Orijinalini görmek için tıklayınız : Haciz li araç hukuki olarak hangi koşullar altında alınır
oguzhan999
14-02-2013, 09:59
Arkadaşlar önceden anlaşmış oldugumuz bir araç vardı , şirket üzerine kayıtlı fakat şirket adına haciz geldigi için satışı alamıyoruz şuan,şirket üstüne hiçbir satış gerçekleştirilemyormus , ben aracı almak istiyorum , hukuki olarak nasıl bir anlaşma yapılabilir ilerde sıkıntı yaşamamak için , yada yapılmazmı ,firma öyle küçük bi firma deil çok büyük bi firma yetkililer haciz kalkacak diyor ama ne olur bilinmez tabi , fikir ve deneyimlerinizi bekliyorum şimdiden ilginize teşekkürler
Saygılarımla
Oğuzhan ÖKSÜZ
Şirket üzerindeki haciz kararı kalkmadan satış almanız mümkün değildir. İlk önce şirket kendi malları üzerindeki rehin-haciz-tedbiri kaldıracak, sonra satışı gerçekleştirecek. Zaten noterler söylüyor satışın gerçekleştiremeyeceğini...
şu anda bu tarz sorunlar çok olmaya başladı bence hiç bulaşmamak en iyisi ya da bekleyip araç haciz yoluyla satışa çiktiğinda almaktır.....şirket avukatı ile görüşüp satışa çıktığında almak istediğini belirtirsen yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum....araç uzerinde ne hacizi bulunuyor net bir bilgin var mı?
oguzhan999
14-02-2013, 10:06
Şahsi olarak söyle birşey düşündüm , noterdende tasdik edilip araç ücretini blokeli olarak şirket hesabına yatırsak , şirket üzerindeki haciz kalktıgında kullanabilme hakları olsa eger haciz kalmaz ise mal geri iade edilip ödediğimiz parayı geri alsak , olabilirmi böyle birşey .
Şahsi olarak söyle birşey düşündüm , noterdende tasdik edilip araç ücretini blokeli olarak şirket hesabına yatırsak , şirket üzerindeki haciz kalktıgında kullanabilme hakları olsa eger haciz kalmaz ise mal geri iade edilip ödediğimiz parayı geri alsak , olabilirmi böyle birşey .
şirket uzerine nereden haciz gelmiş önce onu belirtirsen daha iyi olur?
oguzhan999
14-02-2013, 10:11
şirket uzerine nereden haciz gelmiş önce onu belirtirsen daha iyi olur?
pardon görmedim , açıkçası onu bugun öğrenicem .
alacağin araçın plakası pm atarsan yardımcı olurum...
Ciddi bir şirketin araçlarının üstüne haciz gelipte halen çözülmemişse bulaşmamak lazım.
oguzhan999
14-02-2013, 10:18
alacağin araçın plakası pm atarsan yardımcı olurum...
gün içerisinde atarım size ,tamamdır
Ciddi bir şirketin araçlarının üstüne haciz gelipte halen çözülmemişse bulaşmamak lazım.
açıkçası ne yalan söyliyim benide korkutan bu , araç üzerine deil şirket üzerine kayıtlı hiçbir malın satışı gerçekleştirilemiyor anladıgım kadarı ile
Şirket araçlarına tedbir koydurmak çok kolay artık. Şirketin de bundan haberi olmayabiliyor. Bir işçi haketmediği alacağına istinaden bile sonuçlanmamış bir davada tedbir amaçlı araçlara tedbir koydurabilir.
Üzerinde tedbir olan hiç bir mal için noterden satış yapılamaz. Noterdeki bilgi sistemi ile adliyedeki bilgi işlem eş zamanlı çalışıyor.
Hacizin ne için konulduğunun hiçbir önemi yoktur...
SekoLive
14-02-2013, 10:24
oguzhan sen bloke koysan bıle öncelık sırasına gore sirkerin mallarına nacız gelıyor oyuzden karısık ve yorucu işler arkadaşlarda belirtmiş. bu arada bi arkdaasda accent blue var sıkışmış acil satması lazım 2012 otomatik 1.6 pıyasası 40bınmıiş 33e vericek ılgılenen varsa ırtıbata gecebılır. Aracda banka kredisi var kredı kapatlıo arac satısı verıcek.
Şirket araçlarına tedbir koydurmak çok kolay artık. Şirketin de bundan haberi olmayabiliyor. Bir işçi haketmediği alacağına istinaden bile sonuçlanmamış bir davada tedbir amaçlı araçlara tedbir koydurabilir.
