Orijinalini görmek için tıklayınız : 2500 Devirden Sonra Kesilme Sorunu
Emre Akçay
12-02-2013, 17:04
Merhabalar. Geçenlerde uzun yolda gelirken aracın 2500-3000 devirden sonra aniden kesildiğini gördüm. Bayır yukarı 6. vites 120 km ile giderken 4. vitese veya 5. vitese geçtiğimde araba 110 km ye hatta 100 km ye düşüyor. Servise götürdüm. Bilgisayara bağladılar. Hiçbir arıza çıkmadı. Sanayide tanıdık bir ustama götürdüm. O da bilgisayara bağladı. Yine bir sorun çıkmadı. Turboya baktı. Sıkıntı olmadığını söyledi. EGR valfine baktı yine sorun olmadığını gördük. %90 enjektördendir dedi. Gittim tekrar servise bıraktım. Enjektörler sökülmüş bir sorun çıkmamış. Arabam 2012 model 11.500 kmde. Nedir bu sorun anlamadım. Rölantideyken çok güzel devir çeviriyor fakat yolda 2500 devirden sonra yavaş yavaş yükseliyor. Tork aniden kesiliyor ve 150 kmyi de geçmiyor. Başına böyle birşey gelen veya bilgisi olan var mı?
Osman Bahadır
12-02-2013, 17:08
Anlatımına göre araç safe moda geçiyor ve basıncı kapatıyor. Aslında bu durumda arıza ikazı da yakması gerekir.
Eğer MIL kaydı düşmüyorsa yolda değerleri takip etmek lazım.
Emre Akçay
12-02-2013, 17:10
Anlatımına göre araç safe moda geçiyor ve basıncı kapatıyor. Aslında bu durumda arıza ikazı da yakması gerekir.
Eğer MIL kaydı düşmüyorsa yolda değerleri takip etmek lazım.
Arıza ışığı yakmıyor abi. OBD den de her türlü veriye baktılar. Herşey normal çalışıyor. Daha önce yine bu şekilde 7.000 kmde bir Ceed'in arızası varmış. Yeni enjektör takılınca düzelmiş fakat servis benim enjektörlerde sorun olmadığını da söylüyor. İkilem de kalmışlar. Şimdi yeni enjektör takıp deneyeceklermiş. Olmazsa turboyu sökeceklermiş. Mil kaydı nedir bu arada?
gambit49
13-02-2013, 00:25
arac stock mu yazilim var mi
wastegate pozisyonunu kontrol ettirdinizmi ?
Emre Akçay
13-02-2013, 11:54
Arada stock. Hiçbir şey yok. Wastegate'e baktırmadım. Rail basınç sensörü ve hava akışmetresine baktıracağım. Birde manifoldun yanında avuç içi kadar yakıt sensörü denen birşey varmış sanırım. O kontrol edilecek.
aracınızın garantisi varken servsisin başına ekşiyin. aracın güncellemesi var ise güncelleme isteyin.
araç 2500 den sonra kesmeyi ufak viteslerdede yapıyor mu?
Emre Akçay
28-06-2013, 10:58
Sorun enjektördenmiş. Değişim yapılacak.