Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rot balans cı Tavsiyesi??????

melih
10-02-2013, 22:07
İST anadolu yakasında rot ve bans konusunda işinin ehli yer varmıdır? Artık para için ayarladım abi deyip yollayan eskisinden beter eden rotcu olan ustalardan sıkıldım.

tavsiye edeceğiniz yer varmıdır ??????

ibooo
10-02-2013, 22:08
anadolu avrupa diye ayırma direk maslak hunter rot balansa git bütün işini çözerler

Kadyr
10-02-2013, 22:10
Umraniye sanayide var koç rot balans. Goodyear lastikci var onun yanindandik yokustan inince sağda.yillardir gittigim yer on uzerinden 10 dur. İstersen iettci nevzat abi tavaiye etti dersen..bide selam soylersin:) her aracimi oraya gotururum. Baskasinin 5 seferde yapamadigini tek seferde yapan yerdir. Ciddiyim onceden bi yerden lastik aldik bedava balans diye yaptirdik tam 5 sefer yapti ustasi geldi oda ya bunun gaz pedalinda sorun var dedi ondan titriyo dedi:D hay spor gastesi dedim koça gittim 50 tl rot balans mis gibi

KA®ANLIK
10-02-2013, 22:11
Kadosan San. Sitesi Armağan Usta...
Gözde Otomotiv idi dükkanın ismi yanılmıyorsam.

melih
10-02-2013, 22:12
anadolu avrupa diye ayırma direk maslak hunter rot balansa git bütün işini çözerler

hunter le önceden yaşadığım bir sorun nedeni olduğu için gitmiyorum yoksa 2008 den beri oraya yaptıryorduk
anadolu yakasında oturduğum için varsa bilindik bi yer hemen yarın veya salı gidip yaptırıcam valla :)

EREN34
10-02-2013, 22:12
Kadosan oto San.

Kardeşler Rot Balans

melih
10-02-2013, 22:14
Umraniye sanayide var koç rot balans. Goodyear lastikci var onun yanindandik yokustan inince sağda.yillardir gittigim yer on uzerinden 10 dur. İstersen iettci nevzat abi tavaiye etti dersen..bide selam soylersin:)

alcak boylu hafif kel bı usta vardı sanırsam hala duruyosa oraya gideyem ya hep aklımdan çıkmıştı orası tşkr.ler

Kadyr
10-02-2013, 22:15
Aynen alcak boylu saclarini unuttumda gobekli bi adam ama bi tek o yok orda bide zayif var o ikisi yillardir orda bide calisanlari var onlarda iyidir zaten bi teste cikiyor sorun varsa hemen ilgilenir

Oznsrl
10-02-2013, 22:18
Kartal oto sanayide saygın rot balans var murat usta benim arabaya onun kadar iyi rot tuturan olmadı araba basık oldumu makinelere pek sağlklı olmuor dediğim usta ölçeerek biçerek baya uğraştı yaptı o gün bugündr tık yok arabada

gökan
10-02-2013, 22:20
beyler 110 km hıza gelınce dıreksıyon tıtrıyor rotbalansmıdır jantı yenı taktım rot balans yaptrmadım:)

Oznsrl
10-02-2013, 22:27
beyler 110 km hıza gelınce dıreksıyon tıtrıyor rotbalansmıdır jantı yenı taktım rot balans yaptrmadım:)

lastiklerde balans yoktur rot çekme yaptırır balans titreme tabi lastiklerde tel kopkluğu baln v.b şeyler varsada titreme yapabilr

ruudvan
10-02-2013, 22:57

balanstır.yada bileziktir.

lastık janttan sokulmedıkce balans bozulmaz buda dip not olsun.

therev
10-02-2013, 22:59
kartal sanayide ozdemir oto. girince ilk sagda kocaman pirelli bayii :)

gökan
10-02-2013, 23:29
Bilezik ozel yaptirdim cnc valla bi balans yapayim bakayim:)

Zero
11-02-2013, 01:26
Maslak 1.kisim Dogan Mermer.isinde bence en iyisi.Orda Mehmet usta var kisa boylu cekik gozlu asyalilara benzeyen onu bul o ilgilensin cok iyidir ustaligi.

alex
11-02-2013, 01:27
Hunter iyidir 4 4lüktür

Kadyr
14-02-2013, 11:44
Hallettinmi rot balans işini?

aqustic
14-02-2013, 12:35
iZMİRde rot balans ayarı yapabilecek düzgün bir yer neresi var?

melih
14-02-2013, 23:52
Hallettinmi rot balans işini?

