Orijinalini görmek için tıklayınız : honda civic motor sıcakken çalışmıyor
merhaba arkadaşlar bi süredir baş gösteren bir problemim var oda şöyle aracım
92 model civic esi, aracımdaki problem özellikle akaryakıt almaya gittiğimde başıma geliyor dumur ediyor motor sıcakken çalışmıyor, bi kaç kere üstüste marş basıyorum almıyor araç biraz beklemem gerekiyor ancak o zmn çalışıyor, motor soğukken hiç sıkıntısız hemen alıyor tek marşta ama motor sıcakken arada sırada bunu yapıyor çok canımı sıkıyor ister istemez :(
motor ısı sensörü gibi geldi bana.. hondayı pek bilmem ama kontrol etmekte fayda var... motorun gerçek sıcaklığını beyin doğru agılamazsa yakıt karışımını doğru ayarlayamaz bu da o marş esnasında boğulmaya sebep olabilir.. ve bu durum aslında senin normal kullanımında yakıtına da etki etmesi gerekir..
yakıtı fena değil gibi tabi benim ilk hondam olduğu için olabilir, 20 tl yakıtla 45-48 km yol yapıyor benzinle
hatta aracı gecenlerde arkadasa verdim petrole gitmis ondada aynısını yapmıs sans eseri orada bi ustayla karşılaşmıs adam filtre hortumunun ıcıne bitmiş deodorant(boş hava) sıkmış çalışmış
ykavcioglu
20-02-2013, 10:30
benzini opetdenmi alıyorsunuz
Boş hava değildir balata spreyidir ya da deodorant da olabilir o da yanıcıdır.. Demek ki araç yakıta ihtiyacı oluyor çalışmak için?
benzini opetdenmi alıyorsunuz
kapısının önünden dahi geçeceğim son petrol, genelde shell 97 kullanmaya özen gösteriyorum benzin aldığımda
benzin filtresi tikali olmasin ?
ykavcioglu
20-02-2013, 10:39
kapısının önünden dahi geçeceğim son petrol, genelde shell 97 kullanmaya özen gösteriyorum benzin aldığımda
en güzeli, neden 97 oktan peki?
civic si d16a9 opetde kafayı yiyor, titriyor çalışmıyor vs:D
Boş hava değildir balata spreyidir ya da deodorant da olabilir o da yanıcıdır.. Demek ki araç yakıta ihtiyacı oluyor çalışmak için?
adam bos kutuyuda arkadaşa vermiş bildiğin axe deodorant :) herhalde axe etkisindenmidir nedir çalışmış :D
Eski bir Ford'umuz varken başımıza geldi.Araç sıkıntısız gidiyor duruyor.Ancak motor sıcakken istop edince çalışmıyordu.Marş motoru değişti sorun düzeldi
en güzeli, neden 97 oktan peki?
civic si d16a9 opetde kafayı yiyor, titriyor çalışmıyor vs:D
civic esi d16z7 sohc vtec 97 de, çok farkettiriyor gideri tabi sürekli aynı yakıta alıstırırsan
bLackModeL
20-02-2013, 10:41
karburotorun bozulmus olabılır + benzın pompan sıkıntılı olabılır gaz pedalına tam basarak calıstırmayı denermısın ? sıkıntı bujılerdede olabılır tabı onada bakmakta fayda var
araçta krank sensörü, egzantrik sensörü varsa kontrol edilmeli, sıcakken çalışmama olayını genelde bu ikisinden yapıyor.
önceki aracımda bu ikisinden şüphelenmiştik, ama 25 liralık elektrik rölesi çıktı, araç ısınınca çalışmıyordu.
ykavcioglu
20-02-2013, 10:42
civic esi d16z7 sohc vtec 97 de, çok farkettiriyor gideri tabi sürekli aynı yakıta alıstırırsan
o zaman güzel, ben pek 97 almıyorum.
önemli olan az yakıp güzel gitmesi:)
karburotorun bozulmus olabılır + benzın pompan sıkıntılı olabılır gaz pedalına tam basarak calıstırmayı denermısın ? sıkıntı bujılerdede olabılır tabı onada bakmakta fayda var
karbüratör? karbüratör yokki
araçta krank sensörü, egzantrik sensörü varsa kontrol edilmeli, sıcakken çalışmama olayını genelde bu ikisinden yapıyor.
