PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternete elini veren kolunu kaptıracak.!

YavuzNaz
28-02-2013, 18:50
Maliye Bakanlığı'nın sanal alışverişte vergi denetimiyle ilgili başlattığı yeni dönem, sahip olduğu eşyaları internetten satanlar için de "vergi ödemek" anlamına gelecek.

Yeni uygulamayla ev kadınları da dahil internete bulaşanı vergi bekliyor. Buna göre evinden internete girip elbisesini satan da, alışveriş sitelerinden ikinci el eşyalarını elden çıkaran da, internete evinin fotoğrafını koyup kiralık ilanı veren de vergi sürpriziyle karşılaşacak.

Vatan gazetesinden Gülümhan Gülten'in haberine göre binlerce vatandaşı vergi sürpriziyle karşı karşıya getirecek uygulama detayları Maliye'nin açtığı internet sitesinden duyuluyor. Bu siteye girip internette alışveriş yapanlar kendilerini nasıl bir sürprizin beklediğini öğrenebiliyorlar. Ancak henüz kimsenin bu siteden haberi yok. Maliye Bakanlığı da yarın bir gün itirazla karşılaşmamak için sözkonusu siteyi vatandaşlara duyurmaya çalışıyor.

Maliye'nin www.egirisimci.gov.tr adresinde, internette alışveriş yapan vatandaşlar için "vergi mükellefi misiniz" konulu bir test bulunuyor. Buna göre internet üzerinden satış yapan vatandaşların hangi durumda ticaret yapmış sayılacağı ve böylece vergiye tabi tutulacağı açıklanıyor. Ancak bu değerlendirme de kendi başına yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor. Çünkü sözkonusu site, internetten kazak satan ev kadınlarını bile vergi ödemekle sorumlu tutuyor.

Sözkonusu portaldaki "Ticaret mi Hobi mi, test edin" bölümünde, vatandaş internet üzerinden isterse bir ürün satsın, isterse gayrimenkul veya araç satış ilanı versin herkes sonunda vergi mükellefi olduğu ve hemen vergi dairesine gitmesi konusunda uyarılıyor. Böylece evini kiraya vermek amacıyla internete fotoğraflı ilan koyan vatandaş da vergi mükellefi oluyor.

Burada vatandaşın satışını yaptığı ürün ya da hizmetin tanıtımını yapmak yani fotoğrafını koymak ya da ürünün özelliklerinden söz etmek tanıtımı anlamına geliyor. Bu ise Maliye açısından sizin ticari bir faaliyet yaptığınızı gösteriyor. Öte yandan satışını yaptığınız ürünün karşılığı olan ödemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdiğiniz anda mükellef oluyorsunuz. Sanal alışveriş sitelerinde sanal mağaza açan ev kadınları da dahil herkes vergi mükellefi... Maliye bu durumdaki vatandaşı, hemen vergi mükellef kaydını yaptırması konusunda uyarıyor. Satış işlerini evinden yapan ev kadınlarının bile evinin bulunduğu bölgedeki vergi dairesine gitmesi, işe başlama bildirimi ve nüfus cüzdanı ile şahsen başvurmasını zorunlu tutuyor.

Kaynak : Sürpriz vergi geliyor ! - EKONOMİ - Diğer haberi (http://www.haber3.com/surpriz-vergi-geliyor--haberi-1800562h.htm#ixzz2MDXPzz6w)

Dodoo
28-02-2013, 18:56
Yeter artık ya. Ne kadar gereksiz bir ülke oldu burası. Aklı ve imkanı olan durmasın burda, gerçekten.

mechanic
28-02-2013, 18:56
RüYanızda yaptığınız aktivitelere vergi gelir yakında.
Ülkenin tek gelir kaynağı hamdolsun artık vergi...

TolgaEsentepe
28-02-2013, 18:58
bu kadar vergiyi akrabalarının müsait bi yerlerine monte etsinler :)

izmirlicem
28-02-2013, 18:59
Doymadılar doymadılar,dünyayı yeseniz vergi diye yırtarsınız bi tarafınızı, Yakında nefes almak bile paralı olcak demedi demeyin. Durmak yok milletin mkoymaya devam,Hedef 2023

Seven7
28-02-2013, 18:59
Haberi özet olarak geçmişler. Detaya inildiğinde bence mantıklı bir şey, geç bile kalındı.
Adamın şirketi yok, sene içerisinde sahibinden.com üzerinden ettiği ciro benim şirketimin cirosu kadar, ama ben kazandığımın yarısını devlete verirken o vermiyor. Bu bir hak.
Kişisel olarak da senelik 20bin lirayı geçmeyen alışverişler 'hobi' sınıfında sayılıyor, yani elindeki telefonu bilgisayarı vs satarken aynı şekilde satıyorsun.

