Orijinalini görmek için tıklayınız : Fırsatçıların yeni oyunu
Merhaba arkadaşlar , yine egzantrik bir olay yaşamaktayım , çok şaşırmıyorumda :D
2012 'nin 9. ayında şireketimiz üzerine kayıtlı aracımla E6 sadabat viyadüğü üzerinde ilerlerken önümdeki reanult megane 2 araç sanırım çok ileride oluşan ufak bir kazanın şoku ile frene asıldı açıkcaı benimde biraz stres ve uykusuzluktan son anda fark ettim frene basmam ile araca vurmam bir oldu ,
megane ufak çaplı kontrol kaybederek sol bariyere sürttü , araç sahibi iraz panik biraz sinir ile yanıma geldi bende herhangi birşeyinin olup olmadığını ve kazayı kabullendiğimi sigorta şirketimin zararı karşılaması için tutanağa gayet hatanın kendime olucağını belirttim buna rağmen biraz fevri davranışlar sergileyen arkadaş ehliyetimi ve ardından kimliğimi istedi bende tabiki kimliğimi teslim etmedim ehliyetimi verdim gönderdim ve çekici çağardım ( tutanak olmadığı için yanımda ehliyetimi verdim)
İş yerlerimiz yakın olduğundan gittim ve tutanağı doldurup suçun bende olduğunu ve diğer aracın herhangi bir kusururnun olmadığını açıkça yazdım
Esas olay bundan sonra başlamakta ,
aradan 2 haftadan fazla bir süre geçti ve araç sahibi beni aradı
benden 5000 Tl para istedi sebebini sordum , bana arabam hiç kazasızdı kazasılığını bozdun vs. dedi bende aracının yetkili serviste yapılıp yapılmadığını sordum
yetkilide yapılmış
herhangi bir eksik var mı diye sordum hayır dedi fakat ben aracımı satarken kazasılığı bozuldu vs. gibi konuştu bende kendisine 1 lira dahi ödemeyeceğimi söyleyip kapadım
geçtiğimiz cuma günü bana ve şirketimize ve axa sigortaya olmak üzere araç sahbi dava açmış
5000 TL değer kaybı sözde 2006 model aracı 35000 TL etmekteymiş şu an aracına 29000 TL dahi vermiyorlarmış
işe 14 gün taksi ile gidip gelmiş günlük 100 TL den
ayrıca 9. aydan bu yana bu pararının tazminatını ve avukat masraflarını da istemekte
Araç değer kaybı adı altında 23 mayısada mahmeye çağırmaktalar , şirketimiz avukatını hemen çağırdım biraz panikledim açıkcası
Avukatımız davanın kötü niyetli olduğunu servis süresinin 7 günü aşan araçlarda kasko şirketinin araç tahsis ettiğini
aracının piyasa değerinin bu olmadığının
ve yapılan araştırmalarda aracın bizim kazamız dahil 5 adet hasar kaydının olduğunu ortaya çıkarttılar
şu sıralar inanılmaz populer bir iş dalı olmaktaymış boşta kalan aç kalan avukatların bu işleri kovaladığı daha 1 senedir kimseden para almadıklarını vakat insanları bir umut kandırdılarını bir ihtimal dahi olsa para koparabilecekleri gibi iddalar var
İnsanların ne kadar fırsatcı ve rant peşinde olduklarınada ayrıca şaşıyorum muhtemelen sahte taksi fişi aldı bir taksici ile anlaşıp
aracının kazası olmadığını beyan etmekte fakat 5 adet şaseden girince hasar kaydı var
ne diyelim siz siz olun dikkat edin sakın kaza tutanağında iyilik olsun diye kazayı tamamen üzerinize almayın olan olayı odluğu gibi aktarın , keşke önünde duran araçların ani frenini yazsaymışım ,varsa hakkımızın geçtiği bir konu elbet öderiz kimseye borçlu kalmayız ama kötü niyetli bir davada benimde şirket avukatlarına geçiğim talimatla oldukça uğraşıcaz ve tüm avukat masraflarına kadar karşı tarafa ödeteceğim
ilk başlarda biraz üzüldüm adamın aracı gerçekten hasarsız ise yazık kazasızlığı bozuldu ama kaza kasıtlı olarak yapılan birşey değil kimsenin ne canına nede malına zarar vermek elbette istemeyiz
Öncelikle geçmiş olsun , olayı anlattığınız gibi okudum . Maalesef karşı taraf haklı gibi duruyor . Böyle durumda tutanakları olduğu gibi tutmanızda fayda var .
Öncelikle geçmiş olsun , olayı anlattığınız gibi okudum . Maalesef karşı taraf haklı gibi duruyor . Böyle durumda tutanakları olduğu gibi tutmanızda fayda var .
Anlamadığınız bir konu var ben suçsuzum demiyorum suçumu tamamen kabul ettim duramadım ve vurdum dedim , ama açılan davanın kötü niyetli olduğunu belirtmekteyim
mahkemeyi yanıltmaya çalışılan konu aracın kazasız olduğu ve işe 14 gün taksi ile gitmesi bunlar hep art niyet içeren kötü niyetli bir davadır
Low-Rider
25-02-2013, 14:35
Karşı tarafın aracının hiç hasarı olmasaydı o kazaya kadar haklı olabilirdi ama 5tane hasarla nasıl bozulmuş hasarsızlığı şaka gibi.
Daha önce yine burada bir konu açılmıştı galiba, bir kişi hasarsız aracına çarpan kişiye dava açmış ve aracının değer kaybını tahsil etmişti.
Amaç sanırım saf ve iyi niyetli insanları üçkağıda getirerek, söğüşlemek.
Davanın sonucunu merak ediyorum, sonuçlandığında paylaşırsınız umarım. Geçmiş olsun.
boşta kalan aç kalan avukatların bu işleri kovaladığı
Buna kesinlikle katılıyorum..
Anlamadığınız bir konu var ben suçsuzum demiyorum suçumu tamamen kabul ettim duramadım ve vurdum dedim , ama açılan davanın kötü niyetli olduğunu belirtmekteyim
mahkemeyi yanıltmaya çalışılan konu aracın kazasız olduğu ve işe 14 gün taksi ile gitmesi bunlar hep art niyet içeren kötü niyetli bir davadır
Haklı olduğu dediğim kısmı değer kaybı ile alakalı tarafı . Bilirkişi atanır aracın değer kaybının tespit eder , mahkemede onu ödemenize hükmeder . Taksi konusuna bir şey diyemeceğim çok bilgim yok taksi ücretleriyle alakalı .
Hep iyi niyetliliğinden kaybediyorsun Aren!!
By_HaNNibaLL
25-02-2013, 14:37
Geçmiş olsun insanlar ne yapacaklarini şaşirmiş durumda nerden kimi dolandirsam hesabindalar.
Shadow_Dancer
25-02-2013, 14:38
Bu kodugumun memleketinde herkes birbirine geçirmenin peşinde, bu kadar şerefsizin bi arada yaşadıgı bi şehri dünyada görmedim.. Kime ne derse desin gerçek bu..
Karşı tarafın aracının hiç hasarı olmasaydı o kazaya kadar haklı olabilirdi ama 5tane hasarla nasıl bozulmuş hasarsızlığı şaka gibi.
