PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KOSGEB, TUBITAK, Avrupa destek hibe kredileri bilgisi olan?

TaGo
01-03-2013, 09:31
Arkadaşlar biliyorsunuzki güncel hayatta esnaf olarak şartlara dayanmak artık nerdeyse imkansız. Orta ve küçük ölçekli esnafın elinde özsermaye kalmadıki kendi imkanları ile dahada büyüsün. Bu anlamda 10 larca kurum veya kuruluş, vakıf çeşitli destekler oluşturuyor. İzmir ve çevresinde bu işleri kovalayan, uğraşan çalışanınız arkadaşınız varmıdır?

highpower
01-03-2013, 09:43
Benimde merak ettiğim bir konuydu takipteyim

mechanic
01-03-2013, 09:44
devleti soymak için bir yöntemdir.
ama bunu gerçek manada kullananlar da yok değil.
biraz kağıt işi vardır, onları yapan krediyi çoğunlukla alıyor.

TaGo
01-03-2013, 09:45
Devletin sunduğu resmi gazetede yayınlanmış hakkını almak bu bence. Devleti soymak neden? Ben mühendis çalıştırıyorum, adam demişki "vasıflı personel çalıştıran benden yarı parasını alır" bu hakkı almaya çalışmak neden devleti soymak oluyor?

Ahmet Saraçoğlu
01-03-2013, 09:48
Biraz okumuştum , ilk başlarda bu hibelerle evinin tadilatını yapan , çoluğunun çocuğunun düğününü sünnetini vss yapan çok olmuş , başlardaki suistimali önlemek amaçlı hem hibe oranları azalmış , hem parça parça veriliyormuş , hemde haketme oranını bayaa bi azaltmışlar.Sıkıya binmiş iş anladığım kadarı ile.Elimde bayaa sağlam bi iş var , şuan hiçbişeye zamanım yok ama bitirdikten sonra güzel bi başlangıç arifesindeyim bende.Takipteyim.

Kahn23
01-03-2013, 09:57
KOSGEB Kredileri | KOBİ | Garanti Bankası (http://www.garanti.com.tr/tr/kobi/krediler/kosgeb_kredileri.page)

yagizgokmen
01-03-2013, 10:13
biz de zamanın da alalım dedik ama çok karışık bir süreç kredi ler çıkar çıkmaz anında bitiyor bu işleri kredi almaya yardımcı olan eski kosgeb çalışanları kağıt işlerini yapıyor tabiki belli bir ücret karşılığı

burkaykalyon
01-03-2013, 10:15
Abi ben başvurmuştum zamanında tüm süreci çok iyi biliyorum ancak çok uzun istersen anlatabilirim.

Ahmet Saraçoğlu
01-03-2013, 10:17
hocam anlat zahmet olmazsa , hepimize faydası olur

mechanic
01-03-2013, 10:20
Devletin sunduğu resmi gazetede yayınlanmış hakkını almak bu bence. Devleti soymak neden? Ben mühendis çalıştırıyorum, adam demişki "vasıflı personel çalıştıran benden yarı parasını alır" bu hakkı almaya çalışmak neden devleti soymak oluyor?

hıms.
o zaman sen hakkıyla yapıyorsun sana bravo demişim zaten
niye sıkıntı çektin ki yok mu soyan ? gerçekten çok mu şaşırdın?

aldığı mühendisin maaşını 3000 tl gösterip, mühendise 2000 lira diyip, yatan paranın 1000 lirasını geri isteyen şerefsiz köpekler yok mu?
%99u müslüman ülkenin %99una fırsat versen ne yapar biliyorsun yani bu yaşta ben anlatmayim sana.