FB10ur
28-02-2013, 19:04
Hastayım bu zihniyete arkadaş herşey vergi,vergi bu nedir ya aç kalsalar vergiyle karın doyurucaklar vergi adı altında insanları soymaktan bıkmadılar..

YavuzNaz
28-02-2013, 19:07
Birey olarak adam ayda 5 veya üstü araba satıyorsa mükellef yapıp vergisini alsın, tc numarası ile birçok işin halledildiği şu zamanda banka hesaplarındaki para akışını takip edemeyecek durumdada değiliz artık, sürekli bir sirkülasyonun olduğunu farkedip adama sormaları lazım bu para nedir hemşerim diye, adam dükkanını kapamış vermiş kendini internet satışına bunların takibini yapmak zor bişi değil bunları tespit etsin, vatandaş olarak nefes alamayacak duruma geldik vergilerden, milletin cebindeki sigara kimi ilgilendirir, içersen ölürsün içmezsen 2 yıl fazla yaşarsın, şu stres ortamında zaten içmeyende fazla yaşamaz. İnsan olarak artık hiç birikim yapamayacak duruma geldik, durum iyi değil.

chatlaxs
28-02-2013, 19:08
böyle bişey çıktı 20bini geçene kitliyolar heralde

http://i.imgur.com/FHdzZo3.png

EM-RE
28-02-2013, 19:09
Kiziyorsunuz ama diger taraftanda dusunmek lazim özellikle tekstili bitirdi internet benim 3 arkadasim internet yuzunden kan agliyorlar.
Hee bu isi bireysel olarak dusunuyorlarsa bende amk
Ama isi ticarete doken adam haksiz, fatura filan hic birsey yok...
Adamlar yurudu gitti...

YavuzNaz
28-02-2013, 19:14
Kiziyorsunuz ama diger taraftanda dusunmek lazim özellikle tekstili bitirdi internet benim 3 arkadasim internet yuzunden kan agliyorlar.
Hee bu isi bireysel olarak dusunuyorlarsa bende amk
Ama isi ticarete doken adam haksiz, fatura filan hic birsey yok...
Adamlar yurudu gitti...

İşi ticarete dökeni bulmak zor değilki bunu söylemeye çalışıyorum, bireysel olarak büyük çapta kayıt dışı kazanç sağlayanların önüne geçilmesi lazım herşeyden önce.

darkmoon
28-02-2013, 19:19
internetten satış yapanlara geç bile kaldılar millet gelir vergisi stopaj kira v.b ödüyor buraya kadar ok.. ama vergide olayın suyunu çıkardılar burda sıkıntılı olan kısım şu satan neysede alan insanlardanda aldıklarındamı vergi alıcaklar ben yazıyı okuduğumda böyle bir izlenim edindimki bu saçma sapan bir şey olur.. vatandaşın gırtlağına yapışıpda 10 tl lik aldığın şeyin 100 kuruş vergisini ver demek saçma sapan bir şey bu dahada insanları bence illegaliteye iter..

kira geliri vergisi getirdiler o kadar komikki yurtdışında olan gurbetçi vatandaşdan gelir beyan edilmiyor yani adamın yılda 30 bin tl kira geliri olsada bir vergi ödemiycek ne yapmak lazım yani ülkeden mi çıkalım başka ülkedemi yaşıyalım..

valla eskiden bir egede akdenizde yaşama hayalim vardı artık ondanda geçdim ülke dışında başka bir ülkede yaşamak lazım..

_FrKn_
28-02-2013, 19:49
20 yaşında öğrenciyim.bugün bana gelen mesaj.
Kimden:IVDB
Daha güçlü bir türkiye için vergilendirilmiş kazanç.İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı.:: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI :: (http://www.ivdb.gov.tr)
ben kurtarcam memleketi :)

Kadyr
28-02-2013, 20:24
Kariyada vergi gelecekmi?

DoganSuper
28-02-2013, 20:26
bu saçmalıkların ne zaman sonu gelecek ki.

erdem325
28-02-2013, 20:30
Kariyada vergi gelecekmi?

5 cocuk yapinca muaf tutuluyomus vergiden..

