PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Devlet Üniversitesinden Özel üni ye geçiş hak.

By_HaNNibaLL
14-02-2013, 11:43
Yine okul işleri yine kafam karişik biraz yardimci olurmusunuz bana ?

Celal bayar üniversitesi Akhisar MYO 2 yıllık otomotiv bölümü okuyorum 2 dersim kaldi 2.dönem inşallah bitirmiş olucak okulu
Şimdi normalde 4 yıllığa geçiş için DGS sınavini kazanmak gerek ve benim öyle bişey yapmama imkan yok :p Özel bi üniversitedede benim bölümün 4 yıllığa geçiş yapmak için ;
herhangi bir sınava girmem gerekir mi?
puanla mi geçiş yapiliyor?

Diyelim ki geçiş oluyor bu okuduğum 2 yılın değerlendirmesi nasi olucak yani atiyorum 2.sınıftan mi başlarim vs

Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa biraz bilgilendirebilir mi ?

onursumer
14-02-2013, 11:47
dgs yapıcaksın başka bi yolu yok

yada oss ile 1. sınıftan başlayıp 2 yıl okuduğun dersleri denk gosterip ortalama 3 yılda bitiriceksin

2 turlude sınav oyle direk geçiyim diye birşey yok

anca 2 yıllıktan 2 yıllığa

veya 4 yıllıktan 4 yıllığa yatay geçiş yapabilrisin

By_HaNNibaLL
14-02-2013, 12:28
dgs yapıcaksın başka bi yolu yok

yada oss ile 1. sınıftan başlayıp 2 yıl okuduğun dersleri denk gosterip ortalama 3 yılda bitiriceksin

2 turlude sınav oyle direk geçiyim diye birşey yok

anca 2 yıllıktan 2 yıllığa

veya 4 yıllıktan 4 yıllığa yatay geçiş yapabilrisin

başka bi yol yok o zaman ya sınava girip 3 yıl daha okuyacaz yada dikey geçiş:(

Peki aciköğretim den devam etsem ne kazandirir getirisi ne olur

bilalMW
14-02-2013, 12:35
aöften hangi alanlara geçiş var onu bakman lazım işletme iktisat kesin vardır. Ama sanane bunlardan ? :) Sen otomotiv bitirmişsin dgs ile özele geç mühendis ol makine,metal malzeme,kalite kontrol v.s iktisadi şeylere bulaşma sikintili biraz.

By_HaNNibaLL
14-02-2013, 12:39
aöften hangi alanlara geçiş var onu bakman lazım işletme iktisat kesin vardır. Ama sanane bunlardan ? :) Sen otomotiv bitirmişsin dgs ile özele geç mühendis ol makine,metal malzeme,kalite kontrol v.s iktisadi şeylere bulaşma sikintili biraz.

Hedefte askeliği düşünmüyorum yaş gelene kadar okuyacam şuanlik öyle düşünüyorum ama araştiriyorum doğru düzgün bi bilgi yok salak saçma şeyler var hep kesin net bilgi yok .

DGS sınavina girdim devlet üni ile özel üni arasinda puan farki varmi?

bilalMW
14-02-2013, 12:53
Hedefte askeliği düşünmüyorum yaş gelene kadar okuyacam şuanlik öyle düşünüyorum ama araştiriyorum doğru düzgün bi bilgi yok salak saçma şeyler var hep kesin net bilgi yok .

DGS sınavina girdim devlet üni ile özel üni arasinda puan farki varmi?

olmamı istemediğin kadar.. kontenjanda azdır devlet okulunda harbi kafa şart girmek için açıkcası. Özel üni'de puanlar daha düşük ve kontenjan daha fazladır.Cebin sağlamsa özelde mühendis ol derim.

driftboy
14-02-2013, 13:01
kanka zaten dgs ile geçsen yine 2 den devam ediyosun yani sınava girsende 3 sene dgs ye girsende 3..

