PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sandık motor ruhsata iletme? Acil bilgi gerekli.

huseyinturk
13-02-2013, 20:00
Forumda çok konular var ama net olarak bir bilgi edinemedim. Birde yasaların değişmiş olma ihtimali var tabi.. Aynı özelliklerde komple sıfır sandık motor alıyorum aracıma ruhsata işletme aşamaları / maaliyetleri ne olacak bilenlerden yardım istiyorum.

Kimi olmaz demiş, kimi mak müh tadilat projesi demiş, kimi muameleci bulmak lazım vs vs demiş. Diyen diyene.

Benim bildiğim sadece fatura ile muaynede tescil yapılıyor sonrada yeni ruhsat çıkıyor. Yani muayne parası var, ruhsat parası var bildiğim kadarıyla.

bir de muayneye bidahaki muayne zamanında girsem sıkıntı olurmu? 1.5 yıl var daha.

işin aslını tam olarak öğrendim. motoru aldığınız yerden alınan fatura, gümrük belgeleri, ilk faturası, gümrük makbuzu, motoru takan ustanın işçilik faturası, değişiklik projesi (mak müh imzalı).. Sonra vergi dairesine bir vergi yatırılıyor sonrasında tüvtürkte tespit ardından ruhsat çıkartılıyor. Maaliyet 700-900 TL arası değişiyor şu zamanda.

EREN34
13-02-2013, 20:04
Cikan motor ile takilacak motor birebir ayni ise

faturasiyla muayene tespit sonra trafik sube. Bu arada iscilik faturasida lazim. 300 lira gibi birsey yeterli olur.

Farkli durumlar varsa yazarsan bildiklerni paylasir herkes ona gore

edit: Kanunen azami suresi vardir o isin. Yolda cevirmede kimse motor no bakmadigindan problem yok. Fakat isletme zamano motor ve iscilik fatura tarih guncel olmali

hddsheriff
13-02-2013, 20:14
mevcut motoru ve takılacak motorun özelliklerini yazarsan daha detaylı bilgi alabilirsin.

huseyinturk
13-02-2013, 20:29
Birebir aynı iki motorda. 1.4hdi çıkacak 1.4hdi girecek :)

fanatik
13-02-2013, 21:47
Fatura olacak.
Fatura ve araç teknik bilgileri ile bir makina mühendisine gidilip, proje çizdirilecek.O proje ile makina mühendisleri odası ve TSE den uygunluk raporu alınacak.
Sonra trafik büroya gidilip, motor no alınacak ve trafik büronun anlaşmalı olduğu bir kaportacıya gidilip verilen motor nosu bloka çakılacak.
Bu haliyle fenni muayeneye gidilip muayene yaptırılacak.
M3 e kosiflerden orjinal sandık motor getirttiğimizde noktası virgülüne böyle olmuştu.

dj_batukaan
13-02-2013, 22:13
konu sahibinin izni olursa bende bişey sormak istiyorum ( eğer sorun olursa silinebilir )

benim sorum ise 2,0 lt. 4 silindir olan motorumuz Ls1 yada Ls3 V8 ile değişecek. ancak aracı kullanmaktan da vazgeçemediğimiz için kanuni işlemlerinde yapılması lazım bu yüzden yapılması gerekenler nelerdir ve tahmini maliyet ne çıkar..

Tabi ekstra gelecek güçten dolayı alt takımda yürüyende de bir çok revizyon söz konusu yapılacak işlemlerde bunların bi etkisi olurmu

AEAlmas
13-02-2013, 22:16
konu sahibinin izni olursa bende bişey sormak istiyorum ( eğer sorun olursa silinebilir )

benim sorum ise 2,0 lt. 4 silindir olan motorumuz Ls1 yada Ls3 V8 ile değişecek. ancak aracı kullanmaktan da vazgeçemediğimiz için kanuni işlemlerinde yapılması lazım bu yüzden yapılması gerekenler nelerdir ve tahmini maliyet ne çıkar..