Evet kartal oto sanayide ikizler rotbalans var hem makineleri yeni hemde insana yaklaşımları iyi sorunsuz sıkıntısız işimi halettiler :)

bilalMW
14-02-2013, 23:54
Birlas'ı öneririm. at ataşehir.

driver_can
15-08-2016, 22:50
Aracıma 250 km kadar önce eibach yay taktırdım .2500 kmdeyim ilk yüz km de sağ arka lastiğe vida girmişti sökülüp yama yapıldı.Balans yaptı dışarda ama tam yapamadı sanırım 130dan sonra direksiyon değil ama oturduğun koltukta hafif Bi çalkalama hissediliyor.Yayda takmışken rot balans yaptırmak istiyorum.Maslakta hunter,doğan mermer ve babam usta onun tanıdığı ralli oto rot balans arasında kaldım.Tavsiyesi olan var mı?Tek seferde çözelim sabah hallediyim.

dahan
15-08-2016, 23:01
peki ankarada en iyi yer neresi acaba frene basınca titreme yapıyoda

blumenberg
15-08-2016, 23:11

dayı rot balans

dahan
16-08-2016, 00:12
teşekkürler

ModulaRKinG
16-08-2016, 01:02
Kartal sanayi kardeşler rot balans işinde gerçekten usta kişiler

karsiyakaliozi
16-08-2016, 08:02
izmir için öneriler arkadaşlar

yasindemir
16-08-2016, 08:07
İzmir'de RSA Utku yardımcı olur, İstanbul'da Bostancı Kuzey Rotbalans.

B-Devi
16-08-2016, 08:12

Frene basınca titreme yapıyorsa Fren disklerinize torna yaptırmanız gerekiyor. Titremenin boyutu çok fazla ise ön takımda da boşluk olmuş olabilir. Ama fren anındaki titremenin sebebi kesinlikle disklerinizdendir.

driver_can
16-08-2016, 11:25
Sabah maslak hunter rot balansa gittim.2.kısım 35.sokak sağolsun Mahmut usta sıcak kanlı.Yaylar takıldıktan sonra gereken rot ayarını yaptırdım.Sağ arka lastiğimde balans hissediyordum vida girdiğinden sökülmüştü daha önce.Yaylardan sonra düşen far ayarını da halletti yarım saate çıktım.

Eyup Duygun
16-08-2016, 12:21
Kadosan san sit.

GO Motorsports

şahsi ve kıymet bılecek musterılerımın araclarını götürüyorum.Bana göre ülkede rakipleri azdır..

Ömer Musaoğlu
16-08-2016, 15:44
Kartal sanayi kardeşler rot balans işinde gerçekten usta kişiler

Kardeşler Rot balans cidden işin piri

wolkanku
17-05-2017, 09:36
konuyu hortlatayım,

rot ve balans ayarına çok önem veririm.
düzenli olarak da kontrol ettiririm, 2 farklı yerde toplamda 3 kere balans ayarı yapıldı , hatta aracın üzerinde jantı sökmeden de finish balansı yapıldı ancak, belli hız aralıklarında oluşan bir titreme var araçta.

mesela 80-100km hız aralığında hiç titreme yok.103-110 aralığında belirgin bir titreme var.. 110-120 arasında kayboluyor, 130-140 aralığında yine kendini belli ediyor.

bunu anadolu yakasında kim çözer? bu işi en iyi ben yaparım diyen 2-3 yere boş para vermekten gerçekten sıkıldım.

kartal sanayide kardeşler rot balans çok önerilmiş, işinden anlayan, makineleri yeni ve arabaya nazik davranan esnaf olması benim için çok önemli.
önerilerinize açığım.

VETTE
17-05-2017, 09:55
özellikle virajlarda bir titreme oluyorsa akslardan da yapar kontrol etmenizi öneririm.

B-Devi
17-05-2017, 11:27
konuyu hortlatayım,

düzenli olarak da kontrol ettiririm, 2 farklı yerde toplamda 3 kere balans ayarı yapıldı , hatta aracın üzerinde jantı sökmeden de finish balansı yapıldı ancak, belli hız aralıklarında oluşan bir titreme var araçta.

mesela 80-100km hız aralığında hiç titreme yok.103-110 aralığında belirgin bir titreme var.. 110-120 arasında kayboluyor, 130-140 aralığında yine kendini belli ediyor.

bunu anadolu yakasında kim çözer? bu işi en iyi ben yaparım diyen 2-3 yere boş para vermekten gerçekten sıkıldım.

kartal sanayide kardeşler rot balans çok önerilmiş, işinden anlayan, makineleri yeni ve arabaya nazik davranan esnaf olması benim için çok önemli.
önerilerinize açığım.

