Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanayide proje geliştirme merkezi fizibilitesi
63owen63
15-02-2013, 09:42
Merhabalar. Öncelikle ricam konu da geyik dozunun kaçırılmamasıdır.
Konuya Giriş :
Bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim.Bir öğr. gör arkadaşımla sanayi de bir yer açmayı düşünüyoruz. Forum jargonuyla hobby garage tarzı.Alanımız ingilizce olmasına rağmen biz öğrencilerle sadece dil edinimi üzerine degil, mekanik,elektromekanik,bilimsel araştırma,üretim ruhu ve planlaması,arge,innovasyon, yaratıcılık,bilimsel proje geliştirme,başarı duygusu,takım ruhu, doğa sevgisi,temel bilimler,teknoloji, insan sevgisi vs vs bir sürü alanda çalışmalar yapıyoruz ders dışı zamanlarda. Okulun bize sağladıgı imkanlar var fakat biz bu seyehate 'para' kelimesini karıştırmıyoruz ve üzerimize ismini yazacak sponsor istemiyoruz. Bir 'name' , 'tittle' patronumuz olsun,hesap verelim istemiyoruz ( gerçek olmasa da ruh olarak bir beklenti içine girecek).kimseye bir isim,reklam olmak duruşumuza karşı,ödül yada övülmek istemiyoruz.Çünkü yarıştıgımız rekabet ettigmiz bir kimse yok,plan program yok.İşin özü ürün odaklı degil de süreç odaklı bir serüven olacak. Özgürlük duygusu temel felsefemiz. Gerçekleştirmeyi planladıgımız bir çok projemiz var.
Asıl konu : Bu planladıgımız proje merkeziyle ilgili fikir,yardımlara ihtiyacım var.
Bahçelievler ve Florya da okuyan öğrencilerimiz var. (18 -25 yaş aralıgında genellikle)
* Bahçelievlerden ulaşımı kolay.
* Sanayi sitesi içinde (çok önemli) Çünkü sanayi ekolojisi,güruhu,enerjisi,o kültürün içinde olmaları lazım.
* Torna, cnc, kaynak,hurdacı,elektrikçi,marangoz vs gibi ihtiyaçlarımız olabilir bizim eksik kaldıgımız nokta da esnafı da sürece dahil etmek istiyoruz.
* Kendimiz karşılayacagımız için uygun fiyatlı,çok yol geçer hanı bir cadde sokak olmasına gerek yok sanayi içinde.
*Ulaşımı,giriş çıkışı kolay,rahatça çalışabilecegimiz (Çünkü kız öğrencilerde sürekli gelip gidecek yer alacak projelerde )
* En az 50-60 metre kare civarı ve girişi çıkışı yüksek.
Hangi sanayi sitesi,hangi bölgeler bizim için uygundur kriterleri göz önünde bulundurursak ve aynı zamanda bu tarz bir dükkan kirası ne hangi aralıkta olur ? Bu konuda fikir ve tavsiyelerinize başvurmak istiyorum. Değer verip yazan herkese teşekkür ederim.
güzel bi düşünce umarım muaffak olursunuz
bende üniversitede görevliyim hangi üni. de oldugunuzu bılmıyorum ama mühendislik fakülteniz ve veya arge laboratuarınız yok mu yoksa bile bunu kurum için de yada işbirliği halinde projelendırsenız ajanstan destek alarak laboratuarda oluşturabılırsınız.
63owen63
15-02-2013, 11:05
güzel bi düşünce umarım muaffak olursunuz
Teşekkürler.
bende üniversitede görevliyim hangi üni. de oldugunuzu bılmıyorum ama mühendislik fakülteniz ve veya arge laboratuarınız yok mu yoksa bile bunu kurum için de yada işbirliği halinde projelendırsenız ajanstan destek alarak laboratuarda oluşturabılırsınız.
Müh fak var, arge lab var hatta kurum olarak bu konuda tüm fakülteler ciddi destek görüyor ve harcanan para da limit yok belki de tr'deki en büyük yatırımların yapıldıgı bir kaç okuldan biridir.. Böyle bir açık çek var.. Ama bizim tüm bunlarla işimiz yok. Bizim felsefemiz bunlarla bağdaşmıyor. Çünkü biz imkan, para ,labratuar vs istemiyoruz. Biz yaşam alanı istiyoruz. Yapılmış hazırlanmış bir yer bir labratuar degil, gerçek hayatta bir gerçeklikte yeri olan bir yer. Dışarıda olmalı, çay söylenmeli,güneş görmeli, birileri geçerken selamün aleyküm diyebilmeli, eller yağ olup tinerle temizlenmeli sıvı sabunla degil, yada bir adres sorabilmeli.
