PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hata Kodu hakkında

tayreep_john
17-02-2013, 19:49
google facebook gibi sitelere gitmek isterken yaklaşık 2 gündür bu hata koduyla karşılaşıyorum... 502 Bad Gateway

nginx/1.3.7

arattırdım çözümü ile ilgili pek bi bilgiye rastlamadım :( sadece foruma girebiliyorm şu anda

tayreep_john
17-02-2013, 19:59
yokmu bilgisayar kurdu cengaver bir arkadaş olayı çözebilcek :soru:

Kadyr
17-02-2013, 20:02
Hangi tarayici kullaniyosun yada dns ayari falan yapilimi onalri sifirladinmi

coder
17-02-2013, 20:02
Selamlar,
verilen hata nginx sunucu hatası sizinle alakası yok ama şöyle bir durum var bu tür siteler bu hatayı verebilecek siteler değil.

Belirtilen hata sitenin bant genişliği açıldığında bu hatayı verir.
Yani sizi google, facebook yerine başka bir siteye sokuyor. Buda DNS Spoofing olayına giriyor malesef.

Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız eklentilerini yazar mısınız?

C:\windows\system32\etc\hosts dosyasının içeriğini yazar mısınız?

ve son olarak ağ bağlantınızdaki dns adreslerini buraya yazar mısınız.

tayreep_john
17-02-2013, 20:06
Hangi tarayici kullaniyosun yada dns ayari falan yapilimi onalri sifirladinmi

chorme kullanıyorm :)

Selamlar,
verilen hata nginx sunucu hatası sizinle alakası yok ama şöyle bir durum var bu tür siteler bu hatayı verebilecek siteler değil.

Belirtilen hata sitenin bant genişliği açıldığında bu hatayı verir.
Yani sizi google, facebook yerine başka bir siteye sokuyor. Buda DNS Spoofing olayına giriyor malesef.

Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız eklentilerini yazar mısınız?

C:\windows\system32\etc\hosts dosyasının içeriğini yazar mısınız?

ve son olarak ağ bağlantınızdaki dns adreslerini buraya yazar mısınız.

hocam bukadar şey bilsem sorunu çözerdim yani :D sorularına verebilceğim tek cevabım chrome tarayıcıyı kullanıyorm .

coder
17-02-2013, 20:06
chorme kullanıyorm :)

hocam bukadar şey bilsem sorunu çözerdim yani :D sorularına verebilceğim tek cevabım chrome tarayıcıyı kullanıyorm .

:D İşletim sistemi nedir?

tayreep_john
17-02-2013, 20:08
:D İşletim sistemi nedir?

amd olması lazım :)

coder
17-02-2013, 20:09
amd olması lazım :)

İşlemci değil abi işletim sistemi windows 7 mi xp mi linux mu macos mu nedir :D

tayreep_john
17-02-2013, 20:11
İşlemci değil abi işletim sistemi windows 7 mi xp mi linux mu macos mu nedir :D

ahauauahahaah :D görüyosun durum okadar vahim windows 7

coder
17-02-2013, 20:12
:D
şimdi abi;

C: giriyorsun oradan windows klasörüne giriyorsun oradan system32 klasörüne giriyorsun oradan etc klasörüne giriyorsun ve orada beyaz uzantısız bir hosts dosyası var;
üzerine 2 defa tıklıyorsun sana ne ile açacağını soracak notepad ile aç diyeceksin yada wordpad içindekileri buraya kopyalayacaksın.

tayreep_john
17-02-2013, 20:14
:D
şimdi abi;

C: giriyorsun oradan windows klasörüne giriyorsun oradan system32 klasörüne giriyorsun oradan etc klasörüne giriyorsun ve orada beyaz uzantısız bir hosts dosyası var;
üzerine 2 defa tıklıyorsun sana ne ile açacağını soracak notepad ile aç diyeceksin yada wordpad içindekileri buraya kopyalayacaksın.

ben sana bilgisayarı kargoluyim mi :D bu iş böyle olmucak :Deli:

coder
17-02-2013, 20:15
team viewer kur abi bilgileri pm ile at sana zahmet. yada tel no at pmden arayayım halledeyim.