Şaft, dideransiye, aks ve bilyalsrı kontrol edin. Oyumu bunların arasındaki en ucuz maliyetlisi olan "BİLYA"dan yana kullanıyorum :)

B-Devi
17-05-2017, 11:28
İmla hataları için özür dilerim. Mobil faciası yaşamışım �� Şaft, diferansiyel, aks ve bilya yazmak istemiştim.

gan
17-05-2017, 11:38
Sultanbeylide Koplas'ı tavsiye ederim. Hatta açı sensörü ile rot yapan nadir yerlerden, tercih etmeme sebep olmuştu. Arkadaşlar ilgili orada. Çok kalabalık olmadığı için oldu bittiye getirmiyorlar. İşlemden önce sıkıntı varsa detaylıca dinliyor. Ben memnun kalmıştım.

rain man
17-05-2017, 11:44
konuyu hortlatayım,

önerilerinize açığım.

Akslar ne durumda abi? Önceden bi işlem var mı? Bahsettiğin titremeler debriyaja basınca geçiyor mu? Eğer geçiyorsa lifte aldırıp akslara bakmakta fayda var.

rain man
17-05-2017, 11:47
Benim de farklı bi sorunum var. Dün 18 inç jantları taktım boyatmıştim ama hafif eğrilik vardı eğrilik olanları arkaya taktık. Balansı yapıldı lastikler ile 2k km yapmış Dunlop sportmaxx rt. Rot ayarı yapılmadı. Düz yolda baktım hafif orta arası bildiğin sola çekiyor müdahale etmek gerekiyor. Ama önceki lastikler ile olmayan sola çekmenin değişim sonrası olması normal mi? En yakın vakitte rot ayarı yapıp tekrar kontrol edeceğim.

Berkerr
17-05-2017, 11:53
Rot balans işi hem makinaya hem yapana göre değişiyor. Kardeşler iyidir bizim araçların rot balansını orada yaptırıyorum. Nerede yapılırsa yapılsın yaptırdıktan sonra bi basıp denemekte fayda var. :)

wolkanku
17-05-2017, 15:02
Rot balans işi hem makinaya hem yapana göre değişiyor. Kardeşler iyidir bizim araçların rot balansını orada yaptırıyorum. Nerede yapılırsa yapılsın yaptırdıktan sonra bi basıp denemekte fayda var. :)

aynen öyle ama bostancı sanayide yaptırdım bugüne kadar hep.
üstelik sabah 09:00 da gidip yaptırdım.
ama 09:30'dan sonra çıkıp 140 ve üzeri basacak yer olmadığı için anadolu yakasında, balans ayarını ancak uzun yol yaptığımda görebiliyorum, o da ayarın üstüne en az 2 hafta geçmiş oluyor, her seferinde gidip para vermekten bunaldım.

wolkanku
17-05-2017, 15:25
özellikle virajlarda bir titreme oluyorsa akslardan da yapar kontrol etmenizi öneririm.

virajlarda titreme var mı yok mu tam anlayamadım açıkçası , otobanda uzun virajlarda kontrol edeyim diyorum ama virajlar bile öyle yamalı ki tam manasıyla anlayabilmiş değilim.

Berkerr
17-05-2017, 15:25
aynen öyle ama bostancı sanayide yaptırdım bugüne kadar hep.
üstelik sabah 09:00 da gidip yaptırdım.
ama 09:30'dan sonra çıkıp 140 ve üzeri basacak yer olmadığı için anadolu yakasında, balans ayarını ancak uzun yol yaptığımda görebiliyorum, o da ayarın üstüne en az 2 hafta geçmiş oluyor, her seferinde gidip para vermekten bunaldım.

Kartal'da veya Bostancı'da yaptırırsan Samandıra otoban bağlantı yolunu kullanabilirsin, Samandıra Sultanbeyli kavşağına kadar fazlasıyla yetiyor.

wolkanku
17-05-2017, 15:32
Kartal'da veya Bostancı'da yaptırırsan Samandıra otoban bağlantı yolunu kullanabilirsin, Samandıra Sultanbeyli kavşağına kadar fazlasıyla yetiyor.

e tamam, ama problem varsa tekrar oradan Bostancıya girmek bir dert, sıraya girmiş olan müşterileri beklemek bir ayrı bir dert :)
tüm sanayi esnafı da malesef herkesi kendisi kadar vakti bol sanıyor. abi sen 1-2 hafta kullan gel olmamışsa tekrar ayarlarız diyor...keşke bu kadar bol vaktimiz olsa.

yani aslında aradığım şey, 100 lira bile alsa, ben bu arabayı sarsıntısız ip gibi , tek seferde yürütürüm diyecek olan kişi/ alet edevat.