önceki aracımda bu ikisinden şüphelenmiştik, ama 25 liralık elektrik rölesi çıktı, araç ısınınca çalışmıyordu.
bunu yazdım bi köşeye
bLackModeL
20-02-2013, 10:57
karbüratör? karbüratör yokki
benzın pompan benzın yolun bujılerıne baktır yakıt cok geldıgınde bujıler ıslanıyo ateslemıyo bekleyınce bujıler kuruyo ve calısıyo arac
Ha bir arada evet pompanın elektrik rölesi meme yapmıştı bende de :D Gece boyunca çalıştıramadığımız araba sabah soğuk marşta çalışıyordu.. Boş deodorantta bile yanıcı madde vardır boşuna çöpe atmayın demiyorlar :D
Ect sensorunu sifiriyla degisin problem cozulcek..
Ect sensorunu sifiriyla degisin problem cozulcek..
o sensörün fiyatı nedir peki?
tdipower
20-02-2013, 11:38
25 lira civarı fiyatı o sensörlerin nissan için aldık geçen
berdoz76
20-02-2013, 12:30
disbiritör içinde okuyucu[disbirütör modülü] arızası oluştuğunda araç sıcak iken marş basar fakat çalışmaz.az beklersin soğur çalışır.ateşleme sistemi içerisinde arızayı arıyacaksın,ilk bakacağın yer distbiritör olsun,sonra ateşleme bobinine bak
boosted_pug
20-02-2013, 20:36
Atesleme ile ilgili sorun olsa araba patırdar veya tekler stlegal abi yukarıda yazmış ya ect sensörünüz arızalı yada benzın pompası son demlerini yaşıyo
sansar34
20-02-2013, 22:35
banada ect gıbı geldı ama bazen benzın pompasının bulundugu yerde catlak olusunca yeterlı basıncı olusturmuyo o zamanda ılk calıstırmadada sorun yaratabılıyor sogukken bıle
kardeşim elimde ect sensorde var sıfır oem ..al tak bak :)
ne kadar başkanım? bide dün yedek parçacıya dedim hodna civic ect sensörü varmı suratıma tip tip baktı :) sanayi dilinde ne diye geçiyo :)
tabi mümkün olduğunca bulunduğum şehirden almaya çalışıyorum ekstradan kargo ödememk için
berdoz76
21-02-2013, 13:46
atesleme ile ilgili sorun olsa araba patırdar veya tekler stlegal abi yukarıda yazmış ya ect sensörünüz arızalı yada benzın pompası son demlerini yaşıyo
buji kablosu yada bujide problem varsa tekler, patırdar.ancak okuyucu ile alakalı problem varsa sıcakta veyahut araba yüke binince stop eder çalışmaz,soğuyunca çalışır.burda tecrübelerimizi paylaşalım.ben motor ustası yada mekanikçi değilim.ama motor ustasına cebindeki parayı çıkar kaputun üstüne at,bakalım senin dediğinmi doğru yoksa benimki diyebiliyorum.bilmem anlatabildimmi
berdoz76
21-02-2013, 13:48
atesleme ile ilgili sorun olsa araba patırdar veya tekler stlegal abi yukarıda yazmış ya ect sensörünüz arızalı yada benzın pompası son demlerini yaşıyo
buji kablosu yada bujide problem varsa tekler, patırdar.ancak okuyucu ile alakalı problem varsa sıcakta veyahut araba yüke binince stop eder çalışmaz,soğuyunca çalışır.burda tecrübelerimizi paylaşalım.ben motor ustası yada mekanikçi değilim.ama motor ustasına cebindeki parayı çıkar kaputun üstüne at,bakalım senin dediğinmi doğru yoksa benimki diyebiliyorum.bilmem anlatabildimmi.ayrıca iyi bir elektrikçi yapacağı basit bir testle size yardım edebilir.ama iyi bir elektrikçi
kardeş bağlattır arıza tespit cihazına canlı değerlerine bı baktır ect,map,tps,krank devri en mantıklısı o şekılde çözülür
elimde var yolluyum bak boşuna para verme..