Orijinalini görmek için tıklayınız : kesici
Mehmet Opc
14-02-2013, 15:03
1 seneye yakındır renault clio 2012 model kullanıyorum benzinli genellikle kesiciye sokuyorum aracı sesi çok hoşuma gitti için kesiciye girdigi zaman nininini yapıyor çevremdeki bazı insanlar pistonları indirirsin dedi sorduğum bir kaç kişi pek bişey olmaz dedi kesicide kullansam aracı herhangi bir sorun çıkartırmı ve herhangi bir problem yaşarmıyım
ÜSTÜNERC
14-02-2013, 15:07
kesıcı tabıkı zararlı bırsey ama bıse olmaz yanı 2-3 sanıye yaparsan. Ama zorlarsan motoru eline alırsın :):)
bende bişey sorim madem konusu açıldı bizde 2006 kasa focus var redlinede yığılıyor kesici yok onlarda sanırım bi fiş çıkarıyorsun kesici oluyor diye bi duyum aldım amam doğrumudur ??
Bende kesici yok layn :( Tabi ki zararlı bişey.Araç tam olark ısındıktan sonra 2 sn yaparsan pek bişey olmaz ama aracın yükte olmasına dikkat et boşta kesiciye falan sakın sokma.Viteste ve gidiyor olsun.Boşta kesiciye sokacam diye kol çıkartanlar varmış.Araç yükteyken yine gücü iletip üstündeki baskıyı azaltıyor ama boştayken dağıtacak yer yok ne ederse kendine modeli.Bence pek yapmayın.
nemonomani
14-02-2013, 15:25
araban anlık yağlamayı keserse panayır yerine döner ortalık :D gerçi clio candır :D
Arkadaşlar size birde ben soru sorayım aracım benzinde gayet güzel kesiciye giriyor ( deneme amaçlı yapıyorum yoksa öyle kullanmam :) ) fakat LPG de yapmıyor hııııınn... diye yığılıp kalıyor normal mi bu
Arkadaşlar size birde ben soru sorayım aracım benzinde gayet güzel kesiciye giriyor ( deneme amaçlı yapıyorum yoksa öyle kullanmam :) ) fakat LPG de yapmıyor hııııınn... diye yığılıp kalıyor normal mi bu
lpg'de üst devirlere çıkmak hepten cesaret isteyen bi işken bi de kesiciye sokmak?
kesiciye sok eyvallahda kesicide gitmek , aman diyim .. kesicide kullansam yazmissin o yuzden dedim.. kesiciye sokup vites atarsın da öyle gitmiyorsundur umarım...
kesicide ateşlemeyi keser keser durur, yağ yakar motor yatak sarar sonra uuu beybi :D
mannerboy
14-02-2013, 15:57
Kestirmek iyidir :) kesici motoru korumaya almak bi bakıma kesici olmasa araç haddinden fazla devir çeviricek.Bu devri geçemessin diyor fazla kesicide kalmak zararlı olucaktır
lan tam körler sağırlar birbirini gıdıklar konusu olmuş...
abi hoş geldin...
senin fikrin nedir bu konuda...:D
cgnozdmr
14-02-2013, 15:59
Aynen kesicide çok yol alma at vitesi devam et derim ben :D
fastchild
14-02-2013, 16:09
banada yerler ıslakken sıksık oluyor :D bizim sokağı yokuşuna biraz hızlı girsem debriyajı geç bırakıp birde yerler ıslaksa araba salıyor arkayı tekerler boşa dönüyor kesiciye giriyor 1.vitesten 2. vitese alırsam yine devam ediyor lastik yakarmış gibi yapmaya araç LPG li istemeye istemeye giriyoruz
normal mi lpg de kesici olmaması yani :D
rahmetli cıvıc ile kesiciye çok girerdim ama çok yürümezdim 2-3 saniye hiç bi sıkıntı çıkmıyordu
lpg de de giriyordum ben kesiciye ama lpg az oldugu zaman benzine atıyordu sadece
yağ sıcaklık basınc egt felan kontrol altında olursa kesıcıde sıkıntı olmaz
By_HaNNibaLL
14-02-2013, 17:39
Ne zaman gelcek yorum diye aşşa indikce düşünüyodum :D
dünya kadar video izliyoz gezerken kesici yapiyoz hani kesici de o kolu gören varmi ? cok merak ediyorum
Mehmet Opc
14-02-2013, 19:07
Zaten çok kesiciye gitmem en fazla 3-4 saniye giderim oda sesten tatmin olmak için o kadar.Herkese çok teşekür ederim verdiği bilgiler için ben cevabımı aldım bundan sonra boşta kesiciye sokmucam arabayı ve viteste oldugumda 3-4 saniyeyi geçmicem :)
araban anlık yağlamayı keserse panayır yerine döner ortalık :D gerçi clio candır :D
gelde ikinci el araba al
bu iki yorumu okurken bildiğiniz kahkaha attım, elinize sağlık :)
konuyla ilgili yorumuma gelince bence kesiciye sokmak sağlıksız çünkü arabayı alenen zorluyor.Adamlar kırmızı çizgileri boşuna koymamış oraya :)
Onurkk06
14-02-2013, 19:21
80 beygirlik arabayla kesiciye girince neyin tatmini oluyorsunuz arkadaşlar ?