Daha önce yine burada bir konu açılmıştı galiba, bir kişi hasarsız aracına çarpan kişiye dava açmış ve aracının değer kaybını tahsil etmişti.
aracının 36000 TL etmesi bence biraz garip zaten aracaın 5000TL kaybetmesi de imkansız
Avukatların dediği 100000 TL lik tazminat davalarında dahi mahkemenin max vericeği para 10000 Tl dir çok bol keseden yazmışlar dediler bakalım görücez
bir ayrı konu ise taksi masraflarını bize yazmaları sonuçta kasko şirketi kendilerine araç tahsis etmekte
Amaç sanırım saf ve iyi niyetli insanları üçkağıda getirerek, söğüşlemek.
Davanın sonucunu merak ediyorum, sonuçlandığında paylaşırsınız umarım. Geçmiş olsun.
Burada muhtemelen aklı veren bir cin ali var ve şu an bunu meslek edinen saadece bu tip dosyalar takip eden avukatlar varmış bakalım göreceğiz en aşşağı 2 yıl sürer dendi dava
constantine_502
25-02-2013, 14:42
para isteme olayını birinden daha duymuştum. zihniyet meselesi. garip
S.Özeren
25-02-2013, 14:44
hayır merak ettiğim aracı hasarsız olsa ne olur ? adı üstünde kaza bişey alamazlarki kimseden öyle bi dünya yok yani
taksiye binmişmiş , binmeseymiş o kadar insan eşşekmi iett kullanıyor
Ehliyeti geri aldınız mı ?
keske vermeseydiniz en yakın kırtasıyede satılıyor zaten su tutanaklar .
Aç insan cok terbiyesiz yaw
aren istanbula gelirken bir tuğla getireceğim sana üstüne çıkacaksın tuğla eriyene kadar su dökecez. başka türlü bitmeyecek çevrendeki it kopuk...:)
Buna kesinlikle katılıyorum..
malesef bunu bana söyleyen yakın avukat bir arkadaşım lafım dürüst hakkı ile çalışan avukatlara değil zaten
Haklı olduğu dediğim kısmı değer kaybı ile alakalı tarafı . Bilirkişi atanır aracın değer kaybının tespit eder , mahkemede onu ödemenize hükmeder . Taksi konusuna bir şey diyemeceğim çok bilgim yok taksi ücretleriyle alakalı .
evet fakat aracının 5 adet hasar kaydı var sizce bu adaletli bir yaptırım mıdır ? ayrıca daha önce yapıla nkazalarda aracın aynı noktalardan hasar almadığı ne ***** _?
Hep iyi niyetliliğinden kaybediyorsun Aren!!
Biraz öyle oluyor ama sanırım avukat baktı global anlamda büyük bir şirket artık yüklenicek hayırlsıı diyelim muhtemelen arayıp uzalaşıp tekrar para isteyecekler
Geçmiş olsun insanlar ne yapacaklarini şaşirmiş durumda nerden kimi dolandirsam hesabindalar.
Kötü niyetli ve etik olmayan bir dava olduğunu söylemekte avukatlar
Bu kodugumun memleketinde herkes birbirine geçirmenin peşinde, bu kadar şerefsizin bi arada yaşadıgı bi şehri dünyada görmedim.. Kime ne derse desin gerçek bu..
Malesef dünyada bir çok yerde özellikle USD 'de avukatlar kime nerden ne çıkarsam derdindeler bizim zeki avukatlarımızda zaten bunun üzerine gitmekterler Amerikan özentiliği ve fırsatçılığı
geçmiş olsun arencim, drahte intercitynin bir aracına vurmuştu, sanırım oda böyle bişilerle uğraşmıştı intercity ile
DetailEF
25-02-2013, 14:48
Vay şerefsiz..
NickHaulden
25-02-2013, 14:48
Geçmiş olsun
Haklı taraf sizsiniz ama boşu boşuna sinir ve zaman kaybı
para isteme olayını birinden daha duymuştum. zihniyet meselesi. garip
Eğer bir hak geçti ise zaten öderiz Önce Allaha sonra adalete bıraktım zaten
hayır merak ettiğim aracı hasarsız olsa ne olur ? adı üstünde kaza bişey alamazlarki kimseden öyle bi dünya yok yani
taksiye binmişmiş , binmeseymiş o kadar insan eşşekmi iett kullanıyor
Hayır zaten kasko araç tahsis etmekte neden taksiye binmiş oda meçhul :)
Ehliyeti geri aldınız mı ?
keske vermeseydiniz en yakın kırtasıyede satılıyor zaten su tutanaklar .
Aç insan cok terbiyesiz yaw
E6 da olduğu için kırtasiye vs. bulamadık bende iyi niyetim ile ehliyetimi verdim şirket kartımı verdim ve gönderdim yarım saat sonra ehliyetimi geri aldım bizim 5 cadde yukarımızda bir gümrükleme şirketinde müdür kendisi biraz kurnaz bir tipti zaten
aren istanbula gelirken bir tuğla getireceğim sana üstüne çıkacaksın tuğla eriyene kadar su dökecez. başka türlü bitmeyecek çevrendeki it kopuk...:)
Vallahi abi ne diyim çingeneler ile bir münasebetimde olmadı ama nerede saçma sapan insan olay varsa çekiyorum ne kadar talihsizlik varsa yaşıyorum hayırlsı diyorum :)
Karşı araç gerçekten hasarsız olsaydı dediğin şekilde değer kaybı davası açabilirdi, hatta emsal davalarda var kazanılmış olan.
Ancak aracın evveliyatında kaza varsa zaten değeri düşmüş olduğundan pek bir şey elde edebileceklerini sanmıyorum. Yinede mahkemenin kararı değişebilir ve karşı tarafın istediği kadar olmasada bir miktar değer kaybı ödetebilir. Bununda 5.000TL değilde 300-500TL yi geçeceğini sanmıyorum.
Taksi konusuna gelince, kasko şirketleri kaza durumunda 7 gün süreli kiralık araç vermekteler. 7 günün devamındaki fazla günlerin kira parasını istemekteler. Öyle 14 günlük taksi parası filan yalan olur.
darkmoon
25-02-2013, 14:51
aracın raici bu değil aracın önceden kazaları var yani kazasız değil = dolandırıcılık davasından karşı mahkeme davası açmanız menfaatinize olucakdır psikolojinizin bozulduğunu dair üstüne tazminat da isteyebilirsiniz..
TanerErbay
25-02-2013, 14:51
araci daha evelden hasarsiz olsa bile, ben carptigim icin benden extradan para talep etmesi bence sacmaliktan baska bisey degil. ve ya tam tersi. sonucta ben sifir araba alsam 2 gün bana arkadan biri carpsa, bana 10 bin lira extradan ver nasil diyebilcem
sonucta trafige ciktiginda bu riski göze aliyorsun
Karşı tarafın işi biraz o.ospuyu bakire kız diye evlendirmeye benziyor, valla yazık ne hale düşmüş insanlar. Sadece acıyorum çünkü küfür etmeye bile değmez böylelerine, geçmiş olsun Aren. Beterinden saklasın..
geçmiş olsun arencim, drahte intercitynin bir aracına vurmuştu, sanırım oda böyle bişilerle uğraşmıştı intercity ile
Abi genelde birde bu kiralık araçlara yöneliyorlar şu kadar gün çalışamadı zararı oldu vs. diye etik değil ama adamlar açıyor davayı
Vay şerefsiz..
tatsız bir durum
Geçmiş olsun
Haklı taraf sizsiniz ama boşu boşuna sinir ve zaman kaybı
Aslında adam haklı kabul de ettik aracı yetkili serviste itediği gibi yapıldı ama daha sonrası bence etik değil kötü niyet var
Low-Rider
25-02-2013, 14:54
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=40098
http://www.hukuki.net/showthread.php?99233-Arac-Deger-Kaybi-Tazminat-davasi-ve-emsal-kararlar
B.Aktepe
25-02-2013, 14:56
Aren büyük geçmiş olsun.
