PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo Hgt

Canblock
02-03-2013, 20:01
Mrb arkdaşlar ,

2001 Vis mevcut bir Bravo HGT 'den durdugu yerde gaz verince 5 6 bin devirde mavimsi bir duman atıyor. Aracı almadan önce komp. testine soktuk %95 . Yükte yok duman durdugu yerde atıyor sadece. Aldıgımız arkdaş enjektör vs. temizlesin dye yakıt katkısı kullanmıs. Depoyu tamamen bitirip yeni benzin aldık . Katkı vs. kullanmıyoruz , dumanı kesmedi . Zaman geçmesi mi gerek acaba yoksa bir problemimiz var mı?

Şimdiden cevaplar için teşeşkkürler...

rekord2000
02-03-2013, 20:55
Bosta cevirdigi icin atiyor olabilir, yada karter tahliyesi tikanmis da olabilir. Asiri bi duman atma soz konusu degilse normalde olabilir.

Canblock
03-03-2013, 16:01
Bosta cevirdigi icin atiyor olabilir, yada karter tahliyesi tikanmis da olabilir. Asiri bi duman atma soz konusu degilse normalde olabilir.

Normal bir duman degil. Kontrol edelim dediklerini teşekkürler.

MEGFB
03-03-2013, 16:46
boşta bastığın zaman motor sıcaklığı önemli benim anladığım kadarıyla aracınız zengin karışım yapıyor hareket halindeyken dha fazla hava aldığı içn göremiyorsunuz arcınızdaki oynamalarla birlikte yazarsanız daha kısa zamanda sorununuz çözülebilir

Canblock
03-03-2013, 22:20
boşta bastığın zaman motor sıcaklığı önemli benim anladığım kadarıyla aracınız zengin karışım yapıyor hareket halindeyken dha fazla hava aldığı içn göremiyorsunuz arcınızdaki oynamalarla birlikte yazarsanız daha kısa zamanda sorununuz çözülebilir

Aracımız standart , Herhangi bir oynama modifikasyon yok. sadece acık hava filtresi mevcut.

constantine_502
03-03-2013, 23:07
ilk çalıştığında yani atıyorum 10 saat çalışmayıp ilk marşa basıkdığında atıyor mu ? belki sibop lastiğinden de olabilir. bir ihtimal sadece araştırın derim.

atituti
03-03-2013, 23:39
Partnerin sibop lastiklerinden ayni sorun oluyodu, isindiktan sonra kesiyomu dumani ?

MEGFB
04-03-2013, 00:05
Aracımız standart , Herhangi bir oynama modifikasyon yok. sadece acık hava filtresi mevcut.

hava filtresini temizleyin filtresiz motor ısındıktan sonra deneyin kaputu kaldırmayı unutmayın

NeMeSıS
04-03-2013, 08:19
ilk çalıştığında yani atıyorum 10 saat çalışmayıp ilk marşa basıkdığında atıyor mu ? belki sibop lastiğinden de olabilir. bir ihtimal sadece araştırın derim.

İlk çalıştığında atmıyor, sadece boşta gaza yüklendiğimiz zaman atıyor. Yürürken bir arkadaşa takip ettirdim, hiç bir problem yok.

NeMeSıS
04-03-2013, 08:20
hava filtresini temizleyin filtresiz motor ısındıktan sonra deneyin kaputu kaldırmayı unutmayın

Hava filtresi daha yeni 100 km anca yapmıştır. Dediğinizi deneyelim.

NeMeSıS
04-03-2013, 08:25
Partnerin sibop lastiklerinden ayni sorun oluyodu, isindiktan sonra kesiyomu dumani ?

Sıcak da olsa soğuk da olsa boşta gaza yüklendiğimiz zaman atıyor malesef.

Maxi
04-03-2013, 08:34
sübap lastikleri olabilir
ayrıca boşta 6000 çevirmeyin

mavi duman motorun yağ yaktığını gösterir
ama bunun testini şöyle yapın daha sağlıklı olur
yağı tamamlayın ve çubuğa bakın
aracı normal kullanın
1000 km sonra tekrar bakın yağ kaç gram eksilmiş ??

ondan sonra düşünülür nedir ne değildir? üzerinde durmaya gerek varmı yokmu ?

NeMeSıS
04-03-2013, 08:47
sübap lastikleri olabilir
ayrıca boşta 6000 çevirmeyin

mavi duman motorun yağ yaktığını gösterir
ama bunun testini şöyle yapın daha sağlıklı olur
yağı tamamlayın ve çubuğa bakın
aracı normal kullanın
1000 km sonra tekrar bakın yağ kaç gram eksilmiş ??

ondan sonra düşünülür nedir ne değildir? üzerinde durmaya gerek varmı yokmu ?

Haftada en az bir kere kontrol ediyorum yağ hiç eksilmiyor. Yaklaşık 1 aydır kontrol ediyorum bunu. Bende yağ yakıyor diye düşünüyordum ama yağ eksilmyeince o şüpheden vaz geçtim. Aklıma gelen başka bir şey de yok. Ustanın birine gösterdim kesinlikle yakıttan diyor.

