PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti bir kaç sorum olucak..

GTi
05-03-2013, 10:34
aracımda yağ yakma sorunu vardı ve en sonunda aracı çalışmaz hale gelmeyi başardım ve motor kitledi :( yakın zamanda rektefiye olucak ama bir kaç sorum var..

piston olarak wiseco 78.5 11.2 sıkıştırma olarak düşünüyorum aracı gündelik olarak kullanıcağım yağ yakma vs. gibi sorunlarla karşılaşırmıyım zira uzun ömürlü randımanlı bişey istiyorum..

aracımda chip var fakat ne olduğu belli değil 8000 devir limitör orjinal yazılıma dönmeyi düşünüyorum motor açısından daha sağlıklı olabiliceğini düşünüyorum.

son olarak motor toplandıktan sonra yağ olarak ne tavsiye edersiniz.

kısıtlı bilgimle aklıma gelenler bunlar tavsiyelere açığım.

Alper_
05-03-2013, 11:03
orjinal pistonla toplamak pek mantıklı değil sebebi de forged pistondan çok daha pahalı olması..yerli üretim pistonlarda bu gurupta tavsiye edilmez..geriye kalan en güzel seçenek forged pistonla toplamak..forged pistonla toplanırken sağlıklı olması açısından boşluk bir miktar fazla verilir bu da bir miktar fazladan yağ tüketimi demektir..gözünü korkutmasın öyle aman aman bir tüketim olmaz :) istediğin zaman üzerine egzantrikte taktırabilirsin alt yapısı sağlanmış olur.

yazılıma gelince, duradabilir biraz daha canlı olur..arzu edersen custom da yaptırabilirsin.