Karşı araç gerçekten hasarsız olsaydı dediğin şekilde değer kaybı davası açabilirdi, hatta emsal davalarda var kazanılmış olan.
Ancak aracın evveliyatında kaza varsa zaten değeri düşmüş olduğundan pek bir şey elde edebileceklerini sanmıyorum. Yinede mahkemenin kararı değişebilir ve karşı tarafın istediği kadar olmasada bir miktar değer kaybı ödetebilir. Bununda 5.000TL değilde 300-500TL yi geçeceğini sanmıyorum.
Taksi konusuna gelince, kasko şirketleri kaza durumunda 7 gün süreli kiralık araç vermekteler. 7 günün devamındaki fazla günlerin kira parasını istemekteler. Öyle 14 günlük taksi parası filan yalan olur.
tamamen kötü niyetli bir dava işte ama 300 un 500 un peşine düşen isnalara üzülüyorum kazadan sonra arabadan indiğimde ne kendi clio ma nede onun arabasına bakmadım iyi misin abi dedim birişeyin var mı dedim ya arabam abi dedim dua edelim sende bende iyiyiz kasko var üzülme herşeyin karşılanır dedim hala arabam tamam mal canın yongası da candan daha mı değerli?
aracın raici bu değil aracın önceden kazaları var yani kazasız değil = dolandırıcılık davasından karşı mahkeme davası açmanız menfaatinize olucakdır psikolojinizin bozulduğunu dair üstüne tazminat da isteyebilirsiniz..
ben hiç bir şey istemem dava bitsin stresi üzerimden kalksız bırak mahkemeyi karakol önünden geçmeyen biriyim zaten
araci daha evelden hasarsiz olsa bile, ben carptigim icin benden extradan para talep etmesi bence sacmaliktan baska bisey degil. ve ya tam tersi. sonucta ben sifir araba alsam 2 gün bana arkadan biri carpsa, bana 10 bin lira extradan ver nasil diyebilcem
sonucta trafige ciktiginda bu riski göze aliyorsun
Bizde bu talihsizlik genel olarak var babamın 2 aracında 1 inde aldığı gün biri çarptı 1 yıl ara ile aracı yeniledi ve onada arabanın 2. günü çarptılar nazar dedik geçtik olur kaza bu kasıtlı değil ya
Karşı tarafın işi biraz o.ospuyu bakire kız diye evlendirmeye benziyor, valla yazık ne hale düşmüş insanlar. Sadece acıyorum çünkü küfür etmeye bile değmez böylelerine, geçmiş olsun Aren. Beterinden saklasın..
Allah beterinden saklasın ne diyim airbag burnuma patladı zaten ameliyat olmam şart işlerimin yoğunluğundan ancak yaz sonu olabileceğim ciddi uyku problemi yaşıyorum
darkmoon
25-02-2013, 15:03
ben hiç bir şey istemem dava bitsin stresi üzerimden kalksız bırak mahkemeyi karakol önünden geçmeyen biriyim zaten
olay para değil zaten senin çekdiğin sıkıntıyı o psikolojiyi adamında çekmesi kazanırsan bir tazminat git hayır kurumuna bağışla olay para kısmı değil yani..
olay para değil zaten senin çekdiğin sıkıntıyı o psikolojiyi adamında çekmesi kazanırsan bir tazminat git hayır kurumuna bağışla olay para kısmı değil yani..
Abi inan uğraşmak istemyorum yani şu stresi atlatyim gerisi sıkıntı dert değil devamlı yurtdışına gidip gelen biriyim bu bana sorun açmasın onada şükür ne diyim :)
Tayfun-E30
25-02-2013, 15:11
bence fazla iyi niyetli davranmıssın ehliyeti vererk zaten,
iyi olmuş iyki vurmussun fırsatçıya, kazadan korkuyosa çıkarmasın trafiğe aracını her an kaza riski var bu riski göze alamayan çıkmasın trafiğe bu kadar basit..
ayrıca 5tl değer kaybediceği hasar için zaten perte çıkardı arabası..
Aren geçmiş olsun, üzüldüm. Yapılabilecekleri zaten yapmışsın da yine de yapılabilecek bir şey var mı?
darkmoon
25-02-2013, 15:19
Abi inan uğraşmak istemyorum yani şu stresi atlatyim gerisi sıkıntı dert değil devamlı yurtdışına gidip gelen biriyim bu bana sorun açmasın onada şükür ne diyim :)
inşallah sağ salim atlatırsın tekrardan geçmiş olsun gene avukatın falan var yanında arkanda olan insanlar var olaya iyi yanından bakmak lazım yalnız değilsin yani. :)
Hocam trafikte herkes sizin gibi değil unutmayın,biraz alttan alırsanız başınıza çıkarlar ki öylede olmuş zaten.Şuan resmen sizi çarpmaya çalışıyorlar birkaç haftaya sizi arayıp anlaşalım derler sakın para vs. kaptırmayın..Arayın adamı size karşı dava açıyorum yalanlarından dolayı diyip cevap vermeden kapatın suratına gayet kıvama gelecektir..
arsenikli
25-02-2013, 15:21
çok geçmiş olsun böyle bi fırıldaklığa yorum yapamıyorum
YavuzNaz
25-02-2013, 15:21
Çok geçmiş olsun kardeşim, bi kamyon sopa atsan yeridir bu zihniyette bir fırsatçıya, kaza bu isteyerekmi oluyor, birşey çıkmaz bu davaanın sonunda bu işler artık o kadar kolay değil, herkez birbirine maddi tazminat davası açıyor ellerine geçen 3ün 1i :D
geçmiş olsun.vay arkadaş neler var memlekette ya
böyle birşey daha önce hiç duymadım. ne demek hasarsızlıgım bozuldu 5k ver. bilerekmi yaptın sanki.
fiziki zararını zaten ödüyorsun. yaptırıyorsun aracını. hem belki adam satmıycak aracı. yada satarken istediği fiyattan satıcak sen onun peşindemi koşacaksın.
zaten hasar varmış 5tane birde yalan beyan mahkemeyi kandırma.. ayrıca seni dolandırmaya çalışıyor.
senin zamanını ve şirket avukatlarının zamanlarını da alıyor. onlarında maliyeti ni isteyerek karşı dava aç bence. o düşünsün!
geçmiş olsun.
Vay anasını . İyi niyet böyle sömürülür işte . Sonra derler dünyada bi tane insan evladı kalmadı mı diye. Sen adamı afedersin öpmeye kalkarsan gün gelir o adam da seni öper. muck diye.