merttepe
01-03-2013, 10:28
abi ben kosgeble iş kuruyorum, dosyamı hazırladım onaylanma sürecinde. %99 da onaylanıcak.
Ama çok adi bir sistem dikkatli olmak gerekiyor.
Hoşuma gitmeyen birkaç yeri örnekleyeyim;
Adamlar soruyor bana cebinde paran varmı? bazı şeyleri cebinden harcıyacaksın kosgeb ödemelerde 3 ay kadar gecikebilir diyor. yani mesela polyester resin alıcam, 10bin tl cebimden verip alıyorum. faturayı kosgebe götürüyorum adamlar 3 ay gecikmeli ödeme yapıyor.
Benim projem arge projesi, işi ben kurduğum için bana maaş ödemiyor sistem, ve adamlar diyorki arge projesi minimum 1 sene sürüyor ve sadece bunla uğraşman lazım vakit ayırman lazım yapabilecekmisin? ürünün erken bitirip satış yapmamda yasak :D

Cebinde kuracağın iş kadar paran yoksa bu işe girişmemek lazı kosgeb tarfı böyle. tubitak danda ortak çalıştığım bir arakadaşımın projesi onaylandı başladık, o taraf bambaşka zaten.

omer_45
01-03-2013, 10:32
7 ay önce bir yakınım talaşlı imalat kalıp aparat işine kosgeb desteği alarak giriş yaptı.30 bin tl hibe olarak verilen para proje dosya masrafları kesildiğinde 28 bin tl olarak netleşti fakat nakit ödeme yok parça parça dükkana alınan malzemelerin faturalarını, elektrik, su faturalarını karşılıyor isterseniz kendisinden detaylı olarak bilgi alır paylaşırım.

burkaykalyon
01-03-2013, 10:37
Peki başlıyorum :D

İlk önce adam akıllı bir danışmanlık şirketi bulmak gerekiyor. Referans vermezler gizliyorlar destek alanları. Ancak siz adamın bilgisinden ve tecrübelerinden anlayabilirsiniz. Piyasada bu iş çoğaldıkça çakal çok çıkmaya başladı. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Danışmanlık şirketi sizin yerinize evrak sürecini başvuru işlemlerini vs. hallediyor. Genellikle talep edilen miktarın %1'i veya %10'u arasında ücret talep ederler. %10'dan fazlasını isteyemez. Çünkü senin vereceğin danışmanlık ücretini de devletten istiyor zaten. :) Devlette Danışmanlık Giderleri diye maksimum %10 veriyor.

Şimdi şöyle bir durum var. Kosgeb tüm Türkiye'yi 4-5 farklı bölgeye bölmüş durumda. Yatırım yapacağınız il ne kadar gelişmiş veya gelişmemişse buna oranla hibe veya 10 sene faizsiz geri ödemeli destek alabiliyorsunuz. Misal İstanbul-İzmir-Ankara direk 1.bölge. Yatırım miktarını hibe olarak vermeleri çok zor. Ancak faizsiz geri ödemeli kredi alabilirsiniz. Ancak Diyarbakır-Batman-Ağrı gibi yerlere direk verirler desteği.

27 bin TL geri ödemesiz hibe kredileri var. Ancak almak çok çok zor. Arada sırada kampanya yapıyorlar süreci kolaylaştırdık gelin alın diye ancak çok nadiren olur.

Bizim başvurduğumuz zaman bu olay pek fazla bilinmiyordu. Kosgeb 150 bin TL'ye kadar geri ödemesiz kredi yani hibe veriyordu. Şimdi durum nasıldır bilemem. Miktar düşmüştür büyük ihtimal. Çok başvuran var çünkü.

Gelelim proje kısmına. İlk önce projeyi oluşturuyorsunuz. Sonra danışmanlık şirketi ile birlikte Kosgeb'in hangi destek paketinin uygun olacağına karar veriyorsunuz. Girişimcilik kredisi, Destek kredisi, Geri ödemesiz kredi, Ar-Ge desteği gibi destekler var. Projeyi oluşturduktan sonra Kosgeb'e ilk başvuruyu yapmanız gerekiyor. Ancak bu başvuru kredi ile alakalı değil. Firmanızı Kosgeb'e tanıtmanız gerekiyor. Firma kaydı bir yerde.