Bizim amacımız öğrencilere sadece bir ürün oluşturmalarını sağlamak degil, bir sınav yarışma vs kazanmak hiç degil, her nekadar bilimsel yöntemler fen bilimleri temel alınsa da 'local knowledge ' dedigimiz yerel bilgiyi de almalarını sağlamak. Ki bu bizim için en az bilimsel veri kadar değerli. Sanayi kültürünü oradaki pratikligi enerjiyi hissetmeleri lazım.. Ayrıca bizim ortaya çıkarmayı düşündügümüz şeyler şirket bazlı yönetilen kurumlar için biraz fazla postmodern, fazla aktivist.. Ee amaç ne,ne olcak bu vs? diye yüzeysel hedefleri ilgilendiren kapitalist bir düşünce sistemiyle muhattap olmak istemiyoruz.
eger boyle bıryer ızmırde olsaydı haftasonlarımı orada gecırebılırdım :D cok guzel dusunce benımde herzaman aklmda olan sey cnc makınalar ıle motorsporları ıcın teknık bılgısı yuksek olan muhendıs ustaların oldugu bır atolye..
gelıstırdıgın projenın akıbetini sanayideki tornacı ahmet ustaya değilde projeye dahil olan muhendis arkadaşın ellerine bırakıp gidebilme..
umarım gercekleşir bende ziyaretinize gelmek isterim.hali hazırda bu tarz bir yerim var zaten fakat proje geliştirmiyorz geliştirilen projelerin üretimini yapıyoruz..
herhangi bir şahıs için büyük bir proje, siz de maddi kaynak belirtmeyince ben kısaca ihtiyaçlarınıza kaynak sağlayacak bir fikir olsun diye yazdım. Çünkü eğitim ve teşvik edecek seviyede bir yer milyona mal olacaktır. Laboratuar garaj servis vs vs İstanbul gibi bir metropol de buna uygun konumun ayarlanması işin en kolay tarafı bana göre. Malumunuz toplu taşımanın ulaşmadığı yer kalmadı artık. Öğrenmek isteyen öğrenciye de, o yolunda ayrı tadı olur, eğitim esnasında da bu kadar yol gelmişim diyerek işine görevine eğitimine daha çok yoğunlaşabilir, bu zaten teoride geçerli olan piskolojilerden biridir.
O civarda Haramidere Sanayi Sitesi' ne bakabilirsiniz.
63owen63
17-02-2013, 10:51
Yenibosna da doğu sanayi sitesi , nasıldır ? sadece imalatçılar vs olan bir bölge mi yoksa, oto sanayi gibi, tamirciler tornacılar vs var mı ?
eger boyle bıryer ızmırde olsaydı haftasonlarımı orada gecırebılırdım :D cok guzel dusunce benımde herzaman aklmda olan sey cnc makınalar ıle motorsporları ıcın teknık bılgısı yuksek olan muhendıs ustaların oldugu bır atolye..
gelıstırdıgın projenın akıbetini sanayideki tornacı ahmet ustaya değilde projeye dahil olan muhendis arkadaşın ellerine bırakıp gidebilme..
umarım gercekleşir bende ziyaretinize gelmek isterim.hali hazırda bu tarz bir yerim var zaten fakat proje geliştirmiyorz geliştirilen projelerin üretimini yapıyoruz..
Sizin yeriniz nasıl bir yer ,sakıncası yoksa biraz bilgi verir misiniz,belki fotograf falan?