öncelikle çok geçmiş olsun,
araca vurup beni madur etti diye bi dava var mı ya :D hadi alkollü olsan uyumuş olsan falan tamam belki bu şekilde bir dava açılır ama adı üstünde bu kaza , ve sen normal seyrederken dışarıdaki bazı etkenlerden dolayı yapmışsınız. Bi *** çıkmaz tamamen avukata yarayacak cinsten davalardan biri daha. Millet o kadar boş kalmışki neye saldıracağını şaşırmış allah sonumuzu hayır etsin.
geçmiş olsun öncelikle,
yazılması gerekenler yazılmış zaten de ben özellikle darkmoon'un yazdıklarına katılıyorum.
siz bütün iyi niyetinizle yaklaşmanıza rağmen karşı tarafın çakallık peşine düşmesi hiç centilmence olmamış aksine, enayi yerine koymaya çalışmış.
dolandırıcılık başta olmak üzere manevi tazminat davası da açmalısınız.
geçen sene kapalı otoparkta kadının biri benim hanıma çarpmıştı,
herşeyi kabullenmesine karşın bir ton yazışma vs den sonra expertiz gönderdiler vs derken zar zor aldık sigorta şirketinden parayı.
bomba sonradan geldi, kocası artık kimden akıl aldıysa bizim sigortadan para istemiş ve sigorta doğal olarak bildirdi bize.
sigortaya kesinlikle 5 kuruş ödememelerini, gerekirse her yolun denemesini söyledim.
hala birşey çıkmadı, ne olacak bakalım.
şerefsiz her yerde şerefsiz, Türk Alman farketmiyor.
araba gerçekten hatasız boyasız olsa ve suç diğer tarafta olsa, bu davadan para kazanılır.. çünkü arabanın kaza sonrası değeri düşüyor.
poseidon
25-02-2013, 15:34
Açıkçası güldüm.
Tamam siz zaten suçunuzu kabul etmişsiniz.
Ama adam neyine güvenip 5 tane hasarı olan araç için değer kaybı davası açmış merak ediyorum.
Hakim ekspertiz istediğinde zaten kazalı olduğu ortaya çıkmayacak mı?
Antika ya da özel durumu olan bir araç olsa değer kaybı davası açılır hatta karşı taraf kazanır da
Hepsini geçtim gerçekten hasarsız nadide ve kusursuz bir araç olsa ve dava açsa kazansın ya da kaybetsin
adam hakkını arıyor diyeceğim
Ama burada bariz bir art niyet var.
oguzhan999
25-02-2013, 15:36
resmen yuh !
ulasoztas1
25-02-2013, 15:43
ne güzel iş bulmuş millet kendine :)
sıfır olsa bile araç adı üzerinde 'kaza' olacağı varmış dersin geçersin.
MazdaSpeed
25-02-2013, 15:48
Daha neler duyacağız kim bilir :)
34tb9544
25-02-2013, 15:49
Way aq yuh yaaa o zaman uyguna boyasiz araba bulalım kafamıza gore her yerde frene basalım arkadan biri patlasın mahkemeye verelim para kazanalım guzel is aslında
Bence mahkeme buna derseki para oduyceksin arabalarımızı çıkartmayalım abi o zaman sokağa otoparkta dursunlar aman kimse çarpmasın KAZA bu adı üstünde KAZA
evet fakat aracının 5 adet hasar kaydı var sizce bu adaletli bir yaptırım mıdır ? ayrıca daha önce yapıla nkazalarda aracın aynı noktalardan hasar almadığı ne ***** _?
öyle olmak zorunda zaten üçkağıtçı 5 kazayıda bu iş ile yaptıysa %100 arkadandır kendini garanti altına almak için bu sayede kazasızlıktan sebebini öne sürdüğü değer kaybını en azından davayı kaybetsenizde ödememiş olursunuz.Allah yardımcınız olsun
Şerefsiz fırçatçılar ya bu insanlar yastığa başını koyduğunda nasıl uyuyor hep merak etmişimdir.
Geçmiş olsun Aren.
bence fazla iyi niyetli davranmıssın ehliyeti vererk zaten,
iyi olmuş iyki vurmussun fırsatçıya, kazadan korkuyosa çıkarmasın trafiğe aracını her an kaza riski var bu riski göze alamayan çıkmasın trafiğe bu kadar basit..
ayrıca 5tl değer kaybediceği hasar için zaten perte çıkardı arabası..
yetkili serviste kdv dahil tutan rakam 5000 TL sanayide yapılsa zaten 1500 ü geçmesine imkan yok
Ben tüm iyi niyetimi gösterdim daha elden ne gelir bilmem
Aren geçmiş olsun, üzüldüm. Yapılabilecekleri zaten yapmışsın da yine de yapılabilecek bir şey var mı?
Sağol kanka işte stresi dert başka birşey değil
inşallah sağ salim atlatırsın tekrardan geçmiş olsun gene avukatın falan var yanında arkanda olan insanlar var olaya iyi yanından bakmak lazım yalnız değilsin yani. :)
Çok şükür abi o konuda içim ferah en azından
Hocam trafikte herkes sizin gibi değil unutmayın,biraz alttan alırsanız başınıza çıkarlar ki öylede olmuş zaten.Şuan resmen sizi çarpmaya çalışıyorlar birkaç haftaya sizi arayıp anlaşalım derler sakın para vs. kaptırmayın..Arayın adamı size karşı dava açıyorum yalanlarından dolayı diyip cevap vermeden kapatın suratına gayet kıvama gelecektir..
Asla konuşmam avukatım ile görüşürler ben daha muhattap olmam
çok geçmiş olsun böyle bi fırıldaklığa yorum yapamıyorum
şaşkınız :)
Çok geçmiş olsun kardeşim, bi kamyon sopa atsan yeridir bu zihniyette bir fırsatçıya, kaza bu isteyerekmi oluyor, birşey çıkmaz bu davaanın sonunda bu işler artık o kadar kolay değil, herkez birbirine maddi tazminat davası açıyor ellerine geçen 3ün 1i :D
Kanka yargıya da güvenim kalmadı ya hayırlısı diyorum artık
geçmiş olsun.vay arkadaş neler var memlekette ya
malesef var :S
böyle birşey daha önce hiç duymadım. ne demek hasarsızlıgım bozuldu 5k ver. bilerekmi yaptın sanki.
fiziki zararını zaten ödüyorsun. yaptırıyorsun aracını. hem belki adam satmıycak aracı. yada satarken istediği fiyattan satıcak sen onun peşindemi koşacaksın.
zaten hasar varmış 5tane birde yalan beyan mahkemeyi kandırma.. ayrıca seni dolandırmaya çalışıyor.
senin zamanını ve şirket avukatlarının zamanlarını da alıyor. onlarında maliyeti ni isteyerek karşı dava aç bence. o düşünsün!
geçmiş olsun.
Teşekkürler artık avukatlar neyi uygun bulursa ama inanın bunlarla uğraşmaya değmez bile ya gerekeni yaparlar harcadıkları ile kalırlar
Vay anasını . İyi niyet böyle sömürülür işte . Sonra derler dünyada bi tane insan evladı kalmadı mı diye. Sen adamı afedersin öpmeye kalkarsan gün gelir o adam da seni öper. muck diye.
İnşallah öpmezler mesele para değil haksız kazanç elde edilmemeli
öncelikle çok geçmiş olsun,
araca vurup beni madur etti diye bi dava var mı ya :D hadi alkollü olsan uyumuş olsan falan tamam belki bu şekilde bir dava açılır ama adı üstünde bu kaza , ve sen normal seyrederken dışarıdaki bazı etkenlerden dolayı yapmışsınız. Bi *** çıkmaz tamamen avukata yarayacak cinsten davalardan biri daha. Millet o kadar boş kalmışki neye saldıracağını şaşırmış allah sonumuzu hayır etsin.