Diyelim ki yeni bir makine yatırımı yapacaksınız ve fabrika alanınızı genişleteceksiniz. Yapmanız gereken şu. Bütün hesapladığınız giderler(makine gideri, ortam dekorasyon giderleri vs.) herşey için ''Proforma Fatura'' almanız gerekiyor ve Kosgeb desteği onaylarsa proforma faturada yazan miktarın birebir aynısını firmaya gönderiyor. Siz görmüyorsunuz parayı.

Burada dikkat edilmesi gereken husus şu. Proforma faturayı şişiripte destek almak isterseniz Kosgeb direk sizi anlıyor ve sizi sistemlerinde blokluyor. Yani bu ne demek? Değil Kosgeb kredisi, banka kredisi almayı bile zorlaştırıyorlar. Bu gerçek yalnız :D

Neyse. Danışmanlık şirketiyle dosyamızı hazırladık. Dosya içeriğiyle ilgili tam net bilgi veremiyorum size çünkü danışmanlık şirketleri de size fazla bilgi vermezler bu arada. dosyamız hazır geldik Kosgeb'e. Gidiyoruz müşteri temsilcisine. Diyoruz ki aha biz destek almaya geldik dosyamız bu. Anlatıyoruz bir güzel. Orada iş size düşüyor. Çünkü ilk onayı verecek kişi o. Sonrasında onay verirse komiteye gönderiyor. Eğer dosyada bir sıkıntı görürse(ki kuvvetle muhtemel illaki oluyor) size diyor ki buralarda hata var düzeltin gelin onay veririm komiteye göndeririz.

Geliyor büyük gün. Kosgeb'in ağa babalarının karşısına çıkıyoruz. Danışmanlık şirketi size sunum hazırlıyor. Bu sunumu oradaki ağa babalara yapıyorsunuz. Size çok kıl sorular sorarlar. Kesinlikle ters cevap vermeyin ve her şeyi tane tane anlatın. Sonrasında 1 haftalık bir süreç başlıyor. Günler geçmez o arada. 1 hafta içerisinde size geri dönerler olumlu olumsuz olarak. Eğer olumsuz olursa dosyayı geliştirip tekrar başvurabilirsiniz ancak eğer ki kandırma gibi bir durum hissederlerse yukarıda bahsettiğim gibi direk sizi blokluyorlar. Siz yaparsınız diye demiyorum sakın yanlış anlamayın. Herşeyi anlatmak için yazıyorum bunları.

Sorusu olan? :)

merttepe
01-03-2013, 10:40
danışmanlık şirketinin ücretini artık kosgeb karşılamıyor değişmiş. ben kendim hazırladım dosyayı, danışmanlığa gerek yok bence. bütün detayları iyi düşünmek lazım sadece.

burkaykalyon
01-03-2013, 10:42
Bu arada bu Kosgeb'de ne ki diyenlere de Kosgeb'i anlatayım:

Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliğine her sene başında belirli miktarda para öder. Hatta bu para ülkede yaşayan vatandaş başına ödenen miktardır. Ancak Avrupa Birliği diyor ki. Sen bana bu parayı veriyorsun ama ben sana bu parayı örnek veriyorum Ekim-Kasım gibi geri vereceğim ama bir şartla. Bu parayı destek kredilerinde kullanacaksın. Türkiye Cumhuriyeti'de bu arayı o şekilde millete destek kredileriyle veriyor işte. Kosgeb'te bu amaç için kurulmuş bir kurum. Önceden bu destekler max. 30-40 bin TL civarındaydı ve Halkbank-Ziraat Bankası-Vakıfbank üzerinden genellikle tarım şirketlerine verilirdi. Şimdi sektör sektör ayırdılar. Her sektöre verebilirler.

