Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Arabaya Benzin
İyi günler arkadaşlar..
2 gün önce dizel olan aracim clio 1.5 dci ye motorin almak için petrole girdim.ödemeyi kredi kartı ile yapıcaktm.20 liralık çektirdim neyse.geldim ki adam yeşil pompayı(kurşunsuz) depo kapağınn ordan çıkardı..
Hocam naptınız arac dizel felan derken özür diledi.başıma ilk defa böyle bir şey geliyor benimde.
üzerine 20 liralık motorin koydu onlar karışır dedi.mazot donmaz hem gece felan derken benim içim hiç rahat olmadi.bi arkadaşımı aradım üzerine biraz daha motorin almamı söyledi.başka bi petrolden toplamda 50 liralık daha motorin aldim.
bununla birlikte aracımda 70 liralık motorin 20 liralık benzin olmuş oldu..
sabah arabayı çalıştırdığımda boğuk bi sesle geç marş aldı.ve araç hafif salladı kendini.sonra tekrar normale döndü ancak yine de sormak istiyorum.bir sorun olur mu ?
Bosalt depoyu bisey olmaz degil olabilir tehlikeli
Skyhawk34
10-02-2013, 17:02
bişey olmaz karışır onlar az da lpg koyammı ?
varmı böyle mantık ya depoyu söktürtmeliydiniz bence orada
BuRaK_eFe
10-02-2013, 17:03
boşaltma imkanınız varsa boşaltın depoyu
MazdaSpeed
10-02-2013, 17:04
Aracı çalıştırmayıp depodan benzini çekmeniz gerekirdi.İnşallah bir şey olmaz.
Kamyon mu bu yahu :) :) tır garajındaki kamyonculardan cok duyuyorum mazotun içine azcık benzin attırıyom rampada fırlıyo diye :D :D hee hee hasan aganda öle diyo diyip uzaklaşıyorum :D :D
Artık olan olmuş gibi depo boşalsada nekadar fayda eder bilinmez..
delsolemrah
10-02-2013, 17:07
markete git 5 kg ayçiçek yağı al koy benzin mazotu inceltmiştir ve araç çekişten düşmüştür rölantide aptalaşıyodur sanırsam 5 kg ayçiçek yağı koy benim basımada geldi :D
delsolemrah
10-02-2013, 17:08
yada git 10 40 yağ al dök 1 lt
Kamyon mu bu yahu :) :) tır garajındaki kamyonculardan cok duyuyorum mazotun içine azcık benzin attırıyom rampada fırlıyo diye :D :D hee hee hasan aganda öle diyo diyip uzaklaşıyorum :D :D
Artık olan olmuş gibi depo boşalsada nekadar fayda eder bilinmez..
adam zaten öyle bi imada bulundu.araç fırlar dedi..hem mazotunda donmaz dedi. :(
dediğim gibi ilk defa başıma gelen bir olay ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Umarım büyük bir sorun cıkmaz..
tdipower
10-02-2013, 17:10
üstünü komple mazot ile fulleseydiniz eğer hiçbirşey olmazdı ama şu oranlarla birçok yere zarar vermiş olabilirsiniz.
mehmetRS
10-02-2013, 17:10
depoyu mazotla fulleyebilirsiniz. 20 liralık benzin 5 litre bile etmiyor zaten..
büyük ihtimalle dizel filtresine ve enjeksiyon sistemine zarar verir,bence bir an önce boşaltın depoyu filtreyi söküp kontrol ettirin
İbrahim33
10-02-2013, 17:13
Keşke aracı hiç çalıştırmadan orada arıza çıkartsaydınız , sizi dava ederim , depoyu boşaltın , tekrar yeni mazot koyun deseydiniz...İllaki motorda bir yerlerden arıza verir o benzin...Geçmiş olsun...
Depoyu fulleyin ceyrek depo azalınca tekrar fulleyin yani içindeki benzin seyrek kalsın... Cok bir sey olcagını sanmıyorum ama dogrusu orda mars basmamanız olurdu... Pompacıya niye güveniyosunuz ki?
