Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güncel Zorunlu Trafik Poliçesi>>565 tl

drago
19-02-2013, 23:21
Arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde yeni bir araç aldım ve de sigorta yapması için aile dostumuza rica ettik. Bu zamana kadar kasko ve zorunlu trafik poliçelerimizi o düzenliyordu ve aynen devam ettik. Geçtiğimiz günlerde trafik sigortasına yüzde 55 zam geldiği haberini buradan okumuştum ama geçen sene maksimum 200 tl olan poliçe bu sene yine aynı firmadan yenilemek istediğimizden 565 tl gibi bir rakam çıktı. Kaskoyu zaten 700 liraya yaptırdık ankara sigortadan 500 küsür trafik sigortası mı olur? trafik sigortamızı delecek her hangi bir kazaya da karışmadık, forumda bu sektörle ilgilenen üyelerimizden fikir bekliyorum. Bir de sanırım 500küsür liradan poliçeyi başlattık, daha iyi bir teklif almamız halinde bu poliçeyi iptal etmemiz mümkündür değil mi?

S.Özeren
19-02-2013, 23:29
keşke ankara yapmsaydınız ben kasko yenilemek için 3 yıl önce aradığımda telefonumu açan olmadı

1 hafta öncesi yeni araç aldım sigorta 357 tl , kasko 1300 tl (yapı kredi)

drago
19-02-2013, 23:44
valla acente tanıdık var, bittikçe o hallediyor diye biz hiç üzerine düşmedik bu zamana kadar

işte kasko fiyatının o kadar ucuz olup da trafik sigortasının bu kadar pahalı olması koydu bize de

ulas79
19-02-2013, 23:48
ee Ali vtec açmak ucuz olmuyor :) yeni aracın bu arada hayırlı olsun Kutaya gelince s2k alırız beraber takılırsınız :D

denizalpakinci
19-02-2013, 23:48
Yeni alacağım aracın trafik sigortası ve kaskosu ne çıkacak çok merak ediyorum.***** pertimizde var :)

overblack
19-02-2013, 23:50
Yeni alacağım aracın trafik sigortası ve kaskosu ne çıkacak çok merak ediyorum.***** pertimizde var :)

aile büyüklerinin birinin üzerine al arabayı.yoksa 1600 liradan kapı açarlar sadece trafik sigortasına.

drago
19-02-2013, 23:50
ee Ali vtec açmak ucuz olmuyor :) yeni aracın bu arada hayırlı olsun Kutaya gelince s2k alırız beraber takılırsınız :D

yok abi ekonomi vteği bu, babam takılsın diye :)

ulas79
19-02-2013, 23:51
yok abi ekonomi vteği bu, babam takılsın diye :)

sen ondan alıp ufaktan oynama yaparsın rahat durmazsın :)

gokselaltinok
19-02-2013, 23:51
ruhsat seri no(ad soyad tc kimlik no nun yazığı sayfanın en altındaki.), tc kimlik no bide plakayı öm atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

drago
19-02-2013, 23:57
pm attım çok sağol gerçekten

chatlaxs
20-02-2013, 00:00
başka şirketlerdende fiyat almıştır heralde arkadaş,bişey demedi mi size ?

MECOO
20-02-2013, 00:01
Ben dün siğortamı yeniledim ikiyüz yetmiş küsürlu bir rakam çıktı, aynı araç 5 yıldan beri bende kaza belada olmadı, ilk önce bende korktum yüksek rakam çıkacak diye ama çıkmadı.

ulasoztas1
20-02-2013, 00:23
araç annemin üzerine olmasına rağmen 460tl ödedik. Birde benim üzerime olsa demekki..

tstdrvr
20-02-2013, 08:57
bu sigorta iyice sıkıntı oldu sonu hayır olsun... bende 10 gün önce 01 plakaya 300 tl 34 plakaya 500 tl sigorta parası ödedim ve sormadığım acente kalmadı bunlar bulabildiğim en ucuzlarıydı. dipnot: ehliyeti aldığımdan beri 10 senedir üzerime kayıtlı arabalarla en ufak kazaya karışmadım...

semavi
20-02-2013, 09:13
Her yerden fiyat alın arkadaşlar...

