Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf R kullanicilari

GTI-OKTAY
10-02-2013, 12:26
Selam arkadaslar.Adim Oktay.Golf R almayi dusunuyorum.Kullanan arkadaslardan iyisi ile kotusu ile dusunduklerini yazmalarini rica ediyorum.MK5 2008 GTI'im var.Satip R almak mantikli midir ?

Sezgin
10-02-2013, 13:37
MK 5 gtı ıle R ' ın fıyatı arasında daglar kadar fark var. 100.000 TL ortalama ıkıncı el bı R ıyı dusunun derım ayrıca 4motıon yakıtıda GTI'ınıza gore cok cok fazla. O paraya alternatıf cok.

VtecDream
10-02-2013, 14:37
ayriyetten apr stage 4 bi golf gti stage 4 bi golf r'dan daha hızlı :) yüklemeyi düşünürseniz diye dedim :P

GTI-OKTAY
10-02-2013, 15:18
Arkadaslar ellerinize saglik..Isvecte yasiyorum.Vergi ya da benzin sikintim hic yok.Turkiye ile kiyaslanamaz bile.Yakit problemini ya da vergiyi falan gecelim.Ikincisi araba 80.000 oldu.Satayim diyorum artik.Birde evliyim cocuk da olunca bana 4 kapili araba almak farz oldu.Yoksa burada bir dunya araba var alinabilecek.Evli olmasaydim mesela focus'un RS modeli hosuma gidiyor.***** cocuk olunca 4 kapili arac kacinilmaz oluyor.Buradaki golf r lar 270 ps.Manuel secenegi de var.Sanirsam Tr'de goremedim ben manuel opsiyonu.Belki ozel istekle gelebiliyor ama, ben gormedim.Tr'deki golf r'lar 255 ps.Benim dusuncem ne olursa olsun otomatik arabaya para vermem.Surus zevki sifir bence.Herkese saygi duyarim.Ben hicbir zevk alamiyorum.Yorumlariniz icin cok sagolun arkadaslar.Dedigim gibi yakit ve vergi problemim yok.Ve 4 kapili olmasi sart.

63owen63
10-02-2013, 15:19
32 neden bakmıyorsunuz ? Cennettir oralar ?

GTI-OKTAY
10-02-2013, 15:22
32 bakmamamin sebebi ben golf gti la dahi r32 nin cok arkasinda kalmiyorum.Cok bariz bir fark goremedim.Ayni kasadan zaten gti olarak elimde oldugu icin pek ilgimi cekmedi acikcasi.Bu arada evet cok yesillik ve karli :) baya bir soguktur isvec.Kizlarindan bahsetmiyorum bile :)

alicancalis
10-02-2013, 15:31
Bende Golf değil ama Audi S3 var. Genel olarak aynı araba sayılırlar. Kesinlikle tavsiye ederim. Motor çok güvenilir ve sağlam. 400 bg'e kadar çok az masraflarla üzerindeki turboyla çıkılabiliyor. O kadarına gerek yok deseniz bile benim gibi yazılım ve egsoz yaptığınızda bile orijinal haline göre çok keyifli bir hale geliyor. Sakin kullanımdada motoru oldukça tutumlu. Bence düşünmeden alın derim. Ben sizin gibi yurtdışında yaşasaydım, RS3 alternatifinide değerlendirirdim.

GTI-OKTAY
10-02-2013, 15:48
Tesekkur ederim Ali Can bey.Golf ile Audi hemen hemen birbirine benzer markalar.Su an Golf kullandigim icin hosuma da gitti acikcasi R almaya niyetlendim.Audi s3'te harika bir arac.Golf ile bildigim kadariyla R modeli ile yani ayni motora sahipler.Golf R kasa olarak cok hosuma gitti acikcasi.Audi kasa degismedigi icin bayadir; ayni kasada ilerliyorlar.Yalniz bir arkadastan duydugum kadariyla bazi eksileri varmis Golf R'in.Ornegin ;

Launch control=rezalet
D mode vıtesler =rezalet (Arac spor bıraz basınca 70 de yıne 6 ya kadar cıkıyor kıck down yapınca 3 veya 4 vıtes bırden dusuruyor gec cevap alıyorsun gaz pedalından
Motor sesi=karaktersiz sıradan
Rüzgardan cok etkılenıyor özellikle yanal

Bunlarin asli astari var midir acaba ? Bilginiz var mi bu konuda ?

typermelih
10-02-2013, 16:11
golf r çok güzel bir araç
şizin dediniz şeyler var olumşuz gördünüz...ama benimiçin çok güzel
60 km şürate geldiğinizde 6 ya çekmeşi güzel bence hembu şayede motor şeşi gelmiyor içeri hemde yakıt düşüyor.şizin için yakıt önemli değil demişşiniz ama faydaşını yazmakta fayda var...yrıca şiz düz viteş almak iştediniz için bununla karşılaşmayacakşınız...
araç 4 çeker mükemmel bir kalkışı var ben birdaha 2 çeker bir araç almam...