Artı wurth enjektor temizleyici atmanızıda önerebilirim... Aynı olay polo lu bir arkadaşımın başına gelmişti sıkıntı olmadı ama çocuk günde 100 km yol yapıyordu depoyu fulluyodu bır hafta boyunca...
made ın JAPAN
10-02-2013, 17:18
geçende bizim başımıza geldi jeneratörü pompaya götürdük k.kartı ile çektirdik geldikki adam basmış dizeli dayı ne yaptın birşey olmaz üstüne benzin atarız düzelir dedi dedim çağır müdürünü nese kavga gürültü usta çagırdılar depoyu söktük temizlediler mazotumuzu aldık imzalı kaşeli kağıtta aldık birşey olursa diye geçmis olsun :)
bi taksicinin başına geldi burda dizel arabaya benzin koydular adam motoru sıfır yaptırttı yerınızde olsam dava açardım niye arabayı hareket ettirdiniz ki ?
Benzinli arabaya mazot koyarsan deponun enjectorlerin degismesi gerekli fakat.mazotlu arabaya benzin koyarsaniz icine an az 1-2lt maxot koyun 1 gun snr benzin mazota donusur. Korkulacak bisey yok bisey olursada bnzinlikten aldiginiz fis ile masrafi karsilatirsiniz.
Bişey Olmaz Hacı Rahat Ol Devam Et ;) Zafira Dizel Vardı Bende Aynı ŞEy Benimde Başıma Geldi Hemde 20 Değil 50 Lira Benzin Koyulmuştu ÜStüne Mazot aldıysan Sıkıntı yok Düzelir.
Aranel Ciryatan
10-02-2013, 17:55
bir çok arkadaş zaten yazmış. sıkıntı olmayacaktır fakat üzerine karışması için biraz daha mazot alabilirsiniz. benzer durum başıma gelmişti bide depoyu full lüyordum az daha o şekilde son anda farkettim bi 5 lt falan gitmiştir sonra mazotla fulledik hiç sıkıntı olmamıştı Palio multijet idi araba.
Benzine mazot tehlikeli diye biliyorum ama mazota benzin ?? Temizletmekte, kontrol etmekte yarar var.
şimdi hata pompacıda, bu hata karşılığında depoyu fullemesi lazım. Depoyu fullemek çözüm gibi gözüksede ilerde mazot pompası arızası ve mazot yolunda ne varsa onların değişimi ile karşılaşacaksınız büyük ihtimal.
Ülkeden benzin aşırı pahalı olduğu için 20 liralık benzini aracınız farketmeyecektir..
biz benzinli araçla 50 lirası mazot gerisi full benzin ile samsuna gittik, yola çıktığıımızda 100 km kadar değişik homurdandı araç sonra açıldı performans vs yerine geldi ama dizel arabaya benzin çok tehlikeli diye biliyorum ben..
63owen63
10-02-2013, 18:39
boşaltın depoyu:)
besyoali
10-02-2013, 18:41
Dayım Dacia sı vardı.Komple motor yapıldı.. :( maalesef...,
Fakat depo full müş....
Dizel araç alırken satış temsilcisi özellikle tembihlemişti yanlış yakıt koyarsanız kesinlikle aracı çalıştırmadan servisi arayın diye. Deponun boşaltılıp temizlenmesi gerekiyormuş öyle bir durumla karşılaşıldığında.
onursumer
10-02-2013, 19:03
yaklaşık 4lt benzin e denk geliyor 20tl
zararı var ama depoyu fulle yakın mazotla doldurduysanız bayağı seyrelmiştir genede risk almamak gerek diye düşünüyorum ben
Ustune 70 liralik mazot almissin korkma hic bisey olmaz ;)
Masterpiece
10-02-2013, 19:12
Aynı şey 307 varken Shell de başımıza gelmişti eurodiesel yerine benzin koymuş adam ama kendisi farketmişti arabayı hiç çalıştırmadan kenara aldık hemen usta çağırdılar depoyu boşalttılar falan hallolmuştu saat de gecenin 11 di.
Bi hata olduysada bence gerekeni yapmalılardı öyle karışır diyip gönderilmesi yanlış .
