Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel-PSA İşbirliği Netleşti
halilcan9455
22-02-2013, 15:51
General Motors ile PSA Peugeot Citroen arasında geçen yıl ilan edilen stratejik ittifakın detayları açıklandı.
Buna göre iki üretici, gelecekte çıkaracakları yeni modellerde Peugeot ve Opel’in platformlarını kullanacak. Yeni nesil Opel Corsa ile Peugeot 208/Citroen C3 modelleri, Fransız üreticinin mevcut platformunu kullanacak.
Aynı şekilde yeni nesil Opel Zafira ve Peugeot 3008 de, yeni nesil Citroen C4 Picasso’da kullanılacak yeni platformu paylaşacak. Bununla birlikte söz konusu araçların geliştirilmesinde Opel de çalışacak. Platform, üretilen araçların yürüyen aksamlarından motor seçeneklerine kadar pek çok unsuru kapsıyor.
Bir opel tutkunu olarak bu duruma üzüldüm.
çünkü ; Opel'in kendine özgü bir tasarım çizgisi vardı.
Maliyet nedenlerinden dolayı ortaya performans-yakıt tüketimi - parça fiyatları açısından güzel işler ortaya çıksada yavaş yavaş tasarımlar ölüyor.
sadece 1.6 dizeli alsalardı iyiydi
BlackEmperor
22-02-2013, 16:10
+1 1.6 dizelde opel yeni bi motor geliştirdi zaten umraım ortaklık sadece ticari sınıfla sınırlı kalır
1.6 dizeli gelene kadar aileye başka araba bakacağız sanırım :( getirmedi gitti astra j de 1.6 dizel
Opel güvenlik ve sağlamlık açısından da iyiydi. Gidişatı hiç iyi görünmüyo ya neyse.. Hayırlısı :)
halilcan9455
22-02-2013, 16:20
Opel Çinlilerle işbirliği yapıp Çinde 1.6 dizel 136 bg motor geliştirdi hatta yurtdışında bazı modellerinde satışa sundu.
Sadece ticari için değil tüm araçları için geçerli.
Opel platform geliştirme bölümünü kapatıyor.
halilcan9455
22-02-2013, 16:22
+1 1.6 dizelde opel yeni bi motor geliştirdi zaten umraım ortaklık sadece ticari sınıfla sınırlı kalır
ne yazık ki tüm opeller için geçerli platform geliştirme bölümünü kapatıyor.
Opel ile aynı platformu kullanan diğer buick,holden,vauxhall,chevrolet ne yapacak asıl onu merak ediyorum.
GM zaten Opeli gözden çıkarmıştı bildiğim kadarıyla geçen sene volkswagen almaya falan niyetlendi. GM opel kar edemiyo gitsin peugeotnun alt yapısını kullansın demiş heralde. hayırlısı olsun başka alman buluruz kendimize :)
darkmoon
22-02-2013, 16:25
iki firmada zor durumda psa grubu fabrika kapatıyor işçi çıkartıyor
opelde keza öyle iyi durumda değil Bochum fabrikasını 2016'da kapatma kararı aldılar 50 yıllık fabrikaydı.. kaldıki opel platform geliştirme merkezinide kapatıyorki bu bence bir markanın bitmesine eşdeğer bir şey.. artık bu tip ortak güç birlikdelikleriyle ayakda durmaya çalışıyorlar.
halilcan9455
22-02-2013, 16:25
GM zaten Opeli gözden çıkarmıştı bildiğim kadarıyla geçen sene volkswagen almaya falan niyetlendi. GM opel kar edemiyo gitsin peugeotnun alt yapısını kullansın demiş heralde. hayırlısı olsun başka alman buluruz kendimize :)
GM yi yöneten Amerikan devleti yetkililerinin atladığı bir konu var Opel GM nin diğer markalarınada platform sağlıyor belkide bu şekilde ayakta kalıyor GM ortaklıktan sonra diğer markalar platformu nerden bulacak merak ediyorum.
İnsignia ve astra j satışlar bataktan kurtardı satma kararından döndüler, demek ki batırmaya niyetlendiler satmak yerine. :D
darkmoon
22-02-2013, 16:32
İnsignia ve astra j satışlar bataktan kurtardı satma kararından döndüler, demek ki batırmaya niyetlendiler satmak yerine. :D
insignia bir şişirip çıkardılar o gazla bir sattı araba ama sonra insignia kadar çok yeni çıkmış ama bir o kadarda ikinci elde satılıkda olan araç varmıydı bir sürü 2009-2010 yıllarında daha araba çıkalı bir yıl olmamışdı 3 aylık 10 aylık insignia'lar satılıkdaydı.. astra opelin c segmentinde ameriladir ucuz golfdür ama oda o bayrağı kaptırdı segmentte çok kaliteli astradan iyi yada o denkde araçlar çıkdı ve insanlar artık buralara yöneliyor bence mazda3 i30 ceed auris v.b tabi bunlar benim şahsi fikrim..
insignia bir şişirip çıkardılar o gazla bir sattı araba ama sonra insignia kadar çok yeni çıkmış ama bir o kadarda ikinci elde satılıkda olan araç varmıydı bir sürü 2009-2010 yıllarında daha araba çıkalı bir yıl olmamışdı 3 aylık 10 aylık insignia'lar satılıkdaydı.. astra opelin c segmentinde ameriladir ucuz golfdür ama oda o bayrağı kaptırdı segmentte çok kaliteli astradan iyi yada o denkde araçlar çıkdı ve insanlar artık buralara yöneliyor bence mazda3 i30 ceed auris v.b tabi bunlar benim şahsi fikrim..
Abi astra j de insignia kalitesi kullanıldı diye biliyorum eski alman tofaşı düşüncesi çok gerilerde kaldı bana göre. Golf ile astra eş kalitede araçlar benim gözümde.
Opel'in en büyük sorunu benzinli motorlarının lpg uyumlu olmaması, hiç bir dizelinin (corsa hariç) beklenilen performans ve ekonomiyi sunmaması ve insanı çileden çıkaran yetkili servisleri. Türkiye için düşüncelerim bunlar tabi ki.
darkmoon
22-02-2013, 16:51
Abi astra j de insignia kalitesi kullanıldı diye biliyorum eski alman tofaşı düşüncesi çok gerilerde kaldı bana göre. Golf ile astra eş kalitede araçlar benim gözümde.
Opel'in en büyük sorunu benzinli motorlarının lpg uyumlu olmaması, hiç bir dizelinin (corsa hariç) beklenilen performans ve ekonomiyi sunmaması ve insanı çileden çıkaran yetkili servisleri. Türkiye için düşüncelerim bunlar tabi ki.
ben zaten kalite açısından demedim ucuz golf dedim dikkat edersen eskiden beri böyledir 90 lılardada böyleydi golfe parası yetmiyen astra alırdı astraya parası yetmiyen yerli golf diye tabir edilen tipo alırdı. :) o açıdan dedim kalitesel açıdan demedim..
opelin en büyük eksiği bence kaldıki bu artık eksiklik değil büyük bir kayıp 1.6 dizel motor çıkartmamasıdır çok çok geç kaldı bu saatten sonra çıkarsada artık bir şey ifade ediceğini sanmıyorum akranları çünkü atı alan üsküdarı geçdi..
akranları 4-5 yıldır 1.6 dizeller üretiyor bence opel bu konuda çok geç kaldı en büyük kaybıda bence budur..
birde iç tasarım algılamasını değiştirdi oda güzel olmadı ben şahsen insignia yada astra olsun iç tasarımını beğenmiyorum çok japon vari geliyor bol bol her yerde düğmeler tuşlar alman aracına yakışmıyor alman aracı bence sade sert biraz kaba maskülen bir tasarıma sahip olmalı bakınız vw audi bmw mercedes hepsi böyledir..
BlackEmperor
22-02-2013, 16:56
ne yazık ki tüm opeller için geçerli platform geliştirme bölümünü kapatıyor.
Opel ile aynı platformu kullanan diğer buick,holden,vauxhall,chevrolet ne yapacak asıl onu merak ediyorum.
yeni dünya düzeni markalar birleşiyor maliyetleri azalmak için , misal; VW bünyesnde kaç markaya hizmet veriyor ben sayısını unuttum :) vw yaptığı belki alan kapatmak hazır portföyü kullanmak bu blok karşısında diğer markalarda güçlerini birleştirmek zorunda kalmış yapcak bişey yok...
müşteri aldığı mala fayda/maliyetine bakar. Kim kimle ortakmış pekte önemli değil bu saatten sonra.
son olarak: her markanın bir diğerinden öğrenecek bir çok şeyi vardır. Ben ortaklıklar iyi yönetildiği sürece ortaya güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum. Bu markaların argeleri boş adamlarla dolu değil, haa şu var bir birinin kopyası arabaalr çıkmadığı sürece sorun yok. Marka imajını bozmadığı sürece aynı motor başka arabada da olması beni pek ilgilendirmez açıkcası
darkmoon
22-02-2013, 17:04
yeni dünya düzeni markalar birleşiyor maliyetleri azalmak için , misal; VW bünyesnde kaç markaya hizmet veriyor ben sayısını unuttum :) vw yaptığı belki alan kapatmak hazır portföyü kullanmak bu blok karşısında diğer markalarda güçlerini birleştirmek zorunda kalmış yapcak bişey yok...
