Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : pasta uygulasmından sonra yeniden oluşan çizikler

akın
17-02-2013, 01:22
Merhaba arkadaşlar, Aracımı kendim polisaj makinası ile düzgün bir şekilde pasta uyguluyorum. Her türlü markayı denedim diyebilirim. Farecla markanın daha etkili olduğunu ama hata affetmediğini ve bana daha uygun bir pasta olduğunu gördüm. Sorunum şu, aracım siyah renk. Pasta ve boya koruma uygulamasından sora eskisine nazaran daha kolay çizilmeye başladı. Düzenli elle cila bile atsam da daha kolay çiziliyor. Daha önceki uygulamamda aracın sadece kaputunu zımpara yapıp komple pasta cila sonrası daha kolay çizildiğini fark ettim. Fiber bezle siliniyor. Pasta haricinde diğer tüm ürünler meguiars. Hare giderici kullanıyorum 82 numarayı tercih ettim. İşlem sonrası süper. Fakat çok hızlı çiziliyor. Ne yapmam gerek? Ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler...

fatihcakin
17-02-2013, 08:42
:) Normal bir durum, yüzeyde çok az çizik olduğu için haliyle direk göze batıyor.Pasta yapmadan önce kılcal çizik dolu olduğu için sildiğinizde o zamanda çiziliyordu fakat çizik üstüne çizik oldugu için belli olmuyordu.

volume81
17-02-2013, 08:56
Daha detailing hastalığı yeni başlamış, ileride olmayan çizikler görmeye başlıcaksın :D

Skyhawk34
17-02-2013, 08:57
:) Normal bir durum, yüzeyde çok az çizik olduğu için haliyle direk göze batıyor.Pasta yapmadan önce kılcal çizik dolu olduğu için sildiğinizde o zamanda çiziliyordu fakat çizik üstüne çizik oldugu için belli olmuyordu.

gayet güzel bir açıklama olmuş :D beni paranoyak yapan o çizikler... :D

bartubasot
17-02-2013, 08:58
Akin demek istedigin soyle bir sey galiba araba cok guzel parliyo vs atiyorum biri hafif toz var parmagiyla sildi ve sildigi yer cizik oluyo yikasanda silsende gecmiyo. Eger yanlis bilmiyorsam ki benim aracimda oyle cizilen aslinda wax,cila vs onun kalkmasi gibi bisi purboys yada malineyle atabilcegin katman olusturcak bisi varsa elinde 1hafta yada 2haftada bir cizikleri tekrar doldurarak kurtulabilirsin baska caresi yok.

fatihcakin
17-02-2013, 09:20
Siyah araç adamı delirtir, çok narin olmak gerekiyor :D hele birde boyası orjinal değilse daha kolay çiziliyor, fabrikaların attığı vernik cok ince ve sert, dışarda atılan boyalar kalın oluyor ama yumuşak :(, Aracı kurularken çiziği en aza indirmek için hızlı cilalardan kullanmak lazım

M U R A T
17-02-2013, 11:18
insan o çizikler oluşmasın diye zamanla daha iyi yıkamayı ve kurulamayı öğreniyor ayrıca sen virüsü yeni kapmışsın sanırım ben ışıklarda durunca yandaki arabaların çiziklerini görüyorum:D

fatihcakin
17-02-2013, 11:26
insan o çizikler oluşmasın diye zamanla daha iyi yıkamayı ve kurulamayı öğreniyor ayrıca sen virüsü yeni kapmışsın sanırım ben ışıklarda durunca yandaki arabaların çiziklerini görüyorum:D

Bende seyir halindeyken araçları inceliyorum, hare izi falan var mı veya boyanan parça, kazası vb. :D

akın
17-02-2013, 14:03
Akin demek istedigin soyle bir sey galiba araba cok guzel parliyo vs atiyorum biri hafif toz var parmagiyla sildi ve sildigi yer cizik oluyo yikasanda silsende gecmiyo. Eger yanlis bilmiyorsam ki benim aracimda oyle cizilen aslinda wax,cila vs onun kalkmasi gibi bisi purboys yada malineyle atabilcegin katman olusturcak bisi varsa elinde 1hafta yada 2haftada bir cizikleri tekrar doldurarak kurtulabilirsin baska caresi yok.