Benim basima geldi benzinli arabaya 100 liralik motorin koydular bi sey olmaz karisir filam demislerdi bosta camlarinin onune dayadim cekici cagirttim zorla yoksa iceri dalardim arabayla butun yakit borulari vs degismisti
fastchild
10-02-2013, 19:19
eskiden kamyoncular yapardı hatta daha değişik bi karışımları vardı çam ağacı özü reçine felan daha değişik birşeyi benzinle inceltip depoya döküyordu direk benzin atanda vardı 15-20 lt mazota 1-2 lt bezin atıyorlardı özellikle sebze taşıyan kamyonlar yapardı amam onların yakıt sistemi ile sizinki aynı değildir sizinki daha narindir fişi saklayın sıkıntı çıkarsa gidersiniz benzinliğe
Purmol35
10-02-2013, 19:22
Geçen haftalarda bir tanıdığın başına geldi . Enjektörler komple değişti. Ve onlar benzin in üstüne mazotla fullediler depo yu . Araç 1.5 kangoo yanı clio daki motor ile aynı . Bence dikkatli olmakta fayda var enjektörlerinizi kontrol ettirin.
onn_dear
10-02-2013, 19:35
Ilk defa benzinin pahali olmasi işe yaramiş ;) ben kartta cektireck olsam gozumle diesel pompasini depoya sokulmadan aracin basindan ayrilmam.
delsolemrah
10-02-2013, 19:44
bişey olmaz ben arabama 100de 100 yağ koyuyorum azbirazda benzin oil racing :D devam aracımda corsa 1.5td 2000 model 250 bin yaptım siz düşünün ne bulursam depoya :) gaz yağı ayçiçek kanola fındık yağ 10 numara yağ koyuyorum az birazda benzin
delsolemrah
10-02-2013, 19:45
atıcağınız döküceniz yağ varsa alırım :)
DoganSuper
10-02-2013, 20:05
pompacıya getirecen 1 metre hotrum depoyu açacan hadi bakıyım koydugun benzini çek diyecen :)
fastchild
10-02-2013, 20:10
atıcağınız döküceniz yağ varsa alırım :)
abi senin araba mazota hasret demekki Euro dizel alsan yadırgar bu ne der
:D
motor 1.5 dci yerine eski 270 dizellerden falan olsaydı bişey olmazdıda bu yeni nesil sqadece eurodiesel ile çalışan dci tarzı motorlarda sorun olabilir ben olsam o benzinliği her türlü şikayet ederdim yani yuh
bişey olmaz ben arabama 100de 100 yağ koyuyorum azbirazda benzin oil racing :D devam aracımda corsa 1.5td 2000 model 250 bin yaptım siz düşünün ne bulursam depoya :) gaz yağı ayçiçek kanola fındık yağ 10 numara yağ koyuyorum az birazda benzin
Bende Otobüse 30 teneke döküyorum yalnız Değilsin :D
devil_berk22
10-02-2013, 21:04
3-4 litre benzin koca depoda karışır gider korkulacak birşey yok
bu tarz sorunların biraz olsun önüne geçmek için bence depo kapağının içine ''Kardeş diesel de değil DİZEL HATTA MOTORİN! BENZİNE GÖRE UCUZ OLAN HANİ'' diye stickker yapıştırmak lazım çok duyar oldum bu sorunları
Eski sistem dizellerde çok nadir ve çok az oranlarla benzin koyulduğunu hatırlıyorum lakin o bile saçma geliyor bana.Bence aracınızı servise gösterin.Üstüne dizel yakıt eklenmesi bence pek birşey fark ettirmez çünkü marşa basılınca zaten olan olmuştur devamıda ilerleyen günlerde olabilir.
Bende benzinin pahali olmasina hic bu kadar sevindigini hatirlamiyorum. Sonuc itibariyle henuz bi sikinti yok.olcum yapildi sorun cikmadi.yarin son kontrole goturcem araci servise.Birsey oldugunu pek sanmiyorum ama motor pek bi homurdaniyo rolanti de.
Fis i sakliyorum.Gittim gorustum.Adam hatasini inkar etmedi.petrol sahibi de ne olursa olsun magdur etmeyiz dedi.Hata bizde felan dedi.Bakalım sonucu sizlerle de paylasirim..
bu tarz sorunların biraz olsun önüne geçmek için bence depo kapağının içine ''Kardeş diesel de değil DİZEL HATTA MOTORİN! BENZİNE GÖRE UCUZ OLAN HANİ'' diye stickker yapıştırmak lazım çok duyar oldum bu sorunları
depo kapaginin icinde 2 tane disinda ise altta kucuk bi yazi ile 1 tane olmak üzere toplamda 3 adet diesel yazisi var..
