Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sağ lastiğim dışarıda duruyor yardım lütfen

caren
16-02-2013, 10:50
herkese merhabalar.. honda civic 1.6 ies aracımın sağ lastiği çamurluğun çok hafif dışarısında sol lastiğim çamurluğun çok hafif içerisinde rot balansçıya gittim bizle alakası olmadığını söledi sizce sorun nedir acaba fikri olan varmı...? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..şimdiden ilginize teşekkür ediyorum...

delsolemrah
16-02-2013, 10:53
diskler yapabilir taşıyıcı yapabilr jantlar yapabilr yada aracınız buyuk kaza geçirdi toplanırken iyi ayar tuturamadılar
kısa kolay çözümü çelik jantlıysa aracınız tornada jantın göbeyini biraz tıraşlanıcak

-Murat Özcan-
16-02-2013, 11:13
Büyük ihtimal taşıyıcıdan olabilir hocam daha önceden darbe aldıysa hafiften yamulmuş olabilir buda şekil bozukluğuna yol açıyor maalesef allahtan çok para değiller değişme imkanları ama kesin olarak tespit edin sorun nerde olduğunu en kötü kaportacıya götürün o baksın şasede falan kayıklık olup olmadığını arabay kaldırıp ölçüyorlar altını sorun varsa söylüyorlar,sorun varsada çıkma orjinal parçasını bulabilirsiniz o parça içinde ikitelli oto sanayide AY Hondayı şiddetle tavsiye ederim tam esnaf adamlar çok ilgililer fiyattada güzellik yapıyorlar saygılar kolay gelsin..

ygtrn
16-02-2013, 11:24
öncelikle sorunun kaportayla ilgili olmadığından emin ol, belkide çamurluklarında bir sıkıntı vardır....

b.ustaoglu
16-02-2013, 12:33
öncelikle sorunun kaportayla ilgili olmadığından emin ol, belkide çamurluklarında bir sıkıntı vardır....

aynen öyle... çamurluğuna bi bak, ezilmiş olmasın. benim arabanın da bir lastiği çamurluğa sürtüyor dönerken. çamurluk ezilmiş ve düzgün düzeltememişler o yüzden iki lastik arasında fark var gibi duruyor.

samet15
16-02-2013, 15:55
aracın kazalıysa şasi den kaynaklıdır şasi tam olarak dogru şekılde duzelmedıyse..

weST.27
16-02-2013, 16:15
tablalarının - taşıyıcıların yada salıncakların boyu farklı olabilir, farklı bir honda grubunun parçası takılmış olabilir aynısı benim başıma geldi biri uzun biri kısa takmışlar aynısı takıldı 2 tarafında alt takım yapılırken sonra düzeldi

aracı lifte kaldırın ustalar alır eline cetveli ölçerler simetrik mi aynı mı ölçüler diye

biri uzun biri kısa olursa orjinal parça alınır takılır sonra araç ŞASECİYE gider

onursumer
16-02-2013, 17:18
benimde 2. başıma geliyor yerinden çıkmış mazgala takıldım sağ ön lastik çamurluğun tam ortasında değil sanki 1 parmak gibi çozemedimde

Chn53
16-02-2013, 17:59
bi arkadaşımdada aynı problem vardı travers ayarı yapılması gerektiğini söylemişti

Ufuk
16-02-2013, 18:14
vw'lerde var bu sorun sanırım yada ben öyle hatırlıyorum.Dediğiniz gibi aynen.

Umut209
16-02-2013, 18:16
aracın daha önce bir kazası var ise şasede ufak bi kayma olmuş olabilir diye düşünüyorum şaseciyede gösterebilirsiniz durumu

Burak-Akın
16-02-2013, 19:19
aynı sorun bende de var , sorun ya arkadaşların dediği gibi şase, taşıyıcı, vs. de yada travers ayarı yapılması gerekiyor. Bu hafta içinde bende şaseciye gitmeyi planlıyorum bakalım ne diyecekler

Thexerox
16-02-2013, 19:20
İlk mekaniğe baktır traves ön takım felan onlarda sıkıntı yoksa şaselere baktır. benim eski doğanda sağ tekere sola göre gerideydi. kontrol ettirdiğimde sağ şase 1 cm geride çıktı.

tylan
16-02-2013, 19:26
büyük ihtimal travers kaymıştır benimde 98 civic'im de aynı olay olmuştu en yakın zaman da servise yada guzel bı on takımcıya gidin kırılma kopma olayı olabılıyormus

umtvti
16-02-2013, 20:56
hocam kamber kastel yapılacak aracına travers boşaltılıp başka sebebi yok...

Doğu
16-02-2013, 21:17
benimde sağ ön helezona sürtüyordu içeride durduğu için, şaseci 10 dk da açtı sıkıntı kalmadı.

Aytacd
16-02-2013, 23:04
sert bir çukura düştüysen ondan oluş olabilir