GTI-OKTAY
10-02-2013, 16:24
Topragim merhaba bende adanaliyim bu arada. :) Peki tepkime olayi nasil gaza bastiginda ? Ve sen tahminimce DSG kullaniyorsun.Manuel secenegi nasil sence DSG ye nazaran ?

typermelih
10-02-2013, 19:01
hemşerim merhaba aracı dolduracakşan ozaman manuel derim.çünkü dşg yazılım yaptırman gerekir.ben o kanuda şıkıntılı aylar geçirdim,ama dşg yazılım yaptırdımaraç inanılmaz oldu
yinede ben alşam manuel alırdım

GTI-OKTAY
10-02-2013, 20:06
Melih kardesim burada her turlu imkan var.Yani profesyonel olarak bu isi(Gercek rally pistlerinde kosturanlar)yapanlar cok burada.Duymussundur Finlandiya rallisi ya da iskandinav rallileri vs. Anahtari birakiyorsun anlastigin sirkete sana gecici sureligine bir arac tahsis ediyorlar isine gucune gidiyorsun o aracla.Anlastigin gun kadar da sende kaliyor.Daha sonra arabani gidip aliyorsun bitmis halde.Parca vs. ihtiyacin olursa benle irtibata gec.Bir ara okudum benzin pompasi ihtiyacin falan varmis galiba.Yanlis okumadiysam.AEM'in 1000 ps'e kadar olani mevcut gecen internetten tesadufen gordum.1400 kr. yanlis hatirlamiyorsam fiyati.Yani 140 euro.Daha niceleri.Irtibata gecmek istersen mail at.Yazlari adanaya geliyorum

typermelih
11-02-2013, 00:07
Melih kardesim burada her turlu imkan var.Yani profesyonel olarak bu isi(Gercek rally pistlerinde kosturanlar)yapanlar cok burada.Duymussundur Finlandiya rallisi ya da iskandinav rallileri vs. Anahtari birakiyorsun anlastigin sirkete sana gecici sureligine bir arac tahsis ediyorlar isine gucune gidiyorsun o aracla.Anlastigin gun kadar da sende kaliyor.Daha sonra arabani gidip aliyorsun bitmis halde.Parca vs. ihtiyacin olursa benle irtibata gec.Bir ara okudum benzin pompasi ihtiyacin falan varmis galiba.Yanlis okumadiysam.AEM'in 1000 ps'e kadar olani mevcut gecen internetten tesadufen gordum.1400 kr. yanlis hatirlamiyorsam fiyati.Yani 140 euro.Daha niceleri.Irtibata gecmek istersen mail at.Yazlari adanaya geliyorum

şuan debriyaj kitine ihtiyacım var alman firmaşı hgp motorşport ama adamlara atmadımız mail kalmadı dönen yok aramak lazım herhalde...iletişime geçme şanşın varmı bu şirketle
benim araç dşg şanzuman ya bu şebeple artık debriyaj içi plakaların değişmeşi gerek.hgp firmaşında hazır debriyaj var o daha güzel orjınali şök gönderdiklerini tak :)

GTI-OKTAY
11-02-2013, 09:47
şuan debriyaj kitine ihtiyacım var alman firmaşı hgp motorşport ama adamlara atmadımız mail kalmadı dönen yok aramak lazım herhalde...iletişime geçme şanşın varmı bu şirketle
benim araç dşg şanzuman ya bu şebeple artık debriyaj içi plakaların değişmeşi gerek.hgp firmaşında hazır debriyaj var o daha güzel orjınali şök gönderdiklerini tak :)

Almanya ile bir baglantim malesef yok ama buraya bakabilirim.Illa hgp olmasi sart mi ?

Levent Y.
11-02-2013, 10:36
HGP suan icin en uygun ve en risksiz secenek. Finlandiyada bu dsg yi ureten bi firma yok maalesef. Golf R konusuna gelince, bence butce sorun degilse 1 sene daha bekleyin yeni kasasini alin, onu cok daha acik olucak. Bu kasa icin sunu soylebilirim, cok iyi yol tutan ama agir olan bi araba, zorlayinca virajlarda onden kayma yapiyor. Onun disinda dort ceker olmasi bence cok buyuk arti, yagmurda launch yaptigimi hatirlarim lastikleri iyice isitip sarmiyodu. Launch control son derece basarili ama durmadan yapmak sakincali, ve o an hemen kalkmak lazim yoksa debrijayi baya yiyosunuz. Ici de gayet basarili ve konforlu bence orta konsol son derece basit ve fonksiyonel. Ama dedigim gibi butce sorun degilse ben yeni kasayi beklerdim bu sene sonunda cikicak 2014 basinda piyasaya sunulcak. 296 hp olmasi , emin degilim ama galiba rs3 lerdeki 7 vites cift kavramalai sanziman kullanilcak (oyle olursa tork limiti cok yuksek oldugundan modlandiginda hic sorun yaratmiycak), ayrica 8 enjektor olucak muhtemelen, ki o da en buyuk sorunu ortadan kaldiriyo...

