Orijinalini görmek için tıklayınız : Vanalı egzoz devam...
Konuyu yanlış yere açmışız buradan devam edelim dedik bursadan varex style adında bir egzoz paylaşmıştı 400tl çok fazla değil mi 100 tlde montajı olsa 500 tl yapar
Ben de böyle birşey düşünüyorum aracım için.
Hatta bu düşünceye sevk eden de @golfcu0101'in aracının fotolarını görmüştüm daha önce ve bu sebeple düşünmeye başladım bu sistemi.
Aracımda kat iptali yapmadan, orta susturucudan sonra aynı o fotodaki gibi susturucuyu kesip bir çıkış yapmak mı mantıklı, yoksa ortadan sonraki borudan bir çıkış yapmak mı?
Son susturucuyu görüntü sebebiyle takmak istemiyorum. Varex'in de oem tipli olanı var ama fiyatları *****. Aslında onu da düşünüyorum uzun zamandır almayı ama karar vermedim henüz.
Arabayı rahatlatır diye düşünüyorum. Çünkü ortadan sonra gaz tahliyesi yapılıyor, gazın çıkış süresi azalıyor araçtan.
Ayrıca kat iptali yapmaya gerek var mı? Herhalde yoktur diye düşünüyorum ama?
Niyetim mümkün mertebe orjinal egzos sistemini ortadan itibaren ya da ortadan sonra vanalı yapıp o şekilde kullanmak.
Bu fotoda gösterildiği gibi bir sistemin dezavantajı olur mu? Ses çok olursa varsın olsun, kapatınca nasılsa oem egzos sistemi çalışmaya devam edecek.
Şu fotodaki gibi?
http://imageshack.us/a/img266/9370/26042012851.jpg
Bostancı sanayide tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı bunun için?
Yoksa dediğim gibi Varex almak daha mı mantıklı? Ama Varex alınca da bir de ortayı da iptal etmek gerekiyor. Sonuçta aracımda header yok, kat iptal yapılmayacak ve Varex açıkken bile standart bir spor susturucu olduğu için az ses verecek tıpkı sadece sona takmış olduğum Otto gibi.
Evet, yorumlarınızı bekliyorum ben de.:)
hıdırın egzoz bağlandığı yerden direk sonrasına hiçbir susturucaya girmeden öncesine vana koyulur mu peki ? Bilmediğimden soruyorum.
berkay_aydin
15-02-2013, 20:58
hıdırın egzoz bağlandığı yerden direk sonrasına hiçbir susturucaya girmeden öncesine vana koyulur mu peki ? Bilmediğimden soruyorum.
koyan var ama bence atmosferikte performans kaybı ve kötü ses oluyor..
turbo olsa koyulur atmosferikte (her araçta olmamakla birlikte) backpressure'a ihtiyaç olduğundan genelde koyulmaz
Atmosferik araçta nereye koyucaz ben çok abartılı ses istemiyorum biraz tok ses yeterli bana
ben olsam orta susturucudan sonraya son susturucudan önceye araya biryere koyardım.
meLaNchoLic
15-02-2013, 21:22
bence orta susturucuyu iptal et.. orjinal son susturucun dursun.. katdan sonra bi ek boru daha çıkar altta gizleyebileceğin biyer varsa ottoyu gizle.. ikisi arasında geçiş yapabilirsin o zaman kolayca sesde kötü olmıcaktır
Performansı düşürür müyüz bu vanalıyla acaba ?
Orta iptal olup düz boruyla oem son susturucu kalsa seste ve performansta değişme olur mu ?
meLaNchoLic
15-02-2013, 21:27
Orta iptal olup düz boruyla oem son susturucu kalsa seste ve performansta değişme olur mu ?
sesde güzel bi tını oluşur titrek bi ses tahminimce.. hafif toklaşır gibi geliyo bana.. performans acısından aman aman bişey hissetmessin ama azda olsa rahatlama olucaktır illa ki.. sonucta engellerden biri kalkıyo aradaki..
Aracım atmosferik 1.6 gtc düz borunun maliyeti ne olur birde polislerle başım belaya girecek kadar artar mı ses ?
meLaNchoLic
15-02-2013, 21:42
vallahi nasıl bi boru kullanıcan ona göre değişir sonuçta fiyatlar.. net bi arakam söleyemem ama.. sadece orta susturucu iptal edilir orjinal son susturucuyla kullanırsan polislerle sıkıntı yaşamazsın.. ben 306da kat ve orta iptal 51 düz boru ve orjinal son susturucuylada sıkıntı yaşamadım.. aynı specde remus un silencer ı kapalıykende sorun yasamadım ama çok güzel cızırdıyodu namıssız :D ayrıca hissedilir performans farkıda vardı.
