PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eg Civic Gösterge Paneli?

bykral
24-02-2013, 20:49
Merhabalar 93 civic si gösterge paneli sökmek isitiyorum camın arka kısmı çok pislenmiş ama bir türlü sökemedim hatta cesaret edemedim :) 2 üst kışımda 1 adet dörtlülerin arkasında vida var ama çıkartamadık bir türlü bilen arkadaşlar yazarlarsa nasıl kolay kırmadan çıkartacağımı sevinirim :)

omaro
24-02-2013, 21:22
Dediğin gibi iki üst kısımdaki ve dörtlülerin oradaki vidaları söktükten sonra; saatin oradaki fişi çekmelisin. Plastik paneli çıkartmak ise biraz daha zor. Ben şöyle yapmıştım:
Önce sağdaki havalandırmaların olduğu kısmı dikkatlice çekince öteki taraflardan daha kolay çıkıyor. Daha sonra göstergenin üst kısmını çıkarmıştım. En sonda alt kısımda sağdan sola doğru tornavida ile dikkatlice tırnakları çıkarmıştım. En zor çıkan kısım soldaki havalandırmanın olduğu taraf. En son onu kırmadan çıkarabilirsen işlem tamam :)

bykral
24-02-2013, 21:35
biraz zor gibi gözüküyor ama yarin bi uğraşıcam artık yani saatin arkasında vida yok sadece 3 adet vida var bu tamamsa gerisi kolay :) çok teşekürle bu arada cvp için :)

yakuza
24-02-2013, 21:42
aslında sökmesi cok basit fazla kastırmamaya dikkat et yeter

::ZaFeR::
24-02-2013, 21:44
Benim göstergenin içide tozlanmış bende söküp temizleyim istiyorum ama cesaret edemiyorum açıkcası :)

yakuza
24-02-2013, 21:48
hiç zorlanmadan sökersiniz emin olun bende söküp temizledim

omaro
24-02-2013, 22:02
biraz zor gibi gözüküyor ama yarin bi uğraşıcam artık yani saatin arkasında vida yok sadece 3 adet vida var bu tamamsa gerisi kolay :) çok teşekürle bu arada cvp için :)

Rica ederim :)

göstergeyi sökerken kontağı tam kapamayı unutmayın. Benzin göstergesi sorun çıkarıyo sonra :D

bykral
24-02-2013, 22:14
Tamamdır yarin çıkartıp temizleyim içime dert oldu :D

bu arada 'omaro' bizim Onur abini kırmızı eg si sen almıştın deyilmi :)

slayereko
24-02-2013, 22:18
o üç vidayı söktükten sonra havalandırma deliğinden tutup kendine doğru çekersen rahatca çıkar ama yinede sert davranma sonuçta 20 yıllık plastik ufak bir zorlamanda kırılabilir. Plastik çıktıktan sonra camı ve göstergeleri tutan 4 vida var onlarıda sökünce bütün panel elinde olur. Camında tırnakları var onlardanda kurtarınca camı çıkarırsın. CAMI TAMAMEN ÇIKARMADAN ÖNCE KM Yİ SIFIRLAYAN ÇUBUĞUN PLASTİĞİ DURUYORSA ONU MUTLAKA ÇIKAR!!!
VİDALARI SÖKTÜKTEN SONRA PANEL SOKETLERİNE DİKKAT ET!!!
PANELİN ARKASINDAKİ HİÇBİR VİDAYI SIKMA YADA GEVŞETME!!!
CAMI ÇIKARDIKTAN SONRA ÖZELLİKLE BENZİN VE HARARET İBRELERİNE MÜMKÜNSE ELİNİ BİLE SÜRME :)

link vermek yasakmı bilmiyorum ama uyarırsanız düzenlerim...

Burdaki araçlarla kıyaslarsak benimki proje değil sadece OYUN :) - Sayfa 8 (http://www.honda-turkiye.com/proje-araclar-project-cars/3354-burdaki-araclarla-kyyaslarsak-benimki-proje-dedhil-sadece-oyun-8.html)
incelersen sana biraz yardımı olur...

Kolay gelsin...

bykral
24-02-2013, 22:38
Teşekürler Ekrem bilgi için önceden gösterge çok söktüm ama 2001 ek aracım vardı onun eg biraz daha sıkıntılı :)

YavuzNaz
25-02-2013, 08:44
vidaları söktükten sonra segmanlarını kırmadan sökmek için panelin alt kısmını spatula yardımı ile boşa cıkarın, ve işleme panelin sol kısmından başlayın en zor sökülen kısım sol tarafı, kesinlikle üst kısımdan çekmeye çalışmayın aksi halde kırarsın.

Resul911
25-02-2013, 08:54
benim si de temizledim bende sökerken korkarak söktüm ama fazla kasmamak lazım kırılma ihtimali yüksek. temizlendikten sonra görüntü süper oldu. ampullerini de çırakıp temizlersen daha canlı ve güzel oluyor.

omaro
25-02-2013, 18:06
Tamamdır yarin çıkartıp temizleyim içime dert oldu :D

bu arada 'omaro' bizim Onur abini kırmızı eg si sen almıştın deyilmi :)

Evet abi, bende o araç :)

miniks
25-02-2013, 18:10
Banada o plastik panelden lazım

Elinde olan varmı temiz

kanashibari
25-02-2013, 18:13
uzun ızgaraların olduğu ise cemsultan nickli üyede vardı.

miniks
25-02-2013, 18:26
Kadran önündeki saga dogru giden ızgaraların oldugu

satılık ilanı falan varmı

kanashibari
25-02-2013, 18:30
Hayır ilanı yok abi direkt öm atarsan yardımcı olur elinde hatta eg civic kadran da var bir kaçtane
:D

miniks
25-02-2013, 18:32
eyvallah kardeşim

ben dc2 kadran aldım fakat daha evvleden o plastikte maxigauge takılıoydı silikonlu falan temiz bişi arıyorum işte

sağolasın