Adama iyi niyet gösterdim hani vurdum gel anlaşırız diyip arbasını yaptırmasam tamam kıvırsam tamam ama anlmadım bi garip iş yine geldi ve beni buldu
geçmiş olsun öncelikle,
yazılması gerekenler yazılmış zaten de ben özellikle darkmoon'un yazdıklarına katılıyorum.
siz bütün iyi niyetinizle yaklaşmanıza rağmen karşı tarafın çakallık peşine düşmesi hiç centilmence olmamış aksine, enayi yerine koymaya çalışmış.
dolandırıcılık başta olmak üzere manevi tazminat davası da açmalısınız.
geçen sene kapalı otoparkta kadının biri benim hanıma çarpmıştı,
herşeyi kabullenmesine karşın bir ton yazışma vs den sonra expertiz gönderdiler vs derken zar zor aldık sigorta şirketinden parayı.
bomba sonradan geldi, kocası artık kimden akıl aldıysa bizim sigortadan para istemiş ve sigorta doğal olarak bildirdi bize.
sigortaya kesinlikle 5 kuruş ödememelerini, gerekirse her yolun denemesini söyledim.
hala birşey çıkmadı, ne olacak bakalım.
şerefsiz her yerde şerefsiz, Türk Alman farketmiyor.
Kötü niyetli insan her yerde kötü niyetli malesef
araba gerçekten hatasız boyasız olsa ve suç diğer tarafta olsa, bu davadan para kazanılır.. çünkü arabanın kaza sonrası değeri düşüyor.
Şöyle söyliyeyim abimin arbasının kapısına taksi çarptı, kapı boya ve işçlik dahil 35000 TL masraf çıktı şmdi arabada 35000 Tl kayıt var kapı değişen gözüküyor ama ne yapalım
adamın kaskosu yok trafik sigortası var ve 24000 Tl ye kadar karşılıyor
adam geldi durumunu izah etti sigorta ödedi kalanı abim cebinden verdi bırak bak dava açmayı diyorum 11000 Tl ödedik yazıktır günahtır diye adamın ekmeği ile oynamadı
olayı abime anlattım güldü sadece s.. et bişe çıkmaz dedi
Açıkçası güldüm.
Tamam siz zaten suçunuzu kabul etmişsiniz.
Ama adam neyine güvenip 5 tane hasarı olan araç için değer kaybı davası açmış merak ediyorum.
Hakim ekspertiz istediğinde zaten kazalı olduğu ortaya çıkmayacak mı?
Antika ya da özel durumu olan bir araç olsa değer kaybı davası açılır hatta karşı taraf kazanır da
Hepsini geçtim gerçekten hasarsız nadide ve kusursuz bir araç olsa ve dava açsa kazansın ya da kaybetsin
adam hakkını arıyor diyeceğim
Ama burada bariz bir art niyet var.
zaten taksi paraları ile showuna noktayı koymuş adam :)
resmen yuh !
Vallahi öyle
ne güzel iş bulmuş millet kendine :)
sıfır olsa bile araç adı üzerinde 'kaza' olacağı varmış dersin geçersin.
yeni bir ekmek kapısı insanlara
Aren geçmiş olsun da benim takıldığım esas konu tanımadığın bir insana ehliyetini vermen ??? Gene karşında ki insan iyi niyetliymiş bu konuda :)
BaybuRtlu69
25-02-2013, 16:00
Öncelikle çok geçmiş olsun... Sizi, şirketinizi ve sigortacınıza dava açmış adam çok şaşırdım , fakat buna rağmen Siz yine iyisine denk gelmişsiniz :)
Neler var abi neler 2010 yazında, bir motorcu geldi çarptı bize ters bir noktada, ortada bizim bi hasaramız varken, bu işten kurtulmak için o zamanlar 50.000 Tl falan ödedik... Yapışkan adamlarda oluyor...
Üç kağıtçılık çok... ne diyelim Allah daha büyük kazalardan ve nusibetlerden korusun
Calderon
25-02-2013, 16:03
Bu kadarına da pes doğrusu iyi niyetiniz ancak bu kadar istismar edilebilir yazık hiç mi utanmıyor bu insanlar birde müdür olacakmış ?
turbo&quattro
25-02-2013, 16:22
Gemis olsun Aren. Karsi taraf anladigim kadari ile cahil cuhela degil ( gumrukleme firmasinda mudur demissin ) avukatlar tarafindan para alacagiz diye kandirilsin . Ortada kesinlikle art niyet var. Ozellikle darkmoon un dedigi gibi karsi dava ac zaten avukatlarin ilgilenecektir. Ne kazanirsan fakire fukaraya dagit karsi tarafa ders olsun .
çakala bak! allahtan sen kendini sağlama almışsın eksik bişi aramış resmen,geçmiş olsun.
freelife
25-02-2013, 16:24
karşı tarafın haklı ıolabileceği düşüncelerini hayretle okudum , kasko ve sigorta neden yaptırılıyor birde ayriyetten paramı ödeyeceğiz . bunlar tamamen galerici olupta tefeci zihniyetinde insanların taktikleri başka birşey değil , allah beterinden korusun zihniyetide bitti desenize..
öncelikle her şeye rağmen iyi niyetli düşünüp davranabildiğiniz için sizi tebrik ediyorum. ama iyi niyetlilerin her zaman kaybettiğide bir gerçek.
geçmiş olsun diyorum umarım yaşadığınız gereksiz stresten bir an önce kurtulursunuz ve adalet yerini bulur.
made ın JAPAN
25-02-2013, 16:35
abi cok gecmıs olsun bence direk karşı tarafa dava acmalısın abi şirkette araba yokmu hasarsız arabasına güzel güzel hasar verdirceksin böle Şe...siz insanların aracına
Jeandan-R
25-02-2013, 16:54
Geçmiş olsun Aren, karaktersiz çok. İyi niyetli olmaya da gelmiyor artık...
Aren geçmiş olsun da benim takıldığım esas konu tanımadığın bir insana ehliyetini vermen ??? Gene karşında ki insan iyi niyetliymiş bu konuda :)
Cüneyt abi teşekkürler , içimizde kötülük olmadığından herkesi kendimiz gibi biliyoruz ondan ehliyetimi verdim fakat ders oldu asla vermem birdaha
Öncelikle çok geçmiş olsun... Sizi, şirketinizi ve sigortacınıza dava açmış adam çok şaşırdım , fakat buna rağmen Siz yine iyisine denk gelmişsiniz :)
Neler var abi neler 2010 yazında, bir motorcu geldi çarptı bize ters bir noktada, ortada bizim bi hasaramız varken, bu işten kurtulmak için o zamanlar 50.000 Tl falan ödedik... Yapışkan adamlarda oluyor...
Üç kağıtçılık çok... ne diyelim Allah daha büyük kazalardan ve nusibetlerden korusun
Avukatlardan biri bana bir olay anlattı 2 yakın arkadaş aynı araç içinde kaza yapıyorlar yanda oturanın kolu kırılıyor ve en yakın arkadaşına dava açıyor işe gidemedim şudur budur mağdurum diye allah beterinden saklasın
Bu kadarına da pes doğrusu iyi niyetiniz ancak bu kadar istismar edilebilir yazık hiç mi utanmıyor bu insanlar birde müdür olacakmış ?