Adama da yuklenmek istemedim acikcasi yukari postta belirttigim gibi zaten hatasini kabul etti.gun boyu kimbilir kac tane araba goruyor.
Erzurum sogugunu bilmem bilir misiniz aksam o saatte o da keyfine beklemiyo heralde insanlik hali dedim ekmek parası felan ustelemedim.tatsizlik olmadi sonuc olarak.
Arabada da bi sikinti cikmazsa kisa vadede pek de uzerinde durdugum bi konu olmaz acikcasi..
Cilt maskesi kıvamında karışım yapanlar varmış :D
depo kapaginin icinde 2 tane disinda ise altta kucuk bi yazi ile 1 tane olmak üzere toplamda 3 adet diesel yazisi var..
Adama da yuklenmek istemedim acikcasi yukari postta belirttigim gibi zaten hatasini kabul etti.gun boyu kimbilir kac tane araba goruyor.
Erzurum sogugunu bilmem bilir misiniz aksam o saatte o da keyfine beklemiyo heralde insanlik hali dedim ekmek parası felan ustelemedim.tatsizlik olmadi sonuc olarak.
Arabada da bi sikinti cikmazsa kisa vadede pek de uzerinde durdugum bi konu olmaz acikcasi..
işçi nin değil iş verenin kabahati ama durumun sorumlusuda bence siz olmamalısınız
şöyle bi mantıkta bence kesinlikle olamaz 'abim at sen üstüne biraz mazot karışır o''...
GEçmiş olsun.Umarım bişey olmaz.
Geçenlerde aracımın hem lpgsi hem de benzini bitti.Babamın dizel arabasıyla petrole bidonla benzin almaya gittik.
Adama "10 liralık benzın koy"dedim.Bu arada kafam çok dalgındı.Adam gözümün önünde bidona mazotu doldurmuş da haberim yok.Babam arabadan inince fark etti.Pompacı da kusura bakmayın arabanız dizel olunca ben dizel anladım dedi.O mazotu eğer depoya dökseydim neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.Çünkü aynı gün şehir dışına çıkmam gerekecekti arabayla.
Burdan çıkarılacak ders şudur arkadaşlar
İster kredi kartıyla ister nakit ödeyin ama mutlaka pompacının eline aldıgı hortum dizel mi benzin mi iyi bakıp ondan sonra ödeme yapın.Adamlar dalgın olabilir.Kasıtlı da yapabilir.
BurakUckun
11-02-2013, 00:15
Ya hıc bısey olmazzz tabıkı dewamm :)
aliergun
11-02-2013, 00:33
sağır dizel arabaların açılması için ustalar yaklaşık 20 lt dizel üzerine 0.5-1lt arasında benzin koyuyorlar.
arabamı aldığımda aynı şeyi bende yaptım 10km kadar hız fark etti. ama kullandığım araba eski sistem commonrail olmayanlardan. dcilarda durum farklı olabilir.
GokhanRS
11-02-2013, 00:40
1 litre benzinle motor kıran belki 10 tane dci gördüm.
millet ne kadar rahat bişey olmaz diyor anlayamıyorum. 1 litre benzinle bile patlayan dci dolu piyasada. benzinin dokunduğu dci enjektörünün zarar görmeme ihtimali yok. vuruntuya hasara sebep olur sonrasında da motor kırmaya kadar gider. mazot pompasınada enjektörede sağlam zarar verir. bu iki zarar en iyi ihtimal. en kötü ihtimalde motor kırmak.
ama bişey olmama ihtimali yok. belli bir süre sağlam gibi çalışsada o enjektörleri söküp enjektörcüde teste sokun kesin memelerinde yanıklar olucak sorunlu çalışmaya sebeptir.
hiç bir bilgisi olmayıpta hiç bişi olmaz diyenler yapmayın bunu. daha geçen gün reno forumunda aynısını dediler. ben olmaz söktür yoksa kol gibi giricek dedim.
yaptık oldu dediler. 3 gün sonra konu açtılar enjektörler pompa v.s v.s sonuç pert.
ALPER-VNS
11-02-2013, 00:42
güzel yaklaşım.. dünya malı için kimseyi kırmaya gerek yok hatalarını da kabullenmişler zaten..
