PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : adsl yardım

Mrt
02-05-2008, 10:08
selam arkadaslar,

aksam baglantım yoktu.aradım tt neti işte sordu vs modemim arkasındaki kabloları.söyledim tek tek ahaha uyku sersermi baska kablo yok mu dedi var dedim ne o dedi dedim komsuya giden kablo ahah :D:D:D.pat adsl paylaştıgınız için yasal işlem vs baslatcaz dedi kapattı.sonra bi daha aradım.baska birisi cıktı dedim baglantım yok onunlada konustuk dedim biraz önce bi arakdas böyle böyle dedi.dedim ne bunun cezası adsl aboneliginizi iptal olabilir dedi.dedim erahngi bir para cezası falan yok dedi.işte sizin iyiliginiziçin hattınızın baskarlına kullandırmayın virüs yasa dısı işlem vs anlattı işte.tmm dedim kapadım.ne dir bunun yasl işlemi ne gibi sürecler cezası nedir bilen var mı ?

Alp
02-05-2008, 10:13
ADSL'nizi Paylaşmayın

Türk Telekom, ADSL kullanıcılarının internet hizmetini başka kimselerle paylaşarak kullanmamasını istedi.

Kanuni olmayan ve güvenlik açığı bildirilen ortak kullanımlar yapıldığını belirten yetkililer, şartlara aykırı davranan müşterilerin sözleşmesinin iptal edileceği duyuruldu. Balıkesir Telekom Müdürlüğü'nün, bu yüzden 80'in üzerinde ADSL aboneliğini iptal ettiği kaydedildi.

İnternetin yaygınlaşmasıyla insanlar evlerinde ADSL abonesi olmaya başladı. Genellikle apartman veya site sakinleri arasında bir abonelik üzerinden birden fazla konutta internet kullanılır oldu.

Telekom, daha çok konutlardaki bu uygulamayı durdurmak ve abone sayısını arttırmak için çalışmaya başladı. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, yasal olmadığı ve güvenlik açısından tehlike arzettiği belirtilen ortak kullanımlarla yapılan bilişim suçlarında artış görüldüğü bildirildi. ADSL hizmeti alan müşterilerin ortak kullanımlarla bağlantı hızlarının yavaşladığı ve limitli müşterilerin faturalarının arttığı dile getirilen açıklamada, virüsler sebebiyle de kullanıcıların bilgisayar ve bilgilerine zarar verdiği kaydedildi.

Müşterilerin kendi aboneliklerini başka vatandaşların kullanımına açmamaları gerektiği vurgulanan açıklamada, bu şekilde tesbit edilecek abonelerin sözleşmelerinin iptal edileceği kaydedildi. Balıkesir Telekom yetkilileri, yaptıkları tespitlerde şuana kadar 80'in üzerinde ortak kullanım belirlendiğini ve sözleşmelerin iptal edildiğini belirtti.

Türk Telekom, ADSL abone sayısının artması için yıl sonuna kadar geçerli olacak kampanya düzenledi. Bir yıl abone olmak isteyenlere ücretsiz modem, iki yıl abone olacaklara ücretsiz modem ve iki ay ücretsiz kullanım verilecek.

Kaynak
Sabah Gazetesi

Low-Rider
02-05-2008, 10:14
ADSL hattını paylaşanların sözleşmeleri iptal ediliyor

Türk Telekom Sakarya İl Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, adsl paylaşımının yasal olmadığını belirterek ADSL hattı paylaşımı yaptığı belirlenen abonelerin sözleşmelerini iptal ettiklerini söyledi.
Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ADSL hattı ile birçok eve hat çekildiğini kaydederek vatandaşların buna izin vermemesi gerektiğini ifade etti.
Aboneleriyle yaptıkların sözleşmelerde, bunun yasal olmadığının belirtildiğini ifade eden Zengin, şunları söyledi:
"ADSL hattı paylaşımı yapan abonelerimizin sözleşmelerini iptal ediyoruz. Şu ana kadar bununla ilgili yasal yola başvurduğumuz herhangi bir vaka gelişmedi. Kurum olarak bunları hukuki boyuta taşımadık. Zaten kurum olarak, ADSL ile ilgili birçok uygun kampanya yapıyoruz ki, insanlar evlerine internet bağlatabilsinler diye. Bu yola başvurmalarına gerek olmadığını düşünüyoruz."

