PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ek civic swap 1.5 td isuzu engine ??

delsolemrah
11-02-2013, 11:18
arkadaşlar benim corsa 2000 model 1.5 dizel isuzu motorlu arabam var az yakışından ve bana hiç sorun çıkarmamasından aracıma kısaca aşığım ama ek hb civic tipine bayılıyorum bitane motoru bitik civic alsam benim aracın motorunu alıcağım civic takılırmı ?

Yogi
11-02-2013, 11:21
farklı markaların motorları ruhsata işlenemiyordu bildiğim kadarı ile

batucan
11-02-2013, 11:22
dizel motoru benzinliye benzinli motoru dizele kayıt ettiremezsiniz...

tdipower
11-02-2013, 11:23
benzinli araca dizel motor koyamazsın yasal olarak imkansız, öbür türlü tabiki swap yapılır yeterki istensin :)

halilcan9455
11-02-2013, 11:33
benzinli araca dizel motor koyamazsın yasal olarak imkansız, öbür türlü tabiki swap yapılır yeterki istensin :)

abi acaba bu jeepler için farklı bir prosedür mü var ?
eski jeeplerin hiçbirinde orjinal motoru yok çeşit çeşit motor swaplamışlar.Muayaneden filan geçiyorlar.
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=82120.0;attach=537 540;image
şöyle bir belge var.
bu belgeye göre benzinliye dizel swaplanabilir ama farklı bir prosedürden bahsediyor
birde benzinlide %30 a kadar güç farkına izin verirken bu oran dizellerde % 50

delsolemrah
11-02-2013, 11:40
olursa eyer bu işe ciddi ciddi girişicem

ilovedrifting
11-02-2013, 13:40
abi acaba bu jeepler için farklı bir prosedür mü var ?
eski jeeplerin hiçbirinde orjinal motoru yok çeşit çeşit motor swaplamışlar.Muayaneden filan geçiyorlar.
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=82120.0;attach=537 540;image
şöyle bir belge var.
bu belgeye göre benzinliye dizel swaplanabilir ama farklı bir prosedürden bahsediyor
birde benzinlide %30 a kadar güç farkına izin verirken bu oran dizellerde % 50

Eskiden oluyordu yasal olarak doğrudur. Ama artık yasal olarak mümkün değil. Günümüzde hala dolaşan dizel tofaşlar olsun dizel jeep ler olsun zamanında yapılmış. Bunun sebebi de T.C nin kuruluşundan beri tuttuğu fırsatçılık mantığıdır. Vatandaş neyi talep etmişse bu devlet ondan bişey koparmıştır bu güne kadar bundan sonra da bu böyle devam eder.

halilcan9455
11-02-2013, 15:28
Eskiden oluyordu yasal olarak doğrudur. Ama artık yasal olarak mümkün değil. Günümüzde hala dolaşan dizel tofaşlar olsun dizel jeep ler olsun zamanında yapılmış. Bunun sebebi de T.C nin kuruluşundan beri tuttuğu fırsatçılık mantığıdır. Vatandaş neyi talep etmişse bu devlet ondan bişey koparmıştır bu güne kadar bundan sonra da bu böyle devam eder.

acaba bu benim yayınladığım belgenin güncel halini bulabilirmiyiz.