Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo araçta dip gazda motordan boğulma sesi gelmesi!
Aracım Turbo beslemeli 200hp güçlerde 190-195hp civarları şuanda..Aem wideband da var arabada nedense 2 nci yada 3 ncü viteste dip gaz yaptığımda motordan boğulma sesi geliyor.Hani ya yakıt fazla yada hava fazla ben bunu bilemiyorum.Boğulma olunca bişeyler de ayarsızlık var gibi bence sanki ama sizce nedir bu boğulma sesi?Tşk ederm...
Değerler ne boost geldiğinde ve üstlerde afr saati var madem?
Mikrop_Ali
28-02-2013, 17:25
araç ney beyin ney motor ney bunlar hakkında bilgi verirseniz daha kolay yardımcı olunur.
ayardandır büyük ihtimalle.
Aracım Turbo beslemeli 200hp güçlerde 190-195hp civarları şuanda..Aem wideband da var arabada nedense 2 nci yada 3 ncü viteste dip gaz yaptığımda motordan boğulma sesi geliyor.Hani ya yakıt fazla yada hava fazla ben bunu bilemiyorum.Boğulma olunca bişeyler de ayarsızlık var gibi bence sanki ama sizce nedir bu boğulma sesi?Tşk ederm...
afr değerleri nedir?
şekil olsun diye takmadınız göstergeyi heralde
Bende afr degerlerini merak ettim simdi
Değerler ne boost geldiğinde ve üstlerde afr saati var madem?
integra 92 model oem pr4 chipli beyin dip gazlarda 10.9 ile 11.5 arası oynuyor turbo t3-t4 garrett 0.7 bar boost motor sıkıştırmam 8.7 forget arias sanırım yeterli bilgi olmuştur..Turbo konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ben aracı böyle hazır aldım gibi bişey
ancak çok sağlıklı bir durum yok araç iyi değil istediğim gibi değil sadece boğulma neden oluyor daha önce yoktu böyle bişey kafayı oraya taktım kısaca
kalitesiz benzin
buji
tıkalı pis benzin filtresi
geliyo sadece aklıma..
kalitesiz benzin
buji
geliyo sadece aklıma..
benzin sürekli 97 oktan shell
buji ngk BKR8EIX
filtrenin tıkalı olacağını sanmıyorum baktırmak gerekir yine de...
kalitesiz benzin
buji
geliyo sadece aklıma..
Mantıklı.Verdiğin değerler çok normal çünkü.afr düzgün olduğuna göre benzin pompası falan sağlam,ateşlemeye bi göz gezdir bobin kablolarından başlayıp bobin buji şeklinde bi kontrolden geçir istersen.
nemonomani
15-04-2013, 12:29
boost gelene kadar araba can çekişir muhtemelen ondan bahsediyosun gibime geldi
Bence basınç gelene kadar araba zengin olmuş.. Biraz fakire çekilirse düzelir gibi duruyor.. Basınç geldikten sonra ki afr için ideal değerler.. 10,9-11,5 arası..
Ateşleme ve avans degerlerini kontrol et