:12

Bu sabahta bizim okulda hatunlar takır takır soktular telefonları ama sınavda baktım bir işe yaramıyor,hocalarda bir kıl dünkü sınavda kuralları 2 saat tek tek okudu kimse dinlemedi bugün aynı grup başka okuldaydık hoca dedi kuralları okuyorum lütfen herkes dinlesin;

-Hocadan yaşça büyük birisi ya bırak okumayı falan ver hadi kagıtları işimiz gücümüz var dedi koptuk :D :D Hoca: Terbiyeli olun beyfendi dedi..

-Adam güldü senin gibilere terbiye öğretmekle geçti yıllarım dedi..

-Hoca şokk :D -Yanındaki hocaya dedi acaba milli eğitimden mi bu falan konuşmalara girdi sustu bir daha bir şey söylemedi..

-Büyük ihtimal oradaki beyfendi abimiz biraz rütbeli sınavada rütbe atlamak için extradan okul bitiriyor gibi geldi bana keşke soraydım ne iş yaptıgını :)

Berk7767
10-02-2013, 11:15
o zaman milletin niye avukatlığını yapıyosun hayırdır !!!

Avukatlıgını yapmıyorum milleti savunmuyorumda adam akıllı oku öyle düşünüyor olabilir dedim değilmi bu avukatlıkmı oluyor önce bunu sorayım sana bukadar sinir yapmana gerek yok biraz sakin

SONE-R
10-02-2013, 11:16
ben de kasım ayında girdiğim KPDS sınavı anımı anlatayım bari:
sabah kalktım, wc'ye girdim. sonra kahvaltıda 3 büyük bardak çay içtim. 1 ufak su alıp sınava arabamla gittim. sınav başlamadan yine wc'ye gittim işimi garantiye alayım diye.. :D
sınav süresi 3 koca saat. son 1 saat kala idrar kesesi alarm vermeye başladı. son yarım saate kadar dayandım ama artık öyle bir sancı yaptı ki, aniden sandalyeden kalktım direk ilk gördüğüm tuvalete, o da kızlar tuvaleti çıktı, girdim. sonra geri salona girdiğimde gözetmen kadın sınav kağıtlarımı almıştı. neymiş tuvalete girdikten sonra sınava girirlmezmiş. ulan 3 saat süresince çiş gelmeme garantisi olur mu? robot muyuz biz aq? sınavda kopya çekip, bu saçma kuralları başımıza getirten o.ç.'larına selam olsun...

nemonomani
10-02-2013, 11:17
Avukatlıgını yapmıyorum milleti savunmuyorumda adam akıllı oku öyle düşünüyor olabilir dedim değilmi bu avukatlıkmı oluyor önce bunu sorayım sana bukadar sinir yapmana gerek yok biraz sakin

seçerek konuş yan etki yapmasın milletin konusunu batırmayalım gel derdini pm den yaz

bora1311
10-02-2013, 11:19
bende gecen senelerde ales e girecektim, tek başima gitmistim sinava, arabayi okulun bahcesine park ettim. uzerimde tek araba anahtarı var, sinava almadilar tabi,anahtari git emanetciye bırak dedi. emanetciyi de gorseniz, abuk sabuk tipin birisi, tum anahtarlar cep telefonları ulu orta masada duruyor. ne isim yaziyor ne bişey. tabi bende birakmadim ve sinava girmedim...

Chn53
10-02-2013, 11:20
Sen şu yorumlarını kendine sakla arkadaşım.Her konuda aynı şeyi yapıyorsun.Adam başından gelen bir olayı anlatmış provakatörlük yapma,hoşuna gitmediyse gereksiz yorum yazıp karıştırma ortalığı.Yaşın kaç başın kaç daha görende 35 40 yaşında üye sanar?

bu yapılan provakatörlükmü oluyor :hahaha:

bana yaşımı soranda sanki 35 40 yaşında :)

imprezaWRC
10-02-2013, 11:25
yani ?

Yanisi şu, yandaşa dokunmazlar ama kendilerinden olmayanıda a'dan z'ye ararlar, sorgularlar, şüpheli gözüyle bakarlar.

Eşim hamile, sınava girerken sürekli karnına bakıp durmuşlar, sonunda o da patlamış, çocuğum içeriden bana kopya verecek demiş.

Yok otomobilin anahtarı yasak, yok cep telefonu yasak ama eşşek kadar hesap makinasıyla içeri girebilirsin.

Kendileri ne yaptıklarını biliyorlar mı acaba sormak lazım.

Onurkk06
10-02-2013, 11:27
sorma birde ben bu sınavdan çıkılmaması kuralına ayar oldum 30 dk süre var ben 15 dk da bitiriyorum ee dışarı çıkamadım zaten grip olmuşum bi yandan burun akıyo bi yandan hapşırık öksürük gerizekalı beni niye orda tutarsın ki daha ? sanki bazıları araba anahtarını bile emanetçiye bıraktırıyor

SONE-R
10-02-2013, 11:27
sözün özü, bir kısım şerefsizler yüzünden, binlerce kişiye sınavda eziyet çektiriyorlar. yazıktır günahtır.. kamera var artık her sınav odasında.. kopyadan şüphelenirseniz kamera kayıtlarını izlersiniz. ama yok anahtarla girme, yüzüğünü çıkar, cüzdanınla gelme vs bunlar zulümdür.. ankaradaki sınava ankara dışından gelen vatandaşlar ne yapacak? emanetçi mi arayacak?

mrtngn
10-02-2013, 11:47
Anahtar bozuk para falanda yasak mı ??