Benim kazam olmamasına rağmen bana 570 tl çıkan fiyat arabayı sattığım 20 yaşındaki arkadaşa 410 tl çıktı...

Birde şunu karıştırmayın... Sigortanızı yenilediğinizde indiriminizde olur, arabayı ilk aldığınızda ise indiriminiz olmaz...

Jön Türk
20-02-2013, 09:17
429 tl axa sigorta golfü 180 e yaptırmıştım temmuzda

meh66
20-02-2013, 09:19
Bende yaptirdim yeni 630 tl saka gibi kasko parasi niyetine Zorunlu trafik sigortasi mi olur ya

drago
20-02-2013, 10:37
Birde şunu karıştırmayın... Sigortanızı yenilediğinizde indiriminizde olur, arabayı ilk aldığınızda ise indiriminiz olmaz...

üstad iyi hoş da kaskoda yüzde 40lık indirimde peder, yani trafik sigortası uzun süredir var, araç yenilemede bu kadar çıkmaması lazım değil mi?

Kahn23
20-02-2013, 10:41
Zorunlu trafik sigortası bu yıl 250-300 lira bandından 600 liraya kadar çıktı. Ancak halen KDV hariç 198 liraya kadar inen sigorta şirketleri var. Hazine ise şimdi rekabet için her sigorta şirketinin trafik sigortası fiyatlarını internet sitesinde yayımlaması için çalışma yapıyor

Zorunlu trafik sigortası sektörün en büyüğü olan bir şigorta şirketinin bu dalda zarar etmesinin ardından düşük fiyat politikasına son vermesinin ardından rakipleri de aynı yola girince neredeyse ikiyi katlandı. İstanbul'da 250-350 lira bandında olan zorunlu sigorta bu yıl birçok sigorta şirketinde 600-700 liraya kadar çıktı. Zorunlu olduğu için hangi sigorta şirketi tarafından yapıldığının bir önemi olmayan trafik sigortasını ucuz şirketlerden yapmak da vatandaş için bir 'zorunluluk' halini aldı. Bazı sigorta şirketleri hem Sigorta Genel Müdürlüğü'ne hem de vatandaşlara verdikleri fiyat listesinde 198 liradan başlayan fiyatla zorunlu sigorta yapıyorlar. Bu şirketlerin başında 4.basamakta olan yani hasarı bulunmayan araç sahiplerine KDV hariç 198 liraya sigorta yapan Ergo Sigorta geliyor. Sompo Japan Sigorta'nın aynı dereceye uyguladığı fiyat 255, Koru, Groupama ve Aksa Sigorta ise 306 liraya kadar iniyor. Bu fiyatlara yüzde 12'de KDV ilave ediliyor.

DAHA PAHALIYSA ŞİKAYET EDİN

Diğer sigorta şirketlerine göre daha avantajlı trafik sigortası yapan bu şirketlerin daha fazla fiyat vermesi durumunda Sigorta Genel Müdürlüğü'ne şikayet edilmesi gerekiyor. Bazı sigorta şirketleriyse durumu fırsat bilip 585 lira kadar çıkan fiyatlar istiyor. Bu şirketler araç sahiplerinin çoğunluğunu tembellik yapıp araştırma yapmayacağından yola çıkıyor. Böylece portföyünde olan vatandaşların yüzde 80-90'ını yüksek fiyatla sigorta yapmayı hedefliyor.

drago
20-02-2013, 10:43
aynen ben de bu yazıyı okuduktan sonra bu konuyu açtım, belki yapılacak bişeyler vardır diye

powERS
20-02-2013, 10:47
bu nedir. araba alcak adamı caydırır sırf bu yuzden. yazık..

Kahn23
20-02-2013, 10:48
Yıllık sigorta-kasko = 1500TL'ye yakın neredeyse. Yazık günah ya.

darkmoon
20-02-2013, 10:48
bu konuda devletede çok şikayet olmuş kesinlikle bir düzenlemeye gitmeleri lazım böyle serbest bırakırlarsa meydanı boş bulan fiyatı yükseltiyor.. avrupa amerikada rekabet denen bir şey var adamlar rekabet yüzünden fiyatları çekdikçe dibe çekiyor türkiyede rakipler herhalde oturup anlaşıyorlar fiyatı arttırdıkça arttırıyorlar.. esnaf ticaretle uğraşanlar ne yapsın milletde filo var şirket araçları var..

cagri-35
20-02-2013, 10:58
Boku çıktı işin kaskoyu 1600 e trafıgı 352 ye yaptırdım tanıdık olmasa demek 3000 e bıtcek.

