Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plasti Dip Sökülme Sorunsalı

Crx-Si
19-02-2013, 10:02
Arkadaşlar ürün yeni aldığım aracımda önceki sahibi tarafından jantlara uygulanmış.

Ancak videolarda gösterildiği gibi çatır çutur sökülmüyor havaların soğuk olmasından mıdır nedir. Küçük küçük parçalar halinde sökülüyor ve bunu sökmem günler alacak.

Şirketimde selülozik tiner ile silmeyi denedim ve elle parça parça sökmekten bir miktar daha başarılı oldu ama yinede uzun süreceği ve yorucu şekilde olacağı aşikar.

Bu ürünü daha kolay şekilde sökebilecek ve alttakı boyaya zarar vermeyecek bir kimyasal önerisi bekliyorum.

Feysbuuk ta plasti dip ile ilgili sayfaya durumu anlattım onlarda selülozik tiner kullanabilirsiniz dediler.

Ürün az ve ince sıkılarak kullanıldığında bu problem oluyormuş. Bendeki plasti dip çokta ince değil ama sanırsam soğuklarda bu ürün kemikleşiyor ve denildiği gibi kolay sökülmüyor.

Şimdi biriler çıkıpta ürünü karalıyorsun demez umarım.

Çünkü ürünü alıp cam çıtalarımda kullanmayı planlıyorum bence gayet başarılı bir ürün. Ama sökme konusunda tam emin değilim. Youtube da gösterilen videolarda ürünü bir janta yada araba parçasına sıkıp işlemi bitirdikten sonra söküyor kolayca görüyor ve izliyoruz ama uygulama yapıldıktan 3 ay sonra sanırsam aynı şey olmuyor.

http://b1302.hizliresim.com/16/m/k8h30.jpg

BuRaK_eFe
19-02-2013, 10:06
eğer soğuktan sökülmedğini düşünüyorsanız saç kurutma makinası ile sıcak uygulayın ama büyük ihtimal arkadaş tek kat atmıştır o yüzden parça parça geliyordur satan arkadaşlar zaten ısrarla söylüyor 2 3 kat atın diye

yakuza
19-02-2013, 10:22
ısıtarak sökün soğuktan dolayı sertleşme yapmıştır

utkunoa
19-02-2013, 10:24
tek kat atilmasi imkansiz bende 3 tane janta uyguladim ne kadar kat atarsaniz o kadar kolay sokukuyor dogru anvak 4 kat ta atsaniz kolay sokulmuyor benim tecrubem bu yonde biraz ugrasacaksinuz malesef

bLackModeL
19-02-2013, 10:43
benzın mazot turevı yakıtlar malzemeyı cok etkılıyo deneyın

100kmh2sn
19-02-2013, 10:45
Bende tam sıfır jantlarıma uygulamayı düşünürken bu konu biraz daha beklememe sebep oldu..

Ben plasti dip firmasından bilgi aldığımda piyasada çakma malzemeler olduğundan bahsetmişlerdi, acaba yaşanan sıkıntı bu sebepten olabilir mi ?

Sevgiler

bLackModeL
19-02-2013, 11:02
evet olabılır yuzlerce uygulama yaptık hıc bıtrınde sıkıntı cıkmadı kullanması basıt ama bır o kadar zor aklınıza ne gelıosa kapladım ıstıyenlerı gerı cıkarttım ıstemeyenler hala kullanıyo

oguzhan999
19-02-2013, 11:11
Hiç ısınamadım şu olaya , ki tuzu biberi bi konu oldu , o jantları sökmeye harcanacak zaman ile komple zımpara boya yapılır zımba gibi de cıkardı :(

M.A.D
19-02-2013, 11:24
arkadaşlar ince atılınca sökülüyor galiba ben bizzat yaşadım ince atınca söküldüğünü gördüm, esnek olması için mikronunun kalın olması lazım , mikronunun kalın olması içinde kurutup bi kat daha, kurutup bi kat daha atılması ve bunun 7-8 defa tekrarlanması işi garantili ve kaliteli şekle getirir diye düşünüyorum, şimdilik yapacak bişey öneremem bilmiyorum nasıl söküleceğini ama bundan sonrası için yapacaklara önerimdir bu

TaGo
19-02-2013, 15:24
Maalesef resimden dahi çok ince olduğu görünüyor. +200 ile -35 dereceye dayanıklıdır plastidip. Yani siz bu işlemi -40 derecede yapmıyorsanız aynı etkiyi almalısınız. Size tavsiyem tiner ile silmedir. Parça parça kopma olmaz plastidipte, ancak takdir edersinizki 1 adet tüple araç jantı kaplanmaya çalışılırsada sonuç bu oluyor.

