Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ön cam çizikler ve silecek sorunu

Emre Ekrem
11-02-2013, 08:52
Merhaba,

Aracımın ön camında ufak tefek çizikler oluştuğunu fark ettim, bu çizikleri nasıl giderebileceğimi bilen var mı?

Ayrıca ön cam silecek süpürgeleri sert sesler çıkartıyor camdan olma olasılığı var mı yada süpürgelerden mi kaynaklanıyor bilemedim, yardımcı olabilir misiniz?

YavuzNaz
11-02-2013, 09:00
Abi selam, ön camda silecekleri oluşturduğu çizikleri seryum oksit uygulayarak giderebilirsin polisaj makinesi ile pasta yapıyormus gibi uyguluyorsun, madde toz halinde oluyor normalde su ile uygun kıvama getiriyorsunuz diş macunundan biraz daha akışkan, yün keçe ile uygulanıyor, yada bulamam dersen ben meg 85 pasta ile girişmiştim polishing pad ile baya kılcal çizik gidermişti, kolay gelsin. sormak istediklerin olursa pm den sorabilirsin.

Emre Ekrem
11-02-2013, 11:08
Abi selam, ön camda silecekleri oluşturduğu çizikleri seryum oksit uygulayarak giderebilirsin polisaj makinesi ile pasta yapıyormus gibi uyguluyorsun, madde toz halinde oluyor normalde su ile uygun kıvama getiriyorsunuz diş macunundan biraz daha akışkan, yün keçe ile uygulanıyor, yada bulamam dersen ben meg 85 pasta ile girişmiştim polishing pad ile baya kılcal çizik gidermişti, kolay gelsin. sormak istediklerin olursa pm den sorabilirsin.

çook teşekkür ederim Yavuz

chatlaxs
15-02-2013, 15:36

hocam nerde buluruz bu seryum oksiti ?

mcy
15-02-2013, 16:25
benimde ihtiyacım var. nereden bulabiliriz veya var mı uygulayan biri.

YavuzNaz
15-02-2013, 16:33
bu malzeme kimyasal madde satanlarda olur kilosu pahalı bir malzeme, bir ara vardı satan biri forumda.

MazdaSpeed
15-02-2013, 20:25
Ben de arıyorum.

mc pherson
21-02-2013, 13:30
Seryum yerine Sonax'ın cam çizik giderici ürünü var. Yapı marketlerde satılmakta. Birçok defa denedim ve çok başarılı sonuç veriyor. Bilmiyorum link vermek serbest mi başka forumlardan, şöyle bir uygulamam (http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php/88-Ön-Cam-Çizik-Giderme-Uygulaması-Silecek-İzleri-Giderme) mevcut.

chatlaxs
21-02-2013, 16:58
Seryum yerine Sonax'ın cam çizik giderici ürünü var. Yapı marketlerde satılmakta. Birçok defa denedim ve çok başarılı sonuç veriyor. Bilmiyorum link vermek serbest mi başka forumlardan, şöyle bir uygulamam (http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php/88-Ön-Cam-Çizik-Giderme-Uygulaması-Silecek-İzleri-Giderme) mevcut.

bu hazır macun kıvamına getirilmiş hali sanırım gayet güzel olmuş elinize sağlık :)

YavuzNaz
21-02-2013, 17:46
sonax değilde autoglym in car glass polish diye bir ürünü var o çok daha başarılı :)

mc pherson
21-02-2013, 21:05
bu hazır macun kıvamına getirilmiş hali sanırım gayet güzel olmuş elinize sağlık :)

Teşekkürler. Evet uygun kalınlıkta seryumun uygulanabilir hale getirilmişi diyebiliriz.

sonax değilde autoglym in car glass polish diye bir ürünü var o çok daha başarılı :)

AG CGP çizik gidermez, güçlü bir temizleyicidir. Cama yapışan trafik filmi ve kireç lekesi gibi lekeleri giderir. Aynı zamanda cama kristal bir berraklık katar.

tdipower
21-02-2013, 21:09
benim 30 senelik ön camdaki çizikleri ne derece düzeltebilir acaba :)

imprezaWRC
21-02-2013, 21:51

Sonax'ta iki cam ürünü var, bahsi geçen serium oxide'lı Sonax profi serisidir ve ambalajı diş macunu ambalajı gibi olup siyah renklidir, diğer sonax ürünü klasik amatör seridir kabı beyazdır ve çok daha iyi dediğiniz ag cgp gibi iyi bir temizleyicidir.

Ag CGP'de serium bulunmadığı için camdaki çizikleri gidermesi mümkün değil.

YavuzNaz
22-02-2013, 08:59
Sonax'ta iki cam ürünü var, bahsi geçen serium oxide'lı Sonax profi serisidir ve ambalajı diş macunu ambalajı gibi olup siyah renklidir, diğer sonax ürünü klasik amatör seridir kabı beyazdır ve çok daha iyi dediğiniz ag cgp gibi iyi bir temizleyicidir.

Ag CGP'de serium bulunmadığı için camdaki çizikleri gidermesi mümkün değil.

Teşekkürler, sonax ın siyah ambalajlı ürününü kullanmadığım için bilmiyorum, linke bakmadığım için diğer kullanmış olduğum sonax ın ürünü ile mukayese ettiğimde Ag cgp bana daha başarılı geliyor, normalde zaten saf seryum kullanıyorum.