Üzerinde tedbir olan hiç bir mal için noterden satış yapılamaz. Noterdeki bilgi sistemi ile adliyedeki bilgi işlem eş zamanlı çalışıyor.
Hacizin ne için konulduğunun hiçbir önemi yoktur...
vergi dairesi ve banka hacizleri ilk alacaklı oldukları için hacizin ne için konulduğunun bir önemi var....
senelerdir bu tıcaretin içindeyim....belki yüzlerce bu durumda olan araçları alıp temizleyip satmakla uğraştık....
senelerdir bu tıcaretin içindeyim....belki yüzlerce bu durumda olan araçları alıp temizleyip satmakla uğraştık....
Bol kazançlar diler, başarılarınızın devamını dilerim...
vergi dairesinden haczi olan aracın satışı mümkün değil anladığım kadarıyla
maskaran
14-02-2013, 12:47
kendini riske atmasan daha iyi olur sözleşmeyle felan araç alınmaz
oguzhan999
14-02-2013, 13:03
şimdi aracla ilgili görüşmeden geliyorum , martın 1 ne kadar çözüleceğini söyledi , beklcm olmadı hayırlısı olsn
oguzhan999
14-02-2013, 16:57
aracın üstünde 29 agız haciz varmış :) , bu sevdadan vazgectim
Sen nerde ne anlaşma yaparsan yap
Devlet alıcağını hiç bir zaman bırakmaz
Misal gittin notere adamla noter huzurunda anlaştın haciz kalktıgında şatışın verecektir diye
aldın arabayı
eeee haczi kaldıramadı ne olcak gitti araba
ama diyelimki noter huzurunda bir anlaşma yaptınız haciz kalkmazsa paranı geri iade edicek vs vs
adam zaten batık haczi kaldıramayan senin borcunu hiç ödeyemez
yada noteride boşver
adama verdin parayı haciz kalkınca satışı alcam dedin ne olur ne olmaz belki haciz kalkmaz diyede adama aynı meblada senet imzalattın
yine değişen birşey olmaz çünkü adam batık şirket batmış parası olsa zaten haczi kaldırır o yüzden sen hem arabaya hemde paraya soguk su içmemek için bu işten uzak dur
Ülkedeki hurdalıkların yarısı zaten hacizli araba sen bulaşma boşver
akıllının biri çıkar onuda change eder
hacizli kasa hurdalıkta çıkma olur pert araba sokakta sapasağlam gezer
Ferhat_V
14-02-2013, 17:48
aracın üstünde 29 agız haciz varmış :) , bu sevdadan vazgectim
para olduktan sonar hepsini 1 günde kaldırırlar ama şirket önünü göremiyorsa bulaşma noter vs. işlerine giderse geri gelmez olan parana olur..
oguzhan999
15-02-2013, 00:27
Sen nerde ne anlaşma yaparsan yap
Devlet alıcağını hiç bir zaman bırakmaz
Misal gittin notere adamla noter huzurunda anlaştın haciz kalktıgında şatışın verecektir diye
aldın arabayı
eeee haczi kaldıramadı ne olcak gitti araba
ama diyelimki noter huzurunda bir anlaşma yaptınız haciz kalkmazsa paranı geri iade edicek vs vs
adam zaten batık haczi kaldıramayan senin borcunu hiç ödeyemez
yada noteride boşver
adama verdin parayı haciz kalkınca satışı alcam dedin ne olur ne olmaz belki haciz kalkmaz diyede adama aynı meblada senet imzalattın
yine değişen birşey olmaz çünkü adam batık şirket batmış parası olsa zaten haczi kaldırır o yüzden sen hem arabaya hemde paraya soguk su içmemek için bu işten uzak dur
Ülkedeki hurdalıkların yarısı zaten hacizli araba sen bulaşma boşver
akıllının biri çıkar onuda change eder
hacizli kasa hurdalıkta çıkma olur pert araba sokakta sapasağlam gezer
Aynen abi kesinlikle haklisin cokta guzel anlatmissin , acikcasi araci alacagim kisi firmanin sahibinin oglu , benimde almami cok istiyordu , benimde icimde kaldi acikcasi , ama tabi bu konularda duygusal bakmamak lazim kesinlikle olaya , bu aksam ki tekrar gorusmemizde aracin istersen 3 de birini istersen hic odeme yapma dedi hacizler cozulene kadar al sende kalsin dedi , fakat Allah korusun bi cevirmede vs de arabayi baglagmak ve ki onun birde pskolojik yanida var aglayanin mali gulene yar olmaz misali is cozulurse al gulum ver gulum artik... Hayirlisi olsun diyelim napalim