Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayara bağlanabilecek kamera
Ahmet Saraçoğlu
03-03-2013, 19:00
-EDİTTT
baya bi zaman geçmiş aradan , bahsettiğim işi geliştirince ar-ge amaçlı a4tech in pk910 diye bir modelini aldım , 1080p olduğu iddasında , tamam 4000 küsür çözünürlükte resim çekiyor ama görüntü gerçekten çamur.Hiç beklediğim gibi olmadı.İMAC in basic webcam indne bile kötü.
O sırada youtube dan bu a4tec in ve logitech in tavsiye edilen 720p webcamlerinin inceleme videolarını izledim.Hepsi kötü gerçekten.Benim arayışım en azından iphone kamerası kadar net çekeiblecek bişey.Yarın bu webcam i iade edicem vatana.Nasıl çözebilirim ihtiyacı?wecam özelliği olan dijital kameralar var , öyle bişey alsam bundan iyi olur mu?
--------------------------------------------------
Arkadaşlar , pc ye kablolu yada kablosuz bağlanıp anlık görüntü aktarımı + kayıt yapabileceğimiz , küçük ebatlı ama vga falan değil , kaliteli kayıt yababilecek bişeyler arıyorum.Makule ne bulabilirim?
Ahmet Saraçoğlu
03-03-2013, 21:41
...Güncel...
onursumer
03-03-2013, 22:16
tam anlamadım nasıl birşey aradığını pc ye bağlı ikenmi kayıt yapıcak yoksa dışardan kayıt yapıpı sonra pcye mi aktarman gerek ?
Ahmet Saraçoğlu
03-03-2013, 22:21
kaydı program yapıyormuş , onda sıkıntı kalmadı.Ama bana olabildiğine kompak , olabildiğine net ve yüksek çözünürlüklü kayıt-çekim yapan , mümkünse kablosuz ; olmadı kablolu , webcam mantığıyla çalışacak bi kamera lazım.
Logitech'in HD Webcam'ları var. Onlara bak.
onursumer
03-03-2013, 22:47
bencede microsoft veya logitech hd olan webcamlere bak bence en uygun o şeklide çozersin
bencede microsoft veya logitech hd olan webcamlere bak bence en uygun o şeklide çozersin
kısa süreli kamera işi yaptım.. şehirler arası pc konferans için 2kamerayı kullandım gayet başarılılar fakat sürekli kayıtta tutmak harddiscdeki boyut bakımından sıkıntı olabilir. güvenlik kamerası olarak düşünüyorsanız pcye kamera kartı takmanız veya direk dvr cihazı alıp cihaz üstüne kaydedebilirsiniz.
Bilgisayar hızlı ise realtime olarak yüksek sıkıştırma kaydeder. Ama genede saati 500 mb civarı olması lazım ki kalite olarak tatmin etsin.
Ahmet Saraçoğlu
03-03-2013, 23:52
hedef şu aslında.Fakat eldeki dandik ipad kamerası yada alınacak sıradna bi webcam kağıttaki resmi tanımakta an an zorluk çektiği için kesilme yaşanıyor.Sistemi oturtup kendi işlerimde kullanabilmek için kaliteli görüntüyü anlık webcam mantığı ile aktaracak bi cihaza ihtiyaç var.
Augmented Reality ARmedia plugin for 3ds max [trial version] test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WnDUdS1bW4o)
WnDUdS1bW4o
onursumer
04-03-2013, 00:05
bunun için hd webcam kesin iş gorur diye düşünüyorum ben
Bunun için çok abartı güçlü bir sisteme ihtiyacın yok. Bence kolaylık ile hallolur. Senin 3DMax yaptığın sistemde.
Ahmet Saraçoğlu
30-03-2013, 12:37
kendi konuma hortt,,
arkadaşlar eşimin foto makinası var evde , altında sony a230 dslr yazıyor.Bunu webcam olarak gösterebilirmiyim pc ye?Olursa çok daha kaliteli olur webcame e göre
Yiğit G.
30-03-2013, 13:11
kendi konuma hortt,,
arkadaşlar eşimin foto makinası var evde , altında sony a230 dslr yazıyor.Bunu webcam olarak gösterebilirmiyim pc ye?Olursa çok daha kaliteli olur webcame e göre
gösteremessin , bitane hd webcam al 50 lira yaw..
VATAN COMPUTER - LOGITECH - C270 HD 720p 3MP WEBCAM - Webcam (http://www.vatanbilgisayar.com/webcam/logitech-960-000582-c270-hd-720p-3mp-webcam/productdetails.aspx?I_ID=48311)
VATAN COMPUTER - LOGITECH - C310 HD 720p 5MP WEBCAM - Webcam (http://www.vatanbilgisayar.com/webcam/logitech-960-000586-c310-hd-720p-5mp-webcam/productdetails.aspx?I_ID=48287)
Ahmet Saraçoğlu
16-02-2014, 21:38
baya bi zaman geçmiş aradan , bahsettiğim işi geliştirince ar-ge amaçlı a4tech in pk910 diye bir modelini aldım , 1080p olduğu iddasında , tamam 4000 küsür çözünürlükte resim çekiyor ama görüntü gerçekten çamur.Hiç beklediğim gibi olmadı.İMAC in basic webcam indne bile kötü.
O sırada youtube dan bu a4tec in ve logitech in tavsiye edilen 720p webcamlerinin inceleme videolarını izledim.Hepsi kötü gerçekten.Benim arayışım en azından iphone kamerası kadar net çekeiblecek bişey.Yarın bu webcam i iade edicem vatana.Nasıl çözebilirim ihtiyacı?wecam özelliği olan dijital kameralar var , öyle bişey alsam bundan iyi olur mu?
senin işini bu alttaki 2 ürün de çözer. ne yapmak istediğini anladım yukarıdaki videodan.
a4 tech çok kaliteli değildir onun kağıt üzerinde yazan rakamlarına bakma. ucuz etin yahnisi yavan olur her zaman.
Microsoft Web Kamerası: LifeCam Studio | Microsoft Donanım (http://www.microsoft.com/hardware/tr-tr/p/lifecam-studio/Q2F-00003)
Logitech® HD Pro Webcam C920 (http://www.logitech.com/tr-tr/product/hd-pro-webcam-c920)
ama pahalidir cihazlar söyliyim, yapmak istediğin şeyi ucuz cihazlarlada yapamazsın
Gunes G.
17-02-2014, 11:05
Evde bosta duran c910 var, istersen uyguna verebilirim benim bir isime yaramiyor.
Kardesi bu urun olarak piyasada var su an
VATAN COMPUTER - LOGITECH - C920 FULL HD 1080p 15MP CARL ZEISS WEBCAM - Webcam (http://www.vatanbilgisayar.com/Webcam/logitech-960-000767-c920-full-hd-1080p-15mp-carl-zeiss-webcam/productdetails.aspx?I_ID=59015)
920 icin kardesi dedim cunku 910'da 5m sensor varken 920'de 3m sensor vardir. Model isimleri yaniltmasin, image quality konu olunca 910 > 920.