"HATTINIZI PAYLAŞTIĞINIZ İNSANLARIN İNTERNETTE NELER YAPTIĞINI BİLEMEZSİNİZ"
Vatandaşların ADSL hattı paylaşımına izin verdikleri zaman, gelebilecek her türlü olumsuz şeyi baştan kabul ettikleri anlamına geldiğini kaydeden Zengin şöyle devam etti:
"Kurum olarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. İnternette suç oranları arttı ve eğer ADSL paylaşımına izin veriyorsanız, hangi zorluklarla karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Komşunuza, arkadaşınıza sizin IP numaranızla internete bağlanmasına izin veriyorsunuz ama güvendiğiniz insanların internette neler yapacağını bilemezsiniz. Bunu kontrol etmeniz ya da tehlikelerin önüne geçmeniz mümkün değil. Ve karşıdaki kişi internette yasal olamayan bir iş yaptığında, yasak sitelere girdiğinde hukuki bir olayın meydana gelme olasılığı çok yüksek. Çünkü sadece sizin kullanmanız için verilen hattı başkalarının da kullanmasına izin verme gibi bir hakkınız zaten bulunmamakta."

kaynak:milliyet (http://www.milliyet.com.tr/2007/05/09/son/sontur17.asp)

Mrt
02-05-2008, 10:17
ya bunları okudum.ama ne gibi bi sürec kapatmamı nası bi kapatma hukukiki olarak mı telekom olarak mı savcılık vs

Schumi
02-05-2008, 10:33
ADSL paylaşmak nasıl kanunen yasakmış ya. Birisi bana bunu açıklasın ne alaka yani ?

Mrt
02-05-2008, 10:37
teknoloji forumlarına baktım.onlarda aynı seyi söylüyo okudum bi kaç konu.ilk adsl cıktıgınla eşinle arkasınla komsunla bilmem neyle paylaş mı ne gibi sloganlar yapmıslar.şimdide internetten işlenen suclar,vs gibi bilgilendirdi.tmm ona eyv.salaklık bizde kendimiz söyledik komsuya giden kablo die :D. acaba nası bi süreç savcılık mı kapatıyo eve savcılıktan kagıt gelmesi pek hoş olmazda adsl kapatsın.hani fatura içinde falan bildirge söylesinde iş savcılaga falan giderse hat annemin üstüne hoş olmaz yani.

Eriador
02-05-2008, 10:38
ADSL paylaşmak nasıl kanunen yasakmış ya. Birisi bana bunu açıklasın ne alaka yani ?

bunu ticari olarak kullananlar var faturasının ücretini yarısını başkasından alıyor filan bunu engellemek için

egdeniz
02-05-2008, 12:34
arkadaşım şimdi sen düzgün bi şekilde internet sitelerine giriyosun ortada sorun yok...Fakat interneti paylaştığın kişi abuk sabuk sitelere giriyo Örn: Çock.p..nosu ,vatanı milleti bölücü siteler ve buna benzer siteler,bu durumda kime geliyo bu işi araştıran kişiler direk sana ..yani senin böle kötü duruma düşmemen için tt önlem almaya çalışıyo anlıyacağın...;)

Serkan.S
02-05-2008, 14:28
Çocuk bile inanmaz şu sebeplere.Abone sayısı arttırıyoruz daha çok fatura kesicez rahatlıcaz deseler eyv da.Böyle komik oluyo yok güvenlik filan.