maşşalah kardişim kesi10 HaNNy
araba 300 beygir olsa ne farkeder arkadaş kesicide iken çıkan sesten bahsetmiş ki bu araba kullanan bi çok kişinin hoşuna gider zaten yadırganacak birşey olduğunu düşünmüyorum ama abartmamakta fayda var tabiiki
Mehmet Opc
14-02-2013, 19:28
kullandığım clio bizim şirket arabası ve onu koşturmaya kullanıyorum 80 beygir olabilir sesi çok hoşuma gidiyor bende opel astra turbo var yeni kasa onda kesici yok sen 200 hp üzeri araclarlamı tatmin oluyorsun
63owen63
14-02-2013, 19:30
Çokta vututututu dee ve geç ,takılma.
araba kesicide iken çok gitmezsen sıkıntı olmaz heralde :D
maşşalah kardişim kesi10 HaNNy
:hihih:
bazı yorumlara bildiğin kahkaha attım :D
konuya gelince redline yi herkes yapıyor ama motor sağlığı için doğru devirde vites geçişi yapmalısın.
Onurkk06
14-02-2013, 19:40
kullandığım clio bizim şirket arabası ve onu koşturmaya kullanıyorum 80 beygir olabilir sesi çok hoşuma gidiyor bende opel astra turbo var yeni kasa onda kesici yok sen 200 hp üzeri araclarlamı tatmin oluyorsun
evet videosunu koyda tatmin olalım:icon_tup:
Resul911
14-02-2013, 19:40
Redline tabiki zararli ,fazlası ciddi sonuclar verir.
Onurkk06
14-02-2013, 19:44
araba 300 beygir olsa ne farkeder arkadaş kesicide iken çıkan sesten bahsetmiş ki bu araba kullanan bi çok kişinin hoşuna gider zaten yadırganacak birşey olduğunu düşünmüyorum ama abartmamakta fayda var tabiiki
ben niye yadırgayım ki ? arabama benzin koymazsam gider mi gibi bi konu olmuş bu ? her gün arabanın üstünde olan insanlarız kesicinin neden konulduğunu da ne zararı olduğunu da bilmemiz lazım heralde değil mi neyse konu saçmalamasın inşallah istediği bilgilere ulaşır arkadaş
ama zaten arkadaş kesicinin zararlarını bilmediği için konu açmış sizin gibi bilgili insanlara düşen gerekli açıklamayla arkadaşı bilgilendirmek =)
Kesici demişken anmadan geçmek olmaz 1:56 hepimiz için gelsin beyler
ftsgtzSchPk
34
:) el kol ne öyle ya silindirleri temsilen mi oynuyo
zevk meselesi :)kesicinin benim gibilerin üzerinde duygusal olarak büyük bir etkisinin olduğunu düşünüyorum motor da k20 olduktan sonra sular seller....
farkındaysan burda k20 konuşulmuyor cliodan konuşuluyor
ulasoztas1
14-02-2013, 21:15
LPG de yüksek devir çevirmenin ve kesiciye girmenin ekstra bir zararı olur mu? ben benzinde nasıl gidiyorsam lpgde de aynı kullanıyorum hatta az yakıyor diye daha da yükleniyorum :)
Burada kesiciye girmiyoruz tribine girmiş bazıları :)
adamın elinde 80 lik 90 lık araba var onla kesiciye giriyor 12423950 hp lik araba olsa onlada girer
siz 200 bg lik arabanızla keyif alın biz 80 90lıklarımız la ;)
LPG de yüksek devir çevirmenin ve kesiciye girmenin ekstra bir zararı olur mu? ben benzinde nasıl gidiyorsam lpgde de aynı kullanıyorum hatta az yakıyor diye daha da yükleniyorum :)
Lpg ayarı düzgünse ve motorda sıkıntı yoksa hiçbir problem olmaz :) Ama çoğu arabada lpg ayarı düzgün değil, bunu göz önünde bulundurmak gerek.
japon arabaları dışındaki çoğu arabalarda araç kesici devrinden önceki 1500 devir öncede yığılırmış gitmezmiş egsozcumu aradım daha demin, hondalarda bu problemi görmemiş hiç ( kendinde de 2 honda vardı şimdi e36 aldı )
EfeTorunu
15-02-2013, 08:04
gelde ikinci el araba al
bnce en iyi cevaptı :)
EfeTorunu
15-02-2013, 08:05
Biri kesici mi dedi ?
Hulk Turbo 14 psi 1-2-3-4-5 and 6 :) by Baticon - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/hulk-turbo-14-psi-12345-and-6_691358.htm)
bunu izleyince psikopatlaşıyorum.Bildiğim üzere 3-4 saniye kesici zarar vermez ama daha fazlası zarar verir.
şimdi burdaki durumda farklı kardesm adm istesede istemese gireck oo :)
mert1612
15-02-2013, 08:35
kesici zaten araba zarar görmesin diye var. ama her şeyin fazlası zarar tabiki :D
balkan88
15-02-2013, 13:37
motor yagı yeterki ısınsın,sonra pek birşey olmaz bence.