Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ buharı
mannerboy
20-02-2013, 15:03
Arkadaşlar yağ buharı araç için gerekli bişeymidir.Çoğu arabada gaz kelebeğine emme manifolduna yada külbütör kapağına illaki bi yağ buhar hortumu giriyor en az 3-4 hortum çıkışları oluyor.Bunların iptali rolanti problemi yada yağ basıncı yada yakıtta bi değişim yaparmı amaç nedir yani yağ buhar hortumlarında.Benim ilgilendiğim araç tarzlarında aşırı bi buhar akışı var.
erdem325
20-02-2013, 15:05
yag buhari cevre kirleticidir.
bu yuzden dogaya salmak yerine emmeye verip yakilmasi icin veriliyorlar emmeye..
oil catch can kullanabilirsiniz emmeye vermek istemiyorsaniz..
mannerboy
20-02-2013, 15:07
yag buhari cevre kirleticidir.
bu yuzden dogaya salmak yerine emmeye verip yakilmasi icin veriliyorlar emmeye..
oil catch can kullanabilirsiniz emmeye vermek istemiyorsaniz..
Oil catch tankları biliyorumda.külbütörden oraya ordan oraya dolanıyoda dolanıyor hortumlar bence gereksiz.Yağ buharın benzinin yanmasında yardımcı oluyormu yada emme manifoldu gaz kelebeği subapların üstünü kirletmekten başka bi işe yaramıyormu
erdem325
20-02-2013, 15:14
ordan oraya dediginiz sey, biri kulbutor havalandirmasidir, biri blok havalandirmasidir vb gibi birsey olabilir mi?
benim bildigim kadariyla o buharin hicbir faydasi yok motor icin..
hatta direct injection makinelerde emmeye vermemek ciddi kurum olusumunu engelliyor..
yani diesel ve tfsi falan gibi makineler icin..
iptal etmenin herhangi olumsuz bir etkisi yok bildigim kadariyla..
volume81
20-02-2013, 15:17
bazıları gaz kelebeğinin yağlanması vs gibi açıdan yararlı olduğunu söylüyorlar ama iptal edip bi problem yaşayan görmedim :)
Rölantide filan herhangi bir sapma olmaz veya çekişten de düşmezz.. oil tank kullanmasanda yinede bir krank filitresi kullan oraya derim..
emme manifoldunda ki pis yağ kalıntılarını temizledikten sonra iptal edersen daha iyi olur die düşünüyorum.. ama sizin bahsettiğiniz olayda herhangi bir problem olmuyor ilgilendiğimiz araçlar hemen hemen aynı :D
mannerboy
20-02-2013, 15:22
ordan oraya dediginiz sey, biri kulbutor havalandirmasidir, biri blok havalandirmasidir vb gibi birsey olabilir mi?
benim bildigim kadariyla o buharin hicbir faydasi yok motor icin..
hatta direct injection makinelerde emmeye vermemek ciddi kurum olusumunu engelliyor..
yani diesel ve tfsi falan gibi makineler icin..
iptal etmenin herhangi olumsuz bir etkisi yok bildigim kadariyla..
evet külbütör ve blok havalandırması.bende farklı düşünmüyordum farklı fikirlerde çıkabilir düşüncesi ile açtım konuyu.Mantıken kurumuda engeller yağ üflemiyor gibi gözüküyor ama bi kaba tuttuğunda ciddi yağ pisliği oluyor bununda emme manifoldunda gezmesini ordanda subaplara gitmesini kimse ,stemez
h.guroglu
20-02-2013, 18:07
valla bende iptal hatta kendim iptal ettim her hangi bir sorunla karşılaşmadım ancak benim araç karbüratörlü
YavuzNaz
20-02-2013, 18:12
Hiç bir zaman zararını görmedim aksine faydasını gördüm, 306 gtı da emmeye giren yağ buharını iptal edip emme manifoldu ve kelebeği temizlemiştim, yağ toz pislik birleşince resmen katran bağlamış, çevre kirliliği için tekrar yakılmasını sağlamaktır amacı, bir nevi egr valfinin yaptığı işe benzer bişi yapıyormuş gibi.
Gecen sene Ankaradan kazasiz, az km li ama bakimi dikkate alinmamis 2007 model lpgli otomatik bir focus aldim. Yola cikmadan bakimini yaptirirken hava filtresinin icinde yag buharinin baglandigi yere konan sungerin yag icinde oldugunu gordum, sungeri temizledik kuruttuk. Usta bakimsizlikdan dedi tam sentetik yag koyduk komple bakimi yaptik sonra yola ciktim Adanaya 500km sonra actim baktim tertemizdi. Tam sentetik yagda buharlasma olmuyormu ?
Lpgli araçlarda faydasi olacaktır
Bende iptal ettim, krank filtresi mevcut simdilik, oil catch turbo gibi yuksek basincli araclar icin sanki, atmosferikte oradan yag atmasi yada yag buharinin yaga donuserek oil catch'i doldurmasi biraz zor bir ihtimal gibi.
Bende iptal ettim, krank filtresi mevcut simdilik, oil catch turbo gibi yuksek basincli araclar icin sanki, atmosferikte oradan yag atmasi yada yag buharinin yaga donuserek oil catch'i doldurmasi biraz zor bir ihtimal gibi.
Yüksek devirde kompressyona bindirirsen gayet güzel atabiliyor. :) İyi bir gazlama gecesi çay bardağı kadar atar.