PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 dan anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

onurbahattin
02-03-2013, 09:05
Arkadaşlar bir arkadaşımda 106gti var gecen yolda giderken çukara baya sert girmiş görmemiş aracın göstergeler km motor devri ...vs hep gitmiş ...
ara ara çukrura girince tekrar geliyor sonra tekrar bozuluyor diyor çözüm bulamamışlar ne olmuş olabilir bir bilgisi olan varmı acaba ?

BuRaK_eFe
02-03-2013, 09:06
darbe sensörü vardı diye biliyorum 106 larda o olabilir

onurbahattin
02-03-2013, 09:13
darbe sensörü vardı diye biliyorum 106 larda o olabilir
evet bende öyle düşündüm ama o olsa araba çalışmaz istop eder,burda araba gidiyor çalışıyor ama göstergelerde haraket yok enteresan...

Oğuzhan K.
02-03-2013, 09:17
Şanzıman km telinde bir sorun olabilir gösterge çalışmaması ve cukurlarda çalışması onu aklıma getirdi veya elektriksel bir sorun olabilir temazsizlik.

BuRaK_eFe
02-03-2013, 09:19
sensörde temassızlık olabilir bi iki oyna düzelirse yada stop ederse oynarken ondandır

onurbahattin
02-03-2013, 09:37
bakalım akşam uğrayacağım arkadaşın yanına baya birmorali bozuktu gösterecekti bugün sorucam neyaptığını belki burda bilen biri çıkar diye yazdım ,akşama kadar değişik fikirler buraya yazılacaktır hepsini denemesini söyleyeceğim

MeRtCaN
02-03-2013, 09:53
darbe sensorunden yapıyordur fısını sokun kullanın problem cıkarmazsa sensordendır :)

onurbahattin
02-03-2013, 10:06
darbe sensorunden yapıyordur fısını sokun kullanın problem cıkarmazsa sensordendır :)

evet mantıklı olabilir ,onuda akşam denemesini söyleyeceğim ...

akif52
02-03-2013, 17:40
km göstergesini sökün arkada saglı sollu 2 şer soket olucak soket tırnaklarınabakın gevsekmi yada rahatmı giriyor. bundan yapar .

diğer seceneginiz sag sase üstündeki motor beyninin soketlerine bakın soket içinde oksit veya içinde bolarma varmı bakın.

son olarakta beynin altında tetiklemerolesi vardr beynin sacının altında ona bkın genelde kazalı şaselerde yada montaj hatasından soketi kırık ve lemli oluyor

bu tarif ettiğim 3 sçenege bakın sorununuz çözülür...

mmtrıza
02-03-2013, 22:40
büyük bir sıkıntısı yoktur moral bozmaya gerek yok elektrikci hemen çözer

OBAN
06-03-2013, 22:52
Bende konuyu takipteyim, çözüme kavuşursan yazarsın dostum.

tarik
07-03-2013, 07:25
Beyler kaputu açın. sağ üst köşede kırmızı buton var. Bas düğmeye. bu kadar.

Kurcalamayın başka biyeri. O tuşu bilmeyenler ne çekici parası vermiştir Allah bilir

_driver_
07-03-2013, 07:33
Beyler kaputu açın. sağ üst köşede kırmızı buton var. Bas düğmeye. bu kadar.

Kurcalamayın başka biyeri. O tuşu bilmeyenler ne çekici parası vermiştir Allah bilir

"araba gidiyor çalışıyor ama göstergelerde haraket yok" yazmış arkadaş

çekiciyle alakalı bi durum yok ki sorun göstergedeymiş ona çözüm aranıyo

tarik
07-03-2013, 07:36
"araba gidiyor çalışıyor ama göstergelerde haraket yok" yazmış arkadaş

çekiciyle alakalı bi durum yok ki sorun göstergedeymiş ona çözüm aranıyo

Tamamdır, ben yanlış anlamışım.

OBAN
10-03-2013, 20:33
Yokmu bi gelişme...???

sinan-s
10-03-2013, 20:40
Tamamen elektrıksel bır durum gibi..