1 litre benzinle motor kıran belki 10 tane dci gördüm.
millet ne kadar rahat bişey olmaz diyor anlayamıyorum. 1 litre benzinle bile patlayan dci dolu piyasada. benzinin dokunduğu dci enjektörünün zarar görmeme ihtimali yok. vuruntuya hasara sebep olur sonrasında da motor kırmaya kadar gider. mazot pompasınada enjektörede sağlam zarar verir. bu iki zarar en iyi ihtimal. en kötü ihtimalde motor kırmak.
ama bişey olmama ihtimali yok. belli bir süre sağlam gibi çalışsada o enjektörleri söküp enjektörcüde teste sokun kesin memelerinde yanıklar olucak sorunlu çalışmaya sebeptir.
hiç bir bilgisi olmayıpta hiç bişi olmaz diyenler yapmayın bunu. daha geçen gün reno forumunda aynısını dediler. ben olmaz söktür yoksa kol gibi giricek dedim.
yaptık oldu dediler. 3 gün sonra konu açtılar enjektörler pompa v.s v.s sonuç pert.
doğru diyor.bizim ailedeki e39 530d aracımızada aynı muhabbet oldu komple motor yaptırdık
GokhanRS
11-02-2013, 00:46
yüklen kardeşim niye yüklenmiyorsun. bize ayda 1-2 tane araç geliyor bu şekilde tamir ediyoruz. faturasınıda benzinliğe kesiyoruz. adamlarla anlaşmamız var. onlar böle hatalarda bize gönderiyor misal olarak. bizde yapıp faturasını kesiyoruz. müşteriden 1 kuruş almadan teslim ediyoruz. benzinlike sigortadan tahsil ediyor. yani pompacıya filanda girmiyor. yüklenin böyle durumlarda. olay çıkartın gerekirse. benzinliye mazot koyarsan enfazla enjektör değişir. benzin enjektörüde clionunki 200 tl. ama dizele benzin koyarsan dizel enjektörleri + pompa 3 milyarı buluyor sıfırı. birde motor kırarsa 6-7 milyarlara kadar zarar gören araçlar var.
19gokhan90
11-02-2013, 01:31
senin araba geleceğe dönüşteki dolerean e dönmüş yakında çöple çalıştırırsın :D
Bildigim ve hep duydugum kadari ile mazotlu araca full depoda 1-2litre benzin birsey yapmazmis ama 20liraya 20 lira biraz tehlikeli gibi geldi.Artik o benzinle yurutmussunuz bence hemen fulleyin iyi bir euro dizelle(shell gtl gibi) en azindan seyrelsin benzin yada garantiye almak icin yakit gecen butun yollari sokup temizletin.Biraz ugrastiracak galiba.
CasabLanca
11-02-2013, 04:46
mercedes e190 2.0 karadüzen dizel aracıma pompacı 50 liralık benzin koymuştu o şekilde 30-40 km dolaştık motor kulaklardan kopacak gibi çalışıyordu daha sonra üzerine 100 lira mazot koyunca normale dönmüştü
RottingChrist
11-02-2013, 08:07
akaryakıt istasyonlarının bu tür hatalardan kaynaklanan zararlar için kaskoları mevcut. şirket aracına (clio 1.5) benzin konulması sonucu yolda kaldı. araç servise gitti ve çekici dahil bütün masraflar istasyon kaskosundan yapıldı. riske girmeye gerek yok bence.
Birşey olmaz üzerine 100 TL mazot koyup dvm eedin.
huseyinturk
11-02-2013, 08:46
İyi günler arkadaşlar..
2 gün önce dizel olan aracim clio 1.5 dci ye motorin almak için petrole girdim.ödemeyi kredi kartı ile yapıcaktm.20 liralık çektirdim neyse.geldim ki adam yeşil pompayı(kurşunsuz) depo kapağınn ordan çıkardı..
Hocam naptınız arac dizel felan derken özür diledi.başıma ilk defa böyle bir şey geliyor benimde.
üzerine 20 liralık motorin koydu onlar karışır dedi.mazot donmaz hem gece felan derken benim içim hiç rahat olmadi.bi arkadaşımı aradım üzerine biraz daha motorin almamı söyledi.başka bi petrolden toplamda 50 liralık daha motorin aldim.
bununla birlikte aracımda 70 liralık motorin 20 liralık benzin olmuş oldu..
sabah arabayı çalıştırdığımda boğuk bi sesle geç marş aldı.ve araç hafif salladı kendini.sonra tekrar normale döndü ancak yine de sormak istiyorum.bir sorun olur mu ?