Statü yaş ile alkası yok kan ile alakalı bence
Gemis olsun Aren. Karsi taraf anladigim kadari ile cahil cuhela degil ( gumrukleme firmasinda mudur demissin ) avukatlar tarafindan para alacagiz diye kandirilsin . Ortada kesinlikle art niyet var. Ozellikle darkmoon un dedigi gibi karsi dava ac zaten avukatlarin ilgilenecektir. Ne kazanirsan fakire fukaraya dagit karsi tarafa ders olsun .
olurda bir dava da bizim acmamız icab ederse zaten oradan gelecek parayı asla kullanmam bağışlarım
çakala bak! allahtan sen kendini sağlama almışsın eksik bişi aramış resmen,geçmiş olsun.
Artık adalete kaldı iş hayırlısı diyorum
karşı tarafın haklı ıolabileceği düşüncelerini hayretle okudum , kasko ve sigorta neden yaptırılıyor birde ayriyetten paramı ödeyeceğiz . bunlar tamamen galerici olupta tefeci zihniyetinde insanların taktikleri başka birşey değil , allah beterinden korusun zihniyetide bitti desenize..
beterin beterini kendileri arıyor malesef
öncelikle her şeye rağmen iyi niyetli düşünüp davranabildiğiniz için sizi tebrik ediyorum. ama iyi niyetlilerin her zaman kaybettiğide bir gerçek.
geçmiş olsun diyorum umarım yaşadığınız gereksiz stresten bir an önce kurtulursunuz ve adalet yerini bulur.
biz doğru duralımda insanlar istedikleri kadar kötü niyetli olsun daha öncede birçok olay yaşadım hep iyi niyetimi kullandılar ama niyetimi asla bozmam 3 5 çapulcu için
abi cok gecmıs olsun bence direk karşı tarafa dava acmalısın abi şirkette araba yokmu hasarsız arabasına güzel güzel hasar verdirceksin böle Şe...siz insanların aracına
:D yazıktır belki onunda hayatta tek varlığı arabasıdır hassas olduğu bir konudur birileri de bundan sanırım faydalanıyorlar
Geçmiş olsun Aren, karaktersiz çok. İyi niyetli olmaya da gelmiyor artık...
Olsun kanka iyilikten şaşmayalım böyle iyiyiz :D
Kaskodan araç tahsis ettiğini ispatlayabiliyorsanız ve taksiciden fiş aldıysa aldığı fiş (fatura) sahte olacaktır. Bu durumda taksici sahte belge düzenleme, karşı taraf ise iştirak suçunu işlemiş olacak. Suç ise her iki taraf için hapis cezasını gerektirir.
GokhanRS
25-02-2013, 19:55
şimdi değer kaybetse ne olurki. eğer değer kaybı davası kazanılıyorsa onuda sigorta karşılaması lazım. sonuçta hukuksal destekde sigorta kağıdında yazıyor.
insanlar ne kadar bozuldu yav. insan derki allah korudu yaşıyoruz. ama yok bunlar eşek. ölümlü kaza olmadan beyinleri doğruları görmeye basmıcak.
gecmis olsun ne insanlar var cidden anlayamiyorum 20 gun once biri aracima surttu ustelik ehliyetsizdi rapor tuttursam guzel para alirdim ama ben olan olmus dedim gittik ustama masrafi cikardik aldim parami ayrildik aldigim paradan biraz daha pahaliya bile mal oldu ama napayim aracima surten adam 55 yasin daydi asker oglunu ziyaret etmek icin ta balikesirden kalkip gelmis adam biraz da acidim
rebeloghy
25-02-2013, 21:10
abi geçmiş olsun kansızı bol memleket. açıkçası 0 aracım yada hiç hasarsız aracıma biri gelip vursa aynı davayı açarım fakat bu durumda 5. kazası olmasına rağmen sana böyle kötü niyetle dava açtığı için ve mahkemeyi yanıltmaya çalıştığı için zaten tazminatı sen hakediyorsun esas. ama nerde öyle bir adalet sistemi..
TolgaEsentepe
25-02-2013, 21:25
bencede karşı dava açın. Geçmiş olsun
misery1903
25-02-2013, 22:05
Yapacak bir şey yok şu an da ne olursa olsun olayı olduğu gibi yazmak lazım. Burada adam dolandırmanın peşinde de sonradan adamda sağlık olarak bir şey filan çıkarsa büyük sıkıntı yaratır.
Fazlası eksiği olmadan net olarak yazmak lazım her zaman. Başkasına iyilik yapmak için kendinize kötülük yapmayın. Yargı sistemi düzgün çalışan bir ülkede değiliz malesef.
Neyi haklı yav ,hepsini okumadın galiba sahtekar ,şerefsizin teki işte.
İyi olmuş aren ,senin dava açma hakkın yokmu benım zamanımı çaldı avukat masrafı yaptım diye :D
murat_ileri
26-02-2013, 03:37
öncelikle geçmiş olsun. ne yazık ki trafik kazaları belirli bir kesim için tamamen bir sektör haline gelmiş bulunmakta. elinizdeki belgeleri mahkemeye sundugunuz takdirde yalan beyan vermekten, kişilik haklarına saldırı ve haksız kazanç saglamak gibi konulardan dolayı davanızdan beraat yada çok düşük bir ceza ile kurtulursunuz. mahkeme sonucuna göre karşı dava açarak sizden tahsil edilmek istenen meblanın çok daha üstünde tazminat alabilirsiniz.
low&slow
26-02-2013, 03:55
Geçmiş olsun öncelikle
yuh amk spor gastesi.
Geçen hafta aracım baglandı. Götürülen otoparkta; park halındeyken cekıcı vurmus, aracı dısarı cıkartarak tutanak tuttuk. Zor durumda kalmasınlar dıye, dava falan hiç düşünmedim bile.
haci Önce Allaha havale et sonra kendin karşı dava acma şansın varsa onu kullan şirket avukatlarının bilgisi fazladır zaten ama bu konularda uzman birileri faydali olur
matthardy
26-02-2013, 09:14
millet yakında babam anamı yaptı diye mahkemeye gitcek.
Patisever
26-02-2013, 09:19
sen şimdi buna dava aç uyuyamasın serefsiz
Benim aracımda hasarsızdı, sollamaya cıkmıs karsıdan gelen arac sol onden vurmustu, ilk başta sinirlensem de sonrasında bende hatasız olan aracım olsa bile karsı tarafa tek bır soz soyleyemedim. Sonucta kaza, herkesin basına gelebilir...