Kadyr
28-02-2013, 20:32
Baslik parasini devlet alir keranelerede, evde kendi yapanlarada vergi koyarlar

onursumer
28-02-2013, 20:44
demekki forumlardan müşteri bulup eş dost arasında elden satış yapıcaz :D

FATİH
28-02-2013, 20:45
iyice eşşeğin kulağına suyu kaçırdılar.

ufuk_AEB
28-02-2013, 20:51
hükümet önce gitsin doğudaki feodal puştların sınırdan masum köylülerle kaçırdığı mazotu,eroini,esrarı kayıt altına alsın engellemiyo bari vergi alsın milletin sattığı 3-5 kuruşluk 2.el malzeme den vergi almak da neyin nesi???...işe d.işleri bakanının 60 bin tl kira ile oturduğu evi değiştirmesiyle de başlayabilirler...

SONE-R
28-02-2013, 20:54
hükümet yandaşlarının yaptığı işlerden kazancı çok yüksek olan pırlanta satışından alınan %1 lik KDV'yi yükseltsinler ki; o zaman bunların iyi niyetine inanayım...

Onurkk06
28-02-2013, 22:16
Bi kulağımızın arkası vardı ona da dokunduruyolar artık

M.degirmen
28-02-2013, 22:31
Bi kulağımızın arkası vardı ona da dokunduruyolar artık
ne dokunturması adamlar delik açtı haberiz yok

GÖKTÜRK
28-02-2013, 22:34
Bunlar Kendilerine Bagladilar - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X83lHhNY_kw)

günün anlam ve önemini kısaca anlatıyor

darkmoon
28-02-2013, 22:35
bize müstahak Ekmek bulamıyorsak pasta yeriz...

deniz
28-02-2013, 22:37
vay arkadaş ya doymadılar doymadılar doymadılar ak ....

sagi
28-02-2013, 22:42
bize müstahak Ekmek bulamıyorsak pasta yeriz...

+1903 cokta guzel yapıyorlar hakeden halkız

Frid
15-03-2013, 11:04
evini kiraya veren, kiraya verdiği ev için zaten kira vergisi ödemiyor mu ? daha neyin peşindeler.

evini,aracını veya ruhsatlı bir ürünü satan kişi noterde satış yaptığında vergi ödemiyor mu ?

sanal mağaza açıp depodan kayıtsız satış yapan kişileride bulmak tespit etmek devletin işi bütün topluma maal etmenin anlamı var mı yok ?

bedavadan para kazanmaksa amaç, herkesten 1 tl alsa en iyi ihtimal 76 milyon nufüs var, yandaşları hariç alsa, iyi para iyi

darkmoon
15-03-2013, 11:20
hatanın büyük kısmı bizde tüketim hastalığına yakalandık bağımlılık oldu ülkece bunuda iyi biliyorlar.. iphone 5 çıkdı hoop adam bin tl lik maaşıyla borca harca girip 1500-2 bin tl ye iphone alıyor bmw yeni kasa çıkartmış hoopp adam ayda kazandığı 2-3 bin tl ye güvenip 100-150 bint tl ye 30 ay 40ay krediye girip yeni kasasını alıyor olmayan paralarla alış veriş yapıyoruz yani borçla yaşıyoruz doğan her çocuğumuz borçlu doğuyor bu yüzden.. bizdede hata var..

Maxi
15-03-2013, 11:28
hatanın büyük kısmı bizde tüketim hastalığına yakalandık bağımlılık oldu ülkece bunuda iyi biliyorlar.. iphone 5 çıkdı hoop adam bin tl lik maaşıyla borca harca girip 1500-2 bin tl ye iphone alıyor bmw yeni kasa çıkartmış hoopp adam ayda kazandığı 2-3 bin tl ye güvenip 100-150 bint tl ye 30 ay 40ay krediye girip yeni kasasını alıyor olmayan paralarla alış veriş yapıyoruz yani borçla yaşıyoruz doğan her çocuğumuz borçlu doğuyor bu yüzden.. bizdede hata var..

aynen
millet bir manyak olmuş
adam aç kalıyor gene inat edip 2 bin liralık telefon alıyor
biliyorum gördüm

g... ünü satar gene alır o iphonu yada ne bileyim samsung S3 ü
böyle garip insanlar

cem yılmaz son gösterinde ne dalga geçiyor bunlarla ama
hayır, kullansa o da yok
2 parmak ile resim büyüt--küçült :)
köpek gibi yanında dolaştırıyor, masanın üzerine koyuyor ve o yetiyor ona

imprezaWRC
15-03-2013, 11:42
Evi kiraya verince zaten banka hesaplarını kontrol ederek bunun vergisini alıyorsun, bitmiyor ilan verdin diyede mi kan emecekler.
Mağazadan aldığın ürünün zaten kdv'sini vermişsin, satarkende mi vergi vereyim.