Gerçekleştirdigimiz takdirde yazarım zaten, beklerim ziyarete :)
herhangi bir şahıs için büyük bir proje, siz de maddi kaynak belirtmeyince ben kısaca ihtiyaçlarınıza kaynak sağlayacak bir fikir olsun diye yazdım. Çünkü eğitim ve teşvik edecek seviyede bir yer milyona mal olacaktır. Laboratuar garaj servis vs vs İstanbul gibi bir metropol de buna uygun konumun ayarlanması işin en kolay tarafı bana göre. Malumunuz toplu taşımanın ulaşmadığı yer kalmadı artık. Öğrenmek isteyen öğrenciye de, o yolunda ayrı tadı olur, eğitim esnasında da bu kadar yol gelmişim diyerek işine görevine eğitimine daha çok yoğunlaşabilir, bu zaten teoride geçerli olan piskolojilerden biridir.
O civarda Haramidere Sanayi Sitesi' ne bakabilirsiniz.
Biz bir çok şeyi geridönüşüm olarak kullanacagız, zaten gerekli noktalarda da gönüllü bağışçılar olacaktır, ama kaynak vs verip de bizim üzerimizde sponsor hakları vs düşünen birinden bağış kabul etmeyecegiz.
onursumer
17-02-2013, 10:58
bizim işyerimiz doğu sanayi sitesinde
biz makine imalatı yapıyoruz bizim gibi birçok firma var hatta her sektorden var diyebilirim
ayrıca dukkanlar ciddi kullanışlı rahat büyüklükleri ideal diye düşünüyorum
63owen63
17-02-2013, 11:02
bizim işyerimiz doğu sanayi sitesinde
biz makine imalatı yapıyoruz bizim gibi birçok firma var hatta her sektorden var diyebilirim
ayrıca dukkanlar ciddi kullanışlı rahat büyüklükleri ideal diye düşünüyorum
kücük esnaf olarak tabir edebilecegimiz , elektrikçi,kaynakçi,tornacı vs mevcut mu?
Çünkü sanayi ekolojisinden uzaklaşmış,fabrika ,imalathane vs psikolojisi olan bir yerse bize uymayabilir.
rahat etmeniz için biraz daha caddeye yakın olması gerektıgını dusunuyorum cunku kız ogrencıde gelcek dıyosunuz herhangı bı aksılık olmaması ıcın caddeye yakın olursa daha ıyı gıbı?
onursumer
17-02-2013, 11:22
doğu sanayide herkes genelde üretim yapıyorlar yani bi kaynak için gittiğinde sana vakit ayıramama ihtimalleri yüksek
aslında her imkan olsada yardımcı olabilicek kesim az bizde bazen yardımcı olmaya çalışıyoruz ufak kaynak torna işlerine ama imalat surecinde çok mumkun olmuyor dışardan iş alırken gelene değilde daha çok proje teklif vs yolları izlendğinden dolayı sıkıntı oluyor
elektrikci anca malzeme satan vs var veya hırdavatçı var site içerisinde
size daha çok oto sanayi tarzında her gelen işi yapan tornacı elektrikçi bulunan yerler lazım
inşallah istediğiniz gibi bir yer bulursunuz güzel projeler başaracagınızdan hiç şüphem yok.öğrencileriniz çok şanslı gerçekten.başarılar.
63owen63
17-02-2013, 11:36
doğu sanayide herkes genelde üretim yapıyorlar yani bi kaynak için gittiğinde sana vakit ayıramama ihtimalleri yüksek
aslında her imkan olsada yardımcı olabilicek kesim az bizde bazen yardımcı olmaya çalışıyoruz ufak kaynak torna işlerine ama imalat surecinde çok mumkun olmuyor dışardan iş alırken gelene değilde daha çok proje teklif vs yolları izlendğinden dolayı sıkıntı oluyor
elektrikci anca malzeme satan vs var veya hırdavatçı var site içerisinde
size daha çok oto sanayi tarzında her gelen işi yapan tornacı elektrikçi bulunan yerler lazım
Evet daha çok oto sanayi tarzı bir yer lazım. Ama biz onlara iş yaptıracagımız için degil, o ekolojiyi istedigimiz için. Tabi arada onların pratik deneyimlerinden de faydalanabiliriz.
rahat etmeniz için biraz daha caddeye yakın olması gerektıgını dusunuyorum cunku kız ogrencıde gelcek dıyosunuz herhangı bı aksılık olmaması ıcın caddeye yakın olursa daha ıyı gıbı?
Zaten erkek öğrenciler olacaktır yanlarında. Ana bir yol hattı üzeri iyi olur gerçektende :)
inşallah istediğiniz gibi bir yer bulursunuz güzel projeler başaracagınızdan hiç şüphem yok.öğrencileriniz çok şanslı gerçekten.başarılar.