Kaçlık ve hangi tip boru kullanmalıyım ?
meLaNchoLic
15-02-2013, 22:04
bu soruna astra hakkında daha tecrübeli birileri cevap verse daha iyi olur sanırım.. :)
131mirafiori
15-02-2013, 22:11
Bu arabada kat var mı?
meLaNchoLic
15-02-2013, 22:12
Bu arabada kat var mı?
var hacı iptal edilmicekmiş bide
orta susturucu iptal olup oem son susturucuya kadar düz boru çeksem polislerle uğraşmak istemiyorum bu konuyu konuşuyorduk peki kaçlık boru kullanmam gerekli ?
Peki şöyle bir soru sorsam konu sahibinin affına sığınarak,
Piyasada gördüğüm kadarıyla iki tip kumandalı egzoz var, biri son susturucu diğeri orta susturucu. Post #2'deki fotoğraftaki sistemi yaparsak son susturucunun bir önemi kalmıyor tahliye oradan olacağından, kapatınca da oem şekle dönecek. Örnek ben mesela HKS Hi-Power egzoz kullanmak istiyorum ama kumandalı sistem ile. Böyle bir imkan var mı?
Yani özetle, warex'in mantığında bir orta susturucu var mı?
Piyasada gördüğüm kadarıyla iki tip kumandalı egzoz var, biri son susturucu diğeri orta susturucu. Post #2'deki fotoğraftaki sistemi yaparsak son susturucunun bir önemi kalmıyor tahliye oradan olacağından, kapatınca da oem şekle dönecek. Örnek ben mesela HKS Hi-Power egzoz kullanmak istiyorum ama kumandalı sistem ile. Böyle bir imkan var mı?
ne affı dostum burda aydınlanmaya çalışıyor herkes sorun yok :)
bildiğim kadarıyla istediğin son susturuculara vana takıyorlar ama senin warex'in mantığında bir orta susturucu olunca vana kapağı kapatınca gazı nereden çıkarmayı planlıyorsun
ne affı dostum burda aydınlanmaya çalışıyor herkes sorun yok :)
bildiğim kadarıyla istediğin son susturuculara vana takıyorlar ama senin warex'in mantığında bir orta susturucu olunca vana kapağı kapatınca gazı nereden çıkarmayı planlıyorsun
Hocam gaz çıkışı aynı yerden olacak, sadece orta susturucunun içinde gezinip gezinmemesini ayarlıyorsun. Yani şöyle ki;
http://www.jdmworks.net/wp-content/uploads/Varex.jpg
denizalpakinci
16-02-2013, 21:39
2. Posttaki gibi bi uygulama yapılıp boş olan uca bi susturucu kaynatılabilir gibi geldi bana.Tabi orta susturucunun orda HKS yi saklıycak kadar bi alan varsa.Vana kapalıyken oem,vanayı açtığında HKS.
Lionfire spor son susturucunun yanına sessiz susturucu kaynatıp araya vana koyan görmüştüm,ama ne kadar sağlıklı ne kadar profsyonel bi işlem olur orası tartışılır.
arkadaşlar ben bizzat bahsi geçen yere özel olarak yaptırdım ve aracımda çok memnun bi şekilde kullanmaktayım, fiyat/perf olarakta kesinlikle öneriyorum bilginize, ayrıca bahsi geçen esnaf arkadaşın esnaflığı çok çok iyi... memnun kalmadığın taktirde ve herhanibir sorunda kesinlikle geri idade alıyor malı(bi tanıdığım iade etmişti... aracı arıza ışığı yaktı söndüremediler araç rcz) eskişehirde kutsal'da tavsiyem üzerine aynı yerden egzos almış ve oda memmnun bi şekilde kullanmaktadır...
istenildiği taktirde bilgilerini paylaşırım...
ilk posta cevaben yazıyım
1 seneye yakın bir süre lion fire vanalı son susturucu kullandım, 51lik Headers düz egzoz ile beraber.