GTI-OKTAY
11-02-2013, 12:39
HGP suan icin en uygun ve en risksiz secenek. Finlandiyada bu dsg yi ureten bi firma yok maalesef. Golf R konusuna gelince, bence butce sorun degilse 1 sene daha bekleyin yeni kasasini alin, onu cok daha acik olucak. Bu kasa icin sunu soylebilirim, cok iyi yol tutan ama agir olan bi araba, zorlayinca virajlarda onden kayma yapiyor. Onun disinda dort ceker olmasi bence cok buyuk arti, yagmurda launch yaptigimi hatirlarim lastikleri iyice isitip sarmiyodu. Launch control son derece basarili ama durmadan yapmak sakincali, ve o an hemen kalkmak lazim yoksa debrijayi baya yiyosunuz. Ici de gayet basarili ve konforlu bence orta konsol son derece basit ve fonksiyonel. Ama dedigim gibi butce sorun degilse ben yeni kasayi beklerdim bu sene sonunda cikicak 2014 basinda piyasaya sunulcak. 296 hp olmasi , emin degilim ama galiba rs3 lerdeki 7 vites cift kavramalai sanziman kullanilcak (oyle olursa tork limiti cok yuksek oldugundan modlandiginda hic sorun yaratmiycak), ayrica 8 enjektor olucak muhtemelen, ki o da en buyuk sorunu ortadan kaldiriyo...

Yorumunuz icin tesekkur ederim.Yalniz benim bildigim Golf R degilde GTI modeli yaklasik bir sene sonra cikacakti galiba yoksa yanlis mi biliyorum ? Finlandiya'yi bilmiyorum ayrica :) Isvec'teyim ben.Burada Hgp yok yalniz daha farkli modeller ve markalar var.Almanya da tanidiklarim var yalniz bu islerden hic anlamazlar.Debriyaj balatasi al yolla desem bana jenerator kayisi yollarlar:hahaha: o derece yani.Neyin ne oldugunu bilmezler.Burada vergiler Tr'ye nazaran dusuk oldugu icin arac alimi sorun olmuyor cok.Herkes istedigi araci alabilme sansina sahip.60.ooo euro'ya misal R8 ler var Audi'nin..Yanlis bilmiyorsam Tr'de yok.Harika bir arac.Aile ve tek kapi sorunum olmasa , hayalimde bir r8 var.Neticesinde 4 kapili olmasi kesin sart benim icin.:( Tam olarak hangi ay gibi cikiyor eger R modeli ise cikacak olan ? Bilginiz var mi ? Ya da duydugunuz birsey ?

Tuncer M.
11-02-2013, 13:45
Yorumunuz icin tesekkur ederim.Yalniz benim bildigim Golf R degilde GTI modeli yaklasik bir sene sonra cikacakti galiba yoksa yanlis mi biliyorum ? Finlandiya'yi bilmiyorum ayrica :) Isvec'teyim ben.Burada Hgp yok yalniz daha farkli modeller ve markalar var.Almanya da tanidiklarim var yalniz bu islerden hic anlamazlar.Debriyaj balatasi al yolla desem bana jenerator kayisi yollarlar:hahaha: o derece yani.Neyin ne oldugunu bilmezler.Burada vergiler Tr'ye nazaran dusuk oldugu icin arac alimi sorun olmuyor cok.Herkes istedigi araci alabilme sansina sahip.60.ooo euro'ya misal R8 ler var Audi'nin..Yanlis bilmiyorsam Tr'de yok.Harika bir arac.Aile ve tek kapi sorunum olmasa , hayalimde bir r8 var.Neticesinde 4 kapili olmasi kesin sart benim icin.:( Tam olarak hangi ay gibi cikiyor eger R modeli ise cikacak olan ? Bilginiz var mi ? Ya da duydugunuz birsey ?

r8 Türkiyede var fakat o fiyatın 4 katına yakın bi bedeli var. :)

GTI-OKTAY
12-02-2013, 18:35
r8 Türkiyede var fakat o fiyatın 4 katına yakın bi bedeli var. :)

Evet haklisin :) :icon_tup: