Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasaporta yapılan kaydı sildirebilirmiyim?
Arkadaşlar eylül 2011 de bi iphone kayıt ettirmiştik ablamın pasoportuna fakat bir süre sonra telde sıkıntı çıktı kullanamadık.şimdi bi iphone daha geldi o kaydı sildirip yeni gelen telefonu kayıt ettirebiliyormuyuz? Böyle bir işlem varmı acaba?
1 sene beklemeniz gerekmekte 1 sene dolmuş zaten yaptırabilirsiniz
Turkecell bayisine sordum dün 2 sene dediler.
Fikri olan yokmu? :(
Hayır sildiremezsiniz. Sistemde 2 sene gözükmek zorunda. 2 senenin sonunda pasaportta kayıtlı cihaz gözükmeyecektir.
Hayır sildiremezsiniz. Sistemde 2 sene gözükmek zorunda. 2 senenin sonunda pasaportta kayıtlı cihaz gözükmeyecektir.
telefon çöp ama kullanamıyorum sonuçta sistemden bunun kullanılmadığı gözükür zaten ki kayıt ettiren sildirecek.
telefon çöp ama kullanamıyorum sonuçta sistemden bunun kullanılmadığı gözükür zaten ki kayıt ettiren sildirecek.
telefon isterse dussun yansin.kimin umurunda ki ? :D
2senede 1 telefon hakki var.. eger siliniyosa guzel olur tabiki ama zannetmiyorum .sanmiyorum yani
Yapılan kayıt(orjinal) asla silinmez 2 sene süre geçmeden bişey yapamazsın ancak değişim cihazıysa değişim belgesi varsa yeni imeisini işletebilirsin.
onursumer
12-02-2013, 15:31
btk ile goruşmek gerekli sanırım bunla ilgili yardımcı olabliyorlar
1-2 yerde bu tarz yorumlar okumuştum
MazdaSpeed
12-02-2013, 15:31
Silinmiyor 2 sene de sadece bir telefon.
ben çok sık görüşüyorum ve net cevap dediğim şekilde değişim olmadığı sürece yapılan kayıt ( ORJİNAL KAYIT ) silinemez değiştirilemez kayıttan düşürülemez :)
evet btk yı aradık bi arkadaşın söylemesi üzerine cihazın imei numarasını istediler ve cihazın yapılamadığına dair belge istiyorlar yarın tekrar arayacağım imei numarasını alıp ama bi belge yok yapılamadığına dair.
Osman Bahadır
12-02-2013, 15:36
Bir kişinin iki yılda bir yurtdışından telefon getirip pasaportuna kaydettirme hakkı var. O getirip kaydettirdiğin telefon bozulur, atılır, satılır; devlet bununla ilgilenmez. İki yılda bir kayıt hakkı verir pasaporta o kadar. Dikkat et; iki yıl yurtdışı kaynaklı telefon kullanma hakkı değil verilen; iki yılda bir yurtdışı kaynaklı telefon kaydettirme hakkıdır. Ki bu da ilk 30 gün içinde geçerlidir. Sonradan kayıt hakkı da yok.
ben çok sık görüşüyorum ve net cevap dediğim şekilde değişim olmadığı sürece yapılan kayıt ( ORJİNAL KAYIT ) silinemez değiştirilemez kayıttan düşürülemez :)
"Benim pasaportuma bilgim disinda kayit yapilmis, itiraz ediyorum!" denirse? :)
onursumer
12-02-2013, 15:36
evet btk yı aradık bi arkadaşın söylemesi üzerine cihazın imei numarasını istediler ve cihazın yapılamadığına dair belge istiyorlar yarın tekrar arayacağım imei numarasını alıp ama bi belge yok yapılamadığına dair.
yetkili bir teknik servisten anakart değişimi gerekli diye bi belge alabilrsen ki buda ime i değişimi demek bence yardımcı olur gibi sana yol gostermişler işte :)
o iş sakat ya çok kişinin başı ağrır :D
Götür bi tamirciye bana bu telefon yapılamıyor diye belge ver de :)
edebilirsin itiraz imzalar nolcak senin olduğuna dair kayıt çıkarsa ;)
Götür bi tamirciye bana bu telefon yapılamıyor diye belge ver de :)
olmaz öyle yurtdışından belge isterler türkiye'den değil adı üstünde pasaport kaydı yaptırıyosun yurtdışı cihaz :)
olmaz öyle yurtdışından belge isterler türkiye'den değil adı üstünde pasaport kaydı yaptırıyosun yurtdışı cihaz :)
Yazdır Japonca yolla gitsin:D :D
Sıkıntılı iş yarın bi arayacağım tekrar imei no ile bakalım ne olacak
Bu arada bilgiler için teşekkür ederim herkese :)
onursumer
12-02-2013, 17:36
cihaz yurtdışı olabilr servisi turkiyede gorucek sonuçta yurt dışına gostermek zorunda değil
yetkili servis raporu yeterli olur eğer oyle dedilerse