400lira + 100 lira işçilik değer mi diyorsunuz ya 500 liraya hem istediğinizi gibi gazlayıp ses alıyorsunuz hemde başınız polisle derde girmiyor :) şimdi sizce değer mi?
murat_ileri
18-02-2013, 07:44
Ben de böyle birşey düşünüyorum aracım için.
Hatta bu düşünceye sevk eden de @golfcu0101'in aracının fotolarını görmüştüm daha önce ve bu sebeple düşünmeye başladım bu sistemi.
Aracımda kat iptali yapmadan, orta susturucudan sonra aynı o fotodaki gibi susturucuyu kesip bir çıkış yapmak mı mantıklı, yoksa ortadan sonraki borudan bir çıkış yapmak mı?
Son susturucuyu görüntü sebebiyle takmak istemiyorum. Varex'in de oem tipli olanı var ama fiyatları *****. Aslında onu da düşünüyorum uzun zamandır almayı ama karar vermedim henüz.
Arabayı rahatlatır diye düşünüyorum. Çünkü ortadan sonra gaz tahliyesi yapılıyor, gazın çıkış süresi azalıyor araçtan.
Ayrıca kat iptali yapmaya gerek var mı? Herhalde yoktur diye düşünüyorum ama?
Niyetim mümkün mertebe orjinal egzos sistemini ortadan itibaren ya da ortadan sonra vanalı yapıp o şekilde kullanmak.
Bu fotoda gösterildiği gibi bir sistemin dezavantajı olur mu? Ses çok olursa varsın olsun, kapatınca nasılsa oem egzos sistemi çalışmaya devam edecek.
Şu fotodaki gibi?
http://imageshack.us/a/img266/9370/26042012851.jpg
Bostancı sanayide tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı bunun için?
Yoksa dediğim gibi Varex almak daha mı mantıklı? Ama Varex alınca da bir de ortayı da iptal etmek gerekiyor. Sonuçta aracımda header yok, kat iptal yapılmayacak ve Varex açıkken bile standart bir spor susturucu olduğu için az ses verecek tıpkı sadece sona takmış olduğum Otto gibi.
Evet, yorumlarınızı bekliyorum ben de.:)
resimdeki araç ford focus mk1 sahibi siteye üye golfcu01 arkadaşımız kendisi daha önce buna benzer farlı bir sistem kullanmış memnun kalmamıştı, şuan resimde görülen sistemi kullanıyor. fiyat/performans konusunda daha detaylı bilgi verecektir.
Bursadaki varex sesi kismada basarilimi acaba komple duz 76lik boru sona varex dusunuyorum ama gurultu konusunda tedirginim
golfcu0101
18-02-2013, 08:07
ben diğer kapanan konuya detaylarını yazmıştım aracımdaki sistemle ilgili
ama kesinlikle şu varki egzoz konusunda ucuza kaçmamak gerek ben kaçtım arabam sıkıla sıkıla canı çıktı ve şimdi qtp ve 1.6 atmosferik aracımda süper tok on numara 5 yıldız bir ses ve kapalı iken orjinalden bile sessiz:D
video su yok sesin çekersem eklerim zaten
ben diğer kapanan konuya detaylarını yazmıştım aracımdaki sistemle ilgili
ama kesinlikle şu varki egzoz konusunda ucuza kaçmamak gerek ben kaçtım arabam sıkıla sıkıla canı çıktı ve şimdi qtp ve 1.6 atmosferik aracımda süper tok on numara 5 yıldız bir ses ve kapalı iken orjinalden bile sessiz:D
video su yok sesin çekersem eklerim zaten
Zaten sizin fotoyu gördüm daha önce aklıma girmişti. Bu konu yeniden gündeme gelince benim de gündemime girdi; yaptırmayı düşünüyorum.
Siz Adana'da yaptırdınız bunu biliyorum.
Egzoscuya ne dediniz? Mesela orta susturucunuz değişti değil mi? Kumanda/vana sistemi nasıl?
Açıkçası ben de aracı sıkmasından çekiniyorum.
