Orijinalini görmek için tıklayınız : neydi ne oldu (fiat palio)
bLackModeL
13-02-2013, 18:29
bir bayan arkadasım arabayı alalı 2 sene kadar oldu en son 6 ay once enıstesı temızlık yaptırmıs araba cok berbat durumda idi ilk motoruna el atalım dedık hafta sonu kople detaylı ıc ve dıs temızlıgı yapılcak motordan tahmın edersınız dısının ıcının ne halde oldugunu :D
http://imageshack.us/a/img820/554/img2013021300389.jpg
http://imageshack.us/a/img534/4442/img2013021300390.jpg
http://imageshack.us/a/img844/833/img2013021300392.jpg
kullanılan malzemeler : * italyadan gelen yag sokucu
* su ve elmalı pril :D
Motora tohum düşse yeşerirmiş :D,
Pırıl pırıl olmuş elinize sağlık.
çok iyi olmuş, şaşırtıcı :)
golfcu0101
13-02-2013, 20:29
kanka maşallah süper iş çıkarmışsın :icon_tup:
cRc Ramo
13-02-2013, 20:30
böyle çalışmalara ciddi hayranım :)
çok güzel iş çıkarmışsınız elinize sağlık :icon_tup:
çok iyi ya maşallah kaç senenin kiri duruyormuş =)
bambaşka olmuş maşallah :)
Güzel temizlik olmuş elinize sağlık.
bLackModeL
13-02-2013, 21:16
Tesekkur ederim arkadaslar bundan sonra detaling isinede zaman ayircam artik zaman zaman boyle guzel calismalarla karsilasicaz insallah
Ellerinize sağlık mis gibi olmuş araba kurtulmuş:D
sametozt
13-02-2013, 21:23
Bu motor temizliğinde dikkat etmemiz gereken noktalar nedir ? Bizim araçta da lpg var. Lpg beynini, enjektörleri, aracın beynini,alternatörü ve hava filtresini torbalayıp yapmayı düşünüyorum.Atladığım noktalar varsa uyarın arkadaşlar
Bu motor temizliğinde dikkat etmemiz gereken noktalar nedir ? Bizim araçta da lpg var. Lpg beynini, enjektörleri, aracın beynini,alternatörü ve hava filtresini torbalayıp yapmayı düşünüyorum.Atladığım noktalar varsa uyarın arkadaşlar
benim aracında baya baya ihtiyacı var bu temizliğe
aynı soruyu bende soruyorum
ekstradan büssürü kablo var orada burada , yok ses sistemi yok lpg kabloları xenon kutuları kabloları vs vs vs çekiniyorum
birde teyzemin eşi aracının motorunu yıkadıktan sonra araç çalışmamaya başlamıştı 4-5 sene önce sorun çıkarmıştı araç nedenini bilmiyordum o zaman 1 liraya yakın masraf yapmışlardı neden olmuş olabilir bu hala nedenini blmem
sametozt
13-02-2013, 22:28
benim aracında baya baya ihtiyacı var bu temizliğe
aynı soruyu bende soruyorum
ekstradan büssürü kablo var orada burada , yok ses sistemi yok lpg kabloları xenon kutuları kabloları vs vs vs çekiniyorum
birde teyzemin eşi aracının motorunu yıkadıktan sonra araç çalışmamaya başlamıştı 4-5 sene önce sorun çıkarmıştı araç nedenini bilmiyordum o zaman 1 liraya yakın masraf yapmışlardı neden olmuş olabilir bu hala nedenini blmem
İkimizdeki araçlar birbirine benzerlik gösteriyo motor olarak.Birimizden birisi uygulama yapçak olursak buraya koyalım vallahi motor iğrenç bi hal aldı :)
E.Bozoglu
13-02-2013, 22:31
cok güzel sonuç alınmış Maşallah
Temizlik güzel olmuş.Nedense genel bir şey bu bayanların arabası ahır gibi oluyor.
lethaldoze
13-02-2013, 23:58
Ben iki fotoğraftaki aracında tek olduğuna inanmadım :D Maşşallah.
Low-Rider
14-02-2013, 08:04
LPG enjektörlerini ve beynini nasıl korudun temizlik yaparken?