Aga kimse de demiyor ki, deniz bitti, yüzecek yer kalmadı, böyle böyle bezdirecekler.

şaman
15-03-2013, 11:49
alayının allah belasını versin ülkeden nefret ettirdiler artık

imprezaWRC
15-03-2013, 11:51
alayının allah belasını versin ülkeden nefret ettirdiler artık

Trafiğinden, çevre kirliliğinden, vergilerinden... artık iyice bunaldım, bir fırsatta direk topuklama niyetindeyim.

şaman
15-03-2013, 11:54
Trafiğinden, çevre kirliliğinden, vergilerinden... artık iyice bunaldım, bir fırsatta direk topuklama niyetindeyim.

aga parayı bi bulsam varya saniye durmam ama elden gelen bişey yok bu adamları tv de her gördüğümde bela okuyorum:ofk:

tool
15-03-2013, 11:55
YASA NE DİYOR?
Yürürlükteki Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu’na göre, bir kişi eşine ya da çocuğuna;
- Ev alırsa ya da bağışlarsa,
- Otomobil alırsa ya da hediye ederse,
- Bankadaki hesabına ortak ederse,
- Şirket hissesini, karşılıksız olarak devrederse,

eşi ve çocuğuna ivazsız intikal yani karşılıksız mal ya da para intikal etmiş sayılıyor.
Bu da Veraset ve İntikal Vergisi’ne tabi tutuluyor. Verginin oranı da yüzde 5 ila 15 arasında değişiyor.
Eşi ya da çocuğuna değil de sevgilisine verirse, verginin oranı yüzde 100 artıyor ve yüzde 10 ila 30 arasında değişiyor.

Kocam hediye etti vergisi - Hrriyet Ekonomi (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16580035.asp)

imprezaWRC
15-03-2013, 12:28
Yakında soracaklar,
- Bugün Optimum AVM'ye mi girdiniz?
- Evet
- Optimum giriş vergisi, ver ver ver.

Neee ofise mi girdin, ver hemen ver ver ver ofise girdi vergisi.
Bugün kaç kere nefes aldın, şu kadar, çarp böl çıkart, şu kadar vergi...

Yeri değil ama, şimdi bakın 2B'de artan bedeller yüzünden her yerde kavga dövüş var, demedi demeyin, seçim öncesi bir af, bir düzeltme, hoop oylar yine bunlara, sonrada sağda solda son dakika mağduriyeti düzeltilenler ama bak ne güzel çalışıyor derler.

Geçenlerde de 800 TL diyen bakanı haklı bulup üzerine para bile biriktirilir diyen bir vatandaş çıkmış, o vatandaşa diyeceğim şudur, anam senin gıdasızlıktan nöronların ölmüş haberin yok.

imprezaWRC
15-03-2013, 12:29
aga parayı bi bulsam varya saniye durmam ama elden gelen bişey yok bu adamları tv de her gördüğümde bela okuyorum:ofk:

süper loto yine devretti, muhtemelen önümüzdeki perşembe günü mit büfesine çıkar, adres yenimahalle- Ankara.

FRTDI
15-03-2013, 15:19
Zaten mulk sahipleri evlerini kiraya verirken vergi odemek zorundalar ama cogu insan yine odemiyor bu sistem mantikli cunku a sahsi ayni olcude kira alip vergisini veriyorsa kendini uyanik sanip vermeyen b sahsi da vergi odemelidir.

Arac satisinda da bu isi internetten ticarete doken insanlar icin gecerli ki zaten yilda 2 den fazla arac satisinda vergi dairesinden sahsa yazi gidiyor bi yerde yine hakkiyla calisip vergisini odeyenleri koruyor cunku diger taraftan adam bes kurus vergi vermeden ticaret yapiyor.

