Orijinalini görmek için tıklayınız : bu araçtan drift car olur mu?
131mirafiori
05-03-2013, 19:45
Konu Low Rider izinlidir.
Araçta ki yürüyen aksam komple doğan slx e aittir. Motoru tofaş fabrikasından zamanında babam çıkartmış ve rallilerde uzunca süre kullanmış. Motor içinde dereceli egzantrik, kapak taşlama, emme büyütme, headers, hafifletilmiş krank falan var şaft kısa olduğundan gücü de baya tatminkar :) Kilitli defransiyel yok baştan belirteyim...
Biz bu aracı yaz başı ikizim Güray (16FR549) ile sakladığımız yerden çıkartıp drifte uygun bir araç haline getirmek istiyoruz fakat olur mu? olmaz mı? karar veremedik bi yardım ediverin :)
http://img254.imageshack.us/img254/2971/18249121.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/6707/91377377.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/89/82521534.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/8566/23564203.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/7048/72689203.jpg
http://img585.imageshack.us/img585/1497/64347408.jpg
Bu arada bakmayın böyle durduğuna üstündeki sac aksamı ile birlikte 900 kilo :D
mechanic
05-03-2013, 19:49
vala araç biraz yüksek.. ağırlık merkezi de yüksekte, yumurta gibi takla atabilirsiniz. bi kaç değişiklikle neden olmasın
ben olsam motoru mio ya swaplarım hacı direkt :)
131mirafiori
05-03-2013, 19:54
vala araç biraz yüksek.. ağırlık merkezi de yüksekte, yumurta gibi takla atabilirsiniz. bi kaç değişiklikle neden olmasın
Yazmayı unutmuşum bu araçla ralli kros parkurunda bil takla atmayı becerebilen çıkmadı... Arabanın belli bölgelerinde (şase) kum basılı hatta ve hatta koltukların arka kısmında beton dökülü :)
Ağırlık merkezi baya baya aşağıda yani abi :)
Bi coil lazım ama yinede :)
Germanian
05-03-2013, 19:57
koray arka lastikler bir garip duruyor sanki pozitif kamber gibi ?
alper_pug
05-03-2013, 19:59
drift car olur mu fikrim yok ama acayip sürmek istedim :D
131mirafiori
05-03-2013, 20:03
ben olsam motoru mio ya swaplarım hacı direkt :)
Hacı abi mionun da farkı pek yok merak etme :D :D
Bi coil lazım ama yinede :)
Onlar kolay şeyler kardeşim :)
koray arka lastikler bir garip duruyor sanki pozitif kamber gibi ?
La saçmalama slx yürüyen diyorum sana nasıl olsun pozitif kamber :D
drift car olur mu fikrim yok ama acayip sürmek istedim :D
Bende baya özledim geçen çok uzun zaman oldu kullanmayalı :D
bi kilitli diff le çözülür bence araç bu haldeyken çıkıp biyerde deneseniz bi fikir verebilir aslında
Germanian
05-03-2013, 20:16
La saçmalama slx yürüyen diyorum sana nasıl olsun pozitif kamber :D
yaw olum illa kamber değil dötü yamuk duruyo aletin ona dikkat çekmek istedim yada acıdan bana öyle geldi
Volkicar dönüyoda bu neden dönmesın :)
16 FR 549
05-03-2013, 20:30
En başta motorumuz tekrar elden geçicek. Açıp bakmakta fayda var :D Bu aracı kullanmak cidden çok keyifli drift antremanlarına ve yarışlarına katılamazsak bile bursa küçük sanayide hafta sonları eğlence olucak :D
131mirafiori
05-03-2013, 20:33
bi kilitli diff le çözülür bence araç bu haldeyken çıkıp biyerde deneseniz bi fikir verebilir aslında
Cihanım çok kullandık zamanında ama kilit olmadığı için aptal saptal yanlama istekleri mevcut arabanın :D
yaw olum illa kamber değil dötü yamuk duruyo aletin ona dikkat çekmek istedim yada acıdan bana öyle geldi
açıdan sana öyle gelmiştir kankacım arabanın yürüyende gram yamukluk yok :)
Volkicar dönüyoda bu neden dönmesın :)
Volkicar tamamen pist yarışı amaçlı biz drift için istiyoruz ama hayırlısı :)
b.ustaoglu
05-03-2013, 20:33
koray bence yukardan biraz alın tavanı alçaltın daha iyi durur :D bir de lastikleri küçültme imkanı varsa yere yakştırın derim. hem daha dengeli olur hemde daha güzel durur.