eren53
17-02-2013, 20:15
ayrı başlık açmadan bende buraya yazayım sorunumu

laptobu mu bataryasız kullanıyordum sobanın fişini prizden çekerken puff diye patladı şartel attı laptop da kapandı.sonra tekrar laptobu açtıgımda başlat çubugu komple xp gibi oldu bi türlü düzeltemedim sistem geri yükleme noktam olmadıgı için geri de yükleyemedim.bu olaydan sonra masa üstünde sağ klik yaptımmı 3 dk sonra cevap veriyor.bu ikisi dışında herşey normal

win7 kullanıyorum bu arada home basic

coder
17-02-2013, 20:16
ayrı başlık açmadan bende buraya yazayım sorunumu

laptobu mu bataryasız kullanıyordum sobanın fişini prizden çekerken puff diye patladı şartel attı laptop da kapandı.sonra tekrar laptobu açtıgımda başlat çubugu komple xp gibi oldu bi türlü düzeltemedim sistem geri yükleme noktam olmadıgı için geri de yükleyemedim.bu olaydan sonra masa üstünde sağ klik yaptımmı 3 dk sonra cevap veriyor.bu ikisi dışında herşey normal

win7 kullanıyorum bu arada home basic

Donanımsal bir hasar alıp sisteminiz en performanslı hale dönüşmüş. %90 ekran kartınız gitmiş pencereyi büyüttüğünüzde kare kare mi büyüyor yoksa animasyonlu şekilde mi?

eren53
17-02-2013, 20:21
animasyonlu şekilde büyüyor küçülüyor

o dediğim iki sıkıntı dışında hiç bişey yok ama

coder
17-02-2013, 20:22
animasyonlu şekilde büyüyor küçülüyor

o dediğim iki sıkıntı dışında hiç bişey yok ama

Çalıştır kısmına "dxdiag" yazabilir misiniz ve çıkan pencerede ekran kısmında neler yazdığını buraya yazabilir misiniz?

eren53
17-02-2013, 20:31
http://imgim.com/1064incik3008915.png

başlat çubugu da bu halde işte

coder
17-02-2013, 20:32
http://imgim.com/1064incik3008915.png

başlat çubugu da bu halde işte

Tamam görünümde performans modunda. Ona evet diyin ve ekran kısmındaki görüntüyü atın.

eren53
17-02-2013, 20:44
http://imgim.com/1362incis7385196.png

pc de yeni bi hesap açtım açılan hesapta herşey nolmal bu hesaba dönünce gene aynı anlamadım gitti

coder
17-02-2013, 20:45
http://imgim.com/1362incis7385196.png

pc de yeni bi hesap açtım açılan hesapta herşey nolmal bu hesaba dönünce gene aynı anlamadım gitti

Abi malesef ekran kartını kaybetmişsin :( OnBoard'a geçmiş..

eren53
17-02-2013, 20:47
hadi ya eyvah eyvah

ama yeni hesap oluşturdum onda bi sıkıntı yok

coder
17-02-2013, 20:48
hadi ya eyvah eyvah

ama yeni hesap oluşturdum onda bi sıkıntı yok

Abi bilgisayarıma sağ tık, özellikler, soldan gelişmiş sistem ayarları, gelişmiş sekmesi, performans yazan kare içindeki yeri ayarlara tıkla, bilgisayarımı en iyi görünüm için ayarla de düzelir.

Bunu bu şekilde almasının sebebi ekran kartının bağlantısı gidince otomatik olarak düşürmüş 1 seferliğine :(

malesef elimden gelen bu yanmış :(

tayreep_john
17-02-2013, 20:52
team viewer kur abi bilgileri pm ile at sana zahmet. yada tel no at pmden arayayım halledeyim.

p.m attım..

eren53
17-02-2013, 20:55
Abi bilgisayarıma sağ tık, özellikler, soldan gelişmiş sistem ayarları, gelişmiş sekmesi, performans yazan kare içindeki yeri ayarlara tıkla, bilgisayarımı en iyi görünüm için ayarla de düzelir.

Bunu bu şekilde almasının sebebi ekran kartının bağlantısı gidince otomatik olarak düşürmüş 1 seferliğine :(

malesef elimden gelen bu yanmış :(

saolsın kardeşim..olan olmuş artık şemsiye açılmaz daha :D yeni hesaptan biraz idare ederiz

redbaron
17-02-2013, 21:04
502 Gateway hata çözüm yolları:

Genellikle bu hata gördüğünüz sayfalarda bulunan dış linklere ulaşılamadığından alınıyor.
Bu linkin kırık anlamına geldiğini göstermez. ip protokolleri kavuşamıyor olabilir.
Soruna birden fazla sebep neden olabilir o yüzden birden fazla çözüm yolu vardır.

1)502 anlık siteye ulaşmamış olabilir . F5 le yeniden deneyin
2)Yeni bir browser (internet tarayıcısı ) açın , diğer bütün tarayıcıları kapatıp yeniden deneyin.Tarihi geçmiş dosyaların silinmesiyle bazı engelleme ve çakışmlardan kurtulursunuz.
3)Tarayıcınızın cache ini (ön belleğini), geçmişini temizleyip yeniden deneyin.
4)Tarayıcınızın cookies ( çerezlerini ) temizleyip yeniden deneyin.
5)Tarayıcınızı güvenli modda açın. ( herhangi bir reklam çubuğu , toolbar ) tarzı eklentiler varsa kaldırın yada deaktif edin. Bunlar erişime engel olabilir.
6)Firefox, Chrome, Internet Explorer, and Safari, gibi farklı tarayıcılardan erişim yapmayı deneyin.
7)Hot spot shield tarzı proxy programları kullanıyorsanız o açık kalmış olabilir onu kapatın.Çünkü bu program ip nizi amerikadaymış gibi gösterir ve yasaklı sitelere erişimi sağlar. Bu yüzden bazı sitelerede erişimi engeller yani siz yurtdışında bağlanıyormuş gibi olursunuz.
8)Son service pack güncellemesi yapılmadıysa yapın . About.com: http://support.microsoft.com/kb/2423401 (http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=517&f=00&su=p284.13.342.ip_p504.6.342.ip_&tt=2&bt=1&bts=1&zu=http%3A//support.microsoft.com/kb/2423401)