müşteri aldığı mala fayda/maliyetine bakar. Kim kimle ortakmış pekte önemli değil bu saatten sonra.
son olarak: her markanın bir diğerinden öğrenecek bir çok şeyi vardır. Ben ortaklıklar iyi yönetildiği sürece ortaya güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum. Bu markaların argeleri boş adamlarla dolu değil, haa şu var bir birinin kopyası arabaalr çıkmadığı sürece sorun yok. Marka imajını bozmadığı sürece aynı motor başka arabada da olması beni pek ilgilendirmez açıkcası
vw hiç bir markayla birleşmiyorki vw nin kendine ait sahip olduğu markalar onlar ve hepsinin bri amacı projesi var olmasa vw o markayı bir gün açık tutmaz kapatır..
seat ispanyol latin havzasına üretiyor,skodayı keza çek,çekoslavak ve o coğrafyaya satıyor, audi desen premium sınıfda rekabet için ürettiriyor,lamborgini süper sport car sınıfında satıyor,bentley zaten ultra premium car sınıfında bir araç.. her markanın bir amacı var kısaca vw grubunda vw kendi markasının zayıf olduğu pazarlarda bu markalarla dolduruyor..
halilcan9455
22-02-2013, 17:37
düşüncelerinize katılıyorum ancak siz ortak üretim yerine platform bölümünü komple kapatırsanız Sonunuz Saab gibi olur.
Citroën, 1970'li yıllarda ürettiği "sağlam" otomobili DS Serisi yüzünden iflas etme durumuna gelmişti. Sebebi ise DS'leri alanların, bayiden çıktıktan sonra parça değişimi için dahi servise gelmemesiydi. Araçlar arızalanmıyor, sadece rutin bakımlarla yola devam ediyordu. Hâliyle yedekparça satamayan firma mali darboğaza düşmüş, sonunda da Peugeot-Michelin ortaklığı olan şirkete satılmıştı. PSA böyle doğdu.
Yakın bir zamana kadar da Peugeot ve Citroën'lerin de ne olduğu malumdu. Genelde pek yumuşak araçlardı. Ayrıca pek de sorunsuz oldukları da söylenemezdi. Bu durum son yıllardaki modellerde değişti, o ayrı.
Şimdi Opel gibi köklü bir firmanın da PSA ile işbirliği kuracak olması beni sırf şu yukarıda söylediğim sebepten dolayı ilgimi çekti. Citroën'in dandik arabalar yapmasına neden olan Peugeot (1970'li yıllardaki DS'lerle 504'lere bakmak yeterli aralarındaki kalite farkını anlamak için.) şimdi de Opel'le ortak platformlar hazırlayacakmış.:)
Opel'ler de elektronik olarak sahiplerini hep uğraştırdı ama hayırlısı olsun..
Yalnız tasarım olarak artık maliyetlerin ön planda tutulduğu şu zamanda kimse de bu işbirliğinden pek de güzel bir tasarım beklemez herhalde.
Opel son zamanlarda iyi gidiyordu astra-insignia falan ne gerek vardı ki böyle bir şeye
platform ortaklıklarını anların. Dünya da zibil ile örneği var. Ama opelin hala doğru değildir inşallah diyorum platform geliştirme merkezini kapatmak nedir ya? bazı modeller de stratejik ortaklıklar olur da tüm model gamında böyle bir şey yapılır mı? PSA ve Adam Opel AG' nin hedefi iler ki VAG gibi bir birlikteliğe ulaşmak ise anlarım ama istemem opelin kendine ait bir çizgisi vardı bu duruma düşmesi üzücü. Keşke zamanında tayyeap yerli araba adı altında alaydı..
darkmoon
24-02-2013, 21:22
platform ortaklıklarını anların. Dünya da zibil ile örneği var. Ama opelin hala doğru değildir inşallah diyorum platform geliştirme merkezini kapatmak nedir ya? bazı modeller de stratejik ortaklıklar olur da tüm model gamında böyle bir şey yapılır mı? PSA ve Adam Opel AG' nin hedefi iler ki VAG gibi bir birlikteliğe ulaşmak ise anlarım ama istemem opelin kendine ait bir çizgisi vardı bu duruma düşmesi üzücü. Keşke zamanında tayyeap yerli araba adı altında alaydı..
Opelin kendine ait bir çizgisi kalmadı bence en azından Gm bırakmadı bence..
opel = vauxhall,buick bazı ülkelerde opel modelleri chevrole adı altında üretiliyor..
bir markanın tüm modelleri 3 farklı markanında adı altında üretiliyorsa bence artık o markanın bir çizgisi kalmamışdır şahsi fikrim.
sen türkiyede opel adıyla biniyorsun ingilterede vauxhall adı altında biniyorlar amerikada buick brezilya latin ülkelerde chevrole..