Tabi ekstra gelecek güçten dolayı alt takımda yürüyende de bir çok revizyon söz konusu yapılacak işlemlerde bunların bi etkisi olurmu

araç markası ve motor markası üretici aynı olması lazım silindir önemli değil ama işletmesi güncel olarak cc ye bağlı bu şekil de konu

dj_batukaan
13-02-2013, 22:40
araç markası ve motor markası üretici aynı olması lazım silindir önemli değil ama işletmesi güncel olarak cc ye bağlı bu şekil de konu

Araç Mercedes yeni motor ise Corvette yada camarolarda var aynı üretrici değiller çok farklı markalar. hacimde ise üzerindeki motor 2,0 lt. uygulama yapılacak olan motorlar 4,6 ve 5,7 seceneklerde..
aynı markanın dediğiniz zaman mercedesin 500 serisinde var V8 ama oda ap ayrı bir dünya...

yani bu durumda Ruhsata işletmem hayalmi oluyor :( diyeceğim ama forumda aynı motordan bi nissan uygulaması var tam bilgim yok ama orada da üreticiler aynı değil şahsen o arkadaş ruhsata işletecek mi onuda bilmiyorum

huseyinturk
14-02-2013, 12:18
Fatura olacak.
Fatura ve araç teknik bilgileri ile bir makina mühendisine gidilip, proje çizdirilecek.O proje ile makina mühendisleri odası ve TSE den uygunluk raporu alınacak.
Sonra trafik büroya gidilip, motor no alınacak ve trafik büronun anlaşmalı olduğu bir kaportacıya gidilip verilen motor nosu bloka çakılacak.
Bu haliyle fenni muayeneye gidilip muayene yaptırılacak.
M3 e kosiflerden orjinal sandık motor getirttiğimizde noktası virgülüne böyle olmuştu.

Blok numarası var üstünde bildiğim kadarıyla alacağımız motorun. Getirdiğiniz motor ile araçtaki motor aynı motormuydu birde?

fanatik
14-02-2013, 16:03
Trafik şube EGM ile başlayan yeni bir numara veriyor ve o numara bloğa çakılıyor.
Benim motor bire bir aynı orjinal 3.0 m3 motoru idi, borusan ithal etmişti, resmi servis olarak aynı motor aynı araca takılmıştır diye raporda düzenlemişti ama trafik kabul etmedi, MMO ve TSE den proje ve onay istedi.

huseyinturk
28-02-2013, 22:50
işin aslını tam olarak öğrendim. motoru aldığınız yerden alınan fatura, gümrük belgeleri, ilk faturası, gümrük makbuzu, motoru takan ustanın işçilik faturası, değişiklik projesi (mak müh imzalı).. Sonra vergi dairesine bir vergi yatırılıyor sonrasında tüvtürkte tespit ardından ruhsat çıkartılıyor. Maaliyet 700-900 TL arası değişiyor şu zamanda.

Schumi
28-02-2013, 22:57
Israr ile birebir aynı motoru projesiz işletiyoruz diyen muameleci var. Uygunluk belgesi lazım olabilir en fazla diyorlar. Servislerin garantiden motor değişimlerinide yapan bir muameleci. Telefonunu bulsam yazıcam buraya.

huseyinturk
11-03-2013, 08:27
Israr ile birebir aynı motoru projesiz işletiyoruz diyen muameleci var. Uygunluk belgesi lazım olabilir en fazla diyorlar. Servislerin garantiden motor değişimlerinide yapan bir muameleci. Telefonunu bulsam yazıcam buraya.

Çok makbule geçer

Schumi
11-03-2013, 21:18
Valla bulamadım telefonunu. Aksi gibi bizim bir arkadaşada lazım şimdi.

canersackan
13-03-2013, 00:25
ÇOK ZOR Bİ İŞLEM OLCGNI SANMYORUM, muayene ruhsat ve numara çaktırma işleri olck bnm bildiğim

BüLenT GöReN
13-03-2013, 00:29
ÇOK ZOR Bİ İŞLEM OLCGNI SANMYORUM, muayene ruhsat ve numara çaktırma işleri olck bnm bildiğim

hoşgeldin ilk önce bi kendini tanıtaydın iyidi sanki