Orijinalini görmek için tıklayınız : Miami's Vti vs VTIs
neyse yarın cenkten pıston sıparısını okeyletıyorum satıyor olsamda takıyorum UGUR kankamın lafına geldım, onu bunu konusturcaksın dıyodu hakıkatende oldu neyse 1000 dolara mal olur en fazla ama sonucları parayla olculmez ;)
neyse yarın cenkten pıston sıparısını okeyletıyorum satıyor olsamda takıyorum UGUR kankamın lafına geldım, onu bunu konusturcaksın dıyodu hakıkatende oldu neyse 1000 dolara mal olur en fazla ama sonucları parayla olculmez ;)
sen konuşturuyorsun kendini farkında değilsin. eğlence için gittiğin rollerde böle gözlerini kısıp
ama ama ama benim 9 sıkışıtırma pistonum vaaarrr. demeseydin kimse sana bişi demiyecekti. senin sölediklerinin üstüne konuşuyorum ben
Stock internal bolt on bir turbo vtecte 10 sıkıştırma ve 9 sıkıştırma örnegi ;
Yeşil = Hp
Turkuaz = Tork
10 sıkıştırma ve 9 sıkıştırma farkı ;
http://i269.photobucket.com/albums/jj80/cem________/9toone_vs_10toone.jpg
- - - - - ( 10 cr )
------- ( 9 cr )
:)
100hp farketmıs sankı yanlıs okumuyorsam dımı kankam? gozlerım gormuyo ak
turbo varken 1 puan sıkıştırma 15 hp ediyormuş demek. hmm çok teşekkür ederim cem beni aydınlattın.
Selçuk bu arada aydınlandım ışıl ışıl oldum demek bu kadarmış turbo araçta sıkıştırma aynı boost altında :D
Edit : Selçuk ben grafik okumayı bilmiyormuyum yoksa bi yanlışlık mı var. Ne 100 ü ??? Ben orada 12.5 gibi bir oran gördüm ?
15 hp selcukcum kayıp ; o tork ;)
Sadece yeşillere bak . Kesikli yeşil çizgi 10 sıkıştırma ; Düz yeşil 9 sıkıştırma.
turbo varken 1 puan sıkıştırma 25 hp ediyormuş demek. hmm çok teşekkür ederim cem beni aydınlattın.
Selçuk bu arada aydınlandım ışıl ışıl oldum demek bu kadarmış turbo araçta sıkıştırma aynı boost altında :D
Ben teşekkür ederim .
Denemede sadece sıkıştırma 1cr azaltılmış ; diger bütün etkenler aynı.
25 hp selcukcum kayıp ; o tork ;)
Sadece yeşillere bak . Kesikli yeşil çizgi 10 sıkıştırma ; Düz yeşil 9 sıkıştırma.
Tam 25 de değil 12.5 gibi.
M U R A T
11-05-2008, 20:15
atmosferik olarak ne kadar fark ettiğini bilen var mı?
Tam 25 de değil 12.5 gibi.
Evet dogru yanlış yazmışım 12.5 olacak.
Bi makale yazmıştım bunla ilgilide sonra yayınlıyacagız yeni bölümümüzde , acele oldu bu :)
evet sımdı anladım cızelgeyı, ama turboda 8.5 ta kullananlar ıle 9 da kullananların farkını bılıyoruz. ben 8.5 luk 1.1 basanı 0.9 barla 9 crde oldukca farklı gecmıstım
atmosferik olarak ne kadar fark ettiğini bilen var mı?