Bu tyip konuları seviyorum, çünkü kimisi "çok kolay sökülüyor" deyip yakınırken bir başkası "sökemiyorum, ince ince kopuyor" diye konu açıyor. Şimdi hangisi değilmi?

Kısacası burada sizi asla yargılamıyorum, sonuçta aldığınız araçta çıkmış bu tipte bir jant. Ancak milyon videoda plastidip nasıl uygulanır aşama aşama anlatılmış. Doğru yapmamak mümkün değil. Hatta sıkıldığınızdada aynı şekilde sökülüyor. Videoları iyi aratırsanız 1 aylık peryot, 6 aylık peryot ve 1 yıllık peryot sonucu sökümleri ve yıpranmalarıda görebiliyorsunuz. Yani ürün her daim aynı karakteri gösterir.

alfonso4474
19-02-2013, 15:50
ince kat atıldığında böle oluyo bizimde jantı yaptığımızda ince katta soktum parça olarak geldi 3.4 kat olunca direk geliyo

MazdaSpeed
19-02-2013, 16:33
Fön yardımıyla ısıtıp sökmeyi deneyin.

Crx-Si
19-02-2013, 17:14
Maalesef resimden dahi çok ince olduğu görünüyor. +200 ile -35 dereceye dayanıklıdır plastidip. Yani siz bu işlemi -40 derecede yapmıyorsanız aynı etkiyi almalısınız. Size tavsiyem tiner ile silmedir. Parça parça kopma olmaz plastidipte, ancak takdir edersinizki 1 adet tüple araç jantı kaplanmaya çalışılırsada sonuç bu oluyor.

Bu tyip konuları seviyorum, çünkü kimisi "çok kolay sökülüyor" deyip yakınırken bir başkası "sökemiyorum, ince ince kopuyor" diye konu açıyor. Şimdi hangisi değilmi?

Kısacası burada sizi asla yargılamıyorum, sonuçta aldığınız araçta çıkmış bu tipte bir jant. Ancak milyon videoda plastidip nasıl uygulanır aşama aşama anlatılmış. Doğru yapmamak mümkün değil. Hatta sıkıldığınızdada aynı şekilde sökülüyor. Videoları iyi aratırsanız 1 aylık peryot, 6 aylık peryot ve 1 yıllık peryot sonucu sökümleri ve yıpranmalarıda görebiliyorsunuz. Yani ürün her daim aynı karakteri gösterir.

Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Sonuçta uygulamayı ben yapmadım ürünü hedef göstermek gibi bir niyetimde yok. Siz de tiner demişsiniz, ben daha kolay bir söküm yolu var mı diye araştırıyorum. Anlaşılan kolları sıvayıp bir günümü bu işe ayıracağım haftasonumuz gitti anlaşılan :) Selülozik tiner ile girişeceğim üstübü bez ile biraz daha sürtünme sağlayıp ürünü jant üzerinden çürüterek sileceğim.

Buradan şu çıkıyor ürün belirli bir kalınlıkta sıkılarak ve katman katman yapılmadan uygulanırsa temizlenmesi veya sökümü işkence olur.

Haksız mıyım?

berkay_aydin
19-02-2013, 17:20
İnce boyanmış gibi, bende bilgisayarı boyadım sökmedim bidaha :D

Yılmaz Burak
19-02-2013, 19:11
balata spreyiyle deneyebilirsin. balataspreyleri boyalı yüzeylere değdiği zaman zarar verebiliyor. eğer bu çözmezse solwent bu işi kesin çözer.

Kolay gelsin

oldschoolgaraj2e2
19-02-2013, 23:02
[QUOTE=Crx-Si;6640090]Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Sonuçta uygulamayı ben yapmadım ürünü hedef göstermek gibi bir niyetimde yok. Siz de tiner demişsiniz, ben daha kolay bir söküm yolu var mı diye araştırıyorum. Anlaşılan kolları sıvayıp bir günümü bu işe ayıracağım haftasonumuz gitti anlaşılan :) Selülozik tiner ile girişeceğim üstübü bez ile biraz daha sürtünme sağlayıp ürünü jant üzerinden çürüterek sileceğim.

Buradan şu çıkıyor ürün belirli bir kalınlıkta sıkılarak ve katman katman yapılmadan uygulanırsa temizlenmesi veya sökümü işkence olur.