Traxx
11-03-2013, 13:24
on gosterge isiklarimi sadece gidiyor? yoksa immo, camlar,saat, interior isigigi vs mi?
sadece gostergeler gidip geliosa eger gosterge'nin arkasinda soket sabitleyici siyah pimler kirik/eksiktir
ama rolantide camlari filan indirdiginizde veya arac cukura girdigi zaman gostergeler,saat,interior isigi,immobilizer gidip geliosa
muhtemelen 40 AMP sigorta atmistir ve genelde o sigortayi degistirmeyip sacma sapan teller ile sariyolar.
ve zamanla tel yerinden oynuyor veya oksitlesiyor vs kontrol edin. en usteki sigorta 40 AMP
kolay gelsin

http://imageshack.us/a/img855/4966/probs7.jpg

OBAN
12-03-2013, 15:10
Devir saati ile hız göstergesi gidip geliyordu. Dun bi ustaya verdik bi tonda para bayıldık ama sonuc hüsran arıza iyice çoğaldı. Az once gittim ustanin yanina şanzumana bağlı müşürde sıkıntı vardır ona baktir dedi. Müşürde sıkıntı yok, bu sefer baska bi yere gittik ustayla, ordaki eleman müşürde sıkıntı yoksa kablolarına baktir dedi. Yarın sabahtan kablolara bakılacak ama zannetmiyorum orda bi sıkıntı olacağını, tamiri yapamadılar savsakliyorlar gibi geldi. Varmi daha once bu konuyla uğrasan. Sizce Neresinde sıkıntı.... Acayip canımı sıkıyor boyle alengirli işler...!!!!

Alper_
16-03-2013, 01:03
göstergeler sapıtıyorsa, hız ibresi devir ibresi gibi kalkıyorsa ve atlayarak çalışıyorsa aracın şase kablolarını kontrol edin.

ahmet43
16-03-2013, 01:48
sigortadan olabilir belki sigortalarına iyi bakmak gerek

OBAN
17-03-2013, 02:43
göstergeler sapıtıyorsa, hız ibresi devir ibresi gibi kalkıyorsa ve atlayarak çalışıyorsa aracın şase kablolarını kontrol edin.

Kafasına gore bi çalışıyor bi çalışmıyor. Hem hız hem devir saçmalıyor. Baska bi ekran takicaz oda sıkıntı yaparsa Şase vardır aksi taktirde bizim ekran hala bozuk düzgün yapılmadı yani.
Vts ile 106 nin birbirine uyuyormu acaba?

Alper_
17-03-2013, 12:21
Kafasına gore bi çalışıyor bi çalışmıyor. Hem hız hem devir saçmalıyor. Baska bi ekran takicaz oda sıkıntı yaparsa Şase vardır aksi taktirde bizim ekran hala bozuk düzgün yapılmadı yani.
Vts ile 106 nin birbirine uyuyormu acaba?

gazladığında dikiz aynasından bak siyah duman atıyormu ? gece yapman lazım, arkadan gelen arabaların ışıgında daha belirgin olur..dumanı sormamın sebebi şasede sorun varsa araba aşırı zengin karışım yapıyordur..bakacağınız 3-4 nokta var altları temizlenecek ve gerekirse kablo yenilemesi yapılacak..vts ile saxonun kadranları birbirine uyuyormu bilmiyorum.

OBAN
18-03-2013, 15:34
gazladığında dikiz aynasından bak siyah duman atıyormu ? gece yapman lazım, arkadan gelen arabaların ışıgında daha belirgin olur..dumanı sormamın sebebi şasede sorun varsa araba aşırı zengin karışım yapıyordur..bakacağınız 3-4 nokta var altları temizlenecek ve gerekirse kablo yenilemesi yapılacak..vts ile saxonun kadranları birbirine uyuyormu bilmiyorum.

Kazali bi 106 ekranı bulduk ona takicaz nasipse. Bakalım ondan sonra daha net belli olacak. Duman olayına da dikkat edicem.

XSi
18-03-2013, 15:48
106 gti ve saxo vts soketleri aynı ise kadranlar birbirinin yerine kullanılabiliyor

OBAN
23-03-2013, 10:00
Beyler sorunu bulduk mami abi Sagolsun, beynin altındaki turuncu soketi ve kablolarını kontrol edin. Oksitlenme Yada zamanla aşınma oluyormuş. Aylardir canimi sikan ugrastiran ufacık bi kabloymuş meğer...