Ben iki gündür anahtar,cüzdan,bozuk para ile girdim :) Sınav giriş kağıdında anahtar,madeni para,cüzdan ile ilgili hiç bir uyarı vs yazmıyor...

SONE-R
10-02-2013, 11:48
Anahtar bozuk para falanda yasak mı ??

Ben iki gündür anahtar,cüzdan,bozuk para ile girdim :) Sınav giriş kağıdında anahtar,madeni para,cüzdan ile ilgili hiç bir uyarı vs yazmıyor...

ya aslında bu işi biraz da kapıdaki polislerin insafına kalmış.. bazıları hiç arama yapmıyor, bazıları didik didik arıyor..

mrtngn
10-02-2013, 11:52
Bende didik didik arandım ama dediğim gibi giriş kağıdında "yanınızda bulunmaması gerekenler" bölümünde bunlarla ilgili hiç birsey yazmıyor..Bu yüzden içeri almamaları gibi bi durum olamaz bence..

nosturkye
10-02-2013, 11:52
Öncelikle sınava telefon ile girilmemesi kadar normal bişey yok artık emanetçimi taşınır yanda başka bişimi bilmem ama yeni nesil telefonlar bir senin yerine sınava girmiyor çokta becerikli.
Ayrıca Otopark sıkıntısı daha baskın sınava motorla gelin gibi bir öneri yapılmıyor onlarca insan var otobüs kullanan bunların hali senden nicedir düşünmeli.
Yani arkadaşlar bar girişi sigara araması değil sınavda cihaz araması bu normaldir.

emp:)
10-02-2013, 11:54
Emanet vs çoğu zaman sıkıntı oluyor diye aof sınavına giderken yanıma telefon almıyorum, bayanlarda sıkıntı yok ama sanırım herkesin elinde telefon emanete falanda bırakmıyorlar.

devil_berk22
10-02-2013, 11:55
öss ye girerken bende arabanın anahtarını ayakkabının tabanına sokmuştum :)

imprezaWRC
10-02-2013, 12:06
Öncelikle sınava telefon ile girilmemesi kadar normal bişey yok artık emanetçimi taşınır yanda başka bişimi bilmem ama yeni nesil telefonlar bir senin yerine sınava girmiyor çokta becerikli.
Ayrıca Otopark sıkıntısı daha baskın sınava motorla gelin gibi bir öneri yapılmıyor onlarca insan var otobüs kullanan bunların hali senden nicedir düşünmeli.
Yani arkadaşlar bar girişi sigara araması değil sınavda cihaz araması bu normaldir.

Doğru dedin, otobüslerin saati saatini tutan inanılmaz düzgün işleyen bir tarifesi var, hele şansına ikarus denk gelirse, hiçbir elektroniği olmadığı için bozulmama ve yolda kalmama riskide hiç yok.
Dışarısıda aynı amerikan filmlerindeki gibi ankesörlü kaynıyor, elini çarpıyorsun ankösürlüye denk geliyor, hani acil durumda hemen elinin altındalar o derece.
Yeni nesil telefonları kapatırsın, üzerine etiket yapıştırıp ismini yazarsın, hepsinide sınav gözetmeninin masasında toplarsın, çıkarkende telefonunu alırsın olur biter.

Uçaklarda da inatla kapatmayanlar var, kopyadan daha riskli, o zaman uçağa binerkende telefonla almıyoruz desinler.

Ayrıca, herkeside evinin burnunun dibindeki okula göndermiyorlar, mazallah akşamından girip sıralara kopya falan yazarsın ülke ayağa kalkar.
Vergisini döne döne verdiğin otomobil veya motorsikleti sınava giderkende kullanamayacaksan zaten vay halimize.

Met
10-02-2013, 12:13
Hay ağzına sağlık abicim, çok güzel yazmışsın :)

çağlarcoskun
10-02-2013, 12:20
yazmıyım yazmıyımm diyorum ama zor tutuyorum kendimi şu sıralar hepten çoğaldılar.. laa şu kendini bişey sanan her ota boka atlayan adamı yazdığına konu açtığına pişman eden tiplerede hastayım eee yemin ederim her şeye zıplamasalar olmuyo hatırları kalır... bi bitmedinizz...