Kaskosuz bınıyor mıllet artık sadece trafıgı yaptırıp gecıyor.

darkmoon
20-02-2013, 11:09
Bu olay ilerde toplumsal huzurluğada yol açar.. Durumu olmayan adam trafik sigortasını çok bulup yaptırmadan sürücek trafikde kazaya karışdımı trafik sigortası olmadığı için kaza yapdığı kişiye saldırıcak kavga edicek dahada kötüsü arabada boş gezen yok memlekette zaten satır çekicek bıçak çekicek yada kaza yerinden kaçıcak belki o panikle kaçarken daha büyük bir kazaya sebebiyet vericek... Kısaca hoş olmayan neticelere yol açıcak..

Dolaylı yoldan araç satışlarındada sıkıntı yaratıcak sigortasız araçlar.. kimse araçları devir almak istemiycek v.b..

Bu işe devletin kesinlikle bir düzenleme ayar vermesi lazım.. yada devlet kendi bir sigorta şirketi kursun ziraat bankasına bağlı falan en dip fiyatı versin piyasalarda rekabette balans ayarı yapar..

MOzen
20-02-2013, 11:13
Zorunlu trafik sigortası bu yıl 250-300 lira bandından 600 liraya kadar çıktı. Ancak halen KDV hariç 198 liraya kadar inen sigorta şirketleri var. Hazine ise şimdi rekabet için her sigorta şirketinin trafik sigortası fiyatlarını internet sitesinde yayımlaması için çalışma yapıyor

Zorunlu trafik sigortası sektörün en büyüğü olan bir şigorta şirketinin bu dalda zarar etmesinin ardından düşük fiyat politikasına son vermesinin ardından rakipleri de aynı yola girince neredeyse ikiyi katlandı. İstanbul'da 250-350 lira bandında olan zorunlu sigorta bu yıl birçok sigorta şirketinde 600-700 liraya kadar çıktı. Zorunlu olduğu için hangi sigorta şirketi tarafından yapıldığının bir önemi olmayan trafik sigortasını ucuz şirketlerden yapmak da vatandaş için bir 'zorunluluk' halini aldı. Bazı sigorta şirketleri hem Sigorta Genel Müdürlüğü'ne hem de vatandaşlara verdikleri fiyat listesinde 198 liradan başlayan fiyatla zorunlu sigorta yapıyorlar. Bu şirketlerin başında 4.basamakta olan yani hasarı bulunmayan araç sahiplerine KDV hariç 198 liraya sigorta yapan Ergo Sigorta geliyor. Sompo Japan Sigorta'nın aynı dereceye uyguladığı fiyat 255, Koru, Groupama ve Aksa Sigorta ise 306 liraya kadar iniyor. Bu fiyatlara yüzde 12'de KDV ilave ediliyor.

Diğer sigorta şirketlerine göre daha avantajlı trafik sigortası yapan bu şirketlerin daha fazla fiyat vermesi durumunda Sigorta Genel Müdürlüğü'ne şikayet edilmesi gerekiyor. Bazı sigorta şirketleriyse durumu fırsat bilip 585 lira kadar çıkan fiyatlar istiyor. Bu şirketler araç sahiplerinin çoğunluğunu tembellik yapıp araştırma yapmayacağından yola çıkıyor. Böylece portföyünde olan vatandaşların yüzde 80-90'ını yüksek fiyatla sigorta yapmayı hedefliyor.

Aracımı 21.11.2012 tarihinde kardeşimin üzerine devrettim. Kardeşim 19 yaşında. Devir tarihinde aracıma motor, body kit, vs yapılıyordu. Hatta motor için parça bekliyorduk, bu gün geldi. Ben nasılsa yatıyor diyerek sigorta yaptırmadım. Bu gün sorduğumda 858TL sigorta ücreti çıkıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

freelife
20-02-2013, 11:17
bendede öle yüksek rakkam çıktı , artık kasko hayal oldu zaten . sigorta vergi kasko ve bakım v.s derken araba kirala daha iyi ...

drago
20-02-2013, 11:21
bendede öle yüksek rakkam çıktı , artık kasko hayal oldu zaten . sigorta vergi kasko ve bakım v.s derken araba kirala daha iyi ...