Evet arkadaşım aynen öyle:) ;Fakat her uygulamadan sonra daha da hassaslaşıyor. Hızlı cila güzel ama çiziklere dolgu yapmıyor:( Dediğin katman oluşturabilecek maddeleri kullandım fakat sık sık yağan yağmurda gene o tarz katmanlar durmuyor. Yada köpük dolu bir kova su gene anında götürüyor.

akın
17-02-2013, 14:10

Aracı bir ara Marmariste pasta uygulaması için bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine sadece motorsikletleri boyayan bir arkadaşa bırakmıştım. Bir gün sonra aracımı alamaya gittiğimde yok artık demiştim. Ne yaptı bilmiyorum ama inanın 6 ay boyunca araç ne hare izi nede bez çizikleri oluştu. Cila yapıyordum fakat o kadar iyi parlıyordu ki cilanın hiç bir parlaklık etkisi artıya çıkamıyordu. Aradım sordum ama söylemiyor...:(

douu
18-02-2013, 00:17
Çizik az olduğu için göze batıyor açıklaması biraz yanlış bence. 1 tsne de olsa 100 tane de olsa göze batacaktır elbette. İşin teknik boyutu ise biraz farklı. Sen zımpara ve üzerine pasta yaptığın zaman yüzeydeki verniği gitgide inceltiyorsun. Ve en ufak hamle aracın çok kolay çizilmesine sebep oluyor o zaman da. Çok kalıcı bir uygulama istiyorsan nano ürünleri kullanacaksın. Yaptığın uygulamayı korumak için bence en etkili yol budur.

Bir de şu var tabi. Araca ilk pasta uygulandığında araç malzemenin yüzeyde bıraktığı yağlı zeminden dolayı çiziksiz ve parlak görünür. Pasta uygulamanı bitirdikten sonra ipa ile bütün yüzeyi temizlersen hata kalmış mı kalmamış mı görebilirsin. Pastanın bıraktığı kirli yüzey de seni çizik kalmadığına ikna ediyor olabilir :)

akın
18-02-2013, 00:38
Çizik az olduğu için göze batıyor açıklaması biraz yanlış bence. 1 tsne de olsa 100 tane de olsa göze batacaktır elbette. İşin teknik boyutu ise biraz farklı. Sen zımpara ve üzerine pasta yaptığın zaman yüzeydeki verniği gitgide inceltiyorsun. Ve en ufak hamle aracın çok kolay çizilmesine sebep oluyor o zaman da. Çok kalıcı bir uygulama istiyorsan nano ürünleri kullanacaksın. Yaptığın uygulamayı korumak için bence en etkili yol budur.

Bir de şu var tabi. Araca ilk pasta uygulandığında araç malzemenin yüzeyde bıraktığı yağlı zeminden dolayı çiziksiz ve parlak görünür. Pasta uygulamanı bitirdikten sonra ipa ile bütün yüzeyi temizlersen hata kalmış mı kalmamış mı görebilirsin. Pastanın bıraktığı kirli yüzey de seni çizik kalmadığına ikna ediyor olabilir :)

Hımmm evet haklısın. Yüzeydeki yağlı tabaka gittikten sonra çizikler geri geliyor olabilir. Ama daha kolay çizilmesini engellemek için çok hassas olmak lazım. Parlak siyah. Metalik renklerdeki gibi boya üzerine vernik değilde boyanın içinde vernik diye biliyorum. Nano ürünlerini deneyeceğim.. Teşekkürler...