benimde başıma gelmişti sınav sırasında bi olay 3-4 sene önceydi sanırsam K plakalı astra gsi vardı ozaman. avcılarda sınava gitmiştim. şansa dışardan arabayıda görüyodum. bi ara gözüm takıldı kaputta 2 tane dingil oturuyodu. ama içim içimi yedi o sınavdan çıkma süresi dolana kadar. hoca çıkmak isteyen çıkabilir dedi direk verdim sınav kağıtlarını dışarı nasıl çıktım hatırlamıyorum resmen ışınlandım.. arabanın başına gittim yaa dedim bilader manyakmısınnn spor gazetesi... kaputa oturulurmu kalk şurdan falan elemanlar bi şaşırdı noluyo gibisinden. camdan şansa gördüm sınavı bırakıp çıktım sizin yüzünüzden ya babanın malımı oturuyosun git kaldırıma otur diye baya bi bağrındım falan :D şimdi düşünüyorumda o yaptığım yüzünden 15 ay askere gittim :D değdimi değmedi.. niye anlattığımıda bilmiyorum neyse :D

onurc
10-02-2013, 12:37
bu yapılan provakatörlükmü oluyor :hahaha:

bana yaşımı soranda sanki 35 40 yaşında :)
Ben yaşıma göre yorum yaparım dostum sıkıntı varmı ? Varsa yaz özelden. Ortalığı karıştırma.Konu saçma geldiyse yazmassın olur biter uzatma üzmeyelim birbirimizi :icon_tup:

GokhanRS
10-02-2013, 12:39
bu şeref yoksunu varlıklara en çok kızdığım nokta ebesinin köründeki okula sınav çıkarıyorlar. be karaktersiz pazar pazar niye trafik oluşmasına sebep oluyorsun. yakın yerlere yollasana insanları.

geçen başka birşeye şahit oldum. bi arkadaşıma tesadüfen o hafta mahallesinde çıktı sınav. bide baktımki sınav yerine arabassıyla gelmiş. bu ne biçim memleket parketcek yer yok yha dedi. bende dedim be g.t herif evin 4 sokak ilerde niye arabayı çıkarıyorsun yürümüyorsun. bazısıda anasının karnında gti la doğmuş sporgazetesi. adam 4 sokak ilerdeki okula arabayla geliyo.

ef186
10-02-2013, 12:45
Bu sabahta bizim okulda hatunlar takır takır soktular telefonları ama sınavda baktım bir işe yaramıyor,hocalarda bir kıl dünkü sınavda kuralları 2 saat tek tek okudu kimse dinlemedi bugün aynı grup başka okuldaydık hoca dedi kuralları okuyorum lütfen herkes dinlesin;

-Hocadan yaşça büyük birisi ya bırak okumayı falan ver hadi kagıtları işimiz gücümüz var dedi koptuk :D :D Hoca: Terbiyeli olun beyfendi dedi..

-Adam güldü senin gibilere terbiye öğretmekle geçti yıllarım dedi..

-Hoca şokk :D -Yanındaki hocaya dedi acaba milli eğitimden mi bu falan konuşmalara girdi sustu bir daha bir şey söylemedi..

-Büyük ihtimal oradaki beyfendi abimiz biraz rütbeli sınavada rütbe atlamak için extradan okul bitiriyor gibi geldi bana keşke soraydım ne iş yaptıgını :)

cahillik cok kotu birsey ...

mehmetRS
10-02-2013, 12:47
cüzdanı evde bırakmıştım zamanında, cebimede gidiş dönüş taksi parası ne olur ne olmaz diye +50 lira almıştım, bir tek kimliğim, sınav giriş kağıdım, kalemlerim.. başka hiçbir eşya yok üzerimde..

Girerken kapıdaki polis kağıt paralara taktı,bunları ne yapacaksın diye..
Eve gidiş dönüş için lazım onlar dedim,
Evin şehir dışında mı dedi,
Kardeşim hastamısın dedim, cok istiyorsan al parayı neyin peşindesin sen dedim,
Tartışma başladı..
O günü sınav yerine karakolda geçirmiştim :) Sonrada sildirdim kaydımı kuydumu zaten..
Bu ülkede insanlar birşeyi yapmak istemiyorsa, hele hele bu ileriye dönük güzel birşeyse, eminim haklı bir sebepleri vardır.

onurc
10-02-2013, 12:50
cüzdanı evde bırakmıştım zamanında, cebimede gidiş dönüş taksi parası ne olur ne olmaz diye +50 lira almıştım, bir tek kimliğim, sınav giriş kağıdım, kalemlerim.. başka hiçbir eşya yok üzerimde..

Girerken kapıdaki polis kağıt paralara taktı,bunları ne yapacaksın diye..
Eve gidiş dönüş için lazım onlar dedim,
Evin şehir dışında mı dedi,
Kardeşim hastamısın dedim, cok istiyorsan al parayı neyin peşindesin sen dedim,
Tartışma başladı..
O günü sınav yerine karakolda geçirmiştim :) Sonrada sildirdim kaydımı kuydumu zaten..
Bu ülkede insanlar birşeyi yapmak istemiyorsa, hele hele bu ileriye dönük güzel birşeyse, eminim haklı bir sebepleri vardır.
Gel de sövme.