---------------
İstanbul'da Anadolu/Avrupa tavsiye edebileceğiniz usta var mı şu vanalı egzos için resimdeki gibi yapabilecek?:icon_tup:
Bir önceki konuya yazmıştım kadosan da Demir egsoz var ayhan abi kendisiylede görüştüm forumdan arkadaşlar ararsa yardımcı ol diye oda elimden geleni yaparım dedi resimdeki sistemin aynısını yapıyor hatta elektrik bağlantısına kadar kendisi yapıyo bide elektrikçiye ücret ödemiyorsunuz :) numarasını tekrar yazayım arayıp bilgi alabilirsiniz 0542 838 91 01
delsolemrah
18-02-2013, 22:50
bende varex görüntüsü yüzünden istemiyorum poli.s sıkıntı oluyo oyuzden bende orta susturucuya bir işlem yapıcam
meLaNchoLic
18-02-2013, 22:57
bende varex görüntüsü yüzünden istemiyorum poli.s sıkıntı oluyo oyuzden bende orta susturucuya bir işlem yapıcam
sök hocam ortayı koy varexi ortaya çıkışınıda uzat sona kadar bide uç kaynattır ucuna mis mis :D
Arkadaşlar turbolu araçlar'a vanalı yapmayın ben yaptım yapmaz olaydım, tabiki varex dışında sanayi işi olanlar için konuşuyorum. Benim taktırdığım egzoz bile sayılamaz sadece boru kesiliyo bi aparat geliyor, ama performansta kayıp hissedilir oluyor birde egzoz çıkışı ortadan olunca arabanın iç vibrasyonu fena şekilde artıyor ve yüksek hızlarda ses iğrençleşiyor...
aybarsdnr
18-02-2013, 23:23
http://img834.imageshack.us/img834/6638/img2012063000330.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/834/img2012063000330.jpg/)
ben de aracıma el yapımı bu egsozu yaptırmıştım. orta susturucu yerine kondu. kapalıyken orjinal açıkken ise ses kişiye göre değişken tabiki ama baya yüksek. açıkçası performans adına aracımda birşey olmadığı için ara sıra açıp hevesim bitince kapatıyorum.
golfcu0101
18-02-2013, 23:47
Zaten sizin fotoyu gördüm daha önce aklıma girmişti. Bu konu yeniden gündeme gelince benim de gündemime girdi; yaptırmayı düşünüyorum.
Egzoscuya ne dediniz? Mesela orta susturucunuz değişti değil mi? Kumanda/vana sistemi nasıl?
---------------
İstanbul'da Anadolu/Avrupa tavsiye edebileceğiniz usta var mı şu vanalı egzos için resimdeki gibi yapabilecek?:icon_tup:
şuayip egzozcu.
orta susturucu yerinde bu var katın yerine ise tüp içi delikli olan uzun bi susturucu takıldı sıkıştırma olsun alt üst devirlerde araç geri düşmesin diye.
sıkma mı asla +10 diyorum ben ama kesinlikle işin ehli esnaf birine denk gelmek gerek.elektirik tesisatına varana kadar kendileri yaptılar ayrıca çekilen tesisata sıcağa dayanıklı bi borunun içine geçirerek çektiler.uzaktan kumanda aç keyif ol kapa aile spec :D :D ;)
---------------
yakın bi zamanda bende yaptırcam ,bursada qtp işini yapan bikaç yer var bunların en iyisini araştırıyorum ve en iyisine yaptırcam yaptırınca video çeker sana atarım begenirsen sanada burdan göndeririz çok basit sadece montaj
ben canlı şahit oldum sese dükkana bi tane vti geldi gayet sessiz orijin haliyle ,birden bi açtı kumandayı sanki gökgürültüsü yergök inledi vay anasını dedim :D
delsolemrah
19-02-2013, 09:36
sök hocam ortayı koy varexi ortaya çıkışınıda uzat sona kadar bide uç kaynattır ucuna mis mis :D
öyle olmaz ses ve güç kaybı yaşanır ve guzelim varex i orta sustrucu yaparsak kul hakına gireriz :)
Ben 1,6 gtc de orta susturucuyu kumandalı olarak kullanmıştım kapatınca ses nerdeyse tamamen gidiyor açıkken ses amerikan gibi çıkıyor ve vibrasyondan arabanın içinde durulmuyordu koltuklar masaj koltuğu gibi titriyordu :)
... işin ehli esnaf birine denk gelmek gerek.
İşte ben de o işin ehlini arıyorum İstanbul'da. Herkes vanalı sistem yapabilir, bunda sıkıntı yok. Ama her vanalı sistem aracı sıkmaz diye de birşey yok. Bu sorunu yaşatmayacak bir egzoscu lazım bana.
@16EC813
Abi sağol. Sistem sağlıklı çalışırsa neden olmasın.
-------------
Evet arkadaşlar. QTP sistemi yapabilecek, işinin ehli usta aranıyor İstanbul için.