S.Özeren
18-02-2013, 00:38

aynen eskiden yılda 2 kere yapardık rahat gezerdik şimdi sıyırdık kafayı :icon_tup:

EMG
18-02-2013, 00:40
Muhtemelen giderdim sandığın çizikler aslında gitmiyor. Doununda dediği gibi pastadan sonra ipa ile bi sil tahmin ettiğinden çok daha farklı bi manzarayla karşılaşcağına emin olabilirsin :)

darkred
18-02-2013, 00:41
Aynen douu yazmış her makine ile pasta uygulamasından sonra aracın üzerindeki vernik inceldiği için en ufak dokunuşta çizilmeler olacaktır. Makine uygulamasından önce kil ve ipa kullanmanı bende tavsiye ederim.

douu
18-02-2013, 00:43
Bütün uygulamayı bitirip ipa ile temizleyip çizik kalmadığına emin olduktan sonra araca wax uygulayıp üzerine de nano bir koruma ürünü kullanman 6-7 aylık bir çözüm sağlayacaktır emin ol.

Nano ürün olarak Türkiye şartlarında aquartz birinci sırada bana göre. Siteden temin eden arkadaşlar da var bu arada. Denemeni öneririm. En güzel tarafı aracın üzerinde senin uygulama ile incelttiğin kadar olmasa da güzel bir katman oluşturması. Bu katman da boyayı ciddi manada koruyor.

akın
18-02-2013, 00:59
Ben zaten ipa kullanıyorum. Bulamadığım zaman pril güzel temizliyor:):):) Derdim sadece hızlı çizilmesi:) Ama anlamış bulunmaktayım. İşlem sonrası uygulama maddelerinin az olması. Sanırım nano ürünü derdimi çözücek. Zaten bir gün yetmiyordu şimdi hiç yetmicek:)

CaNeR44
18-02-2013, 01:03
konuyla ilgisi pek yok ama siyah aracıma komple zımpara yapıp üzerine pasta cila boyayı yenilemek bu uygulamayı nerde yaptırabilirim ve maliyeti nedir acaba

douu
18-02-2013, 01:06
Istanbulda direk önerilecek bayi vs var mı bilmiyorum ama Rıdvan işin ehli. Kaliteli bir iş için bence gözünüzü kırpmadan ona bırakın aracı.

M U R A T
18-02-2013, 08:16
Bütün uygulamayı bitirip ipa ile temizleyip çizik kalmadığına emin olduktan sonra araca wax uygulayıp üzerine de nano bir koruma ürünü kullanman 6-7 aylık bir çözüm sağlayacaktır emin ol.

Nano ürün olarak Türkiye şartlarında aquartz birinci sırada bana göre. Siteden temin eden arkadaşlar da var bu arada. Denemeni öneririm. En güzel tarafı aracın üzerinde senin uygulama ile incelttiğin kadar olmasa da güzel bir katman oluşturması. Bu katman da boyayı ciddi manada koruyor.

ufak bir not wax üzerine nano uygulanmaz nano nun olmazsa olmazı temiz bir yüzeydir yanlış anlaşılma olmasın

douu
18-02-2013, 11:48
Waxtan kastım m80 gibi bi parlatici cila. Parlaklığı

PimPCaR
18-02-2013, 12:27
izmirde nerdesin bilmiyorum ama bi uğrayabilirsen bana, durumu konusunda sana fikir verebilir bi kaç uygulama deneyebiliriz. siyah arabayla başa cıkmak gercekten zor helede sonradan boyanmışsa durum gercekten vahim :)

M U R A T
18-02-2013, 12:55

o da olmaz nano direk temiz yüzeye yapılır

imprezaWRC
18-02-2013, 16:47
Nano öncesi, silikon ve/veya cila içerikli pasta, glaze, dolgulu herhangi bir ürün ve wax kullanırsan nano yüzeye tutunmaz.

Nano öncesinde yüzeyin tamamen yağlardan, silikonlardan, pasta tozundan, önceki sealant ve/veya waxdan arındırılmış olması gerekir.