çok mantıklı

semavi
20-02-2013, 11:41
üstad iyi hoş da kaskoda yüzde 40lık indirimde peder, yani trafik sigortası uzun süredir var, araç yenilemede bu kadar çıkmaması lazım değil mi?

O yüzden diyorum her yere sorun diye...

Babamın aracı (benim üzerime) ticari araç olmasına rağmen 420tlye yenilendi... İndirimde var tabi...

Daha öncede yazdığım gibi Yapıkredi 30yaşını aşmış olsamda bana 570e yaptı volvo s70 sigortasını... Sattığım arkadaş sanırım axadan yaptırdı, 20-21 yaşında ve 410a yaptı...

Her yerden fiyat alın, herkesi birbirine kırdırın arkadaşlar... Atlamayın direk! Şimdi sen neden pahalıya yaptırdın demeyin, arkadaşımla aramızda olan farklı bir durumdan dolayı...

ozgurluk
20-02-2013, 12:21
Arkadaşlar fiyat alın her yerden fiyat alın. Elinizin altında internet var.. Şurada forum kullanabilecek kadar internet, bilgisayar bilgisine sahibiz.

Girin internetten her sigorta şirketinin internet sitesi var. Fiyat alın, size en yakın acenteyi bulun en kötü ihtimalle gider yüz yüze konuşursunuz.

Anadolu ve Allianz sigortadan fiyat isteyen olursa ;

-Şahıssa TC kimlik no / şirketse Vergi numarası
-araç plakası - marka modeli vs.
-Ruhsattan araç sahibinin isminin yazdığı sayfada,sağ altta yer alan belge seri numarası (Örn: AS 542586 gibi) / eğer araç yeni alınmışsa geçici ruhsat EK-44 belgesinde yer alan ASBİS REFERANS NUMARASI

Bu bilgileri pm atan olursa, müsait zamanımda fiyat olarak geri dönüş yaparım. Fikir edinmiş olunur, gider istediğiniz size yakın veya tanıdığınız başka bir acentede bastırabilirsiniz.

Tunç
20-02-2013, 12:23
bende kız kardeşimin üzerine yaptım 586 lira çıktı maks fark eden rakamda 50 lira ucuz 50 lira pahalı cıktı hep

ACTPK
20-02-2013, 12:29
700 TL'ye 2012 yılı içinde 2011 model pancar motorlu passatı yaptırmışken (sigortadan kaskodan işlemi yoktu aracın) çok daha hızlı ve kaza yapma olasılığı yüksek 3.35'i 480 TL'ye yaptırdım geçen günlerde. Hemde 3.35 34 plakayken Passat 35 plaka idi:) Böylede bir saçmalıkta olabiliyor

FB10ur
20-02-2013, 14:41
Adamlar üstü kapalı binmeyin kardeşim bineceksenizde bunlara katlanın diyorlar yazık günah olan her zamanki bize oluyor.

drago
20-02-2013, 15:20
aynen arkadaşlar hemen atlamayın, özgürlük nickli arkadaşımıza bilgileri pmledim yaklaşık yüzde 40 daha az fiyat verdi

turkerrr
20-02-2013, 17:22

böyle saçmalık olmaz yazıyı kim yazdı bilmiyorum ama insanları galeyana getirmekten başka birşey değil ...

o fiyatlar bakkal hesabı çıkmıyor birçok değişken var ...

ozgurluk
20-02-2013, 17:34
böyle saçmalık olmaz yazıyı kim yazdı bilmiyorum ama insanları galeyana getirmekten başka birşey değil ...

o fiyatlar bakkal hesabı çıkmıyor birçok değişken var ...

Bir çok haber gerçeklikten çok uzak ve bilgisizce hazırlanıyor.

burkaykalyon
20-02-2013, 17:40
Benim arabayı 27 kasımda almıştım. O bu şu derken bugüne kadar yaptırmadım. Haliyle cezalı olacaktı ancak aşağıda bugünkü yaptırdığım fiyatı ve 27 kasım'da aldığım fiyatı yazıyorum. Araç benim üzerime.

