PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CDTİ - Bakım

Masterpiece
15-02-2013, 16:38
Merhabalar 2006 model 1.3 cdti 120K Km deki corsa aracımızın yakıtı biraz fazlaymış gibi geliyor bana , dizel arabanın bakımlarının önemli olduğunu biliyorum , yakıt artışı da bu yüzden olabilir diye düşünüyorum , peki sizce hangi bakımları yapılmalı neler kontrol edilmeli bu yakıtı düşürmek için ?

İlk önce yapabileceğim bişey olursa kendim yapmak istiyorum değiştirilmesi gereken bişi vs. , olmazsa biyere götüreceğiz .Şimdiden teşekkürler :)

R.I.P
15-02-2013, 17:06
öncelikle periyoduk bakım(en az 10bin+ km önce yapıldığını varsayıyorum) yaptırarak tüketimi gözlemleyebilirsiniz. Olmazsa enjektör temizliği, manifold temizliği yaptırılabilir. Bu arada km'den ötürü baskı balata bitmeye yakın olabilir

Masterpiece
15-02-2013, 17:17
öncelikle periyoduk bakım(en az 10bin+ km önce yapıldığını varsayıyorum) yaptırarak tüketimi gözlemleyebilirsiniz. Olmazsa enjektör temizliği, manifold temizliği yaptırılabilir. Bu arada km'den ötürü baskı balata bitmeye yakın olabilir

Bu dedikleriniz için sanayiye götürmek gerekli diye düşünüyorum , şimdilik kendim filtreleri değiştireyim dedim ( Mazot,yağ,polen,hava ) .

Hava filtresi belli de diğer filtreler nerdedir acaba corsa c cdti da ? :)