Haksız mıyım?

İsterseniz buyrun garaja gelin ben size yardımcı olayım ,hiç bir ücret talep etmeden elbette :)

Umut

overblack
19-02-2013, 23:26
benzin ile sökebilirsin diye düşünüyorum.komple dandik folyo ile kaplanmış arabanın boyasında kalan yapıştırıcıyı tiner dahil hiçbişi çözemezken 40 liralık benzinle bütün araba kız gibi oldu.ama bol kullanman lazım benzini.

Crx-Si
20-02-2013, 17:30
[QUOTE=Crx-Si;6640090]Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Sonuçta uygulamayı ben yapmadım ürünü hedef göstermek gibi bir niyetimde yok. Siz de tiner demişsiniz, ben daha kolay bir söküm yolu var mı diye araştırıyorum. Anlaşılan kolları sıvayıp bir günümü bu işe ayıracağım haftasonumuz gitti anlaşılan :) Selülozik tiner ile girişeceğim üstübü bez ile biraz daha sürtünme sağlayıp ürünü jant üzerinden çürüterek sileceğim.

Haksız mıyım?

İsterseniz buyrun garaja gelin ben size yardımcı olayım ,hiç bir ücret talep etmeden elbette :)

Umut

Umut bey teklifiniz için çok teşekkür ediyorum. Dediğinizde haklısınızdır ancak uygulamayı ben yapmadığım için inceliği ve katman katman olup olmadığı ile ilgili fikrim ne yazık ki yok. Konunun en başından beri ürünün sökümü ile ilgili yardım istiyorum sadece :) Ne yazık ki ankaradayım, esnaflığınızın kuvvetli olduğunu hissettirdiniz teşekkürler.

Cumartesi günü benzin ve tiner ile deneme yapacağım, bir arkadaş balata spreyide önderdi onuda deneyip hangisinin bu konuda başarılı olup olmadığını buradan paylaşacağım. Sonuçta 4 jant var her birinde ayrı bir şey denesem belli olur kanımca. :soru:

Crx-Si
20-02-2013, 17:33
balata spreyiyle deneyebilirsin. balataspreyleri boyalı yüzeylere değdiği zaman zarar verebiliyor. eğer bu çözmezse solwent bu işi kesin çözer.

Kolay gelsin

Ürün boya değil plastik kaplama..

Altında da jant boyası var ona zarar vermek istemiyorum. Ama balata spreyi ile denerim.

Solvent son çaredir mevzu çeliğe saca insin diye...

stlegal
21-02-2013, 05:55
bu plastidip ten bir ben memnun değilim galiba ..

oldschoolgaraj2e2
21-02-2013, 09:33

Memnuniyetsizliğinizin sebebini öğrenebilirsem yardımcı olmak isterim ?

100kmh2sn
22-02-2013, 12:58
Birde şöyle bir konu okudum ;
Ön tampona Plasti Dip uyguladım (Boya atmaya başladı SS) (Ve söktüm) (http://forum.donanimhaber.com/m_61859661/tm.htm)

Emre D.
22-02-2013, 14:00
Ben kullanıyorum ve daha iki gün önce jant üzerinden soktüm sorunsuz komple geldi boyanın tamamı ama sizinkinde problem nedir anlamadım ayrıca performix markası sorunsuz da diğer markada sorunlar duydum ama forumdaki arkadaşımızdan açık da aldım kutu olarak da bence sorunsuz. Uygulamada yapılan hatalar olabilir.

100kmh2sn
22-02-2013, 14:02
Plasti Dip tek marka mı ? Yoksa Plasti Dip şeklinde aynı uygulama tarzını yapabileceğimiz farklı markalar mevcut mu ?

Hani işin argo tabiri ile çakması diye bir şey var mı ?

Sevgiler

bLackModeL
22-02-2013, 16:18
gecenlerde ınternette bı derleme okudum malesef cakması varmıs

ghibli06
22-02-2013, 19:54
Plasti Dip tek marka mı ? Yoksa Plasti Dip şeklinde aynı uygulama tarzını yapabileceğimiz farklı markalar mevcut mu ?

Hani işin argo tabiri ile çakması diye bir şey var mı ?

Sevgiler

maalesef tek firma değil... bu gün TaGo ile de konuştuk o bu konularda yazmayı pek sevmiyor ama bu malın sahteleri piyasada aldı yürüdü... binbir farklı metodla satıyorlar hatta hayret ettik Tarkan'la...

isim vererek konuşayım, GMG Garage'ın sahibi Mustafa, beyaz bir araca kırmızı sıkmış deneme amaçlı az daha bagajı boyatacaktım dedi... malın plasti-dip le alakası bile yok ama ne yazık ki piyasada bu tür malzemeler hep plasti-dip olarak biliniyor...

