Orijinalini görmek için tıklayınız : Garip elektrik problemi
Aranel Ciryatan
16-02-2013, 12:11
Merhaba arkadaşlar;
Geçen hafta arabama Junyan füme kırmızı led stop aldım.
Stoplar arabanın orjinal duy parçası ile çalışıyor ve ledlerin kablosunu ampul takıyormuş gibi duya takıyoruz. Fakat her 2 tarafta da 1 tane led çok hafifte olsa devamlı yanıyor. Kaçak göcek olma şansı yok hiç bir kablo kesme biçme işlemi yapılmadı. duy orjinal fardan söktük led fara taktık. stop lambasının oraya ampul yerine led stopların bağlantı parçasını taktık. işin enteresanı farları açtığımda yani stoplar yandığında o dediğim 2 led diğerlerine göre daha parlak yanıyor.
işin içinden çıkamadım valla. elektrikçiye gitmeden sizlerinde bir fikrini almak istedim özellikle anpül kontrollü araçlarda led kullananların başına böyle bir şey gelmiş olabilir diye.
multispace
16-02-2013, 12:30
Araya direnç konulup halledilir bir problem. Yada paralel ampul bağlıyorlardı
alihan_27
16-02-2013, 14:27
Eğer bahsedilen araç c2 ise, aracı kilitledikten sonra 3-5 dakika bekleyin. Yine ledler kısıkta olsa yanıyormu?
Aranel Ciryatan
16-02-2013, 15:44
Eğer bahsedilen araç c2 ise, aracı kilitledikten sonra 3-5 dakika bekleyin. Yine ledler kısıkta olsa yanıyormu?
aynen yanıyor. normalde o 2-3 dakikalık sürede daha belirgin yanıyor o süre geçtikten sonra çok az yanıyor sanki böyle 1.5v geliyorda ölesine yanıyor gibi. ustamı aradım biraz önce gel hallederiz araya bi ampul yada direnç ekleriz dedi.
Arkadaşımın 207hdi ındada aynı problem var bence olay sıcakken git hallet..
alihan_27
16-02-2013, 16:59
aynen yanıyor. normalde o 2-3 dakikalık sürede daha belirgin yanıyor o süre geçtikten sonra çok az yanıyor sanki böyle 1.5v geliyorda ölesine yanıyor gibi. ustamı aradım biraz önce gel hallederiz araya bi ampul yada direnç ekleriz dedi.
İşte o 3-5 dakikadan sonra araç tüm elektriği kesiyor. Yani hiç yanmaması lazım. Örneğin 307'nin iç aydınlatmalarını lede çevirdiğimde, kilitlendikten sonra bir müddet kısık yanıyordu, sonra komple sönüyordu.
Ek ampul ya da direnç koymak çözüm olsada, kesin çözüm değil bence. Elektriğin kesilmesinden sonra bile sürekli yanması, bir yerden kaçak filan olduğu anlamına gelmezmi? Araç elektriğinden iyi anlayan biri durumu değerlendirse daha iyi olur.
Abi anlattığın durumu biliyorum,ledlerin ucuna paralel 100nF kutupsuz kondansatör takın,orda kalan ufacık voltajı emer o:) ledlerde tam söner
Aranel Ciryatan
17-02-2013, 04:47
Abi anlattığın durumu biliyorum,ledlerin ucuna paralel 100nF kutupsuz kondansatör takın,orda kalan ufacık voltajı emer o:) ledlerde tam söner
aynen dostum ustamla konuştum c2 lerde gelen olan problem olduğunu söyledi gel hallederiz dedi hafta içi gidicem bakalım.
Low-Rider
17-02-2013, 10:28
Benzer problem benimde araç içi tavan lambasında var. Yanık olmadığı halde çok kısık bir şekilde yanıyor gündüz olmasa da gece görülebiliyor.
Aynı olay bi çok arabada varmış boşuna renoya laf etmişim aslında o ışık benim işime yarıyor akü zayıflayınca azda olsa yanan ışık yanmıyor hemen marş yapıyorum :D ışık yanmıyoken souk havada sabah çalıştırırken bile zor çalışıyor ama gece arabayı kapatırken ışık yanıosa sorn yok :D