F.Esen
14-02-2013, 13:05
sen hem dgs hem öss yap sonra kazanamadın diye kahrolalım :D

By_HaNNibaLL
14-02-2013, 13:12
sen hem dgs hem öss yap sonra kazanamadın diye kahrolalım :D

Doğru söylüyosun kazanamadim diye kahramizdan okulun 1 taksitini içelim :D

FaBeRgE
14-02-2013, 13:13
benim bildiğim DGS ile geçiş yapsan dahi 1.sınıftan başlıyorsun Günay, yani eskisi gibi pek espirisi yok gibi geldi bana :o Eğer bu konuda araştırma yapar farklı bir durum ortaya çıkarsa bende aöf den 2 yıllık adalet okumak isterim :)

63owen63
14-02-2013, 13:16
dsg veya tekrar sınava girip ders saydırma yoluna gitmen gerek. Tavsiyem ikisinide denemen.

ulasoztas1
14-02-2013, 13:19
DGS ye girmen şart, ancak aöf dört yıllığa tamamlamak için sınav istemiyor.
Dgs de ben girdiğimde şartlar ağırdı başarılı olamazsan okuldan atılma vardı şimdi onlar kalktı daha kolay. Önceden aldığın ne kadar çok dersi saydırırsan o kadar rahat edersin ve çabuk biter okulun. Özel üni ile devlet üni arasında tabiki puan farkı var ama mümkünse devlete gir çünkü hem ortamı hem imkanların hem yaşanılanlar çok daha güzel ve eğlenceli ;)

By_HaNNibaLL
14-02-2013, 13:25
Dgs kazandik diyelim 3.sınıftan mi başliyorum 2 yıl okuyup olay bitiyor mu yoksa yine aldiğim dersleri saydirip okula devam mi ediyorum

driftboy
14-02-2013, 13:26
DGSyle geçtikten sonra 2 den baslıyosun kanka 3 sene okuyosun. Bize geçen senede gelen oldu bu senede. 2 den basladılar hep

krm106
14-02-2013, 13:27
Sanayide Dükkan Acak Senin Bİlgin Sana Yeter Aslanım :D

ulasoztas1
14-02-2013, 13:28
2. sınıftan başlıyorsun. kazandığın okulda ilk iki yılda alacağın derslerden önceden aldıklarından muaf oluyorsun geriye kalan dersleri alıyorsun.

bilalMW
14-02-2013, 13:34
2 yıllık bitirdin dgs ile okul kazandın 3.sınıftan başlarsın haaa bazı okullar fark dersleri koyabilir hazırlık koyabilir suprise egg ihtimali yani..

denizalpakinci
14-02-2013, 13:39
Dgsye girip özel üniversitede 4 yıllıga yerlesmen daha kolay,bildigim kadarıyla devlet üniversitelerine nazaran puanları daha düşük ve çok tercih edilmediği için kontenjan sıkıntısı yok.Şuanki okulundaki not ortalamanda önemli tabi.

onursumer
14-02-2013, 14:31
dgs de 2 den başlamazsınız aslında

sadece intibak okursunuz

2 yıllık okuduğunuz bolumde olmayan geçtiğiniz bolumde 1 ve 2. sınıfta olan dersleri alırsınız okadar

eğer az ise direk onları alttan alarak 3. sınıftan başlarsınzı zaten

bu seçiceğiniz okul ve bolumle alakalı bir durum

akarags1905
14-02-2013, 15:05
Geçeceğin üniversitenin derslerini sayıp saymaması en önemli detay.. Derslerin genelini sayar, kredin yeterse kalanları alttan alırsın bu 3.ten başlıcaksın demek.. derslerin çoğu sayılmaz intibaka düşersin yada hazırlık sokuştururlar bu 2+1+2 demek:D

geçmek istediğin özel üni. seninle bu bilgileri paylaşır diye düşünüyorum, yani hangi derslerin sayılıp hangi derslerin sayılmayacağını..

ve öss yada dgs olmadan geçemezsin, öss'nin başvuru tarihi geçti dgs'de durum nedir bilmiyorum..

onursumer
14-02-2013, 15:08
dgs başvuruları daha başlamadı sınav temmuzda başvurular mayıs sonu falan olur

16EC813
14-02-2013, 15:13
Dgs kazandik diyelim 3.sınıftan mi başliyorum 2 yıl okuyup olay bitiyor mu yoksa yine aldiğim dersleri saydirip okula devam mi ediyorum

benim işimi bagla sen ,benim gönlümü kazan yeter la :D ben sana hayat üni diploması verem :D

By_HaNNibaLL
14-02-2013, 15:21
benim işimi bagla sen ,benim gönlümü kazan yeter la :D ben sana hayat üni diploması verem :D

okuyup senin gibi ihtiyar olmuyacam:D

Otomotiv mühendisliği düşünüyorum hangi ünilere bakayim bisürü özel üni var bakmam gerekenler hakkinda tavsiye verebilirmisiniz