-Günalp-
01-03-2013, 10:43
Kosgepten hibe alabilmek için önce onların açtığı kurslardan sertifika almak gerekiyor.sonrasında yatırımı kendi cebinden faturalandırarak yapıyorsun.bunu bir proje olarak sunuyorsun. Yaptığın yatırımda sadece demirbaşlarının %60 ını hibe olarak ödeme yapıyorlar bir yıl içinde. Çalışan, kira vede giderler içinde 6aylık destekleri var. Üretim yapacak bir tesis kurduysan bunlara + olarak 70 bin ilk 2yıl geri ödemesiz, 5yıl vadeli krediden faydalanabiliyorsun. Tabi okadarda kolay verilmiyor bu para. Teferruat fazlaca.. Eğer mevcut işletmen için kredi düşünüyorsan teminat göstermek zorundasın.. Birde içeriden birisini bulursan brz daha kolaylaşır işin. Çünkü bu tip kredi ve hibeler sınırlı olduğu için brz tanıdık vasıtası devreye giriyor.

burkaykalyon
01-03-2013, 10:44
danışmanlık şirketinin ücretini artık kosgeb karşılamıyor değişmiş. ben kendim hazırladım dosyayı, danışmanlığa gerek yok bence. bütün detayları iyi düşünmek lazım sadece.

Aha işte değişen bir durum varmış. Dosyayı kendiniz de hazırlayabilirsiniz ancak danışmanlık şirketleri bu işin tabiri caizse k.şarı oldukları için süreçleri çok iyi biliyorlar. Sizin bireysel olarak hazırlamanız hem çok ciddi yıpranma ve zaman kaybına sebep oluyor.

Tanıdıkla da çok sağlam paralar alan şirketler de yok değil :)

-Günalp-
01-03-2013, 10:45
Arkadaş detaylı anlatmış yukarıda:)

TaGo
01-03-2013, 11:01
Süpper bilgiler çıkıyor işte ortaya. Bu arada kendim için konuşayım benim firmam zaten 4 yaşında. Yani ben kurulum aşaması için destek istemiyorum. Daha basit olan patent başvuruları, görsel basım yardımları, eleman destekleri vs almak istiyorum. Ancak 2-3 defa gittim geldim resmen katil olucam. İlgi 0. Bunun yerine başka danışmana bir miktar ödeyip takipçiliğinden yararlanmak istiyorum.

Y.Emre
01-03-2013, 11:26
Süpper bilgiler çıkıyor işte ortaya. Bu arada kendim için konuşayım benim firmam zaten 4 yaşında. Yani ben kurulum aşaması için destek istemiyorum. Daha basit olan patent başvuruları, görsel basım yardımları, eleman destekleri vs almak istiyorum. Ancak 2-3 defa gittim geldim resmen katil olucam. İlgi 0. Bunun yerine başka danışmana bir miktar ödeyip takipçiliğinden yararlanmak istiyorum.

abi hazır adı geçmişken bilgin varsa patent başvurusu işi nasıl oluyor bilgin varmı ? anladığım kadarıyla araştırıyorsun birsüredir patent için destek veren kurumlar var mı ?
araya girdim ama kusura bakmayın artık :o

twstr
01-03-2013, 11:52
Kosgeb orta olceklı sırketler ıcın aslında hıc bılmedıgımız kadar destek verıyor sadece al sana nakıt gıt tarzında degıl senın reklamına kadar destek sunuyor..

Mesela sırketın ıcın bır katalog yaptıracaksın kosgeb 15 000 tl ye kadar bunu karsılıyor gıt tanıdıgın bır reklamcı ıle ıslerını hallet faturanı yuksek kestır ve paranı kosgebden al..
tek gereklı olan sey marka tescılı 500 tl yatırıyorsunuz ve 6 ay beklıyorsunuz..

ayrıca kalıte belgelerının paralarınıda karsılıyor iso 9001 ve ıs guvenlıgı belgelerı ıcın destek almıstık daha yeni..vasıflı eleman destegınden tut herseyı var daha bılmedıgımız nelerı vardır kımbılır..

benım dusuncem paravan bır sırket acıp kosgeb kaymagını yıyıp evını gecındırebılır bı ınsan :D

onat
01-03-2013, 12:01
Kosgeb orta olceklı sırketler ıcın aslında hıc bılmedıgımız kadar destek verıyor sadece al sana nakıt gıt tarzında degıl senın reklamına kadar destek sunuyor..