Extreme derece değişiklik olmaz.
evet sımdı anladım cızelgeyı, ama turboda 8.5 ta kullananlar ıle 9 da kullananların farkını bılıyoruz. ben 8.5 luk 1.1 basanı 0.9 barla 9 crde oldukca farklı gecmıstım
Bizim oralarda bi laf vardı selçuk bildin mi :hahaha:
hee bıldım yıllardır kuık kullanıp ancak konusan tıplerı kaale almayın ıcraata bakın kendınızden alcakta olanlarla muhatap olmayın dedıklerı dıme ? ;)
Ya selçuk çevirme konuyu. Turbo araçta sıkıştırmanın dürülerecek boostun arttırılabileceğini herkez biliyor. Bu başka bişi, aynı durumlarda aynı elemanlar ve şartlar altında sadece sıkıştırma değiştirilince çıkan fark başka. Bide bunu boost altında değil atmosferik halde görmek gerekir.
bu dedıgını yakın zamanda gorucez. ben bu hafta olcucem aracı bu sekılde, bırde pıstondan sonra olcucem ozaman net olarak gorucez
hee bıldım yıllardır kuık kullanıp ancak konusan tıplerı kaale almayın ıcraata bakın kendınızden alcakta olanlarla muhatap olmayın dedıklerı dıme ? ;)
Ya selçuk hani insanlar sinirlenince hakaret ederlerya karışındakine salak gerizekalı felan derler. İnsan senle konuşunca hiç böle şeyler deme ihtiyacı hissetmiyo çünkü sen zeka seviyeni saklamakta bi kusur görmüyorsun o yüzden senin bu tarafını çok seviyorum. Sana bişi demeye gerek kalmıyo. Kendin gibisin. Rüzgarsın müzgarsın ama böle devam et. İnsanları sana seni anlatmak için yorma kendini böle belli et. Hadi canım dükkanın önünü kapatma. Sana 9 sıkıştırman ile mutluluklar diler eğer kendine hakim olamayıp bişiler yazarak konudaki mesajları sildirmez isen yemekten sonra sana gerekli tüm cevapları yazarım. Senin ismin ile bir arada anılan o TB 329 varya. Sen onu unut. Nasıl olsa satılacak. Sen efsane 9 sıkıştırma selçuk olarak nam sal. 9crSelçuk. Güzel durdu :D:D:D:D:D
bu dedıgını yakın zamanda gorucez. ben bu hafta olcucem aracı bu sekılde, bırde pıstondan sonra olcucem ozaman net olarak gorucez
9-12 arasındaki farkı ölçerek ne anlayacaksın. :D Ya neyse sen böle etraftan kaybolmadan oyna. Kumdan kaleler yap hatta kumdan piston yap sen kendine. Ama dikkat et pistonlar 9 sıkıştırma olmasın. Yemekten sonra görüşürüz :D
hee heee :) benı bılen bılıyorda senı kım bılıo? varmı bı ıcraatın :) yapıcam dedıgım herseyı yapmısım bu gune kadar benım ıcım rahat .. farkındamısın senden baska gocunan bırı varmı? yok :) kendını tatmın ettın sanırım hadı gıtte boy abdestı al sen :)
9-12 arasındaki farkı ölçerek ne anlayacaksın. :D Ya neyse sen böle etraftan kaybolmadan oyna. Kumdan kaleler yap hatta kumdan piston yap sen kendine. Ama dikkat et pistonlar 9 sıkıştırma olmasın. Yemekten sonra görüşürüz :D
9 cr le olculmus hp degerı ve 12 cr ıle olculmus hp degerı... 1 cr degerının kac hp ye denk geldıgını anlamamızı saglayacak :D bunu anlayamadınmı :D
Ya ben ne desem boş şimdi :) Konuşturucaksınız beni :)
Turboda basınç ne ise (turboları aynı 2 araç) atmosferik araçlarda da sıkıştırma odur (diğer setupları aynı 2 araç)...
Bende gene 81mm aynı çap b16b pistonları var(yani +0.6cr) ve yürüdüklerimi bilen arkadaşlar biliyorlar...
hele 10.2 - 9.0 = 1.2cr ÇOK ciddi bir değer... Cem kankamın koyduğu grafikteki fark 15hp gibi gözükse de CR sadece HP değildir aynı zamanda TORK'dur, o bakımdan aradaki ufak hp'lere değil önemli tork değerlerine bakmak daha mantıklıdır, hele ki tork fakiri B16 motorlarda...