Orda bir cazgırlık yapsaydınız seve seve fullerlerdi mazotla deponuzu petrol ofisi. Ama hatayı yapan pompacıya yazık olurdu o ayrı.
Burası Türkiye burda heran herşey olabilir :/
halilcan9455
11-02-2013, 09:14
1.9 D ,1.7dti, 1.5 td 1.9 Dti, gibi common-rail olmayan eski nesil dizeller olsaydı. bir sorun çıkartmazdı ancak yeni nesil dizeller daha narin hele ki DCİ en narinlerinden biri.
Her benzinlikte her pompanın yanında yazan bir uyarı yazısı vardır.
Aracınıza yanlış yakıt konulduğunda aracı çalıştırmayınız durumu görevlilere haber veriniz.Deponuzda ki yakıtı boşaltıp doğru yakıtı koymadan çalıştırmayın diye.
sizin yerinizde olsam karıştır diyen adamın suratı ile o uyarı yazısını birleştirirdim.
Gerekli olcumler uygulamalar yapildi serviste.
Aracta herhangi bir sikinti yok.sadece motorun ses tonu biraz degisik.o da yetkili tarafindan aldigim bilgiye gore depodaki benzin orani iyice azaldigi zaman normale donecekmis.
Ayni anda uzerine tekrar motorin koymamiz ve henuz zaman gecmeden tekrardan motorin almis olmamiz sayesinde olasi bi masraftan kurtuldugum soylendi.
Sizlere tavsiyem bu tarz konularda dikkatli olmaniz.
Yardimci olmak amaciyla konuya cevap yazan herkese cok tesrkkur ederim..
free-hifi
12-02-2013, 11:57
Faruk kardeşim ilk konuyu görünce hemen dedim uzmanlık alanım Opet istasyonda muhasebeciyim reklam gibi olmasın opet te türkiye genelinde satışta 3. firmamız 8 ada var gün içinde çoğu zman da her ada başında 4 araç olabiliyor dalgın pompacı arkadaşların her ay bir vukuatı var en son mondeo 2.0 ghia dizel e vermişler benzini amcam çalıştırmış gebzede kalmış alındı şahsuvaroğluna çekildi pompa enjektör revizyon 3500 lira ford servis 850 kiralık araç 550 bir de amcam ankarada oturuyor ankaraya getireceksiniz aracı dedi geçen cumartesi ben zevkine gittim 2.0 ghia dizel mondeoda baya keyifli :D
Neyse sadede gelelim istasyon sigortasından bunun 4350 si karşılanacak diğer masraflar ve muafiyet farkı popmacıya pompa başında farkına varırsalar yıkmada yağ çeken tüpten aldık bütün yakıtı çekiyoruz marş basınca olay bitiyor 1 ay önce 2012 opel 6000 masraf ondan önce 98 passat 5000 lira ama passatçı bizi katakulleye getirmiş olabilir günahı boynuna 20 lira benzin koyduruyor pompacı yemin ediyor sonra arıyor ben tatile gidiyorum mağdurum tatile giden 20 lira benzin mi koyar ? araba çoluk çocuk dolu arabam servis bakımlı felan dedi vw de bir tane kaydı yok arabayı yeniledik 5 sene daha binecek en son 2.0 ghia nın da pompa ömrü 3-5 ay kalmış delphi servisi öyle dedi oda şans işte
en son olarak arkadaşlar ne olursa olsun yakıt bitene kadar pompa başında bekleyin ...
Saygılar
lethaldoze
12-02-2013, 12:10
Geçmiş olsun, sorun çıkmaması sevindirici olmuş.
siz gene şanslı sayılırsınız :) geçen muşterımızın bırı enjektor temızleyıcı dıye benzınlı arabaya radyator onarıcı(tıkayıcı) atmışlar adam 100 metre gıdememış bıle depoyu felan soktuk komple pompanın ağzına dolmuş temızledık felan duzeldl gıttı donuşte uğrucam benzınlığe dedı ama naptı bılmıyorum
Bu bişey olmaz diyenler, kendi arabalarında bu durum başlarına gelse ortalığı yıkarlardı .
Çok sempatiksiniz ...