27 Kasım fiyatı:475 TL
Bugün yaptırdığım fiyat(Cezalı olduğu halde): 430 TL

FATİH
20-02-2013, 17:43
dün kayseri'den ankara plakalı araç aldım. bugün antep'te trafik sigortasını yaptırdım ve tam 500 tl ödedim. (diğer iki firma 550'nin üzerinde söylemişlerdi.) antep plakaya çevirirsen 340 tl olur dediler, kalsın dedim.

ozgurluk
20-02-2013, 17:59
Benim arabayı 27 kasımda almıştım. O bu şu derken bugüne kadar yaptırmadım. Haliyle cezalı olacaktı ancak aşağıda bugünkü yaptırdığım fiyatı ve 27 kasım'da aldığım fiyatı yazıyorum. Araç benim üzerime.

27 Kasım fiyatı:475 TL
Bugün yaptırdığım fiyat(Cezalı olduğu halde): 430 TL

Öğlen birisine fiyat veripte , akşam poliçeyi basmak istediğimde, fiyatın tutmadığı bile olmuştur. Günlük değişebiliyor fiyatlar. En azından bendeki firmalarda buna şahit oldum defalarca.

burkaykalyon
20-02-2013, 18:01
Öğlen birisine fiyat veripte , akşam poliçeyi basmak istediğimde, fiyatın tutmadığı bile olmuştur. Günlük değişebiliyor fiyatlar. En azından bendeki firmalarda buna şahit oldum defalarca.

Peki daha bomba bir şey söyleyeyim. İki fiyatta aynı sigorta şirketinin fiyatları ancak acente farklı :D

Burak E.
20-02-2013, 18:17

acenta saglam ya 3-4 araç yaptırdık biz oraya adam tanıdıgı için fiyat degişse bile eski fiyatından veriri her zmana :D

h.guroglu
20-02-2013, 18:31
bakalım benim poliçede martta bitecek geçen sene 300 küsürlü bir rakkama yaptırmıştım bu sene kaça patlıcak beklemedeyiz

F3Power
20-02-2013, 22:16
bana 800 küsür lira çıktı ay olarak mı hesaplanıyor cezası %kaç oluyor ? olmadı eylem için ben arabamı feda ederim benzin döker yakarız rahatlarım azcık ..

mustafa_yaman
20-02-2013, 22:24
370 tl ye yaptırdm geçen ay

BaybuRtlu69
20-02-2013, 22:28
bakalım benim poliçede martta bitecek geçen sene 300 küsürlü bir rakkama yaptırmıştım bu sene kaça patlıcak beklemedeyiz

Martta bizim aracında bitiyor geçen sene 292 tl ye AKsigortadan yapılmış, fakat o zaman araç 60 yaşındaki bbannemin üzerineydi...

Yazın kendi üzerime alsam yaş (20) , sigortayı o zaman yaptırsam fiyat çok oynar mı ???

Gerçi fiyatlar günlük bile değişiyormuş ama, genel olarak bir 400 tl yi bulur mu acaba

civic@ef
20-02-2013, 22:29
bende yenı aldığım aracıma kestirdim gecenlerde sıgorta. 338 tl odedım axa da. yaşdan ve arabanın modelinden oturu 500 flan cıkar dıyordum ama şaşırttı baya adam fıyatı soylediğinde kes poliçeyi odemeye geliyorm dedım direk. arabanın plakası yaptığınız kazalar arabanın model markası etkliyor direk. 34 ve 06 plaka arabam 500-580 cıkarken 35 plaka arabam 338 cıktı. Şehir kaza risk oranına gore hesaplanıyor felan demıslerdi tabi marka model ve ruhsat sahıbı kaza geçmişide onemli

goldbergbrk
20-02-2013, 23:09
çok yere sordum typer için en uygun veren 550 600 tl verdiler 280 300 lirayamı ne yaptırdım en uygun fiyat veren halkbank sigorta idi fiyat sorun kesınlıkle

ozgurluk
21-02-2013, 09:21
Fiyatlar için şu çıkar bu çıkar demek çok yanlış olur. Trafik sigorta konusu kaygan zemin biraz.