9)Modeminizi veya routerınızı kapatıp açın , olmazsa resetleyip deneyin.
10)Son olarak sorunlar bitmediyse ISP sorunu olabilir. İnternet sağlayıcınıza başvurun

coder
17-02-2013, 21:07
502 Gateway hata çözüm yolları:

Genellikle bu hata gördüğünüz sayfalarda bulunan dış linklere ulaşılamadığından alınıyor.
Bu linkin kırık anlamına geldiğini göstermez. ip protokolleri kavuşamıyor olabilir.
Soruna birden fazla sebep neden olabilir o yüzden birden fazla çözüm yolu vardır.

1)502 anlık siteye ulaşmamış olabilir . F5 le yeniden deneyin
2)Yeni bir browser (internet tarayıcısı ) açın , diğer bütün tarayıcıları kapatıp yeniden deneyin.Tarihi geçmiş dosyaların silinmesiyle bazı engelleme ve çakışmlardan kurtulursunuz.
3)Tarayıcınızın cache ini (ön belleğini), geçmişini temizleyip yeniden deneyin.
4)Tarayıcınızın cookies ( çerezlerini ) temizleyip yeniden deneyin.
5)Tarayıcınızı güvenli modda açın. ( herhangi bir reklam çubuğu , toolbar ) tarzı eklentiler varsa kaldırın yada deaktif edin. Bunlar erişime engel olabilir.
6)Firefox, Chrome, Internet Explorer, and Safari, gibi farklı tarayıcılardan erişim yapmayı deneyin.
7)Hot spot shield tarzı proxy programları kullanıyorsanız o açık kalmış olabilir onu kapatın.Çünkü bu program ip nizi amerikadaymış gibi gösterir ve yasaklı sitelere erişimi sağlar. Bu yüzden bazı sitelerede erişimi engeller yani siz yurtdışında bağlanıyormuş gibi olursunuz.
8)Son service pack güncellemesi yapılmadıysa yapın . About.com: http://support.microsoft.com/kb/2423401 (http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=517&f=00&su=p284.13.342.ip_p504.6.342.ip_&tt=2&bt=1&bts=1&zu=http%3A//support.microsoft.com/kb/2423401)

9)Modeminizi veya routerınızı kapatıp açın , olmazsa resetleyip deneyin.
10)Son olarak sorunlar bitmediyse ISP sorunu olabilir. İnternet sağlayıcınıza başvurun

Malesef hiçbiri ile alakası yok telefon ile görüştüm kendisi ise yurt'un koyduğu firewall nedeni ile dışarı çıkamıyor:) boş bir zamanda halledeceğiz.

redbaron
17-02-2013, 21:11
Malesef hiçbiri ile alakası yok telefon ile görüştüm kendisi ise yurt'un koyduğu firewall nedeni ile dışarı çıkamıyor:) boş bir zamanda halledeceğiz.

o zaman dolaylı olarak son maddeye uyuyor :)

coder
17-02-2013, 21:14
o zaman dolaylı olarak son maddeye uyuyor :)

Hayır servis sağlayıcısı ile alakası yok malesef, yurt aklı sıra dns spoofing yapıyor.
Bizde boş zamanda arp spoofing yapıp gateway olacağız :)

redbaron
17-02-2013, 21:18
Hayır servis sağlayıcısı ile alakası yok malesef, yurt aklı sıra dns spoofing yapıyor.
Bizde boş zamanda arp spoofing yapıp gateway olacağız :)

servis sağlayıcısıyla alakası yokta dolaylı olarak derken yurtu servis sağlayıcısı olarak düşün dedim :) yani dışardan bir engel neyse dediğin gibi bunun çözümü var . Yada yurtla konuşup kaldırmaları gerek , oldukça saçma

tayreep_john
17-02-2013, 21:27
beyler çok teşekkürler kafa yorduğunz için bülent saolsun arayıp yarım saat uğraştı ama çözemedik yurt interneti olduğu için herşey engelleniyo yani portların hepsi kapalı geliyomuş isteğe bağlı açılıyomuş vs vs diye söylemişlerdi