Mesela sırketın ıcın bır katalog yaptıracaksın kosgeb 15 000 tl ye kadar bunu karsılıyor gıt tanıdıgın bır reklamcı ıle ıslerını hallet faturanı yuksek kestır ve paranı kosgebden al..
tek gereklı olan sey marka tescılı 500 tl yatırıyorsunuz ve 6 ay beklıyorsunuz..

ayrıca kalıte belgelerının paralarınıda karsılıyor iso 9001 ve ıs guvenlıgı belgelerı ıcın destek almıstık daha yeni..vasıflı eleman destegınden tut herseyı var daha bılmedıgımız nelerı vardır kımbılır..

benım dusuncem paravan bır sırket acıp kosgeb kaymagını yıyıp evını gecındırebılır bı ınsan :D

işte zaten senin gibi düşünceler yüzünden böyle oluyor.

TaGo
01-03-2013, 12:02
abi hazır adı geçmişken bilgin varsa patent başvurusu işi nasıl oluyor bilgin varmı ? anladığım kadarıyla araştırıyorsun birsüredir patent için destek veren kurumlar var mı ?
araya girdim ama kusura bakmayın artık :o

Kosgeb patent başvurusnu şart koşuyor, ayrıca bu anlamdaki yatırımlarınında gene bir kısmını karşılarım diyor kardeşim.

twstr
01-03-2013, 12:04
işte zaten senin gibi düşünceler yüzünden böyle oluyor.

bu yazdıgımı ben yapıyorum veya yapamyı dusunuyorum anlamında yazmadım zaten.. sadece kosgebin nekadar fazla destegının oldugunu ve devletı soymak ısteyenlerın kolayca soyabılecegını belırttm..

TaGo
01-03-2013, 12:07
Ben marka patent ve tescillerimi hep aldım. Vasıflı elemanlarımıda aldım. Her sene broşür ve fuar yatırımlarıda yapıyoruz. Ancak artık ben devletten zenginmiyim demeye başladım. Madem bunlara ilişkin yardım ve destek alabiliyorukm bende alayım. Ancak devlet dairesi gibi olan bürolar ile iletişimim çok kötü. Ben sabırsızım. Bu konuda iyi olan danışmanlık firması bu işin daha kolay yöntemlerinide bilmekte. Bu nedenle İzmir için böyle kişi veya kurumlarla çalışmak istiyorum.

onat
01-03-2013, 12:09
bu yazdıgımı ben yapıyorum veya yapamyı dusunuyorum anlamında yazmadım zaten.. sadece kosgebin nekadar fazla destegının oldugunu ve devletı soymak ısteyenlerın kolayca soyabılecegını belırttm..

yazın o kadar açıklayıcı oldu ki biran yorumlarından zevk alıyorsun gibi geldi.. yanlış anladm sanıyorum :)

Y.Emre
01-03-2013, 12:09
Kosgeb patent başvurusnu şart koşuyor, ayrıca bu anlamdaki yatırımlarınında gene bir kısmını karşılarım diyor kardeşim.

Anladım abi. Patent başvurusunda yada argesinde destek almak için bir şirket kurmak gerekiyor o zaman. Bireysel olarak yapamıyoruz doğrumudur ?