edit. lastikler 13" galba. çok büyük geldi gözüme :D
131mirafiori
05-03-2013, 20:46
En başta motorumuz tekrar elden geçicek. Açıp bakmakta fayda var :D Bu aracı kullanmak cidden çok keyifli drift antremanlarına ve yarışlarına katılamazsak bile bursa küçük sanayide hafta sonları eğlence olucak :D
Motor kısmı kolay brom onu hallederiz :)
koray bence yukardan biraz alın tavanı alçaltın daha iyi durur :D bir de lastikleri küçültme imkanı varsa yere yakştırın derim. hem daha dengeli olur hemde daha güzel durur.
edit. lastikler 13" galba. çok büyük geldi gözüme :D
Hiç bir şeyi kesip biçmekle uğraşamam Bahadır mal bu eğer olursa olur olmazsa olmaz :)
Lastikler 14'' :D Ama drift için hazırlarsak arkalara 16 ofsetli teneke koyarım :D
16 FR 549
05-03-2013, 21:02
Beyler ayrıca renk içinde düşüncelerinizi söyleyin bu araça ne renk yakışır? rengi çift renk olucak roll cage ve saç olan yerler için :)
BuRaK_eFe
05-03-2013, 21:14
bu arabadan ne olur bilmiyorumda sürmesi çok zevklidir :) toplam ağırlık nedir ?
131mirafiori
05-03-2013, 21:15
bu arabadan ne olur bilmiyorumda sürmesi çok zevklidir :) toplam ağırlık nedir ?
Sürmesi inanılmaz zevkli :) Toplam ağırlık 900 kilo civarında...
BuRaK_eFe
05-03-2013, 21:16
güzel yürür bana göre ama uzman biri çalışmalı hızlı bişeyde olacakları planlayın ağırlıktan öte bana göre
President
05-03-2013, 21:20
Güzel proje takipteyim :)
16 FR 549
05-03-2013, 21:32
güzel yürür bana göre ama uzman biri çalışmalı hızlı bişeyde olacakları planlayın ağırlıktan öte bana göre
uzman biri derken? biraz daha açarmısın fikirler önemli :)
Far hangi arabaya ait..? :) Ona bakıyorum yarım saattir.. Albea değil di mi..?
bence ufak çaplı arkayı savurması ve sıfır çizmesi mümkündür ancak driftte kullanılan araçlar gibi uzun mesafe dengeli drift yapabileceğini sanmıyorum
131mirafiori
05-03-2013, 22:56
Far hangi arabaya ait..? :) Ona bakıyorum yarım saattir.. Albea değil di mi..?
Albea veya palio hangisi lazımsa :D :D
bence ufak çaplı arkayı savurması ve sıfır çizmesi mümkündür ancak driftte kullanılan araçlar gibi uzun mesafe dengeli drift yapabileceğini sanmıyorum
İşte biri bunu mantıklı bir şekilde açıklasın bize bizde ona göre hareket edelim :)
driftboy
06-03-2013, 00:47
Bi çiğköfte ısmarlasam 1 tur binermiyim :p
16 FR 549
06-03-2013, 00:53
Sen değil çiğköfte mangal bile yapsan olmaz canım kardeşim :D 2 biraya olur :D :D
131mirafiori
06-03-2013, 00:53
Araba bitsin benzini koyan çıksın gitsin gazlasın hayrat gibi bir şey olacak bir nevi :D
driftboy
06-03-2013, 00:55
Sen değil çiğköfte mangal bile yapsan olmaz canım kardeşim :D 2 biraya olur :D :D
Araba bitsin benzini koyan çıksın gitsin gazlasın hayrat gibi bir şey olacak bir nevi :D
benzin 5 lira :D
16 FR 549
06-03-2013, 00:58
sen gel ayarlarız bişeyler :)
driftboy
06-03-2013, 01:04
bi bitirelim kısmetse depo doldururuz methanol bile basarız :D
Draniela
06-03-2013, 02:06
Buna ayarı çek sonra fsm turlarına başla :D
drift car olurmu olmazmı bilmem o konudan anlamam ama cidden çok güzel çok hoşuma gitti güle güle zevkle kullanın tam hafta sonu gazlamalık bişey :)
131mirafiori
06-03-2013, 15:48
Buna ayarı çek sonra fsm turlarına başla :D
Plaka yok ruhsat yok :D :D Anca ataevlerden çınarın oraya çıkarız :D :D
drift car olurmu olmazmı bilmem o konudan anlamam ama cidden çok güzel çok hoşuma gitti güle güle zevkle kullanın tam hafta sonu gazlamalık bişey :)
Gazlaması çok keyifli ama bizim niyet çok değişti :D :D
olurr olur hemde çok güzel olur
ProdriveSTI
06-03-2013, 16:04
Koray panpa,Ozan'dan driftboy oluyorsa,bu araçtan da driftcar olur neden olmasın :D
Ama merak ettim hadi bitirinde izleyelim.