Eksik olmayın.
onursumer
17-02-2013, 11:39
aslında iş yaptırmadığınız surece muhabbet oluyor iyi güzel dukkanlar arasında ama bazı sıralarda sadece fabrika tarzı uretim yerleri olduğundan o havayı yakalamak zor komşulara bağlı birazda :)
63owen63
17-02-2013, 11:44
aslında iş yaptırmadığınız surece muhabbet oluyor iyi güzel dukkanlar arasında ama bazı sıralarda sadece fabrika tarzı uretim yerleri olduğundan o havayı yakalamak zor komşulara bağlı birazda :)
Bir ara gelip dolaşayım ben en iyisi:)
Dükkan kiraları nasıl, yaklasık 50-60 m2 civarı bir yer baz alırsak.
onursumer
17-02-2013, 11:51
kiralar 3000tl civarında dır ama şoyle bir problem var bizim orda dükkanlar çok büyük
400m2 falan :)
fastchild
17-02-2013, 11:54
abi senin aradığın yer sanırım okuldaki öğrencilere gerçek hayatı gösterecek bir yer esnaflığı öğrenecekler Teoriden pratiğe geçecekler vs.vs bence Otosanayii gibi bir yerde olmalı bu dükkan
63owen63
17-02-2013, 11:58
kiralar 3000tl civarında dır ama şoyle bir problem var bizim orda dükkanlar çok büyük
Kücük dükkan yoksa uymaz zaten bize :)
abi senin aradığın yer sanırım okuldaki öğrencilere gerçek hayatı gösterecek bir yer esnaflığı öğrenecekler Teoriden pratiğe geçecekler vs.vs bence Otosanayii gibi bir yerde olmalı bu dükkan
Biz başka başka şeylerle ugraşacagız aslında. Sadece o kültürden de faydalanmak amaç.
sefaköy sanayi size uyabilir.. ulaşımda kolay küçük bi sanayi maslak vb ye göre
63owen63
17-02-2013, 13:04
Aslında çok yakın sayılmaz ama olabilir,not aldım orayıda.
Kiralar hakkında bilginiz var mı ?
sen şimdi sponsor istemiyorum demişsin de sarılar oto olmadan çıkamazsın o işin içinden.
63owen63
17-02-2013, 13:46
sen şimdi sponsor istemiyorum demişsin de sarılar oto olmadan çıkamazsın o işin içinden.
Manevi desteklerini hep kalbimizde hissedecegiz. :)
Manevi desteklerini hep kalbimizde hissedecegiz. :)
öğrettiklerimizi unutma ve asla pes etme.
63owen63
17-02-2013, 14:02
O dükkanda öğrendiklerimi unutmam mümkün mü , belgesellere konu olacak yer orası:)
darkmoon
17-02-2013, 14:22
istanbulda şahsi fikrim alt yapısı düzgün bayanlarında girebiliceği tek oto sanayi bölgesi maslak oto sanayidir bence ufak esfanafda çok dur büyük sanayileşmiş iş yapan kurumsal firmalarda vardır mevki olarak merkezidir önünden metrosu minübüs,otobüs hattı da geçer..
zaten otosanayinin karşısı istanbul tekniğin kampüsleri ünv bölgesi ışık ünv falanda orda..
Cevizlibag sanayiyi dusunebilirsiniz.Bahcelievlerden ulasimi kolay sayilir metrobus,metro,otobus vs. en fazla 20 dakika surer.E5e yakin olan kisimlardan dukkan bulabilirseniz bayan ogrenciler icin daha rahat olur yurume mesafesi azalir. :)
63owen63
17-02-2013, 20:13
maslak veya cevizlibag da ne kadar 50 m2 civarı dükkanlar ?
sansar34
17-02-2013, 21:16
bende mekatronık ogrencısıyım keske bızımde boyle bızı dusunen hocalarımız olsun ısterım eger ekıp yer varsa bende gelırım :)
poşetçay
17-02-2013, 22:21
florya pakten sitesi bence size uygun tüm saydıgınız esnaflar mevcut firmalarda çalışan bayanlarda var rahatsız edilme v.s asla olmaz metrobüse çok yakın kiralar 1000 ile 1500 arasında
dj_batukaan
17-02-2013, 22:42
Bencede Florya yada cevizli bağ cıvarındaki sanayilere bakın hem istediğiniz metre karelerde, gidiş gelişlerde hemde aradığınız atmosferi yakalayabileceğiniz sanayiler orasıdır.
