Orijinalini görmek için tıklayınız : subap ayarı sonrası yakıt problemi
Selamlar. 2005 model civice gecen hafta yetkili serviste subap ayarı yaptırdım. Ayardan sonra depoyu fulledim. Ayardan önce yarım depoya düştüğünde 270 km civarı olurdu hep sayaç. Simdi 210 kmde aynı seviyede. Bu süre zarfında ne gazladım ne de abartı trafiğe girdim. Yakıttaki bu anormalliğin sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim
Not: eve yakın diye yakıtı hep atasehir petrol ofisinden alırım yine oradan almıştım.
yarım depo ile ölçüm yapma yanıltır, daha doğrusu, depoyu tekrar fulleyerek alınan yakıt miktarını km ile karşılaştır..
bLackModeL
22-02-2013, 12:43
zaten fullemıs arkadas ... ayardan once yıne fulken yarım depoya dustugunde 270 km gosterıyomus gostege suan ayardan sonra 210 gostermıs 60 km fazla yakmıs aabası kaca kac yaptı servıs sımdı standart 20 25 oda etkıleye bılır yakıtı subab ayarı ıcın bladerk erkut abıyle bı gorus dogru ayarı vercektır sıze
Cok saglikli olmadiginin farkindayim ama bariz fark oldugundan bi yerlerde bir sikinti oldugunu dusunuyorum
zaten fullemıs arkadas ... ayardan once yıne fulken yarım depoya dustugunde 270 km gosterıyomus gostege suan ayardan sonra 210 gostermıs 60 km fazla yakmıs aabası kaca kac yaptı servıs sımdı standart 20 25 oda etkıleye bılır yakıtı subab ayarı ıcın bladerk erkut abıyle bı gorus dogru ayarı vercektır sıze
Aklima geldi pc basina gectigimde ulasicam kendisine tesekkurler
bLackModeL
22-02-2013, 12:57
mesela benım aracım sohc 18 23 yaptık biz ozel sentil ile hondalar sıkıstırmyaı sever ama bızım tamırcılerımız standart sentilleri olugu ıcın 20 25 yapıp gecıyolar yada daha fazla yapanda var
Benim ustanin da sentili dediginiz gibi oldugu icin servise gotureyim onlarda nasilsa vardir olmasi gerektigi gibi yaparlar dedim ama hata mi ettim anlamadim ki
berdoz76
22-02-2013, 13:13
ben blader Erkutun civic si için verdiği 17-19 değerlerini serviste yaptırdım.sonrasında arabamın yakıtı ve gideri çok çok güzelleşti.öncesinde boğaz kelebeği temizliği subap ayarı hemen sonrasında tps sensör ayarı sonrasında kendimde rolanti valf temizliği ve otomatik ateşleme jigle temizliği ve ayarı yapmıştım.
bnm aracada 18-23 yapılmıştıda arac sapıtmıştı, su an 20-25 kullanıyorum sorun yok
depo göstergesi yerine litre üzerinden hesap yapmak daha doğru, kafa rahat olur
göstergeler çok hassas değil sonuçta
100 km de 1 litre fazla yaksan 300 km de 3 litre eder, sen bunu hiç bi gösterge ile göremezsin.. ama 100 km de 1 litre fazla yakıyosundur, bu çok ciddi bir artıştır..
Bu hızla düşerse hafta başında depom biter o zaman tekrar fulliycem bakalım ne kadar yakmış. En az 55 krş civarı yakacak gibi gözüküyor. Arabadan soğudum cidden. Bir çözüm bulmam sart en kısa zamanda