En net fiyat yaptıracağınız gün çıkan fiyattır :D

turkerrr
21-02-2013, 09:46
Fiyatlar için şu çıkar bu çıkar demek çok yanlış olur. Trafik sigorta konusu kaygan zemin biraz.

En net fiyat yaptıracağınız gün çıkan fiyattır :D

evet ezbere fiyat söylemek çok yanlış ....

arkadaşlarınızla da çok fiyat karşılaştırması yapmayın herkese fark lı fiyat çıkabilir ...

Can_DCK
21-02-2013, 11:44
Tavsiyem en az 5-6 firmadan fiyat almanız yönünde olur . Özellikle sektörün büyüklerini tavsiye ederim . Ucuz etin yahnisi misali zarar verdiğiniz tarafında mağdur olmaması görüşündeyim

ozgurluk
21-02-2013, 11:56
Tavsiyem en az 5-6 firmadan fiyat almanız yönünde olur . Özellikle sektörün büyüklerini tavsiye ederim . Ucuz etin yahnisi misali zarar verdiğiniz tarafında mağdur olmaması görüşündeyim

euroko da sanırım ciddi sıkıntı varmış. ödemiyorlarmış hasarları. böyle duyum alıyorum.

Bileniniz varmı durumu ?

Can_DCK
21-02-2013, 12:00
euroko da sanırım ciddi sıkıntı varmış. ödemiyorlarmış hasarları. böyle duyum alıyorum.

Bileniniz varmı durumu ?

Eureko oldum olası güvenmem :) 2 ay önce benimde müşterim sıkıntı yaşadı tahkime gitti , bugün yarın sonuçlanır diye bekliyoruz .

ozgurluk
21-02-2013, 12:05
Eureko oldum olası güvenmem :) 2 ay önce benimde müşterim sıkıntı yaşadı tahkime gitti , bugün yarın sonuçlanır diye bekliyoruz .

Sonuçdan haberdar et bizide lütfen :)

Can_DCK
21-02-2013, 12:20
Arkadaşlar aşağıda 2012 sonu itibariyle trafik branşında ilk 10 u verdim , fikir olması açısından umarım faydalı olur .

Aralık.12 (Aralık.11) Şirket Adı

1(1) Axa
2(2) Anadolu
3(8) Allianz
4(3) Ak
5(7) Mapfre Genel
6(4) Güneş
7(5) Groupama
8(17) Halk
9(10) Euro
10(6) Ergo

cemsultan
21-02-2013, 13:28
Benim arabanın sigortası 1 hafta sonra bitecek, dün bir fiyat araştırması yaptım;

Araç 98 vti, 16 plaka

Ergo : 365 TL
AXA : 272 TL

çıkardı, bonus'a da 8 taksit yapıyorlar.

Muhtemelen AXA'dan yaptıracağım gibi görünüyor.

turkerrr
21-02-2013, 13:38
Arkadaşlar aşağıda 2012 sonu itibariyle trafik branşında ilk 10 u verdim , fikir olması açısından umarım faydalı olur .

Aralık.12 (Aralık.11) Şirket Adı

1(1) Axa
2(2) Anadolu
3(8) Allianz
4(3) Ak
5(7) Mapfre Genel
6(4) Güneş
7(5) Groupama
8(17) Halk
9(10) Euro
10(6) Ergo

acentesi olduğum 5 şirketin ilk 7 nin içinde gurur verici :)

ozgurluk
21-02-2013, 13:43

Güneş'in hasar ödemeleri konusunda tutumu nasıl ? Çok şikayet duyuyoruz. Ne düşünüyosun bu konuda _?

Can_DCK
21-02-2013, 13:45

Ancak şöyle bir husus var , Türk sigortacılığını trafik branşı olarak kabul etmeyelim . Gerçekten Türkiye'de yapılan işler uluslararası alanda oldukça saygın yer edinmiştir.

turkerrr
21-02-2013, 13:46
Güneş'in hasar ödemeleri konusunda tutumu nasıl ? Çok şikayet duyuyoruz. Ne düşünüyosun bu konuda _?

güneşte iş acentede bitiyor hasarda takip gerektiren bir şirket, bizde bir kişi sırf hasarla ilgileniyor o yüzden hiç problem yaşamıyoruz ...

turkerrr
21-02-2013, 13:48
Ancak şöyle bir husus var , Türk sigortacılığını trafik branşı olarak kabul etmeyelim . Gerçekten Türkiye'de yapılan işler uluslararası alanda oldukça saygın yer edinmiştir.

bu sıralama sadece trafikte değil geneldede hemen hemen böyle zaten ...