Allah kısmet ederse yıl içinde 1 belki 2 ürün için başvuru yapmak istiyorumda şu ara arge işi falan maddi olarak zorluyor. ***** öğrencilik. :o O yüzden ufak ufak destek veren kurumlara bakınmaya çalışıyorum bende teşekkür ettim :)

TolgaEsentepe
01-03-2013, 12:12
eski kız arkadaşım kosgeb de dosyaları onaylar, imzalardı. Yanlış kapıyı kapatmışız arkadaş :D

burkaykalyon
01-03-2013, 12:27
Öyle paravan şirket kurayım faturayı yüksek göstereyim bilmem ne yapayım tanıdıktan katalog bastırayım kosgebten aldığım parayla evimi geçindireyim olmuyor maalesef. Kosgeb bütün şirketinin seceresini döküyor.

Diyelim ki şirket kurdun gittin kosgebe para istedin. Kosgeb diyor ki dur bakalım. Sen daha fatura kesmemişsin fiş kesmemişsin. Ne parası istiyorsun? Kaç senelik firmasın? Bu durumda işte blokluyor seni. Yeni kurulmuş şirketlerin(3-6 aylık falan yani) kosgebten 1 lira alması İM-KAN-SIZ :D bilmem anlatabildim mi?

fangio
01-03-2013, 12:39
Öyle paravan şirket kurayım faturayı yüksek göstereyim bilmem ne yapayım tanıdıktan katalog bastırayım kosgebten aldığım parayla evimi geçindireyim olmuyor maalesef. Kosgeb bütün şirketinin seceresini döküyor.

Diyelim ki şirket kurdun gittin kosgebe para istedin. Kosgeb diyor ki dur bakalım. Sen daha fatura kesmemişsin fiş kesmemişsin. Ne parası istiyorsun? Kaç senelik firmasın? Bu durumda işte blokluyor seni. Yeni kurulmuş şirketlerin(3-6 aylık falan yani) kosgebten 1 lira alması İM-KAN-SIZ :D bilmem anlatabildim mi?

Burkay, maalesef KOSGEB kuruluş kanununu okumamışsın. Avrupa Birliği fonları ile iş yapan bir kuruluş değildir. Avrupa Birliği kapsamında projeler yürütebilir ama ama devlet bütçesinden para kullanır. Kampanya gibi şeyler yapmaz. Kanun, kanun hakkında kararname, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde destekler verir. Yönetmelikleri ve destek başvuru koşullarını sitesinden indirip okuyarak ve kurum uzmanlarına danışarak yol izlerseniz kesinlikle danışmanlık (çantacı)ların eline düşmezsiniz.

Artık başvuru süreci online olmuştur. Bence dökümanları okuyun, anlamadığınız kısımları size en yakın birime giderek öğrenin derim.

Kurumun şuan da bazı şeylere fazlasıyla kuşkucu davranması daha önceden yaşanmış kötü tecrübelerden dolayıdır. Hak eden mutlaka hakettiğini alır.

Y.Emre
01-03-2013, 12:39
Kösgebten hayır gelmezmiş bana :)
Bireysel olarak ya da yeni bir şirket kurarak yapılacak arge/patent işlerine geri ödemeli-ödemesiz destek veren bir kurum bilen var mı ? Bir dönem tübitak için duymuştum ama baktım bulamadım şimdi

burkaykalyon
01-03-2013, 12:49
Burkay, maalesef KOSGEB kuruluş kanununu okumamışsın. Avrupa Birliği fonları ile iş yapan bir kuruluş değildir. Avrupa Birliği kapsamında projeler yürütebilir ama ama devlet bütçesinden para kullanır. Kampanya gibi şeyler yapmaz. Kanun, kanun hakkında kararname, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde destekler verir. Yönetmelikleri ve destek başvuru koşullarını sitesinden indirip okuyarak ve kurum uzmanlarına danışarak yol izlerseniz kesinlikle danışmanlık (çantacı)ların eline düşmezsiniz.

Artık başvuru süreci online olmuştur. Bence dökümanları okuyun, anlamadığınız kısımları size en yakın birime giderek öğrenin derim.

Kurumun şuan da bazı şeylere fazlasıyla kuşkucu davranması daha önceden yaşanmış kötü tecrübelerden dolayıdır. Hak eden mutlaka hakettiğini alır.