VTi, 106, BMW,..vs vs bir sürü araçla denemelerim oldu ve kendim 145kg olmama rağmen(tekrar dikkat çekiyorum tork fakiri b16 motorlara) sonuçları bilenler biliyor, herkesi her şekilde geçmedim tamam, geçtim de geçildim de, ama 1e1 aynı setuplarda başka bir vti'ı geçmeme gibi bir durumum söz konusu değil çünkü +0.6cr pistonlarım var ;)
Hatta benim avans ayarım da 95 oktana göre, 97 oktana göre ayar yapılırsa daha da farklı gideceğini biliyorum aracımın...
Kısaca CR atmosferik araçlarda hayattır! O yüzden kimse bunun polemiğini uzatmasın bence :)
Ya ben ne desem boş şimdi :) Konuşturucaksınız beni :) (turboları aynı 2 araç)
Turboda basınç ne ise atmosferik araçlarda da sıkıştırma odur (diğer setupları aynı 2 araç)...
Bende gene 81mm aynı çap b16b pistonları var(yani +0.6cr) ve yürüdüklerimi bilen arkadaşlar biliyorlar...
hala 10.2 - 9.0 = 1.2cr ÇOK ciddi bir değer... Cem kankamın koyduğu grafikteki fark 15hp gibi gözükse de CR sadece HP değildir aynı zamanda TORK'dur, o bakımdan aradaki ufak hp'lere değil önemli tork değerlerine bakmak daha mantıklıdır, hele ki tork fakiri B16 motorlarda...
VTi, 106, BMW,..vs vs bir sürü araçla denemelerim oldu ve kendim 145kg olmama rağmen(tekrar dikkat çekiyorum tork fakiri b16 motorlara) sonuçları bilenler biliyor, herkesi her şekilde geçmedim tamam, geçtim de geçildim de, ama 1e1 aynı setuplarda başka bir vti'ı geçmeme gibi bir durumum söz konusu değil çünkü +0.6cr pistonlarım var ;)
Hatta benim avans ayarım da 95 oktana göre, 97 oktana göre ayar yapılırsa daha da farklı gideceğini biliyorum aracımın...
Kısaca CR atmosferik araçlarda hayattır! O yüzden kimse bunun polemiğini uzatmasın bence :)
ben senı anlıyorumda baskası anlamıyo :)
OZAN RS kankam anlatsın... zamanında bende sadece ecu ve stage 2 egzantrık vardı kısa ve pıston yoktu... ozanın chıp egzoz fıltrelı ve herkeste bılır RS ının nasıl yurdugunu onla denedıgımızde 4 boy yemıstım hatta hayal kırıklıgıydı benım ıcın.ozan bıle noldu lan felan demıstı. sonra arac yatak sarınca savaş abı (kanatlı pıston) b16b pıstonu ve ınce conta aldırdı bana.ve 4.785 taktık.total sıkıstırmam 11.2 cıvarında gezınıyordu. hersey bıttı ozan ıle farkımızı bıldıgımızden tekrardan denedık. aradakı farkı saymaya gerek yoktu cunkı tır boyunu asıyordu fark Mıamıde sahıttır. ankara drag gıdısındekı vtec altı vtec ustu ust vıteste alt devır top speed denemelerındekı sonucları... sıkıstırma NA makınede canıdır vtecın... kım ne derse desın
nası tork fakiri oluo vti anlamadım 1600cc 153 nm gayet normal
normal kişiler için birşey farketmiyor tabiki, ama 106-saxoların ve diğer araçların(RS gibi Type-R gibi 2.0 olanlar) torkları daha fazla, farkeden kısım benim gibi ağır kişiler :)
+1907. hele bunu bizzat honda kullananlar söyleyince daha kötü oluyo bence :icon13:
+1907. hele bunu bizzat honda kullananlar söyleyince daha kötü oluyo bence :icon13:
Kötü veya değil, gerçek malesef :) +1 kişi olduğum için kendi bünyemde gayet de tork fakiri bence :)
Ya neyse gene başladı polemikler, herkes kendi bildiği gibi yaşasın hayatını, yapsın planlarını, kimse kimseye kendi düşüncesini kabul ettirmek zorunda değil, benimle aynı düşüncede olmayan kişilere de saygı duymak kişiliğimin bir parçasıdır, saygı duyarım kendi bildiğimi yaşarım :)
Herkese iyi akşamlar...