BerkayKamaci
18-02-2013, 18:11
Şu ipa nedir biri bana açıklayabilir mi o kadar araştırdım bulamadım

imprezaWRC
18-02-2013, 18:45
Şu ipa nedir biri bana açıklayabilir mi o kadar araştırdım bulamadım

İzopropil alkol

akın
18-02-2013, 21:24
izmirde nerdesin bilmiyorum ama bi uğrayabilirsen bana, durumu konusunda sana fikir verebilir bi kaç uygulama deneyebiliriz. siyah arabayla başa cıkmak gercekten zor helede sonradan boyanmışsa durum gercekten vahim :)

Güzelyalı taraflarında oturuyorum. Süper olur valla:)

imprezaWRC
19-02-2013, 19:13
Merhaba arkadaşlar, Aracımı kendim polisaj makinası ile düzgün bir şekilde pasta uyguluyorum. Her türlü markayı denedim diyebilirim. Farecla markanın daha etkili olduğunu ama hata affetmediğini ve bana daha uygun bir pasta olduğunu gördüm. Sorunum şu, aracım siyah renk. Pasta ve boya koruma uygulamasından sora eskisine nazaran daha kolay çizilmeye başladı. Düzenli elle cila bile atsam da daha kolay çiziliyor. Daha önceki uygulamamda aracın sadece kaputunu zımpara yapıp komple pasta cila sonrası daha kolay çizildiğini fark ettim. Fiber bezle siliniyor. Pasta haricinde diğer tüm ürünler meguiars. Hare giderici kullanıyorum 82 numarayı tercih ettim. İşlem sonrası süper. Fakat çok hızlı çiziliyor. Ne yapmam gerek? Ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler...

Aracına kaç kere polisaj yaptın? Her polisaj öncesi sonrası boya kalınlığını ölçtün mü?

Anlattıklarından anladığım kadarıyla pasta sonrası aracının boyasına parmağını bile değdirdiğine çizikler oluşuyor? Eğer öyle ise, kritik noktaya kadar boyayı aşındırmış olma ihtimalin var.

Yılmaz Burak
19-02-2013, 19:31

Boya koruma uygulamalarında eski araçlar için kalın aşındırıcı (yün keçe ile ) ince aşındırıcı(sünger ile) hare giderici (sünger ile) sırası ile uygulandıktan sonra bu skladaki ürünler hangi marka ise o markanın boya korumasını uygulamak gerekiyor. Örnekse bazı aşındırıcı ve hare giderici ürünler silikn içermediği için üzerine silikonlu boya koruma uygulandığında bu sorun ortadan kalkıyor. Bazı aşındırıcılar silikon içerdikleri için ise boya koruma silikonlu yüzeyde tutunamıyor ve bahsi geçen sorun ile karşılaşıyoruz. Di not olarak şunuda söyleyim bazı polisaj keçe ve süngerleri çok kalitesiz odukları için uygulama esnasında yüzeydeki ürünü verniğe yedirmek yerine kendisine çekiyorlar. Finish ten bir önceki adım olan hare giderici boyayı derinleştiremiyor ve çizikler tekrar yüzeye çıkıyor.

doush
19-02-2013, 19:44
peki bu nano nasıl uygulanacak?

Önce tüm çizikleri giderdik diyelim.. Bunu pastayla yapmak gerekmiyor mu? Pastanın tüm kalıntılarını silip ondan sonra mı nano oluyor?

Hatta ben sormuştum önce kil yapıp herşeyden arındırıp boya koruma yaptırmak gerekmiyor mu diye..

Ben sizin kadar anlamıyorum ama mantığım da almadığından soruyorum.. Yoksa boya korumanın özelliği bitmeye yakın mı yapılıyor ? Çünkü nano yapılan arabalar hepsi zaten cam gibiydi belli ki işlem görmüşler..

imprezaWRC
19-02-2013, 19:47
peki bu nano nasıl uygulanacak?