131mirafiori
06-03-2013, 16:10
olurr olur hemde çok güzel olur
Sen olur diyosan olur bu iş Gürsel abi :)
Koray panpa,Ozan'dan driftboy oluyorsa,bu araçtan da driftcar olur neden olmasın :D
Valla doğru dedin panpa :D Haziran sonuna anca yetişir bu araba...
Draniela
06-03-2013, 16:35
Plaka yok ruhsat yok :D :D Anca ataevlerden çınarın oraya çıkarız :D :D
ahahaha :D Çınarın karşısına yanaştırırsın o zaman tam piyasa arabası olur işte her bakan döner bi daha bakar :D:D
Gündüz sıkıntı olmaz ya gece garantisi var ama :D
131mirafiori
06-03-2013, 17:19
ahahaha :D Çınarın karşısına yanaştırırsın o zaman tam piyasa arabası olur işte her bakan döner bi daha bakar :D:D
Gündüz sıkıntı olmaz ya gece garantisi var ama :D
Gece bulvara çıkarsam zaten çok büyük sorunlar yaşarım :D :D :D
kaanpoyrazoglu
06-03-2013, 19:49
Ralli aracı olurmu bilemem ama görüntü çöl aslanı direk :)
BuRaK_eFe
06-03-2013, 19:55
uzman biri derken? biraz daha açarmısın fikirler önemli :)
yani işin ehli birinden destek alın ankarada ışık önal var balgatta (ıbs motorsport'un sahibi) kendisi makina mühendisi motor üzerine gidilmesi gereken eski yarış pilotlarındandır tr de tanınan.. herkez filtre vs şeyler takabilir ama işin ehli ve deneyime dayalı bilgisi olan kişileri bulmalısınız bence getirme imkanınız varsa bi görüşmenizi tavsiye ederim
TOLGACANSAHIN
06-03-2013, 21:18
Aracın şase ölçülerini yazarsanız en azından başka araçlarla kıyaslanıp birşeyler söylenebilir diye düşünüyorum. Benim görüşün aracın şasesi fotoğraflarda çok kısa duruyor, driftte aracın ağırlık merkezi illaki önemli bence diğer önemli olan hususlarda motor gücü,ağırlık dengesi ve şase rijitliği . Sizin şaseniz kısa olduğu için drift anında aracın arkası çok daha hızlı bir şekilde ön tarafa gelmek isteyecektir sizin spin atmamak için normal bir araçtan çok daha hızlı bir şekilde kontra verip aracı cizgisine oturmanız gerekecek ve bence uzun virajlarda veya uzun soluklu bir şekilde aracın kıcı kaymıyacak şeklinde düşünüyorum. Diferansiyeli kilitleyip bi deneyin derim şahin gibi göbekte dönüyormu eğer dönüyorsa :D JDM works kartal yapmıştı o araçtan yola çıkarak birşeyler yapabilirsiniz.
Motoru arkaya atıp turbolayıp pist aracı yapsanız çok daha keyifli olacağına eminim. :) ufak araçların racing motorlu halleri ( http://www.youtube.com/watch?v=GUO-5LBozW0 )
Teknik olarak herhangi bir bilgim yok sadece fikirimi söylüyorum bu böyledir böyle olacaktır diye birşey söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Draniela
06-03-2013, 21:27
Gece bulvara çıkarsam zaten çok büyük sorunlar yaşarım :D :D :D
haha yayan döneceğin kesin :D
driftboy
06-03-2013, 22:33
Sana öyle bi küfür ederim ki insan içine çıkmaya utanırsın la bebe :D
131mirafiori
06-03-2013, 22:40
beach car olur
Bursadaki sahillerde bu biraz zor :D
Ralli aracı olurmu bilemem ama görüntü çöl aslanı direk :)
Dakar koşturmayacağız yahu :D :D
yani işin ehli birinden destek alın ankarada ışık önal var balgatta (ıbs motorsport'un sahibi) kendisi makina mühendisi motor üzerine gidilmesi gereken eski yarış pilotlarındandır tr de tanınan.. herkez filtre vs şeyler takabilir ama işin ehli ve deneyime dayalı bilgisi olan kişileri bulmalısınız bence getirme imkanınız varsa bi görüşmenizi tavsiye ederim
Araç zaten kross ve tırmanma yarışları için yapılmıştı ilk yapıldığı yıllarda... Motoru TOFAŞ fabrikasında ki mühendisler yapmıştı... Biz hiç bozmadan rektefiye ederiz diye düşünüyorum???