106 saxo 1600cc 146nm gibi bişe olması lazım fazla deilki
Kötü veya değil, gerçek malesef :) +1 kişi olduğum için kendi bünyemde gayet de tork fakiri bence :)
atmosferik bir araba için alınabilecek en yüksek olmasa da (ki en yüksek değer nissan pulsar'a aittir) yüksek değeri almıştır VTi lar.. 1.6lt hacimde 150-155 nm üzeri hangi araba var piyasada?
atmosferik bir araba için alınabilecek en yüksek olmasa da (ki en yüksek değer nissan pulsar'a aittir) yüksek değeri almıştır VTi lar.. 1.6lt hacimde 150-155 nm üzeri hangi araba var piyasada?
aynı sey s2k ıcınde gecerlı 2.0 motordan 208 nm cıkaran pek marka yok...ancak bu vtec zımbırtısı ve genıs devır bandı sanırım tork yokmus gıbı hıssettırıyor...
106 saxo 1600cc 146nm gibi bişe olması lazım fazla deilki
haklısın murat, ben yanlış hatırlamışım, tork/ağırlık oranı yüksek olduğu için öyle kalmış aklımda, hatam için kusura bakmayın...
aynı sey s2k ıcınde gecerlı 2.0 motordan 208 nm cıkaran pek marka yok...ancak bu vtec zımbırtısı ve genıs devır bandı sanırım tork yokmus gıbı hıssettırıyor...
yeni Clio RS lerin 215 NM torku var, her ne kadar sevmesem de RS leri 215 NM tork iyi bir değer... :D :icon_tup:
tork fakir deil tork normal beygir zengini diyebiliriz 106 ların daha torklu olduğu toplam nm değeri deil sadece vtecin 5000 devrin altında atıorum 3000 devirde vtecden daha fazla tork verir ama devir bandı yükseldikce olay tam tersine döner ama vti da 150-200kg ağırlık farkı var hani derler ya ama siz 160hp siniz :)
1.6 103hp palionun torku 145nm ;)
1.6 160hp bir otomobilde 153nm bence de az :)
Ugur kanka ben tork veriyim sana ayıp ediyosun :)
yeni Clio RS lerin 215 NM torku var, her ne kadar sevmesem de RS leri 215 NM tork iyi bir değer... :D :icon_tup:
peki 7000-8000 devirdeki torku kac clio ve s2k yani devir bandı grafiği varmı
eyw. kanka, yakında inşallah ben vericem torku allah ne verdiyse :D
şaka bir yana tork almaktan öte benim kilo vermem lazım :D
evt tork ver mesela 6000-8000rpm arasındaki torku ver
yüksekmi oldu:)
103 hp de 145 nm ise
160 hp de (160x145 / 103) 225 nm olmalıdır, yok böyle bir orantı mekanik olarak :D
Nissan Pulsar VZ-R N1
Hacim: 1596cc
CR: 11.6
Güç: 200 PS @ 7800 rpm
Tork: 181 NM @ 7600 rpm :eek::eek:
fabrika çıkışı seri üretim 1.6 lt motora sahip atmosferik arabalar içinde tork rekoru pulsardadır...