Cogu kisi tepki vermis ama yasa da bireysel olarak kendi urununu satan kisiye vergi yok sadece bu isi ticarete dokmus insanlara vergi var. Ben resmi olarak is yapipta nasil kurusu kurusuna vergi veriyorsam tamamen kayit disi bu isi yapipta bir lira vergi odemeyenden de alinsin ki biz enayi durumuna dusmeyelim devlete vergi verdigimiz icin

En basitinden soyle benim dukkanim var 100 liralik mali kdvsi bilmemnesiyle 120 liraya satiyorum bu maldan 5 lira para kazaniyorum diyelim. B sahsida ayni mali 100liraya alip internetten 110 a satiyor vergi vermedigi icin hem daha fazla kazaniyor haksiz olarak hemde benim onunla rekabet etme sansim kalmiyor dogal olarak. Simdi onlarinda vergiye tabi tutulmasi mantikli degil mi??

HaKo
15-03-2013, 15:37
Keşke vatandaş yerine gerçekten kaçak köçek ticaret yapanın tepesine binseler de biz sanayiciler olarak rahatlasak , huzura ersek.

Emin olun bu ülke vergi kaçıranlar yüzünden bu halde başka hiçbir sebebi yok, tabi devletin bu yönde bir teşviği de yok aksine resmi çalışan şirketlerin tepelerine biniyorlar , niye, çünkü ellerinin altında. Bu tarz uygulamalar bence çok iyi ve olması gerekli şeyler. Tabi iyi niyetle ve sağlıklı bir şekilde uygulanacaksa.

ENGean
15-03-2013, 15:45
Olsekte kurtulsan bari.
Aldgmz 3 5 kurus para var devletinde onda gozu var.
Herseye zam bide vergiler,maas hesaba yatinca elimizi surmeden bitiyo aq

SOMEONESPECIAL
15-03-2013, 15:46
S E X vergisi var mı AMK

powERS
15-03-2013, 16:55
Keşke vatandaş yerine gerçekten kaçak köçek ticaret yapanın tepesine binseler de biz sanayiciler olarak rahatlasak , huzura ersek.

Emin olun bu ülke vergi kaçıranlar yüzünden bu halde başka hiçbir sebebi yok, tabi devletin bu yönde bir teşviği de yok aksine resmi çalışan şirketlerin tepelerine biniyorlar , niye, çünkü ellerinin altında. Bu tarz uygulamalar bence çok iyi ve olması gerekli şeyler. Tabi iyi niyetle ve sağlıklı bir şekilde uygulanacaksa.

hako dogru soyluyorsunda.

hacı abı bu şekildemi olması gerekir.

Devlette kolaya kaçıyo nasılsa bordroludan istediğim gibi kesiyorum.

Vergisini ödeyene istediğim gibi yüklüyorum diyor. bizim üstümüze abanıyor.

kaçakçıların faaliyetlerinin peşine düşmüyor yada görmezden geliyor.

aç sürüsü de çok. gerek memurlarda gerek özelde adam belki 10k rüşvet alıyor ama devlete girecek 100k lık vergiyi yok ediyor..

bunların düzelmesi lazım.

Rüşvet tamamen karakter işi. Memurun maaşı az diyipte hiç kendilerini haklı çıkarmaya çalışmasınlar. şu anda devlet memuru en az 2k alıyor. ha belki 2k çok değil ama asgari ücret 775 lira bu ülkede.

blow07
15-03-2013, 17:00
No Comment :( Yazıklar olsun.

HaKo
15-03-2013, 17:03
hako dogru soyluyorsunda.

hacı abı bu şekildemi olması gerekir.

Devlette kolaya kaçıyo nasılsa bordroludan istediğim gibi kesiyorum.

Vergisini ödeyene istediğim gibi yüklüyorum diyor. bizim üstümüze abanıyor.

kaçakçıların faaliyetlerinin peşine düşmüyor yada görmezden geliyor.

aç sürüsü de çok. gerek memurlarda gerek özelde adam belki 10k rüşvet alıyor ama devlete girecek 100k lık vergiyi yok ediyor..

bunların düzelmesi lazım.

Rüşvet tamamen karakter işi. Memurun maaşı az diyipte hiç kendilerini haklı çıkarmaya çalışmasınlar. şu anda devlet memuru en az 2k alıyor. ha belki 2k çok değil ama asgari ücret 775 lira bu ülkede.

soylediklerinde haklısın fakat internet üzerinden faturasız yapılan satışında kaçakçılıktan farkı yok. İşin diğer kısmında ise maalesef pek peşine düşülmüyor dediğin gibi. Doğuda kaçak elektrik kullanan köpeklerin elektrik parasını bile biz ödüyoruz. ( Bilmeyenler faturasına baksın kayıp kaçak bedeli)