fa'R'uk
10-02-2013, 12:51
Ne kadar atarlı arkadaşlarımız varmış haberimiz yok

GokhanRS
10-02-2013, 12:53
Ne kadar atarlı arkadaşlarımız varmış haberimiz yok

hep senin yüzünden bunlar police amca :D

lethaldoze
10-02-2013, 12:54
öss ye girerken bende arabanın anahtarını ayakkabının tabanına sokmuştum :)
Öss de de aynısnı yapmıştım ama ruhsata. Ta Pendiğe vermişler sınav yerini, ben ümraniyede oturuyorum. Otobüsle gitsem sabah ezanına müteakip çıkmam lazım.
Cep tel, vs arabaya bıraktım. Rusat ve anahtar var sadece, anahtar ki asla anahtarlık kullanmam ve clio anahtarı belli hiç bir aktivitesi olamayacak anahtar yani. Almadılar ruhsata biel olmaz diyo. Git bırak biyere banane diyo. Bakkala gittim herkez bırakmış anahtarını para falanda istemiyo. Bende verdim anahtarı ama ruhsatı vermedim git arabayı al senin olsun der gibi. Mecbur soktuk çorabın içine :D

Doğru dedin, otobüslerin saati saatini tutan inanılmaz düzgün işleyen bir tarifesi var, hele şansına ikarus denk gelirse, hiçbir elektroniği olmadığı için bozulmama ve yolda kalmama riskide hiç yok.
Dışarısıda aynı amerikan filmlerindeki gibi ankesörlü kaynıyor, elini çarpıyorsun ankösürlüye denk geliyor, hani acil durumda hemen elinin altındalar o derece.
Yeni nesil telefonları kapatırsın, üzerine etiket yapıştırıp ismini yazarsın, hepsinide sınav gözetmeninin masasında toplarsın, çıkarkende telefonunu alırsın olur biter.

Uçaklarda da inatla kapatmayanlar var, kopyadan daha riskli, o zaman uçağa binerkende telefonla almıyoruz desinler.

Ayrıca, herkeside evinin burnunun dibindeki okula göndermiyorlar, mazallah akşamından girip sıralara kopya falan yazarsın ülke ayağa kalkar.
Vergisini döne döne verdiğin otomobil veya motorsikleti sınava giderkende kullanamayacaksan zaten vay halimize.

Zaten otobüslerde bomboş oluyor her 10 dakikada bir geldiği için. Hiç binememe gibi bir riskin söz konusu değil.
Çok güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık. En çok ta 3 tane şerefsiz kopya çekti diye tüm millete ızdırap oluyorya ona sinir oluyorum.

rathje
10-02-2013, 12:54
ben başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim konunun buralara kadar gelcegini bilsem yazmazdım... madem ki begenmedin madem ki sana etik gelmedi yazma kardeşim bişey okuma saçma sapan yorumlar yazmanın hali yok.. iyi niyetli arkadaslara değil lafım lütfen kimse alınmasın, yanlış anlamasın. tek tek alıntı yapıp cvp vercek halim yok ortaya karışık yapıorum yarası olan gocunur.. iyi niyetli arkadaslarım kendini belli etti ve koca bir teşükkürü hakketti saolun...

senna
10-02-2013, 12:58
okumak cahillik alır eşeklik baki kalır demişler sanırım bu konu içinde geçerli üzerine alınanlar alınabilir

GÖKTÜRK
10-02-2013, 13:00
güzelim ülkenin güzelim sistemi, telefonunu sokamazsın:
annen baban yanında değil, tanıdığında yok, araçla gelmedin. motorun bagajı kolay patlatılacak bişey gibi geliyor aklıma. yani bir telefon bırakılacak yer yok. çokmu zor her okulun danışma kısmına küçük küçük dolaplar yaptırmak anahtarlı en dandik markette bile var bu. diyeceksinizki hala sobayla ısınan köy okulları var, sadece sınavın yapıldığı okullara yapılabilir. özel eşyaların bırakılması için.

+1 :icon_tup:

u.kurt
10-02-2013, 13:04
kaç zamandır sınava girerim hep okulun içine bıraktım arabayı sadece içerde yer olmayınca kapıyı yarım kapatıyorlar

rathje
10-02-2013, 13:06
kaç zamandır sınava girerim hep okulun içine bıraktım arabayı sadece içerde yer olmayınca kapıyı yarım kapatıyorlar

benim sınava girdiğim okulda bahçe tamamen boştu nerdeyse herhalde öğretmenlerin ya da çalışanların araçlarını almışlar sadece. g.t kadar motor bi duvarın kenarına koyarım düşüncesiyle almadılar dün gittigm okulda aldılar. millet ne yapacağını şaşırdı artık :D

u.kurt
10-02-2013, 13:10
benim sınava girdiğim okulda bahçe tamamen boştu nerdeyse herhalde öğretmenlerin ya da çalışanların araçlarını almışlar sadece. g.t kadar motor bi duvarın kenarına koyarım düşüncesiyle almadılar dün gittigm okulda aldılar. millet ne yapacağını şaşırdı artık :D

herhalde okul yönetiminin insiyatifine kalmış durum gibi gözüküyor :)

Met
10-02-2013, 13:15
Okulun içindeki otoparktan para alanlar var :)

BüLenT GöReN
10-02-2013, 13:22
yanlış anlamayında bunu yazdınız konuyu açtınız ne oldu ne değişti onu anlayamadım ben

sonuç olarak fok balıkları çok yanlız diyip gidiyorum :)

lethaldoze
10-02-2013, 13:51
yanlış anlamayında bunu yazdınız konuyu açtınız ne oldu ne değişti onu anlayamadım ben

sonuç olarak fok balıkları çok yanlız diyip gidiyorum :)

