PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ibiza 6L Kalorifer Problemi

doush
10-02-2013, 12:50
Merhabalar,

Yaklaşık 1 ay önce Ibiza 1.4 TDI aldım 3 silindir. Şimdi yurtdışındayım ve ben gitmeden önce çok sağlıklı çalışan kaloriferin şu an düzgün çalışmadığını söylüyor ailem. Öncelikle camdaki buğuyu çözmek için uğraştıklarında sorunu farkettiler bana söylediler. Ben de bir kaç şey denemelerini söyledim ama sonuç şöyle.

Fanı açınca sona kadar ses çok ama çıkan hava minicik.
Motor sıcak dahi olsa çıkan hava hala soğuk-ılık arası.

Bir elektrikçi polen filtresi tıkalı, bir diğeri de içindeki havanın yönünü sağlayan vananın bozuk olduğunu tüm göğüsün sökülmesi gerektğini söylemiş. Babam da kıl olduğumu bildiği için biz sonra gelelim demiş. Aileme ne tavsiye edebilirim? En fazla eniştem polen filtresini söküp bakabilir, bunun dışında böyle bir sorun yaşayan var mı izlemem gereken yol nedir? Muhtemelen Seat yetkili servisine yönlendireceğim ama babam şu an hastanede en azından hastaneden çıkana kadar kendi imkanlarımızla bakabileceğimiz şeyler var mıdır? Araç lazım olduğu için servise bırakamayabilirler.

Teşekkür ederim.

MeRtCaN
10-02-2013, 13:07
Bence Dogus Polenı kotrol etme ıle basla :) tıkanmıs olabılır :)

doush
10-02-2013, 13:24
soyleyecem artık söksünler ama hastanedeler elinde tornavida yoktur.. Sıcak üflememesi ilginç değil mi ?

yakuza
14-02-2013, 09:55
termostatla ilgili sorun olabilirmi diye düşünüyorum, bnmde civicte aynı sorun vardı kaloriferı sonuna kadar getirsende araç ılık üfleme yapıyordu radyatör su ve antifrizi yenieldim sonrada termostatı değiştirdim sorun düzeldi su an çalışmasında sorun yok

sansar34
14-02-2013, 21:04
vw gurupta staj yaptıgım donemlerde bole bı problemle gelen arac olmustu fan kanalını acan dogmeler elektronık degıldı tabı senınkıde oleyse ılk polene bak sonra dugmenın telıne bak olmaazsa fan kanallarına bakılacak oda denıldıgı gıbı on gogus sokuluyo bızım sokerken 2 saatımızı aldı meret tabı yınede farklı sorunlarlada karsılasabılırısın gecmıs olsun :)

Mr.K
15-02-2013, 00:28
doush aynısı geçen gün puntoyu bakıma gotururken başıma geldi,polen aşırı derecede tıkalıymıs.Bir deiştik suan üfleme vs sıcaklık herşey bambaşka :)

doush
15-02-2013, 01:13
vw gurupta staj yaptıgım donemlerde bole bı problemle gelen arac olmustu fan kanalını acan dogmeler elektronık degıldı tabı senınkıde oleyse ılk polene bak sonra dugmenın telıne bak olmaazsa fan kanallarına bakılacak oda denıldıgı gıbı on gogus sokuluyo bızım sokerken 2 saatımızı aldı meret tabı yınede farklı sorunlarlada karsılasabılırısın gecmıs olsun :)

Yok dijital klima bu :(

termostatla ilgili sorun olabilirmi diye düşünüyorum, bnmde civicte aynı sorun vardı kaloriferı sonuna kadar getirsende araç ılık üfleme yapıyordu radyatör su ve antifrizi yenieldim sonrada termostatı değiştirdim sorun düzeldi su an çalışmasında sorun yok

Termostat olsa motor ısınmazdı diye düşünüyorum gayet normal..

doush aynısı geçen gün puntoyu bakıma gotururken başıma geldi,polen aşırı derecede tıkalıymıs.Bir deiştik suan üfleme vs sıcaklık herşey bambaşka :)

Valla abi daha araba müsait olmadı bi söktüremedim ya.. İçim gidiyor uğraşamıyorum diye :(

doush
02-03-2013, 19:13
Güncel çekeyim.. Zar zor poleni söktürdüm polen gayet iyi durumda.. Sorunlar şöyle:

Sadece kenarlardan hava geliyor ortası üflemiyor.
Havanın yönü değişmiyor ne ayağa ne cama gidiyor.
Klima soğutmuyor, kalorifer sıcak hava üflemiyor, hep ılık.

Ben arabayı verirken aileme hiç sorun yoktu herşey çok iyiydi. 1 hafta içinde bu sorun ortaya çıktı. Ne olabilir? Servise mi bıraksınlar yoksa elektrikçi işi mi.

OMTech
02-03-2013, 19:41
Klima kompressörünün kafası bozulmuş olabilir. üfleme hiç yoksa durum onu gösteriyor. az buzda olsa üfleme varsa elektrikçi..vs düşünülebilir.. sen en temizi bi baktırda ona göre hareket et.. klima sıkıntı çünkü yaz kış lazım bişey.

ChtArdARSL
02-03-2013, 19:45
Benim hondada olmustu.. Sicak ve soguyu ayiran musluk var su borularibin ustunde onu bir kac kez konsoldan beridi acsin sende mekanigi kontrol et eger enerji geliyor ise wd40 ile yagla gzlce calismasi lazim arizali dglse bn o sekilde halletim. Benimkide elektronikti..

doush
02-03-2013, 19:45
Klima kompressörünün kafası bozulmuş olabilir. üfleme hiç yoksa durum onu gösteriyor. az buzda olsa üfleme varsa elektrikçi..vs düşünülebilir.. sen en temizi bi baktırda ona göre hareket et.. klima sıkıntı çünkü yaz kış lazım bişey.

üfleme ortada yok abi yani radyonun üstünde yok.. kenarlardan geliyor.. o havayı da ayağına camına falan veremiyorsun sürekli camların oradan üflüyor..

GökhanO
02-03-2013, 19:55
bmw de basıma gelmisti musluk var o musluk arıza yapıyor acılmuyor sıcak su girisi olmuyor belki sizdeki de aynı problemdir

doush
02-03-2013, 20:06
Benim hondada olmustu.. Sicak ve soguyu ayiran musluk var su borularibin ustunde onu bir kac kez konsoldan beridi acsin sende mekanigi kontrol et eger enerji geliyor ise wd40 ile yagla gzlce calismasi lazim arizali dglse bn o sekilde halletim. Benimkide elektronikti..
Ben işte Adana'da değilim arabayla aramda 4000 km var :D Teşekkür ederim.

bmw de basıma gelmisti musluk var o musluk arıza yapıyor acılmuyor sıcak su girisi olmuyor belki sizdeki de aynı problemdir

Cahit'in (sakıncası yoktur umarım adıyla hitap etmenin ) söylediği gibi sen de aynı şeyi söylüyorsun abi.. Söyleyeyim arkadaşıma baktırsın.. Ama kafama takılan başka şey de havanın yönünün değişmemesi ve radyonun üstündeki deliklerden çok az hava gelmesi..

doush
04-03-2013, 23:42
Sağolsun Kamer abi (KMR2-GT) arabamı götürdü baktırdı. Klima üstündeki bir müşür bozulmuş ve fiyatı 350 liraymış. Bir de havayı dağıtan zımbırtı bozulmuş. Sadece orta konsolu sökerek herşeyi 400 liraya tamir oldu. Bilmiyorum fazla mı verdik ama mutluyum kafam rahatladı :)