Abi haklı olabilirsin ama ben direk benim dosyayı teslim ettiğim ve ön onayı veren kişinin verdiği bilgileri aynen yazıyorum.

Tabiki hak eden hak ettiğini alır. Kimse alamaz demiyorum ben. Sadece süreç uzun ondan bahsediyorum.

luca55
01-03-2013, 13:38
abi pm attım

inan_hndn
29-11-2017, 17:55
Arkadaşlar merhaba.Ben giresunda ikamet etmekteyim.Eşim okulöncesi öğretmeni fakat atanamadı.Bizde özel kreş açmak istiyoruz.Bununla ilgili bilgisi olan Kosgeb desteği nasıl oluyor bilen veya daha önce kreş açıp işleten var mı ?

MK8800
29-11-2017, 18:08
Arkadaşlar merhaba.Ben giresunda ikamet etmekteyim.Eşim okulöncesi öğretmeni fakat atanamadı.Bizde özel kreş açmak istiyoruz.Bununla ilgili bilgisi olan Kosgeb desteği nasıl oluyor bilen veya daha önce kreş açıp işleten var mı ?

Hibeler bölgeden bölgeye değişiyor fakat hibe almadan önce 9/10 günlük(ücretsiz) KOSGEB eğitim seminerine katılıp katılım belgesi almanız gerekiyor . ( Seminer programları sitelerinde belirtiliyor her pazartesinden itibaren iş günü olarak değerlendiriliyor 1 saat dahi eksik katılım kabul görmüyor )

Daha sonrasında prosedür gereği belli şartlar var , en yararlı desteği KOSGEB bölge temsilciliklerinden alabilirsiniz .

Harici olarak eğitim kurumları için sanırım %80'e kadar hibe alınıyordu resmi olarak . ( bunun içinde projelendirme aşamasında danışmanlık hizmeti veren KOSGEB referanslı firmalar var tamamına denk getirerek hibenin hem tam destek , hem de planlı ödenmesini sağlıyorlar projesine göre ücretleri değişiyor tabiki )

Biz Avrupa Birliği hibesinden yararlandık 2012 senesinde fakat o zamanlar meblağ KOSGEB'e göre daha yüksek olduğu için belli maliyet üstü projeleri direk Bakanlık ile görüşmeniz gerekiyordu , onay için direk Bakan ve Özel kalemin imzası gerekiyordu ama zannediyorum bu tarz bir düşünce şimdilik yok . ( örnek 6 derslik normal bir kreş için KOSGEB , daha büyük özel okul veya örnek 35 derslik ve üstü bir eğitim kurumu için Milli Eğitim Bakanlığı AB Fonu gibi gibi... )

Hiç bilgi sahibi olmayanlar için söylüyorum projelerine göre şuna 30.000 şuna 30 Milyon gibi limitler yok tamamen sizin projenizin reel hayata geçişi ve en başta sizin bunu idare ve finanse etme durumunuzu göz önüne alıyorlar .

Not ; Mersin'de hatta TR genelinde LOG alanındaki en yüklü hibelerden birini aldığımız için o dönem soran eden / yapmak isteyen çok olmuştu ; belirtme gereği duydum , devlet size para verip siz yapın demiyor proje ne denli kapsamlı olursa olsun önce siz yapın , faturalandırın ( çok dikkat etmek gerek , bizzat denetleniyor sokak ağzındaki terimlere inanmayın ) , projeyi bitirin biz sonra hibenizi ödeyelim diyorlar . Tek seferde de ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil örnek aylık veya 45/90 gün gibi aralıklarla 3/4 yıla bölerek ödeniyor hibeniz

Emre İlbi
29-11-2017, 19:48

Kosgeb girişimcilik sertifikası alıp, kreş mi açmak istiyorsunuz, doğru mu anladım?

inan_hndn
29-11-2017, 21:27
Kosgeb girişimcilik sertifikası alıp, kreş mi açmak istiyorsunuz, doğru mu anladım?
Eşimin zaten girişimcilik belgesi var ama geri kalan şüreç nasıl oluyor ne gerekiyor onları bilmiyorum.