Forum ortamı olduğu için. Yani forumda birşeyler konuşulur tartışılır paylaşımda bulunulur.
Bu konuda çoğumuzun başına gelen ve bizleri zorda bırakan bir konu olduğundan açılmış ve forumda bu tür konular için ayrılan sohbet bölümündedir.
Hiç bir şey olmasa içimzii dökmüş olduk ve bizimle aynı zorlukları yaşayan kişiler olduğunu ortak düşünceler olduğunu anlamış olduk. Sohbet oldu yani :)

BüLenT GöReN
10-02-2013, 14:14
Forum ortamı olduğu için. Yani forumda birşeyler konuşulur tartışılır paylaşımda bulunulur.
Bu konuda çoğumuzun başına gelen ve bizleri zorda bırakan bir konu olduğundan açılmış ve forumda bu tür konular için ayrılan sohbet bölümündedir.
Hiç bir şey olmasa içimzii dökmüş olduk ve bizimle aynı zorlukları yaşayan kişiler olduğunu ortak düşünceler olduğunu anlamış olduk. Sohbet oldu yani :)

yönetim çalışıyo valla allah razı olsun cezamızıda yedik ehlyet sınavı veya herhangi bir sınavda üst baş aranırken ordaki polisin keyfine kalmış telefonla sokup sokmamak senin yanındakini telefonla sokar sana kıl olur bahane bulur sınava geç kalman için elinden geleni yapar yani bunu herkez biliyo sınav olayınada gelince hani arkadaş demiş ya hoca sınavın başından beri bi gözünle bana bakıyo felan demiş var sayalım bakıyo yada bakmıyo bir ÖĞRETMENE yada öğretim görevlisine laf sokmasını pişkin pişkin anlatmış bununlada gurur duymuş karşındaki yaşı kaç olursa olsun bir öğretmen bir eğitimci AYIPTIR en azından ben böyle düşünüyorum

AEAlmas
10-02-2013, 14:49
Valla bende sınava girdim cebimde cüzdan bile almadım telefon araçta Arabanın anahtar dedim cıkar kamera varmı kontrol etcem dedi polis cıkardım baktı neyin anahtarı bu dedi sınava gec kalıyorum baktıysanız anahtarımı verin dedi sinir olarak verdi hatunlar rahat rahat cep telefonu canta vs ile geciyorlar özellikle takkeli sakallı veya kapali isen hiç bakmıyorlar bile üstün körü soru sorup geciyorlar

Ayrimcilik 10 numara hamd olsun biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz cemaate fln degil
Allaha inanlardanız =)

131mirafiori
10-02-2013, 15:03
yönetim çalışıyo valla allah razı olsun cezamızıda yedik ehlyet sınavı veya herhangi bir sınavda üst baş aranırken ordaki polisin keyfine kalmış telefonla sokup sokmamak senin yanındakini telefonla sokar sana kıl olur bahane bulur sınava geç kalman için elinden geleni yapar yani bunu herkez biliyo sınav olayınada gelince hani arkadaş demiş ya hoca sınavın başından beri bi gözünle bana bakıyo felan demiş var sayalım bakıyo yada bakmıyo bir ÖĞRETMENE yada öğretim görevlisine laf sokmasını pişkin pişkin anlatmış bununlada gurur duymuş karşındaki yaşı kaç olursa olsun bir öğretmen bir eğitimci AYIPTIR en azından ben böyle düşünüyorum

Sana ne olmuş la Askere gidicen diye bi haller falan :D

BüLenT GöReN
10-02-2013, 15:09
Sana ne olmuş la Askere gidicen diye bi haller falan :D

askerlikle alakası yok abi tmm fırmalık ruhumuzda olsada saygıda elimden geldiğince kusur etmemeye çalışırım kaç senedir muhabbetimiz var az çok biliyorsun beni gırgıra şamataya eyvallahta saygısızlık diyince işler değişir

Redfish16V
10-02-2013, 15:21
ilk gittiğim okul emanet alıyordu,2.gittiğim almıyordu.halbuki bütün okullarda sınav zamanı emanet denen olay olmalı,millet kainmi emanet bırakılmasının olup olmadığını bilecek.kağıt parayla almıyorlardı beni.dedim çıkışta sen verirsin otobüs paramı diyince iyi tamam geç diye birde artistlik yaptılar :D kpss,ygs v.b bütün sınav sisteminin hepsinden nefret ediyorum artık , ne zaman bir şeyler düzene gircek çok merak ediyorum..

Thracian
10-02-2013, 15:35
yandaşlar kopyayı çeksin.. sonra ceremesini halk çeksin.. anahtar cüzdan sokmak yasakmış.. lan bu adam sınava gelirken yanında emanetçi mi gezdirecek?

Benimde komiğime giden bu oldu, Sanki KPSS de çekilen kopya salonda çekilmiş muamelesi yaptılar. Yahu adamlara soruları vermişsin, adamlar evlerinde ezberleyip gelmişler. Telefonlu adamın ne suçu var.

kyhn
10-02-2013, 15:38
Bugün ve dün yapılan Aöf sınavlarındaydım bende. Telefon yanıma almadım fakat cüzdan, anahtar gibi eşyalar üzerimdeydi hiç sıkıntı olmadı. Fakat polislerin kafalarına göre iş yaptıklarından daha önceki sınavlarda şahit olmuştum. Bugünkü derslere de çalışmadığımdan girişte üst aranırken rahat rahat gıcıklık yapmayı gerekirse inatlaşmayı düşündüm.

Girişte üstümü ararken üzerinde telefon var mı diye sordu polis arkadaş. Bende var ama bulamazsın dedim. Üstümde telefon olmamasına rağmen. Gülümsedi ve geç dedi.
Hani diyorum ki tüm insanlar bu şekilde hoşgörülü olabilmeyi becerebilse...

HaKo
10-02-2013, 16:00
Ben kaç senedir giriyorum sınavlara ne araba anahtarı ne de cüzdan sorun oldu, zaten olamazda. Burada olayı biraz fazla abartmış bazı arkadaşlarımız. telefon yasaksada getirmessin yanında olur biter, 2 saat telefonsuz kalınca kimse ölmüyor.

bide kalkıp burda öğretmene polise laf sokup yada atar gider yapıp anlatılmış çok marifetmiş gibi yanda yazan yaşlar gerçek mi acaba merak ettim ? orta sonda falan bizde yapıp gurur duyardık arkadaşlara anlatırdık.

lethaldoze
10-02-2013, 20:21
Ben konuyu açan arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarı ile;
Sınıfa giriyor ve montunu asıyor. Olabilir geç kalmıştır. Hocanın bütün sınıfın önünde dalga geçmesi ne demek?
- o sınıf, lisede okduğumuz sınıf değil ve tüm sıralarında lisede canciğer kuzu sarması olduğumuz arkadaşarımız yok. Bizden küçüklerde var büyüklerde var ve kimseyi tanımıyoruz yani ahbaplık dostluk, makara yapılabilecek bir hukumuzun olmadığı insanlar var.Bu şekilde bir sınıf insanın size güldüğü bir yerde nasıl sınava gireceksiniz. Arkadaşta kendince cevabını vermiş bu senmisin diyip görüntüsüyle dalga geçilmesine. Öğrentmen amir memur paşa diye kimsenin hakkı yok dalga geçmeye milletin içinde. Kusura bakmasın sırf öğretmen sıfatı var diye ben ona saygı göstermem. (Tüm okul hayatım boyunca hiçbir öğretmene saygısılığım olmamıştır ama burda drum farklı)Saygı yok yani burda.

Burada tartışılan 2 dakika telefonsuz kalmak değil. Bir araba anahtarından ne çıkabilirki almıyor da banane ne yaparsan yap diyorlar. Kağıt paraya sorun çıkartıyorlar. Tabi başka yerde çantayla alıyorlar. çifte standart :)

dirk
10-02-2013, 20:27
Arabamın anahtarını bot'uma sokup girmiştim ulan kime verecen okul bitmezse O benim herşeyim Vti'm :)

10-02-2013, 20:44
Benim ailede ben hariç komple eğitimci, bu demek değil bütün eğitimciler doğru davranıyor. Sınavlarda görev alan öğretmenlerin coğu sınav salonunda nasıl durulması gerektiğini bilmiyor. Zamanında öss sınavında sıraların arasında aşağı-yukarı giden ve kolumu teğet geçen ilkokul öğretmeni bir bey sayesinde ciddi sinirim bozulmuştu.

Fakat bunu dile getirirken olmayacak kelimelerde kullanılmamalı diye düşünüyorum.

Berk7767
10-02-2013, 21:25
bu olay kaç yıldır böyle zaten herşey belli kurallar böyle ben 2 kere bu sınava girdim ikisindede ne oldugunu bildigim için yanıma telefon vs almadım çünkü daha önce araştırmıştım bunda büyütülcek birşey yok ülkenin tek sorunu sanki ! bide üstüne marifetmiş gibi hocaya saçma sapan espriler yaparak laf sokma çabalarını paylaşınca insan baya bi saçma geliyor konu bana benim düşüncem bu.

mmtrıza
10-02-2013, 21:50
genelde sınav yerlerinde emanetciler olur ama sizin sansınıza öyle denk ,gelmiş

akarags1905
10-02-2013, 22:04
Hadi telefon bir nebze, 2 sene önce tarraktan girdiğim össde araba anahtarını almadı ya la adam.. e dedim nabıcaz, bana ver dedi akü, dedim sen kimsin, polis bilmem ne dedi, bende el mahkum verdim(ne aptalmışım!) sınavdan çıktım tırım tırım adamı aradım, allahtan düzgün biriymişte aldım anahtarımı..

yani sistemin neresinden tutsan elinde kalır, koy .... rahvan gitsin...:)

TolgaEsentepe
10-02-2013, 22:08
bugün park yeri bulucam diye rezil kepaze oldum ya.. en sonunda ortada biyere bıraktım arabayı.. Okul bahçesine park edilememesi kadar anlamsız birşey olabilir mi ya ?

cabrioleter
10-02-2013, 22:10
yazmadan geçemicem zor tutuyorum kendimi;
cool story bro :D :D
http://narwhaler.com/img/mq/u/chum-cool-story-bro-mQuHAz.jpg

onursumer
10-02-2013, 22:10
bugün park yeri bulucam diye rezil kepaze oldum ya.. en sonunda ortada biyere bıraktım arabayı.. Okul bahçesine park edilememesi kadar anlamsız birşey olabilir mi ya ?