Önce tüm çizikleri giderdik diyelim.. Bunu pastayla yapmak gerekmiyor mu? Pastanın tüm kalıntılarını silip ondan sonra mı nano oluyor?

Hatta ben sormuştum önce kil yapıp herşeyden arındırıp boya koruma yaptırmak gerekmiyor mu diye..

Ben sizin kadar anlamıyorum ama mantığım da almadığından soruyorum.. Yoksa boya korumanın özelliği bitmeye yakın mı yapılıyor ? Çünkü nano yapılan arabalar hepsi zaten cam gibiydi belli ki işlem görmüşler..

Nano şöyle uygulanacak,
1- Araç bir güzel yıkanacak
2-Kil ile yüzey temizlenecek
3-Çizik varsa, çiziğin durumuna göre silin ve cila içermeyen pasta seçilip çizikler giderilecek.
4-Pasta sonrası yüzeyde çok toz kaldıysa araç bir kez daha yıkanır.
5-ipa ile araç silinir
6-Paneller iyice kuruduğunda, nano uygulanır :)

Yılmaz Burak
19-02-2013, 19:49
aracın verniğine nan yaılmadan önce nanoya hazır hale gelmesi gerekiyor. buda çiziklerden ve silikonlardan arındırma işlemleri.

doush
19-02-2013, 20:05
Nano şöyle uygulanacak,
1- Araç bir güzel yıkanacak
2-Kil ile yüzey temizlenecek
3-Çizik varsa, çiziğin durumuna göre silin ve cila içermeyen pasta seçilip çizikler giderilecek.
4-Pasta sonrası yüzeyde çok toz kaldıysa araç bir kez daha yıkanır.
5-ipa ile araç silinir
6-Paneller iyice kuruduğunda, nano uygulanır :)

Anladım.. Bir de bilmem kaç derece olacak da 2 gün su görmeyecek de güneş görmeyecek de :D ama reload yaptıkça 2 yılı buluyor heralde.. Hiç pasta cila yapmadan 2 yıl sadece reload değer bence..

KeremDOGAN
19-02-2013, 20:43
Daha detailing hastalığı yeni başlamış, ileride olmayan çizikler görmeye başlıcaksın :D

+1 bende de var bu durum

akın
19-02-2013, 23:19
Aracına kaç kere polisaj yaptın? Her polisaj öncesi sonrası boya kalınlığını ölçtün mü?

Anlattıklarından anladığım kadarıyla pasta sonrası aracının boyasına parmağını bile değdirdiğine çizikler oluşuyor? Eğer öyle ise, kritik noktaya kadar boyayı aşındırmış olma ihtimalin var.

Kendi aracıma 3. kez. Boya kalınlığını ölçmedim. parmağımı değdirdiğimde hemen çizilmiyor. fakat 15 gün sora bakıyorum düzgün bir şekilde yıkanıp kurulandığı halde yeni çizikler oluşması dikkatimi çekiyor. Sanırım son işlemde nano tarzı birşey kullanmadığım için oluyor. ipa ile silip üstüne cila atıyordum. Sonrada meguairs boya koruma yapıp bitiriyordum(mor renk olan).Tabi yağmur vs.vs. gibi faktörler olunca da cila mila hikaye:(:(

akın
19-02-2013, 23:27
Boya koruma uygulamalarında eski araçlar için kalın aşındırıcı (yün keçe ile ) ince aşındırıcı(sünger ile) hare giderici (sünger ile) sırası ile uygulandıktan sonra bu skladaki ürünler hangi marka ise o markanın boya korumasını uygulamak gerekiyor. Örnekse bazı aşındırıcı ve hare giderici ürünler silikn içermediği için üzerine silikonlu boya koruma uygulandığında bu sorun ortadan kalkıyor. Bazı aşındırıcılar silikon içerdikleri için ise boya koruma silikonlu yüzeyde tutunamıyor ve bahsi geçen sorun ile karşılaşıyoruz. Di not olarak şunuda söyleyim bazı polisaj keçe ve süngerleri çok kalitesiz odukları için uygulama esnasında yüzeydeki ürünü verniğe yedirmek yerine kendisine çekiyorlar. Finish ten bir önceki adım olan hare giderici boyayı derinleştiremiyor ve çizikler tekrar yüzeye çıkıyor.