doğu sanayi için de ordaki dükkanlar hem büyük hemde Sanayileşmiş fabrika düzeninde yerlerdir.. komşu dükkanlar dışında pek bi iletişiminiz olmaz dışarı iş yaptıracak yerde yok denecek kadar azdır.
anladığım kadarı ile aydın ünv.'de çalışıyorsunuz.beşyol yerleşkesinin orası sanayiden geçilmiyo.istediğiniz tip esnaf tipi(tornacı,elektrikçi..) kaynıyo.amacınıza hitap edecektir.bol şans
GokhanRS
17-02-2013, 22:56
sizin ilacınız beşyol floryadaki sanayi. zaten o sanayi üniversite yanında olması ve genelde genç esnafında ağırlıklı olması tam sizin kalem.
Sizin yeriniz nasıl bir yer ,sakıncası yoksa biraz bilgi verir misiniz,belki fotograf falan?
Gerçekleştirdigimiz takdirde yazarım zaten, beklerim ziyarete :)
http://a1302.hizliresim.com/16/l/k7gxk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bahsettıgım ısletmemızın fotografı..cnc tezgahlarla Firmaların Ar-Ge lerıne hızmet verıyoruz.. ama daha senın dedıgın tarzda ıslerle ugrasmıyoruz bu benım ılerıde yapmak ıstedıgım ıs..
Bu tarz bıyer senın ıcın muhtesem olurdu herhalde :)
63owen63
18-02-2013, 21:38
bende mekatronık ogrencısıyım keske bızımde boyle bızı dusunen hocalarımız olsun ısterım eger ekıp yer varsa bende gelırım :)
Biz üniversite adına yapmayacagız zaten, herkese açık kapımız,tabi ki yerimiz olur :)
florya pakten sitesi bence size uygun tüm saydıgınız esnaflar mevcut firmalarda çalışan bayanlarda var rahatsız edilme v.s asla olmaz metrobüse çok yakın kiralar 1000 ile 1500 arasında
Florya beş yol'un oradaki dükkanları mı diyorsunuz ? Aydın üni ye giderken ?
Bencede Florya yada cevizli bağ cıvarındaki sanayilere bakın hem istediğiniz metre karelerde, gidiş gelişlerde hemde aradığınız atmosferi yakalayabileceğiniz sanayiler orasıdır.
doğu sanayi için de ordaki dükkanlar hem büyük hemde Sanayileşmiş fabrika düzeninde yerlerdir.. komşu dükkanlar dışında pek bi iletişiminiz olmaz dışarı iş yaptıracak yerde yok denecek kadar azdır.
Florya yada cevizlibag şuan en yakın gelen noktalar. ufak esnaf olması da ayrı bir güzellik.
anladığım kadarı ile aydın ünv.'de çalışıyorsunuz.beşyol yerleşkesinin orası sanayiden geçilmiyo.istediğiniz tip esnaf tipi(tornacı,elektrikçi..) kaynıyo.amacınıza hitap edecektir.bol şans
Evet ordayım, mahalleden de olabilir ,oralarıda araştırıyoruz,teşekkürler tavsiye için.
sizin ilacınız beşyol floryadaki sanayi. zaten o sanayi üniversite yanında olması ve genelde genç esnafında ağırlıklı olması tam sizin kalem.
Beşyol iyi bir seçenek,değerlendirecegiz,teşekkürler.
http://a1302.hizliresim.com/16/l/k7gxk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bahsettıgım ısletmemızın fotografı..cnc tezgahlarla Firmaların Ar-Ge lerıne hızmet verıyoruz.. ama daha senın dedıgın tarzda ıslerle ugrasmıyoruz bu benım ılerıde yapmak ıstedıgım ıs..
Bu tarz bıyer senın ıcın muhtesem olurdu herhalde :)
Oo maşallah, çok güzel görünüyor. Tabi burası bizim icin fazlaca büyük,ve ütopik şu aşamada :)