Aracın şase ölçülerini yazarsanız en azından başka araçlarla kıyaslanıp birşeyler söylenebilir diye düşünüyorum. Benim görüşün aracın şasesi fotoğraflarda çok kısa duruyor, driftte aracın ağırlık merkezi illaki önemli bence diğer önemli olan hususlarda motor gücü,ağırlık dengesi ve şase rijitliği . Sizin şaseniz kısa olduğu için drift anında aracın arkası çok daha hızlı bir şekilde ön tarafa gelmek isteyecektir sizin spin atmamak için normal bir araçtan çok daha hızlı bir şekilde kontra verip aracı cizgisine oturmanız gerekecek ve bence uzun virajlarda veya uzun soluklu bir şekilde aracın kıcı kaymıyacak şeklinde düşünüyorum. Diferansiyeli kilitleyip bi deneyin derim şahin gibi göbekte dönüyormu eğer dönüyorsa :D JDM works kartal yapmıştı o araçtan yola çıkarak birşeyler yapabilirsiniz.
Motoru arkaya atıp turbolayıp pist aracı yapsanız çok daha keyifli olacağına eminim. :) ufak araçların racing motorlu halleri ( Giovi 2010 Prototipi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GUO-5LBozW0) )
Teknik olarak herhangi bir bilgim yok sadece fikirimi söylüyorum bu böyledir böyle olacaktır diye birşey söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın.
sonunda güzel bir yorum geldi teşekkürler :) Tek sorunumuz şasinin kısa olması gibi duruyor ancak şasi uzarsa bu aracın yürüyeninin dğan slx ten farkı kalmaz :(
haha yayan döneceğin kesin :D
Mirafioriye biner eve giderim bende yayan gitmem gidemem :D
Hakan Burak
08-03-2013, 23:53
Oturtun üstüne Şahin kupasını komple kaportayı toplayın, Çakın turboyu, difransiyeli dönün durun işte Koray :D
Bence daha iyi olur yağmurda bile yanlanır, ıslanma derdi olmaz. :D
131mirafiori
09-03-2013, 00:37
Oturtun üstüne Şahin kupasını komple kaportayı toplayın, Çakın turboyu, difransiyeli dönün durun işte Koray :D
Bence daha iyi olur yağmurda bile yanlanır, ıslanma derdi olmaz. :D
Hacı sen naptın ya onun yerine gider turbo şahin yaparım :D Çok para harcamadan neler olur ona bakıcaz :)
Draniela
09-03-2013, 01:02
Mirafioriye biner eve giderim bende yayan gitmem gidemem :D
Mirafioriyi de görmek lazım neyse geldiğimde ikisi bir arada olur =)
aynen alışınca fena oluyor bakkala bile arabayla gidiyorum artık
Mechanix
09-03-2013, 09:37
Bu araç 900kg mı şimdi ? Nasıl bu kadar ağır yapabildiniz ? :D
yukarıdaki yorumdada denildiği gibi kısa şase ile drift olmaz araç merkez kaç kuvvetini kullanarak drifte kalkar ama sizin araç kısa şase çok çabuk arkası kopar ve spine düşer biraz daha iki aks arasını uzatıp arkada şaseyi sw lerde olduğu gibi uzun bırakkırsanız driftte üstüne araç olmaz.
lastik açıları çok önemli yoksa sadece SPİNCAR OLUR ,)
DoganSuper
09-03-2013, 23:42
bi kilit tamam :D bu arada gercekten agr olmus o döktügünüz betonların bi kısmından kurtulun bence.
131mirafiori
10-03-2013, 01:18
Bu araç 900kg mı şimdi ? Nasıl bu kadar ağır yapabildiniz ? :D
Abi alt şaseler hep 40x40 profilden bazı yerlerde 60x60 profil var yanlış hatırlamıyorsam ve alt kısımda komple kum basılı şase içinde, koltukların hemen arkasında da beton dökülü :D :D üst kısım çelik çekme boru ve onlarda da belli kısımlarda kum basılı :D
yukarıdaki yorumdada denildiği gibi kısa şase ile drift olmaz araç merkez kaç kuvvetini kullanarak drifte kalkar ama sizin araç kısa şase çok çabuk arkası kopar ve spine düşer biraz daha iki aks arasını uzatıp arkada şaseyi sw lerde olduğu gibi uzun bırakkırsanız driftte üstüne araç olmaz.
Uzatırsak bu aracın tekerleğe verdiği güç çok düşer :(
lastik açıları çok önemli yoksa sadece SPİNCAR OLUR ,)
Eyvallah :)
bi kilit tamam :D bu arada gercekten agr olmus o döktügünüz betonların bi kısmından kurtulun bence.
Betonlardan kurtulmak isteriz ama bu sefer de araba yerinden kalkmıyor :D Sürekli olduğu yerde sayıyor :D
131mirafiori
18-03-2013, 16:40
Driftten falan vazgeçtik bildiğimiz yoldan gidicez araç tırmanma ve kross yarışları öncesi yol açıcı olarak çıkıcak :)