olm taksiyle gitçen :D

oss ye giricem geçen sene adam araba anahtarıyla almıyor içeri iyide dedim arabamla gelemiecmmi sınava diyorum hayır gelmicen diyor :D

SekoLive
10-02-2013, 22:15
bu park olayı arabayla gidenler için harbi sıkıntı bazı semtlerde.

c.tesi feriköydeydim. böyle bi sıkıntı olamaz otopark yok. okul bahçesine almıyorlar. 5 tur attım bi amca cıktı ben girdim yerine ama yanastıkdan sonra bile inanamadım yer bulduguma ders calstım 2 saat . allahdan önce gittim falan diye kendi kendime söleniyordum. sınav saati bi gittim okulun bahçesi çakılı araba. ben gitmeden bi hır cıkmış. yer bulamıyoruz napacağız nereye park edeceğiz(sivaslı gardaşım geldi aklıma :D) diyerekden dalmslar bahceye :)

ve çakılı otoparkda bir sorun olmadan herkes birbirini beklemenin bilincinde seessizce bekliyordu demekki istenince bi şekilde o bahçeye araba girebiliyormuş.

telefon almama olayıkadar saçma bi kanunda görmedim. mevzu basit gözetmene teslim et. eğer elde belde cepde sınıfda denk yakalarsan al kağıdı bitsin . orda ikitane kadın aksamki diziyi anlatsın diye beklemiyor sağa sola 1 saat baksınlar dikkatlice.

edit: onur taksi olayıda okeyde cıkısda bidaha eve dönme işi var telefon v.s. için ve arabada ders calsmak her sınavda işime yaramıstı bugun arabasız gittim sınava sanrım tarihin en kötü notlarını alıcam :D

Deepblue
10-02-2013, 22:17
Güzel bir anı olmuş ama gerçekten artık bu işe bir çare bulunması gerekiyor benimde ehliyet sınawında cüzdan'da sıkıntı çıkmıştı Allah'tan araçla gitmiştim hemen bırakıp geldim :)

KIVANÇ
10-02-2013, 22:24
Sene 2008 ozaman adı öss sınavı olan yerleştirme sınavına gazi iktisadi bilimler fakültesinde girmiştim içeri girerken kapıdaki görevli elimdeki suyu alıp dış jelatnini sökmüştü niye söküyosunuz diye sorduğumda kopya yazıyolar buraya demişti vay be arkadaş ne zeki insanlar varmış dedim :) konu kirliliği olduysa affola:D

enesy
10-02-2013, 22:38
bu olay kaç yıldır böyle zaten herşey belli kurallar böyle ben 2 kere bu sınava girdim ikisindede ne oldugunu bildigim için yanıma telefon vs almadım çünkü daha önce araştırmıştım bunda büyütülcek birşey yok ülkenin tek sorunu sanki ! bide üstüne marifetmiş gibi hocaya saçma sapan espriler yaparak laf sokma çabalarını paylaşınca insan baya bi saçma geliyor konu bana benim düşüncem bu.

Burası bir forum ve fikir özgürlüğümüz var

Abuk sabuk "pis yedili" triplerinde laf sokup konu açan , Teknik Otomobil forumunda " ben bugün böyle laf soktum " diyenin de saygı çerçevesinde yazmaya hakkı vardır.

Ama " saçma " diyen adamın da yazmaya hakkı vardır ona da saygı duymak gerekir.

Evet hikaye çok saçma , lisedeyken erkekliğimizi ispatlamak için yapardık bu saçmalıkları.

Berk ve Chn53 saçma dedi diye tepki göstermeye gerek yok, en az konu açan kadar onlarda özgür , ben de özgürüm ve konu saçma ;)

Onurkk06
10-02-2013, 22:44
bide bugün dikkatimi çekti aöf sınavında bazı tipler var okulun bahçesine gelip seti açıyor arabasını cilalıyo bilmem napıyo falan :D neyin havası bu ya arabayı park ediyo sonra ordan alıyo başka bi yere koyuyo ordan alıyo başka bi yere koyuyo neyin havası bu insanımız çok garip cidden ekmek düşermi acaba derdinde millet :D

enesy
10-02-2013, 22:46
bide bugün dikkatimi çekti aöf sınavında bazı tipler var okulun bahçesine gelip seti açıyor arabasını cilalıyo bilmem napıyo falan :D neyin havası bu ya arabayı park ediyo sonra ordan alıyo başka bi yere koyuyo ordan alıyo başka bi yere koyuyo neyin havası bu insanımız çok garip cidden ekmek düşermi acaba derdinde millet :D

:) içeri girip stand up yapanları ( cem yılmaz edası ile )var bide bunların o daha cool oluyor ;)

TolgaEsentepe
10-02-2013, 22:48
olm taksiyle gitçen :D

oss ye giricem geçen sene adam araba anahtarıyla almıyor içeri iyide dedim arabamla gelemiecmmi sınava diyorum hayır gelmicen diyor :D

