Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 turbo astra soguk motora gaz verme hakkinda
pannacotta
19-02-2013, 22:10
Merhaba.konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama bi konu hakkinda fikrinizi almak istedim.
1.4 turbo astram var 150 kmde. Bugun bi arkadas arabayi inceleeken motorun sesini merak etti!!
Soguk motorla (marsa basar basmaz) kisa surelide olsa 4000 devire cikartti arabayi.
Icim gitti tabi ama biseyde diyemedim acikcasi. Bu hareketin daha 150 kmde olan turbo motora bir zarari varmidir acaba ?
Bir şey olmaz redline filan yapmadıktan sonra. Rahat olun.
sinanbaysal
19-02-2013, 22:40
Cok zor bi durum,aynı durumda 200k deki aracıma yapılırken bile içim gidiyor.(motor soguk) :)
Hic bir sey olmaz ama yine de bir daha yapılmasa iyi olur....
Subi-Emre
19-02-2013, 22:51
En sinir olduğum şeydir uyardıgım halde gazvermeye çalışan bir arkadaşıma istemedende olsa tepkim çok kırıcı olmuştu o günden beri kimseye kontak açmam
pannacotta
19-02-2013, 23:16
Motor sicak olsa neysede soguk motorla ilk calistirmada 4000 devire cikartinca aklim takildi.
Umarim bi zarari olmamistir .
Motor sicak olsa neysede soguk motorla ilk calistirmada 4000 devire cikartinca aklim takildi.
Umarim bi zarari olmamistir .
Bir servise götürüp baktırmanızda fayda var.:beuj:
Hicbirsey olmaz ancak tekrarlanmamasnda fayda var. Zaten 4000 devirde otomatik kesilir yeni nesil araclarin cogunda motor koruma bu tip gaz vermeye calisan arkadaslar icin var :)
selimvarli
20-02-2013, 14:54
daha neler bikere gaz verdi diye hiç bir şey olmaz.
Gerek yok servise falan gitmeye birşey olmaz zaten turbo falanda basmamıştır birşey.Bir daha yapılmaması için anahtarı uzattığınız arkadaşlarınızı uyarın bence herkes bizim gibi hassas değil.
halilcan9455
20-02-2013, 16:02
Her birimiz araçlarımız konusunda titiz davranıyoruz ancak bu durumu biraz abartıyoruz galiba:o
biz yine temkinli davranalım ancak abartmayalım bakın yabancı kardeşlerimiz nasıl titiz davranıyor :D
FtKgOk-j3Zo
Her birimiz araçlarımız konusunda titiz davranıyoruz ancak bu durumu biraz abartıyoruz galiba:o
biz yine temkinli davranalım ancak abartmayalım bakın yabancı kardeşlerimiz nasıl titiz davranıyor :D
FtKgOk-j3Zo
benzin bitti mübarek:hahaha::hahaha:
gene iyi dayanmış videoda :D
BlackEmperor
20-02-2013, 16:35
bastınde ne anladın ayar oluyorum böyle tiplere merak etmeyin bişey olmaz
Hiç bisi olmaz bir kereden canınızı sıkmaya gerek yok .
pannacotta
20-02-2013, 18:22
Herkese yorumlari icin tesekkurler. Birde benzin olarak kac oktan kullanmaliyim ?
Umur Akgünlügil
20-02-2013, 23:22
Kafanıza taktığınıza arkadaşlarınızı kırdığınıza değmez bu denli basit bir durumdan dolayı.
yok hatta garantiden motor değiştrsinelr eyvah motor sogukken 4000 devir çevirdi diye. Servise götürme muhabbeti çok saçma. Motora da hiçbir halt olmaz şeker değil bu erisin adamlar ne kadar test ediyorlar o motoru bikere devir yukseldı diye bu kadar telaş yapmnıza gerek yok sadece motor sogukken birdaha yapmnamaya özen gösterin o kadar
Herkese yorumlari icin tesekkurler. Birde benzin olarak kac oktan kullanmaliyim ?
95 yeterlidir...
95 yeterlidir...
Doğrudur ama her zaman ülkedeki benzin kalitesini göz önünde bulundurarak 97 alınmasından yanayım heleki turbo araçlarda.Biraz fazla yakıt ödersiniz ama daha sağlıklı olur.
Hahah :D Servise götürmek nedir ya ...
Hiç bir şey olmaz. İyi bir şey olmadığını, yapılmaması gerektiğini de zaten biliyorsunuz.
Kafanız rahat olsun.
lüzümsüz insanlar tabiki her zaman var maalesef :D 4000 devir ciddi bişi değil ama herkesinde dediği gibi,,,benzin konusunda bende hep 97 oktandan yanayım eski bravo hgt de de bu astram da da ,,,daha pahalı olsada daha sağlıklı ;)
GokhanRS
21-02-2013, 11:00
soğuk motora gaz vermek iyi değildir ama 1 kere 4bin devire çıktı diyede birşey olmaz. öyle olsa ikinci el arabalardanda şiddetle uzak durmamız gerekirdi. millet ne gazlar veriyor :)
millet motor soğukken ateş ediyor hiç bişey olmaz :)
Gerek yok servise falan gitmeye birşey olmaz zaten turbo falanda basmamıştır birşey.Bir daha yapılmaması için anahtarı uzattığınız arkadaşlarınızı uyarın bence herkes bizim gibi hassas değil.
:icon13:
Smiley kullanım amacını kimse anlamamış herhalde.
Neyse mizahtan biraz uzaklaşalım. Araç sahibi arkadaş hiçbirşey olmaz. Canını sıkma.
FtKgOk-j3Zo
Civic'de Çeçen gibi direnmiş resmen.. :D
:icon13:
Smiley kullanım amacını kimse anlamamış herhalde.
Neyse mizahtan biraz uzaklaşalım. Araç sahibi arkadaş hiçbirşey olmaz. Canını sıkma.
Valla kullandığın smileyden sanki ciddi yazdın gibi anlamıştım pardon :) sadece ben değil başka bir arkadaşta alıntı yapmış.çıkan sonuç birşey olmaz ama sürekli yapmamak lazım