Can_DCK
21-02-2013, 13:48
Aşağıda verdiğim bilgiler 2012 yılı tüm branşlar sıralamasıdır.

Aralık.12 Company
(Aralık-11) Name

1(1) Axa
2(2) Anadolu
3(4) Allianz
4(3) Ak
5(5) Yapı Kredi
6(6) Güneş
7(10) Mapfre Genel
8(7) Groupama
9(8) Eureko
10(9) Ergo

turkerrr
21-02-2013, 13:50
Aşağıda verdiğim bilgiler 2012 yılı tüm branşlar sıralamasıdır.

Aralık.12 Company
(Aralık-11) Name

1(1) Axa
2(2) Anadolu
3(4) Allianz
4(3) Ak
5(5) Yapı Kredi
6(6) Güneş
7(10) Mapfre Genel
8(7) Groupama
9(8) Eureko
10(9) Ergo

bende ona bakıyordum şuan benden önce davrandın :)

Can_DCK
21-02-2013, 14:24
2012 yılı toplam prim , pazar payları aşağıdadır :)

TOPLAM PRİM PAZAR PAYI

1 Axa 2.386.249.867 % 13,94
2 Anadolu 2.234.633.499 % 13,06
3 Allianz 1.444.876.620 % 8,44
4 Ak 1.311.276.165 % 7,66
5 Yapı Kredi 1.227.380.863 % 7,17
6 Gunes 922.456.573 % 5,39
7 Mapfre Genel 886.587.342 % 5,18
8 Groupama 826.802.909 % 4,83
9 Eureko 685.399.781 % 4,00
10 Ergo 683.284.477 % 3,99

ozgurluk
21-02-2013, 14:47
güneşte iş acentede bitiyor hasarda takip gerektiren bir şirket, bizde bir kişi sırf hasarla ilgileniyor o yüzden hiç problem yaşamıyoruz ...

Özellikle yangın branşındaki hasarlarda fazla titiz olduğu söyleniyor. Varmı extreme bir örnek, başına gelen bir durum :)

turkerrr
21-02-2013, 15:32
Özellikle yangın branşındaki hasarlarda fazla titiz olduğu söyleniyor. Varmı extreme bir örnek, başına gelen bir durum :)

güneşte sadece kasko/trafik çalışıyoruz o yüzden yangına birşey diyemem :)

ozgurluk
21-02-2013, 16:43
güneşte sadece kasko/trafik çalışıyoruz o yüzden yangına birşey diyemem :)

Bakalım bu ay güneşi bizde alacak gibiyiz eğer anlaşabilirsek. Kara bahtım kör talihim, sansımıza bakalım neler göreceğiz merak ediyorum :)

Absinthé
21-02-2013, 17:49
Arkadaşlar o fiyatlar marka-modelin hasar frekansından da çok etkileniyor. 300 lira prim ödeyip dünyanın hasarını alanlar var.

Ben sigorta ve reasürans brokeriyim, ne farklı fiyatlar gördüm anlatmayım hiç.

Kadyr
21-02-2013, 17:59
Bi ay once avivaya yaptirdim 300 tl hasarsixlikta var 3 senedir

Schumi
21-02-2013, 21:50
Poliçe kesilme tarihini 1 ay geçmeden evel burası çok önemli başka bir sigorta şirketinden poliçe yapıp tramer'e bildirerek mükerrer poliçe diye ilk poliçeyi iptal edip parasını alabilirsiniz. 30 günü geçerse yapamazsınız.

izo
21-02-2013, 21:53
yilda 2000 dolar trafik sigortasi icin oduyorum amerika'da...kasko yaptirmak istesem en az 1000 dolar daha eklemem lazim.

VTec_king
21-02-2013, 23:50
aracımı yaklaşık 15 gün önce aldım alır almaz sigorta yaptırdım
axa oyağın yaptırdığım güne özel bir kampanyası vardı 418 TL verdim FN2 typer..