Ben galiba hare gidericide problem yaşıyorum. Meguairs 82, hare gidercici keçe ile uyguluyorum. Sünger mi olması gerekiyor?

Yılmaz Burak
19-02-2013, 23:43
Ben galiba hare gidericide problem yaşıyorum. Meguairs 82, hare gidercici keçe ile uyguluyorum. Sünger mi olması gerekiyor?

82 yi süngerle uygulamak gerekiyor. Birde araç ne renk ?

akın
20-02-2013, 00:29
82 yi süngerle uygulamak gerekiyor. Birde araç ne renk ?

Arac parlak siyah ben birkaç yerde keçe bazende sunger gördüm. Satan bayiye sordum bana keçe ile uygulaman gerekir dediler:(

Yılmaz Burak
20-02-2013, 08:57
Arac parlak siyah ben birkaç yerde keçe bazende sunger gördüm. Satan bayiye sordum bana keçe ile uygulaman gerekir dediler:(

Araç siyahsa hare idericinin kesinlikle uygulanması gerekir. ve hata kabul etmez. 82 nin kendi süngeri var onu tedarik etmeniz gerekir. Meguiar's ta 82 haricindede hare giderici var 205 olması lazım 82 den daha yağsız daha yeni nesil.

akın
20-02-2013, 22:34
Araç siyahsa hare idericinin kesinlikle uygulanması gerekir. ve hata kabul etmez. 82 nin kendi süngeri var onu tedarik etmeniz gerekir. Meguiar's ta 82 haricindede hare giderici var 205 olması lazım 82 den daha yağsız daha yeni nesil.

Çok sağol arkadaşım. Sanırım bu sefer olacak:) Hare giderici sünger ve nano işimi çözücek...

Yarımcı olan herkese teşekkür ederim...

Yılmaz Burak
20-02-2013, 23:03
Çok sağol arkadaşım. Sanırım bu sefer olacak:) Hare giderici sünger ve nano işimi çözücek...

Yarımcı olan herkese teşekkür ederim...

kolay gelsin saygılar :)

driver_can
14-03-2013, 15:37
merhabalar,benim de sorunum konu sahibi arkadaşla aynı malesef aracımın sol ön çamurluğundan iki üç tane ufak kılcak çizik var tırnak takılmıyor.Pasta ile turtle waxın safe cut adlı uyguluyorum üzerine cila atıyorum fakat iki üç gün sonra veya yıkamadan sonra çizikler tekrar ortaya çıkıyor.Uygulamaları elle yapıyorum bu arada.Kil uygulaması da yaptım ya ben pek başarılı olamadım yada araçta pek kir yoktu çünkü kil kirlenmedi pek.Bu çiziklerin gitmemesinin sebebi ne olabilir?Pastam mı zayıf çünkü tavanımda sanırım kedi çiziği gibi bir çizik var onu da almıyor.

levent
14-03-2013, 15:53
izmir'de Cem/ae86 (http://www.techturkey.com/forum/members/4723-ae86.html) yardımcı olur boya durumu ve nano uygulamasında size, eğer isterseniz iletişime geçin derim :)

akın
15-03-2013, 20:33
izmir'de Cem/ae86 (http://www.techturkey.com/forum/members/4723-ae86.html) yardımcı olur boya durumu ve nano uygulamasında size, eğer isterseniz iletişime geçin derim :)

Teşekkürler arkadaşım. Sanırım danışmam gerekicek