Vtec-SEDAN
11-05-2008, 21:24
torkun yanında pulsarın gücüde iyiymiş 200ps
HP rekoru da onda yanlış bilmiyorsam :)
pulsar efsane o konuda :)
HP rekoru da onda yanlış bilmiyorsam :)
haklısın Uğur güç rekoru da onda, ne de olsa o da bir Capon :D :D :D
evt tork ver mesela 6000-8000rpm arasındaki torku ver
yüksekmi oldu:)
240nm her devre yeter :D
Sen ver gazı ver :)
Az kaldı dönüyorum sahalara MY04 ile :D
eyw. kanka, yakında inşallah ben vericem torku allah ne verdiyse :D
şaka bir yana tork almaktan öte benim kilo vermem lazım :D
Aynen kardesim bu kilolar basımıza bela :D
Herseyin hayırlısı :)
Ben zayıfladım tork artsın diye :) :)
Yeni mondeo 1.6 lar 160 nm ama 125 hp. çünkü torkunu vtec kadar yuksek devirde veremiyor.
Ben zayıfladım tork artsın diye :) :)
kilo dediniz de, VTi ve CTR lerin stepne ve krikoları hemen hemen aynı gibi, acaba ikisi toplamda kaç kg gelir? tartan oldu mu hiç?
Vtec-SEDAN
11-05-2008, 21:40
sword bilir kaç kilo olduklarını :D
sword bilir kaç kilo olduklarını :D
nerden bilim len hic taşımadımki arabada:)
nerden bilim len hic taşımadımki arabada:)
CTR de kriko bi halt'a yaramadığı için artık ben de taşımıyom....
Vtec-SEDAN
11-05-2008, 21:44
orjinal krikolar iş görmüyo zaten bende aynen taşımıyorum.. patlar çatlarsa gezici lastikçi var bi telefonda geliyolar hemen :)
bende mını sanayı tıpı krıko var bıde stepnem bıldıgınız ies jant lastıgı :)
orjinal krikolar iş görmüyo zaten bende aynen taşımıyorum.. patlar çatlarsa gezici lastikçi var bi telefonda geliyolar hemen :)
Orjinal kriko nasıl iş görmüyor :) ?
VTi da iş görüyor da CTR de iş görmüyor. VTi da 2 kez kendim değiştirdim lastikleri.. Ama CTR de kriko bi halta yaramadı, kriko kol'u yere sürtüyordu, yani çevirmek imkansız... şu ana kadar 7 tane arabam oldu hepsinde de lastiğim patlamıştır..
Orjinal kriko 5 para etmez hemen yamuluyor. Kazadan sonra bakmadım bile yerindemi. Ufak sanayi tipi kriko alacam bende.
Typer'ınki farklımı ona bakmadım ama bizim krikoların kullanımı rahattır kullanmasını bilince.
Çoğu kişi orjinali nası kullanacagını bilmiyor.Ben hep kullanıyorum tık demedi.
Vtec-SEDAN
11-05-2008, 21:52
Orjinal kriko 5 para etmez hemen yamuluyor. Kazadan sonra bakmadım bile yerindemi. Ufak sanayi tipi kriko alacam bende.
aynen iş görmüyordan kastım çabuk deforme oluyor yada kullanmayı bilmeyenlere kullanımları zor oluyor :)
corollamınki süper işe yarıyor.
onrun a3 ün krikosu dediğiniz gibi yamulmuştu tırt yani :D
s13 te kriko neim yok kaldınmı kalıyon :D:D
Typer'ınki farklımı ona bakmadım ama bizim krikoların kullanımı rahattır kullanmasını bilince.
VTi da sorun yaşamadım ama CTR de imkansız .. at çöpe gitsin spec :D :D
ehehe cem ıkı cubugu t seklıne sokup cevırmıyolarda o yuzden sorun oluyo :D
ehehe cem ıkı cubugu t seklıne sokup cevırmıyolarda o yuzden sorun oluyo :D
Sanayide bi adama ögrettim , adama okuma ögretmişim gibi sevinmişti :)
Ben arabamın yürüyenini arkadaşımla bahçede topladım sol ön arka ilk araba sola yatıkken orjinal kriko ile kaldırmayı denedim 1 2 3 çevirdim sonra çevirme kolunun takılı olduğu iki metal kulak sekiz oldu. Gözünü severim sanayi tipinin.
http://www.cihanoto.com.tr/images/kriko.jpg
Selcuk bizim arabalar baya inik senin arabaya kriko nasıl giriyorki :) ?