Crx-Si
22-02-2013, 20:40
Ben kullanıyorum ve daha iki gün önce jant üzerinden soktüm sorunsuz komple geldi boyanın tamamı ama sizinkinde problem nedir anlamadım ayrıca performix markası sorunsuz da diğer markada sorunlar duydum ama forumdaki arkadaşımızdan açık da aldım kutu olarak da bence sorunsuz. Uygulamada yapılan hatalar olabilir.

İlk başta ve konunun akışında belirtmiştim. Benden önceki sahibi tarafından uygulanmış ve sanırsam 3-4 ay önce uygulanmış sökerken parçalanıyor küçük küçük geliyor. Sorun bu,ürünün orjinal olup olmadığı ile ilgili bir fikrim yok. yarın selülozik tiner ile sökeceğim fotoğraflayacağım tekrardan yaklaşık söktüğüm zamanda çıkar ortaya. Kalitesiz plasti dip kullanmamak gerek arkadaşlar.

safaks
22-02-2013, 21:14
Tarkan abiden almıştım bende. Denemek için üstün körü adam gibi maskelemeden panjuru boyamıştım. 1 sene olmuştur. Yağmur çamur kar kış geçirdi çok şükür bi sıkıntı olmadı.. Çakmaları çıktıysa sanırım sizede çakması denk gelme ihtimali yüksek. Geçmiş olsun.

oldschoolgaraj2e2
23-02-2013, 09:51
Türkiyenin çeşitli illerinde plasti dip adıyla orjinal olmayan sahte ürünler bulunmakta ,yetkili satış noktalarından yada e-ticaret uzerinden alış veriş yapmanızı tavsiye ederim

TaGo
23-02-2013, 13:48
Eğitim amaçlı dahi hergün araç kaplıyoruz. Araçlarımız genelde beyaz. Her rengi deniyoruz, bazen aynı gün bazen aylar hatta 1 yıl sonrsöküyoruz. Asla kaportada renk bırakmaz. Garanti ediyoruz.

Mesela ankarada müşteri x6 sını boyatan firma var. Plastidip kulandığını sanıp kaportasına ürünü ; pasta, kil hattatinerle çıkaramadı diye. Plastidip böyle birşey değil.

Naylon atık torbayı eriten Plastidip diye satar oldu. Çok dikkat edin

Maxi
23-02-2013, 15:08
peki bu cakma plastidiplerin uzerinde plastidip mi yaziyor ?

BuRaK_eFe
23-02-2013, 15:19
yanlış anlamayın TaGo yu hiç bi şekilde tanımam etmem ama işi bilene yolu gidene sorucaksın demişler

TaGo nun paylaşımlarına bakınca yaptıkları iş sattıkları mal ortada arabamı satmasam can sıkıntısı alır bir yerlerinde kullanırdım kesin renk olsun diye nasıl çbs cila var bide meguiars var bu işte öyle kalite farklılığı olacaktır bu sökmeyede etki edecektir bence plasti dip başarılı bir ürün adı sanı belli insanlardan alınmalı zevk için zarara girmemek lazım şuan alacak olsam TaGo dan alırım hiç düşünmeden

TaGo
23-02-2013, 15:34
peki bu cakma plastidiplerin uzerinde plastidip mi yaziyor ?

Plastidip yazanı var. Hiçbirşey yazmayan kutular mevcut. Bizimki zaten plastidip değil ona benzer denilip satılan akıl almayan ürünler var.

Türkçe veya başla dilde paketlenilmiş Plastidip etiketli ürünler mevcut. Bu benim kanayan yaram. Çünkü siz google da dahi Amerika harici pakete sahip Plastidip göremiyorsunuz. Youtubeda amerikan harici Pd ile uygulama videosu bile yokken. Benim ülkemde türkçe yazılı Pd var ya... Delirmemek elde değil. Hergün bu tip sahtekarlıklara karşı hukuki süreç başlatma gereksinimi duyuyoruz. AvukatımıZ bile bıktı.

Plastidip ismi ile dahi performix şirketine aittir. Tüm dünyada patentlidir. Türkiyedeki patentinde benim firmam olan Tork Groupa aittir. Bunu sitemiZden girip görebilirsiniz. Www.w.plasti–dip.com.