Maxi
04-03-2013, 09:09
Haftada en az bir kere kontrol ediyorum yağ hiç eksilmiyor. Yaklaşık 1 aydır kontrol ediyorum bunu. Bende yağ yakıyor diye düşünüyordum ama yağ eksilmyeince o şüpheden vaz geçtim. Aklıma gelen başka bir şey de yok. Ustanın birine gösterdim kesinlikle yakıttan diyor.

e yağ eksilmiyorsa yağda yakmıyor demektir
o zaman gördüğünüz duman mavi değil, belkide anlık fazla zenginde kaldığından koyu renkli duman atıyor, olabilir ..sıkıntı yok

*bazı şeyler ustayla falan çözülmez
20 tane ustaya sor hepsi başka bir cevap verir
akıllı olan, ölçmek lazım der.
o yüzden bazen ölçmek gerekir, mesela wideband afr gibi şeyler bulunmaz nimettir.

yanlız ben ilk mesajdaki kompresyon test sonucuna takıldım
%95 ne demek oluyor?

NeMeSıS
04-03-2013, 10:18
Aracı teste soktuk oradaki çıkan sonuçda motor durumu %95, hp 143, 189 Nm gibi bilgiler vardı. Gördüğümüz duman maviye yakın tam olarak mavi değil ama beyaz veya siyah da değil.

rekord2000
04-03-2013, 13:05
Kompresyon testi yapilmadi mi? Bujilerin hepsini sokup, bi aleti tek tek buji yerine takarak mars basmak sureti ile test etmediler yani? En kesin cozumu bu sekilde aliriniz! Yag eksiltme yoksa, muhtemelen yag yakmiyor, ya cok dusuk ihtimal karter tahliyesi tikali, yada bosta cevirdiginiz icin o dumani atiyor. Kesinlikle tavsiye etmem bence bosta okadar (5000-6000) cevirmeyin, cok zararli! Cekiste yakitta rolantide saat gibiyse cok takilmayin derim, Maxi'nin dedigi gibi 1000 kmde bir yagini kontrol edin binin derim ben.

NeMeSıS
04-03-2013, 13:27
Muhtemelen dediğiniz gibi boşta bastığımız için oluyor. Yaklaşık 1 aydır yağını kontrol ediyorum, eksilme yok. Rolantisinde veya yürüyeninde de hiç bir sıkıntısı yok çekişi gayet güzel. Desteğiniz için teşekkür ederim.

MEGFB
05-03-2013, 13:27
tanıdığımın marea 1.6 16v sx var onda hava filtresi sonsusturucu var kalkerken açık değişik mavimsi tonlarda bir renkte duman atıyor öyle bir sorunsa sıkıntı yapmayın karekteridir

brkkksln
05-03-2013, 16:24
aracın mavi duman atmasımı karakteri? yapmayın Allah aşkına.

aracın km nedir?

duman varsa mavi renk bir yerlerden yağ alıyor demetir.böyle devam et tarzı laflar olmaz.
o yağ eksilecek arkadaş. ya yanlış kontrol yapılıyor ya da duman mavi değil.

subap lastiklerinden segmanlara koyulan yağa kadar gider bu durum.
kontrol edilmesinde fayda var

Canblock
05-03-2013, 21:00
aracın mavi duman atmasımı karakteri? yapmayın Allah aşkına.

aracın km nedir?

duman varsa mavi renk bir yerlerden yağ alıyor demetir.böyle devam et tarzı laflar olmaz.
o yağ eksilecek arkadaş. ya yanlış kontrol yapılıyor ya da duman mavi değil.

subap lastiklerinden segmanlara koyulan yağa kadar gider bu durum.
kontrol edilmesinde fayda var

Attıgı duman dedigin gibi normal degil , 5 ay öncesi bir Hgt daha almıstık onda yoktu bu duman falan tertemiz gidiyordu. Km 93bin. Kontrolleri yaptıktan sonra tekrardan yazarım buraya.

NeMeSıS
20-03-2013, 11:22
Son yapılan işlemlerden sonra duman işini çözdük arkadaşlar. Bujiler değişti, enjektörler temizlendi. Egsoz orta boruları, son susturucusu değiştikten sonra düzeldi.

drago
20-03-2013, 11:34
yağ odasına su kaçıyorsa yağ size eksilmiyor gibi de görünebilir

su eksilmesi ne durumda araçta, çalıştığında bakmayın, beklemişken bakın su seviyesine

NeMeSıS
21-03-2013, 16:27
yağ odasına su kaçıyorsa yağ size eksilmiyor gibi de görünebilir

su eksilmesi ne durumda araçta, çalıştığında bakmayın, beklemişken bakın su seviyesine

Yağ odasına su gelme gibi bir problem yok. Zaten su eksiltme gibi bir sorunda yok. Şu anda duman da gelmiyor. Teşekkürler.