Aren geçmiş olsun can sıkıcı bir durum,kaza olduğu sırada haksız olduğunu zaten kabul ediyorsun fakat sonrasında çakalın biri aklı vermiş bu şekilde yapalım demiş sen iyi niyetinle hala acaba gerçekten hasarsızlığı bozuldu mu diye düşünürken adamın çakallığı ortaya çıkmış...
gün içinde tekrar avukatı aradım kendisi neden strese giriyosun bize bırak dedi sadece sen merak etme nefes aldırmicaz dedi e daha birşey söyleyemedim zaten tipini görseniz vurduğumun tam çakal ya hemde tam ama ilk başlarda üzüldüm adamın arası hasarsızmıydı sadece buna mı sahipti vs diye ama işte adamın ne kadar karakterli olduğu ortaya çıktı muhtemelen ariyacaktır birileri beni bende avukatlarımızın numarasını vereceğim konuşsun dursunlar :D
huseyinturk
26-02-2013, 10:55
Aracın hiç hasar kaydının olmaması sizi bağlamazki. Neyse prosedür odur. Madem değeri düşsün istemiyor o zaman çıkarmasın aracını trafiğe garajda saklasın. Trafiğe çıkmak o riski göze almaktır zaten
darkmoon
26-02-2013, 11:10
gün içinde tekrar avukatı aradım kendisi neden strese giriyosun bize bırak dedi sadece sen merak etme nefes aldırmicaz dedi e daha birşey söyleyemedim zaten tipini görseniz vurduğumun tam çakal ya hemde tam ama ilk başlarda üzüldüm adamın arası hasarsızmıydı sadece buna mı sahipti vs diye ama işte adamın ne kadar karakterli olduğu ortaya çıktı muhtemelen ariyacaktır birileri beni bende avukatlarımızın numarasını vereceğim konuşsun dursunlar :D
bugün senin gibi arkası sağlam birine tosladı yarın bu aynısını mazlumun garibanın tekine yapar gidicek danışıcak kimseside yokdur maddi parasal açıdan canını yakar mazlumun.. kimine 5 bin tl öğle yemeği parası kiminin bir senede bir köşeye attığı biriktirebildiği bir para neticede..
murat_ileri
26-02-2013, 23:31
bugün senin gibi arkası sağlam birine tosladı yarın bu aynısını mazlumun garibanın tekine yapar gidicek danışıcak kimseside yokdur maddi parasal açıdan canını yakar mazlumun.. kimine 5 bin tl öğle yemeği parası kiminin bir senede bir köşeye attığı biriktirebildiği bir para neticede..
emre benim başıma daha beteri geldi, millet resmen şirket kurmuş. yaralanmalı kazalarda resmen adamın donuna kadar alıyorlar. çok şükür kusursuzlugum ispatlandı. mart ayı içersininde karar duruşmam olacak. karşı taraf hakkında suç teşkil eden her madde içinde ayrı dava açma hazırlıgımız sürüyor. allah kimsenin başına vermesin ama, bu tarz bir durumda soguk kanlı olmalı ve hakkınızı sonuna kadar savunmanız gerekli en ufak bir açıgınızda bile üstünüze aşırı gelerek sizi yıldırma yoluna gidiyorlar, hiç bir şey yapamasalar bile huzurunuzu bozmayı başarıyorlar.
kanka geçmiş olsun.adamın yalan beyanda bulunması (kiralık arac verıldıgı halde taksıye bınmesı ve hasarsız arac demesı) sizin avantajınıza olur sanırsam, mahkemede kişinin art nıyetlı olup kandırmacaya yonelık bır davranıs oldugundan bastırabılırsınız ;)
bu gün siteden bir arkadaşımız olayı biraz araştırdı daha sonra avukatlar ile görüşme fırsatım olmadı ama şöyle birşey var
kazanın olduğu tarihte arabanın kaskosu soy ismi şahin olan birine kayıtlı
aracı kullanan Hakan dişli
Bana dava açan hakan dişli
Avukanının soy ismi şahin
Şu an arbanın kasko poliçesi hakan dişli
organizelermidir nelerdir bilmiyorum ama bi dümen çeviriyolar çokda pro değiller
bu gün siteden bir arkadaşımız olayı biraz araştırdı daha sonra avukatlar ile görüşme fırsatım olmadı ama şöyle birşey var
kazanın olduğu tarihte arabanın kaskosu soy ismi şahin olan birine kayıtlı
aracı kullanan Hakan dişli
Bana dava açan hakan dişli
Avukanının soy ismi şahin
Şu an arbanın kasko poliçesi hakan dişli
organizelermidir nelerdir bilmiyorum ama bi dümen çeviriyolar çokda pro değiller
adamlar bildiğin illegal şirket kurmuş yolunacak kaz arıyorlar..
sonra çouğundan çocuğundan çıkacak. Allah'tan da mı korkma kalmadı yaw yazıktır.
Öncelikle geçmiş olsun,
Bahsi geçen davada değer kaybı ortalama 500 - 1000TL olarak belirlenir ve aşağı yukarı bu miktardan dava karara çıkar. Sigorta şirketi kaza yapan diğer araçtaki hasar bedelini karşılar ancak değer kaybını, manevi tazminat taleplerini v.b. karşılamaz bu tür zararlar kazada asli kusurlu olan taraftan talep edilebilir.
Kafanızı fazla yormayın 500-1000 TL için organize olsalar ne olur olmasalar ne olur? temyizi ile birlikte 2,5 sene dahi sürebilir. Organize damla sakızı ticareti yapsalar çok daha fazla getirisi olur.
Emre Ekrem
27-02-2013, 06:28
Geçmiş olsun, iyi niyet kurbanı olmuşsunuz, lakin davadan bir şey çıkmaz, aracın önceden hasarı var ve eger kasko hizmetlerine dahil ise kısa bir süre de olsa araç tahsisi bulunuyor.
delSol_power
27-02-2013, 08:20
Geçmiş olsun.
Kötü niyetli insanlarla (bunlara insan denir mi, o da ayrı bir konu) uğraşmak harbiden gıcık bir durum. Allah yardımcınız olsun. Umarım davadan aleyhinize bir sonuç çıkmaz ve bu tip davalara emsal teşkil eder.
Aren geçmiş olsun, hep senimi bulur cenabet işler :D
Tazminat alırsan ruslar ile ezek parayı..
Öncelikle geçmiş olsun,
Bahsi geçen davada değer kaybı ortalama 500 - 1000TL olarak belirlenir ve aşağı yukarı bu miktardan dava karara çıkar. Sigorta şirketi kaza yapan diğer araçtaki hasar bedelini karşılar ancak değer kaybını, manevi tazminat taleplerini v.b. karşılamaz bu tür zararlar kazada asli kusurlu olan taraftan talep edilebilir.
Kafanızı fazla yormayın 500-1000 TL için organize olsalar ne olur olmasalar ne olur? temyizi ile birlikte 2,5 sene dahi sürebilir. Organize damla sakızı ticareti yapsalar çok daha fazla getirisi olur.
Benim kafa yorduğum nokta para ödemek değil mahkemelik olma durumu kötü
bir kağıt geliyo hayatınızda karakol önünden geçmeyen birisine şok edici oluyo ve asla kötü niyetli yaklaşmadığım bir olayda
Geçmiş olsun, iyi niyet kurbanı olmuşsunuz, lakin davadan bir şey çıkmaz, aracın önceden hasarı var ve eger kasko hizmetlerine dahil ise kısa bir süre de olsa araç tahsisi bulunuyor.
İnsanları anlamak güç
Geçmiş olsun.
Kötü niyetli insanlarla (bunlara insan denir mi, o da ayrı bir konu) uğraşmak harbiden gıcık bir durum. Allah yardımcınız olsun. Umarım davadan aleyhinize bir sonuç çıkmaz ve bu tip davalara emsal teşkil eder.
Bu ara çok modaymış hemde çok :D
Aren geçmiş olsun, hep senimi bulur cenabet işler :D
Tazminat alırsan ruslar ile ezek parayı..