Normalde tavsiye edilmiyor çünkü yıkanması bu şekilde..
bLackModeL
14-02-2013, 08:05
akunun eksı kutup baslıgını soktugun zaman hıc bır sekılde etkılenmıyor arac hıc bır zararı yok yanı zaten kompresorlede ıyıce kurutuyosun tazzıklı hava ıle
Maşallah kardeşim güzel olmuş
bLackModeL
14-02-2013, 10:16
saol kardesım allah razı olsun
Resul911
14-02-2013, 12:40
eli yüzü açılmış maşallah :)
barakuda26
15-02-2013, 00:07
maşallah iyi iş çıkarmışsınız, havalar düzelir düzelmez benimde aklımda bu motor temizliği, kir sökücü olarak ne kullanabiliriz peki sizin kullandığınız ürün dışında ?
bLackModeL
15-02-2013, 07:46
sonax meguiars gıbı markaların guzel yag sokuculeri var onları kullanabılırsınız
Motor yıkarken orjinal araç ise beyin kapatılması yeterli. Xenon amfi kablosu vs gibi ekstra parçaları kapatmak şart tabi. Kolay kolay sıkıntı olmaz işi bilen birisi yaptığı sürece. Benim işim bu olduğu için haftada 30-40 adet aracın motorunu yıkıyoruz belki. Tek bulasilmamasi gereken araç eski vag grubu 1.8tler. Onların bobinlere muhakkak su gidiyor. Ve kapatma şansı da yok.
Eline sağlık bu arada güzel uygulama olmuş. Motor temizliği için meguiars super degreaser tavsiye ediyorum bu arada.
Ellerinize sağlık resmen aracın üzerinden yılların pisliği kalkmış :)
geçen civic motoru yıkadım distribütörü sökmek zorunda kaldım :D
eline sağlık kanka :)
siz motora baya baya su tutuyorsunuz herhalde yaa...1 kova temiz 1 kova pis su olacak.sünger ile her tarafı ıslatıp,motor temizleyici sprey sıktıktn sonra çeşitli ölçülerde ve şekillerde fırca ile temizlerim.daha sonra nemli bez ile heryeri silip,plastik parlatıcı ile parlatırım...tavsiye ederim.
bLackModeL
18-02-2013, 16:27
siz motora baya baya su tutuyorsunuz herhalde yaa...1 kova temiz 1 kova pis su olacak.sünger ile her tarafı ıslatıp,motor temizleyici sprey sıktıktn sonra çeşitli ölçülerde ve şekillerde fırca ile temizlerim.daha sonra nemli bez ile heryeri silip,plastik parlatıcı ile parlatırım...tavsiye ederim. ayrıca plastık parlatıcı ıcınde 2 gun sorna motora baktıgında toz bulutu halıne gelmıs olacaktır onu kullanma bence
her ustanın yogut yıyısı farklıdır ben sonuctan memnun kladıgım ıcın paylastım musterımde memnun kaldı :D su yada baska bısey yıkadık bıttı gıttı yorumun ıcın tskler
Motor yıkarken orjinal araç ise beyin kapatılması yeterli. Xenon amfi kablosu vs gibi ekstra parçaları kapatmak şart tabi. Kolay kolay sıkıntı olmaz işi bilen birisi yaptığı sürece. Benim işim bu olduğu için haftada 30-40 adet aracın motorunu yıkıyoruz belki. Tek bulasilmamasi gereken araç eski vag grubu 1.8tler. Onların bobinlere muhakkak su gidiyor. Ve kapatma şansı da yok.
Eline sağlık bu arada güzel uygulama olmuş. Motor temizliği için meguiars super degreaser tavsiye ediyorum bu arada.
adanaya geldıgımde yanına ugrıcam zaten senın yerın cok guzel guzel yorumun ıcın tsk ederım
Ellerinize sağlık resmen aracın üzerinden yılların pisliği kalkmış :)
cok tsk ederım :D aynen dedıgını gıbı oldu
geçen civic motoru yıkadım distribütörü sökmek zorunda kaldım :D
eline sağlık kanka :)
saol kanka allah razı olsun
beklerim kardeşim mutlaka.
typermelih
02-03-2013, 08:03
motor evrim geçirmiş :)
bLackModeL
02-03-2013, 12:56
motor evrim geçirmiş :)
:D oyle oldu valla :D