Bende 3-4 kişi kaldırarak anca sanayi tipi girio
OEM FTW ! :D
walla artık lastik gümlerse kaskodan çağıracaz bi çekici :)
cem efendı bagajda bıde takoz var :D
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:05
bence selçuk geçilir ya kesin.... :eek: ay pardon ya polemik bitmiş :D kaçırdımmı :hahaha:
Ben arabamın yürüyenini arkadaşımla bahçede topladım sol ön arka ilk araba sola yatıkken orjinal kriko ile kaldırmayı denedim 1 2 3 çevirdim sonra çevirme kolunun takılı olduğu iki metal kulak sekiz oldu. Gözünü severim sanayi tipinin.
http://www.cihanoto.com.tr/images/kriko.jpg
cihan oto cihan oto krikoları kalite güven cihan oto da:)
bence selçuk geçilir ya kesin.... :eek: ay pardon ya polemik bitmiş :D kaçırdımmı :hahaha:
ne guzel mutlusun :) bırazda sende roll yapta bızde mutlu olalım :)
Ya evt kaçmış. Konu torka oradanda krikoya gelmiş. Şimdi tekrar alıntı yapıp cevap versemmi vermesemmi onu düşünüyorum :D:D
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:12
ne guzel mutlusun :) bırazda sende roll yapta bızde mutlu olalım :)
hayat boşşşşşşşş :) 1000rr la coşşşşş şimdi 300 e dayadım geldim. ben mutlu olmiimde kim olsun broooooooooooooo :icon_tup:
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:13
Ya evt kaçmış. Konu torka oradanda krikoya gelmiş. Şimdi tekrar alıntı yapıp cevap versemmi vermesemmi onu düşünüyorum :D:D
ben bitane alıntı yakaladım ama yok daha fazla uzatmaya gerenk yok mayk :D
hayat boşşşşşşşş :) 1000rr la coşşşşş şimdi 300 e dayadım geldim. ben mutlu olmiimde kim olsun broooooooooooooo :icon_tup:
saka maka dıkkatlı ol o makıne ustunde. suraya bak sınan bıle pıstte oldu :(
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:17
saka maka dıkkatlı ol o makıne ustunde. suraya bak sınan bıle pıstte oldu :(
saol kardeşim... zamanı gelince bizde göçüp gitcez bu mekandan elimizden geldiğince dikkat edioz ama bakalım... düşünmen beni çok mutlu etti. STP is :angel:
saol kardeşim... zamanı gelince bizde göçüp gitcez bu mekandan elimizden geldiğince dikkat edioz ama bakalım... düşünmen beni çok mutlu etti. STP is :angel:
nıye dusunmıycem? araba konusu baska arkadaslık baska... karıstırmayalım bunu yeter ;)
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:20
nıye dusunmıycem? araba konusu baska arkadaslık baska... karıstırmayalım bunu yeter ;)
:Bravoo:
sana seviyorum... aksisin agrasifsin emmeeeeee gaşlarını kaldırdınmıda altında melek gibi bir galp yatar heee :) :icon_tup:
ben senı anlıyorumda baskası anlamıyo :)
OZAN RS kankam anlatsın... zamanında bende sadece ecu ve stage 2 egzantrık vardı kısa ve pıston yoktu... ozanın chıp egzoz fıltrelı ve herkeste bılır RS ının nasıl yurdugunu onla denedıgımızde 4 boy yemıstım hatta hayal kırıklıgıydı benım ıcın.ozan bıle noldu lan felan demıstı. sonra arac yatak sarınca savaş abı (kanatlı pıston) b16b pıstonu ve ınce conta aldırdı bana.ve 4.785 taktık.total sıkıstırmam 11.2 cıvarında gezınıyordu. hersey bıttı ozan ıle farkımızı bıldıgımızden tekrardan denedık. aradakı farkı saymaya gerek yoktu cunkı tır boyunu asıyordu fark Mıamıde sahıttır. ankara drag gıdısındekı vtec altı vtec ustu ust vıteste alt devır top speed denemelerındekı sonucları... sıkıstırma NA makınede canıdır vtecın... kım ne derse desın