Abi antin kuntin işler beni bulur cenabetlik mi kör talih mi artık bilemiyorum ama hayatımın son 14 yılı hep talihsiz anlatsam inanması güç olaylarla dolu nazara çok geliyomuşum onu diyolar :D
kazasız 2006 model megan bile 29 etmiyor 35 nedir
şimdi o kadar şey var burasına mı şaşırdır diyeceksiniz de durumun farkındayım nerden baksan tutarsızlık :)
toplu iğne bile alamazlar can sıkmaya gerek yok, ama yine de araçta rapor kağıdı bulundurmak lazım. geçen kış benim araca çarpan bütün bilgilerini veren adam sabah aradığımda beni hatırlamıyordu :D
matthardy
27-02-2013, 10:39
para koparırlarsa bende arene dava accam ; yeni süpürdüğüm salona patlamış mısır dökmekten
beynini sittiğim, sen kaza yaptın, adama ehliyetini mi verdin ? :D
Çok geçmiş olsun.. İyi niyetli olmiyacaksın hiç bir zaman yoksa zarar gören sen oluyorsun malesef kötü bir durum.
geçmiş olsun bu kadar kötü niyetli biri en azından ehliyetinizi kullanıp başka işler yapmamıştır umarım fotokopisiyle hayatlarını karartıyolar insanın orjinaliyle ne yapmazlar mazallah.
aren gel şu adamı EMG'ye bındırelım,bi de üstüne para verır bır daha senın gıbı ınsanlarla karşılaşmamak için,adamı kırbaçlayalım konuyu başından sonuna kadar okudum..banlanacağımı bılmesem o kadar güzel sevgi sözcuklerı var kı lugatımda bu şahıs için.Allah sabır versın kardeşim sana... ne dıyeyım :(
beynini sittiğim, sen kaza yaptın, adama ehliyetini mi verdin ? :D
zuhauhahaha : D
onursumer
27-02-2013, 14:06
insanları anlamak güç ya senin yerinde gariban biri olsaydı belki elindeki ne var ne yok alıcaklardı
bence peşini bırakma ustune bir davada sen aç 3-5 aldığın tazminatıda hayır kurumlarına bağışlarsın
Aren hakka hukuğa düşkünsün gördüğüm kadarı ile ama şöyle birşeyde var mesela bende iett otobüsüne arkadan vurucakken direksiyonu kırıp çamurluğuma ve jantıma zarar vermiştim ve o tek jant için 2 hafta serviste kaldı arabam ve axa gibi bir kasko beni bu durumdan haberdar etmedi serviste etmedi bende 2 hafta otobüse minibüse binmiştim.Onunda haberi olmayabilir.art niyet olduğu bellide yinede sende günaha girme :)
mustafamutlubas
16-03-2013, 20:37
öncelikle geçmiş olsun . kesinlikle sizden 1 lira bile alamaz. sigortaların elinde zaten sovtaj bedeli var emin olun 29000 bile etmez sigorta gözünde.aracın tarafsız bir renault bayisine çekilmesini isteyin expertiz yaptırın.. eminimki bu düşüncedeki bir insan gidip o arabayı özel serviste yandaş bi serviste yaptırıp experden onay aldıkları malzemeleri değiştirmemiştir veya orjinal parça kullanmamıştır ordan bile yolunu bulmuştur. eğer dediğim gibi bir durum varsa o zamanda sigortayla araç sahibinin arasında olacakları siz tahmin edin:) araç değer kaybıyla ilgili bedeli eğer sokakta durduk yere arabasına bir zarar verseydiniz (park halinde kaza dışında) bi ihtimal alabilirdi. fakat trafikte olan bir durum ve kaskolar da zaten bu yüzden var zararı karşılamak için.
memleketımızın akıllısı bitmez... çok geçmiş olsun..
Ertug_T.
16-03-2013, 23:38
benim hatasız aracıma çarpıp kaçan ehliyetsiz arkadaş yakalandığında aynı davayı bende açtım hiçbir işe yaramadı görüşülmedi bile dava..ama siz gayet iyi niyetli yaklaşıp kaza anında olması gerektiği gibi davranmışsınız..dolandırmaya çalışmış açık açık..benimki haklı bi durumdu o ayrı..
Firat.M3
17-03-2013, 00:48
arabasını trafiğe çıkartan yola koyan insan bunların hepsini göze almış demektir. başka da şansı yoktur. kaza olur çalınır diyen de kaskosunu yapıyor zaten. o adam hiçbir *** alamaz kanımca. bu dava sürerken siz de karşı dava acabiliyorsanız açıp para cezasına çarptırılması için uğraşabilirsiniz. böyle g*tler için uğraşmaya değer.
bartubasot
17-03-2013, 11:45
Cok gecmis olsun kimisi yazmis adam hakli ama nesi hakli anlayamadim iyi niyetinizi gayette kotu kullanmislar bizim halkimiza iyilik yaramaz terbiyesizlikten baska hic bir sey deil gecmis olsun tekrardan.
HellRot06
17-03-2013, 12:26
İnsanlar artık helal para kazanma peşinde değil. Kolay yoldan nasıl milleti kekleriz derdindeler geçmiş olsun.
KoramiraL
17-03-2013, 12:45
çalıştığım fırmanın aracı toplumsal olayda darpa uğradı servise bırakıldı 1,5 hafta serviste kaldı o süre içerisinde kaskodan araç talep ettik gönderdiler hemen aslında kaskoların müşteriye söylemesi gerek araç talebiniz varmı size araç temin etmemizi istermisiniz gibi sonuçta kaskoyada yüksek meblalar ödeniyor sadece hasarını yaptırmak için değil sonuçta mağdur olmamız içinde çalışmaları gerek
Leader01
18-03-2013, 23:16
adam abartmış ancak şöyle bir durum var örnek veriyorum kazada tamamen kusurlusunuz çarptığınız araç orjinal misal bagajla arka çamurluklar işlem gördü, mağdur araç sahibi aracına bilirkişi yaptırıp değer kaybını tespit ettirip kusurlu araç sahibinden tazminat alabiliyor bildiğim kadarıyla bu tazminatı da trafik sigortası karşılamıyor.
blumenberg
18-03-2013, 23:30
geçmiş olsun, tesaduf eseri sizin olaya benzer bi durum yaşadım..ilk kaza yaptığımda karşı tarafa yüzde 100 hata verilmişti, beni bi abim aradı bugün, istersen aracının değer kaybına yönelik meblağı karşı taraftan tahsil edebileceğimizi bildirdi, yarın gel yanıma görüşelim halledelim dedi. bende yarın gidicem bakalım,
ahmetuygur
06-11-2013, 11:45
Ben lavuğu döverdim darptan cezamı yerdin diğerini ödemem
ahmet hayırdır la, hortladın yine :D
içerde miydin?
ahmetuygur
06-11-2013, 12:04
ahmet hayırdır la, hortladın yine :D
içerde miydin?
Hahahaha:D
Ceza evinden yeni çıktım :D tövbe töbee
Nadasa çekildim
İlk mesaja istinaden yazayım.
Karşı taraf çakalmış ama cin olmadan adam çarpmaya kalkmış..
Değer kaybı talep hakkı var, fakat bunu sizin trafik sigortanızdan istemek zorunda. Size açılmış bir dava varsa 5 veya 7 gün gibi bir süre içinde trafik sigorta şirketinize "böyle böyle bir durum var" diye bildirirseniz size bulaşamazlar..
Adam 5000 değil 10000 TL de isteyebilir, bunu bi önemi yok.
Eksperin hazırladığı değer kaybı tespiti önemli...