2 gündür hem sabah hem öğleden sonra alakasız yerlerde sınava girdim. evim, iş yerim ve sınav yerlerim alakasızdı taksiye binsem o moral bozukluğuya sınavdan düşük not alırdım :D :D

OnurD.
10-02-2013, 23:18
İşim dolayısıyla Milas'a taşındım. Kaydıda buraya aldık dolayısıyla. Sınav Nerde mi? Muğlada. Ya 70km yol gidilirmi derken Fetiye'den gelenleri görünce Şükrettim halime. Evin Yanında lise var, Milas'ta Yüksek okul var ama sınav Muğla Merkezde. Sebep?
Telefon herşey artık. Kimse kusura bakmasında o kapıönü emanetçilerine güvenipte telefon bırakılmazda. Evde heran bana ihtiyacı olabilecek 2aylık oğlum var ayrıca işim gereği devamlı ulaşılabilir olmam lazım. Sabah 1 dersten, öğlen 2de 1 dersten daha sınava girdim. 2 ders ve toplamda 1 saat için; Sabah 7de hareket 17:00 de dönüş. 10saat evimden 70km uzaktaydım ve ulaşılamazdım.
Bir sınıfta max 20 öğrenci var, o 20 kişinin telefonu gözetmenlerin kontrolünde öğretmen masasında dursa ne olur?

Uzun lafın kısası Açıktan okumamızı sağlıyorlar Eyvallah'ta burnumuzdan da getiriyorlar.

rathje
10-02-2013, 23:20
:) içeri girip stand up yapanları ( cem yılmaz edası ile )var bide bunların o daha cool oluyor ;)

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
sesli güldüm süperdi...

arm
10-02-2013, 23:23
Sohbet bölümüne arkadaş bişey paylaşmış, ilk yorum beni benden aldı gene.

11-02-2013, 09:27
Eskiden 2007-2008 yıllarında yani telefonla içeriye girebiliyorduk. Hocalar içerde toplayıp masa üstüne diziyordu telefonları. Sınavı biten telefonunu alıp gidiyordu. Şu kpss kopya muhabbetinden sonra almamaya başladılar. Öss, kpss gibi sınavlarda gözetmen öğretmenler çok sıkışanı wc falan da götürüyordu.

FatihR.
11-02-2013, 09:33
cumartesi olan sınava telefonla girdim. hatta polis cebimde oldugunu anladı ama bişi demedi. ertesi günde aynı okuldaydı ama o günki polis almadı bende arabaya bıraktım.

Umut209
11-02-2013, 09:40
hangi sınava girersem giriyim hep arabanın anahtarı ayakkabımın içindeydi tabiki kontrolden geçene kadar :)

Çrtk80
11-02-2013, 11:33
bence bukadar abartılcak bişey yok bende sınava girdim.... telefon falan hiçbişey yok yanımda sabah babam bıraktı dönüşte kendim otobüsle döndüm. metal para almak yasak ama kağıt para almak yasak değil.

yapılmaya çalışılan espirilerde ukalalıktan başka bişey değil

Babamız yoksa bırakcak kendi aracımızla sınava gidince anahtarı bile almıyolar kardeşim ne ukalalığı bu sistem saçmalıktan başka bişey değil işte...

eren53
11-02-2013, 11:38
bende arabayla gittiğimde araba anahtarını almıyorlardı

sanki araba anahtarıyla kopya çekicez galiba

dışarı çıkıp ayakkabıma sokup öyle girerdim

topallardım ama yapcak bişey yok :D

imprezaWRC
11-02-2013, 12:56
Pazar günkü sınavda, görevli öğretmen, eşimi hadi süre bitti diyerek 10dk erken çıkartmış. Eşim, daha vaktim var ve ayrıca kontrol ediyorum demiş ama nafile.
Vatandaşın ismini cisminide aldık da nereye şikayet edeceğiz sorun orada...

Telefon, otomobil, motorsiklet konusuna da tekrar değinirsek;
Dolaylı yoldan, otomobille veya motorsikletle gelemezsin denildiğinde, bir nevi seyahat özgürlüğünü kısıtlamış olurlar. Bu konuyla ilgili duygu ve düşüncelirimide yazdığım ilk mesajdan kopyala yapıştır yapmak istemiyorum dileyen oradan geri kalanını okur.

Telefon olayınada gelirsek;
Sizin hayatınızda herhalde ailenizin size hiç acil ihtiyacı olmuyor, ya da sizin sınavdan çıktıktan sonra veya öncesinde hiç acil durumunuz olmuyor. Hayatınız hep kontrol altında tüm tedbirler alınmış halde ve normal akışında seyrediyor sanırım. Yada yukarıdan bir bilgi akışınız var, korkma bugün hiç telefona ihtiyacın olmayacak, sağ salim okula gidip sınavına girip evine dönebileceksin deniliyor.

Umarım acil durumunuz olmaz, başınıza birşey gelmezde, 2 saat telefonsuz kalsanız ölürmüsünüz cümleleri beyninizde çınlamaz.
Demem şudur ki, bu kadar büyük konuşmayın, başınıza telefon olmadan halledemeyeceğiniz bir olay gelir, etrafta yardım edecek kimseyide bulamazsınız, döner durursunuz.