Emre İlbi
29-11-2017, 22:28
Eşimin zaten girişimcilik belgesi var ama geri kalan şüreç nasıl oluyor ne gerekiyor onları bilmiyorum.

Eşinize kursta başvuru ile ilgili bilgiler vermişlerdir, kadın girişimci olduğu için %80 hibe hakkı mevcut,

Kosgeb nakit para olarak sadece şirket kurulumu için 2 bin lira vermekte, geri kalan 48 bin lirayı Makine, Teçhizat, Kira, Personel maaşı, Sigorta vs.. gibi konular hakkında veriyorlar,

öncelikle siz ödemeyi banka üzerinden yapıyorsunuz, daha sonra kurula başvuru yapıp %80'ini alıyorsunuz,

ayrıca sadece Makine, Teçhizat vs alımı için 100 bin lira kredi veriyorlar, sıfır faiz, 2.5 yıl sonra ödemeye başlamak koşuluyla,

başvuruyu parayla yapan yerler varmış, ancak kendinizin yapması en doğru karar olur, çünkü bazı maddeleri alakasız cümlelerle doldurabiliyorlarmış, Kosgeb uzmanları kendiniz doldurun, daha sağlıklı oluyor, şeklinde bilgi veriyor,

sizin için kritik nokta; iyi araştırma yapıp, hedef kitleyi belirlemek, kazanılabilecek ücretleri, giderleri doğru hesaplamak, net kazancı çıkartmak,

kısacası bir miktar hesap-kitap yapmanız, çıkmak istediğiniz yolda en büyük yardımcınız olacaktır

AhmetKaratay
29-11-2017, 23:14
Devlet desteğini sadece yeni kurulan işlerde mi alabiliyoruz? 15 yıllık Nakliye/Lojistik şirketimiz için destek alma şansımız var mı bilgisi olan var mı?

alpeRS
30-11-2017, 00:32
Kosgeb hakkında bilgi almak isterseniz kız arkadaşımın babası belgeli kobi uzmanı isteyene özelden numarasını atabilirim.

inan_hndn
02-12-2017, 21:28
Eşinize kursta başvuru ile ilgili bilgiler vermişlerdir, kadın girişimci olduğu için %80 hibe hakkı mevcut,

Kosgeb nakit para olarak sadece şirket kurulumu için 2 bin lira vermekte, geri kalan 48 bin lirayı Makine, Teçhizat, Kira, Personel maaşı, Sigorta vs.. gibi konular hakkında veriyorlar,

öncelikle siz ödemeyi banka üzerinden yapıyorsunuz, daha sonra kurula başvuru yapıp %80'ini alıyorsunuz,

ayrıca sadece Makine, Teçhizat vs alımı için 100 bin lira kredi veriyorlar, sıfır faiz, 2.5 yıl sonra ödemeye başlamak koşuluyla,

başvuruyu parayla yapan yerler varmış, ancak kendinizin yapması en doğru karar olur, çünkü bazı maddeleri alakasız cümlelerle doldurabiliyorlarmış, Kosgeb uzmanları kendiniz doldurun, daha sağlıklı oluyor, şeklinde bilgi veriyor,

sizin için kritik nokta; iyi araştırma yapıp, hedef kitleyi belirlemek, kazanılabilecek ücretleri, giderleri doğru hesaplamak, net kazancı çıkartmak,

kısacası bir miktar hesap-kitap yapmanız, çıkmak istediğiniz yolda en büyük yardımcınız olacaktır

Bilgi için çok teşekkür ederim.Kendisi zaten bu dönemde atanma gibi bir şansı yok çünkü mülakat geldi öğretmenliği senin kaç puan aldığın önemli değil.İyi bir araştırma yapıp bu kreş işini araştırıp kreş açmayı düşünüyorum.