şirketin son derece özensiz kullanılan kiralık jettasına biniyorum, mevsimden mevsime lastikleri değişiyor , değiştiği yerdeki alet edevat da son derece kötü, ama çok çok az balans problemi oluyor, belli belirsiz. kendi özenerek bindiğim aracımda 140'dan sonra problem haline gelmesi canımı sıkıyor :)

mkerim
17-05-2017, 15:34
nerede yaptırdığınızdan çok cihazın durumu daha önemli.
balans makinesindeki koruyucu kapağı lastik yokken kapatın mil dönecektir. milin dönmesi durduğunda ekranda ağırlıkların yazdığı yerde sıfır yazıyorsa cihaz düzgün ölçüm yapıyor demektir. sonrası kullanana bağlı çok kurşun doldurtmayın. her yere kurşun koyup sıfırlıyorsa sağlıklı olmayacaktır. bütün iş bittikten sonra bir kere daha ölçüm yapıp lastiği sonra cihazdan çıkarın.

buna rağmen yapamayan olduğunu da aklınızdan çıkartmayın

imprezaWRC
17-05-2017, 16:00
e tamam, ama problem varsa tekrar oradan Bostancıya girmek bir dert, sıraya girmiş olan müşterileri beklemek bir ayrı bir dert :)
tüm sanayi esnafı da malesef herkesi kendisi kadar vakti bol sanıyor. abi sen 1-2 hafta kullan gel olmamışsa tekrar ayarlarız diyor...keşke bu kadar bol vaktimiz olsa.

yani aslında aradığım şey, 100 lira bile alsa, ben bu arabayı sarsıntısız ip gibi , tek seferde yürütürüm diyecek olan kişi/ alet edevat.

şirketin son derece özensiz kullanılan kiralık jettasına biniyorum, mevsimden mevsime lastikleri değişiyor , değiştiği yerdeki alet edevat da son derece kötü, ama çok çok az balans problemi oluyor, belli belirsiz. kendi özenerek bindiğim aracımda 140'dan sonra problem haline gelmesi canımı sıkıyor :)

Uğurlu İth. İhr. Tic. Ltd. Şti.
Yıldızbakkal İnkişaf Sokak No:19/A Kadıköy 0216 418 30 56
İlgili kişi Makina Mühendisi Mehmet Alibeyoğlu

2 Senedir gitmiyorum ama öncesinde her 10.000km'de bir ziyaret ederdim, sağolsunlar makina zımba gibi olurdu :)

wolkanku
17-05-2017, 16:04
Uğurlu İth. İhr. Tic. Ltd. Şti.
Yıldızbakkal İnkişaf Sokak No:19/A Kadıköy 0216 418 30 56
İlgili kişi Makina Mühendisi Mehmet Alibeyoğlu

2 Senedir gitmiyorum ama öncesinde her 10.000km'de bir ziyaret ederdim, sağolsunlar makina zımba gibi olurdu :)

notumu aldım, muhtemelen Cuma günü uğrayacağım. teşekkür ederim.

imprezaWRC
17-05-2017, 16:08
notumu aldım, muhtemelen Cuma günü uğrayacağım. teşekkür ederim.

Yanlız aklında olsun, Aşkın Jeep'in olduğu cadde Acıbadem Caddesi girişine kadar kapalı. (180 gün kadarcık kapalıymış birşey değil yani)
E-5 üzerinden veya Hasanpaşa tarafından gitmen lazım. Sağ elinle tersten sol kulağını tutmak gibi olacak :(

wolkanku
18-05-2017, 08:13
Yanlız aklında olsun, Aşkın Jeep'in olduğu cadde Acıbadem Caddesi girişine kadar kapalı. (180 gün kadarcık kapalıymış birşey değil yani)
E-5 üzerinden veya Hasanpaşa tarafından gitmen lazım. Sağ elinle tersten sol kulağını tutmak gibi olacak :(

tam da bunu düşünmüştüm dün ok gideceğim dedikten sonra... google maps'den bir bakayım, balans ayarı sonrasında hızlıca çıkıp deneyip geri dönebileceğim boş yol var mı diye :) ona göre bir yol çizeceğim, hatırlatma için yine teşekkür ederim.