Antalyadaki beyaz bir panemara aracına sıkılan kırmızı Pd benzeri ürünün çıkmaması yüzünden bizi dava dahi etmek istemiştir. Olay açığa çıkınca konu tatlıya bağlanmıştır. Ürünleri Pd ile alaksı yoktur.

Merdiven altı üretimi olan, size fatura dahi kesemeyen, hatta bir internet sitesi dahi olmayan kişi veya kurumlardan Plastidip almayın. Türkiyede kaplanan araç sayısı 1000 ler adetindedir. Çoğuda lüks segment. Tek bir şikayet dahi yok. Uygulama hatası harici. BilmediğiniZ ürünü asla kaportanıZa sıkmayın.

Crx-Si
24-02-2013, 21:15
Arkadaşlar ürünle ilgili gerekli açıklamalar yapılmış.

Aracı aldığımda üzerinde plasti dip gibi görünen ama muhtemelen çakma olduğu ortaya çıkan ürünü selülozik tiner ile Prelude Vti jantından yaklaşık 5 buçuk saatte çıkartmayı başarabildim bir arkadaşımda yarısına yardımcı oldu, 3 litre tiner ve bir sürüde üstübü iplik gitti ellerimin halini sizlere anlatamam kolum tutmuyor omzum ağrıyor tırnaklarım eldiven giymeme rağmen simsiyah tiner bile zor çıkartıyor bu malzemeyi.

Sizlere tavsiyem ürün ile ilgili olarak kaliteli ve garantili marka almanız yönündedir. En azından bu tarz bir sorunla karşılaştığınız anda karşınızda bir muhattap bulabilirsiniz. Ürünün çakma olduğunu açık çünkü malzeme kalın olarakta atılmış olduğu yerlerde aynı şekilde sökülmüyor. Plasti dip kullanmadım ama aracımın cam çıtaları için kullanmayı düşünüyorum o zaman kaliteli malzeme ile ilgili görüşlerimi yine bu konu altında paylaşabilirim. Ama jant konusunda plasti dipte olsa artık korkuyorum gözümle uzun süre araç üzerinde kalıpta söken birisini izlemezsem yapmayı düşünmem öyle sıkıntı oldu bana bu mevzu :) Kalitesiz marka olmayan ürün almayın arkadaşlar yoksa rezil olursunuz para verseniz yapmazlar bunun temizliğini...

utkunoa
26-02-2013, 19:54
valla ben ilgincbirsey.com da jant kampanyasından almıştım 4 kat attım her janta şu an jantlardan sökmeye calsıorum en kolayını buldum eğer sökemiyorsanız balata spreyi sıkıp herhangi bir fırça ile üstünü kazırsanız diş fırçası vb. hemen soyuluyor kimyasal yapısını bozuyor plasti dipin bilginiz olsun. bende çok kat atmama rağmen tam istediğim gibi soyulmuyor.

4rd4
20-05-2013, 09:15
Aynı sorun bende de mevcut şuan. Jantlarımı plastidiple her janta 6 kat olarak uyguladım ve şuan atmaya soyulmaya başladılar. Kolayca sökülcek gibide değil balata spreyi ile sökmeyi denicem umarım olur.

GokhanK.
20-05-2013, 10:44
Plasti dip i ben de aynalara uyguladım 8 kat olarak ve sürekli kurutup üzerinde katman katman ata ata. Ama ilk yıkamada söküldü plasti dip. Ayrıca çok çabuk bitti. Daha öncede almıştım Dünya kadar yer de kullandım ama bu son gelen tüp inanılmaz çabuk bitti. Aynalar dediğim de sadece etrafı siyah olan kısımlar yani.

Yakınmak yada kötülemek için yazmadım. Hemen çıkıp saldırmaya boş konuşmaya çalışan tipler çıkıyor aradan. Sadece başıma geldiği için yazmak istedim.

mkerim
22-10-2013, 14:25

Benim etrafımda bu şekilde ürünü beğenmeyip sonrada alt tarafı 42 tl diyerek bir daha kullanmayan birileri var.

