Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanık Kokusu
Arkadaşlar Fiat Linea 1.4 T-jet araçta hava deliklerinden sürekli bir yanık kokusu geliyor klimayı açınca daha fazla farkediliyor bu yanık kokusu,balata yanığı gibi ama araba hareket etmiyorken ilk çalıştırmada bile geliyor nedeni ne olabilir?
nemonomani
25-02-2013, 20:35
eksozuna naylon yapışmış olabilir bi bak derim
mustafa_yaman
25-02-2013, 21:02
eksozuna naylon yapışmış olabilir bi bak derim
aynen bnde aradım o yanık kokusunu 3 ay snra buldum eksozdaki naylonu:)
motorda veya direksiyon kutusunda yağ kaçağı olabilir. o da egzos a sıçramış olabilir. ısınınca koku yapan etkenlerden birisidir.
buraktelek
26-02-2013, 01:09
207 rc ve mini cooper s lerdede oluyodu bunun nedeni turbonun etrafına sıçrayan yağlar zamanla birikiyor ve yüklenince gaza turbo çok ısınırsa eritiyor ordaki yağları sorun yok yani bence.
Egzoz u kontrol ettireyim teşekkürler.
Birikmiş yağlar olcagını düşünmüyorum araba sogukkende koku geliyor çünkü ilk çalıştırmada.
barışbazan
26-02-2013, 18:02
Aynı olay başıma geldi geçen ay.Trafikten sonra oldu hatta bende balata yanığından şüphelendim...İlk çalıştırmada da kokmaya başlayınca eğildim baktım ki battal boy siyah poşetle samimi bir şekilde yakaladım ayrıca içeri de koku veriyor kontrol etmekte fayda var:)
Aynı olay başıma geldi geçen ay.Trafikten sonra oldu hatta bende balata yanığından şüphelendim...İlk çalıştırmada da kokmaya başlayınca eğildim baktım ki battal boy siyah poşetle samimi bir şekilde yakaladım ayrıca içeri de koku veriyor kontrol etmekte fayda var:)
Teşekkür ettim bakalım söyledim arkadaşa bakıcak.İnşallah poşettir :)
207 rc ve mini cooper s lerdede oluyodu bunun nedeni turbonun etrafına sıçrayan yağlar zamanla birikiyor ve yüklenince gaza turbo çok ısınırsa eritiyor ordaki yağları sorun yok yani bence.
Aynı olay benim başıma geldi son zamanlarda arabayı sıkıştırınca ufaktan bir yanık kokusu , birde üstüne geçenlerde patlayan turbo hortumumun yarattıgı sıkıntı üst üste gelince kaç gündür arabaya şüpheci yaklasıyordum :D ustalarımın sıkıntı yok demesinin üstüne sizin bu yorumunuz içimi rahatlattı :D:D