Bazı testlerden sonra bunlar tamamen bizim kendi bünyemizde yaptığımız testlerdir. bu üründeki soyulmama nedenlerini az çok bulduk. Kalan eksiğimizi de eğer satıcı bize uygulanmış bir araç gösterebilirse onuda çözeceğiz.
Kısa süreli kullanmalarda çözüm oluyor. Şöyleki bir banka soyacaksanız aracınızı maviden kırmızıya dönüştürüp bankayı soyduktan sonra eski haline çevirirseniz o filmlerde görüldüğü gibi sökebilirsiniz. Olaki bir zaman geçti ve uygulama yapılan yüzey güneş gördü yağmur gördü işte o zaman sorun başlıyor. pul pul dökülmeler başlıyor. Bizim bizzat satıcıdan aldığımız kutularda hiç bir logo vs yok. satıcı benden almamışsın diye inkar ederse şaşırmamak lazım. Ama 650 tl lik adımıza kesilmiş bir fatura var.
tüpü 42 tl olan bir üründen bahsediyoruz sonuçta ya alıp olmadığını görünce uzatmadan boşver diyeceksin yada kıyıp paraya 70 tl lik olan esas markadan alıp sorunu çözeceksin.
Diğer markalar içinde yaklaşık 4 senedir kullandığımız marla için şunu söyleyebilirim. Uygulama ve sonra geri çıkartmada hiç bir sorun yaşamadık. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte.
Not: Eğer bu soyulamayan markanın bir tane bitmişini görebilirsek bir çok sorun hallalacak...

cihan_06MLC60
28-10-2013, 13:58
tamda jantlara plasti dip yapalım derken ?

mkerim
28-10-2013, 15:00
tamda jantlara plasti dip yapalım derken ?

birde buradan deneyelim.
Colorshift | Mat, Parlak Boya Koruma | Kauçuk Boya | Plasti Dipping | Sökülebilir Boya | Plasdip | Plasti Dipping | oto renk değişimi (http://www.colorshift.com.tr/)

TaGo
28-10-2013, 15:17
maalesef tek firma değil... bu gün TaGo ile de konuştuk o bu konularda yazmayı pek sevmiyor ama bu malın sahteleri piyasada aldı yürüdü... binbir farklı metodla satıyorlar hatta hayret ettik Tarkan'la...

isim vererek konuşayım, GMG Garage'ın sahibi Mustafa, beyaz bir araca kırmızı sıkmış deneme amaçlı az daha bagajı boyatacaktım dedi... malın plasti-dip le alakası bile yok ama ne yazık ki piyasada bu tür malzemeler hep plasti-dip olarak biliniyor...

Bakın 1 sayfa öncede bu konuya ait 10 larca yazı var.

Plasti Dip kelimesi dahil Sıvı Lastik kaplama terimleri dahil. Tüm dünyada Performixe tescillidir.

1972 de üretilmeye başlanmıştır. Çakması çoktur. Bizim sorunumuz genelde çakmaların verdiği memnuniyetsiz sonuç ile ilgilidir.

Bizim ürünümüz ile ilgili zaten hertürlü teknik bilgiye buradan yada telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz. Sizi ilinizdeki en yakın uygulama merkezinede yönlendirebiliriz. Yanlış yapma olasılığınızı minumuma indiriyoruz.

brs852
24-05-2016, 12:32
bir araç aldım bende jantlarda plasti-dip vardı ama artık soyulmaya sökülmeye başlamıştı bende ilk iş olarak başladım soymaya heralde amatör bir uygulama yapılmış bazı yerler az kat gelmiş soyulmuyor parça parça sökmek gerekiyor jantlar rezil halde bunu en iyi hangi şekilde ne ile sökebilirim ?

TaGo
24-05-2016, 13:36
benzinle silerek çıkarabilirsiniz. yada herhangi bir tinerle

brs852
24-05-2016, 13:42
benzinle silerek çıkarabilirsiniz. yada herhangi bir tinerle

sentetik yada selülozik tiner fark eder mi ?

TaGo
24-05-2016, 13:43
jant olduğu için herhangi birini kullanabilirsiniz. ama benzin en bulunabiliri

brs852
24-05-2016, 13:45
benzinlikler bu terör olaylarından sonra karakoldan izin yazısı istiyoruz diye yazılar yazmışlar ama inşallah sorun çıkarmazlar.

brs852
24-05-2016, 14:18
peki kalanları da hiç sökmeden üzerine farklı renk plasti dip uygulasak yada normal siyah jant boyası ile boyasak nasıl olur bir sorun teşkil eder mi ?

brs852
27-05-2016, 22:37
Jantları soyabildiğim kadar soydum soyulmayan kısımlar için ise 1 kutu tiner 1 diş fırçası 1 adet bez fırçayı tinere batırıp janta sürdüm iyice yumuşattı sonra fırçalayıp bez ile sildim orjinal haline döndü.