bırı adımı kullanmıs:) noldu yaa yıne karısmıs ortalık kım gectı kımgeldı noldu:) bu arada herkese ozellıkle stp ve miamı ye sıtemlerımı ıletıyorum RS ımız yok dıye dun gece cagrılmamısz:) sıze sadece tesuflerımle bırlıkte comıng soon dıyorum;)
gelelım stp nn bahsettıgı konuya aynen anlattııgı gıbı ankaraya draglara gıderken tb nın o halıyle benım rs te chıp fıltre komple duzboru magnex ve cumun rc ( chıp fıltre ss egzoz komple duz boru) rolıng ve topspeedte baya bı uzak ara gıtmıstı:)
kanka bunlar böle işte dizele geçtin die haber bile vermezler :)
gel kardeşim yarın gece çıkalım bi roll biz yapalım :D
bırı adımı kullanmıs:) noldu yaa yıne karısmıs ortalık kım gectı kımgeldı noldu:) bu arada herkese ozellıkle stp ve miamı ye sıtemlerımı ıletıyorum RS ımız yok dıye dun gece cagrılmamısz:) sıze sadece tesuflerımle bırlıkte comıng soon dıyorum;)
gelelım stp nn bahsettıgı konuya aynen anlattııgı gıbı ankaraya draglara gıderken tb nın o halıyle benım rs te chıp fıltre komple duzboru magnex ve cumun rc ( chıp fıltre ss egzoz komple duz boru) rolıng ve topspeedte baya bı uzak ara gıtmıstı:)
acıklama ıcın saol kanka dun gece klasmanında araba yok dıye cagırmadık :D
tamam sezaıcım bısde dızel power rolıng gecesı duzenleyelım :) benzınlılerı cagırmıyalım:))
acıklama ıcın saol kanka dun gece klasmanında araba yok dıye cagırmadık :D
olsun sen cagır :) gar gar bıktık bıras egzoz sesı dınler kulaklarımızın pasını sılerdık:))
bu arada tayfun kardesımn makınasına tebrıkler gayet cıgerlı yuruyoo:heyoo: MAŞŞALLAHH...:icon_tup:
ozııııı sanada performaslı bısıy alsak artık ne dersın :)
tamam sezaıcım bısde dızel power rolıng gecesı duzenleyelım :) benzınlılerı cagırmıyalım:))
bende kafadan 3 dizel var kanx ama biri 4x4 136hp 2000kg :D
Ya bende konuyu hortlatmiyim diyorumda. Buradaki konuyu anlayamadı galiba kimse. Atmosferik araba sıkıştırma ve avans ile yürür. 106 gti lara 206 contası koyarsın ince conta olur bide chip yaparsın araba kendini şaşırır kopar gider. Buradaki olay 1cr sıkıştırma araca etki etmez değil. Selçuğun ağzına temcit pilavı yaptığı (temcit pilavı nedir bilmeyen için açın selçuğun son mesaklarını bu konu hariç kaaaç yerde 9cr demiş) şu meşhur 9 sıkıştırmasıdır. Aracı ile alakalı geçti geçildi her konuda kendisini acındırır gibi 9 sıkıştırmadayım demesi vede 9 sıkıştırmanın aracın orjinal sıkıştırmasından daha düşük olduğu için aracını stock altında göstermesinden kaynaklanıyo olay. Sanki stock b16 bide üstüne 9cr ile 150 hatta daha altı gibi bir izlenim olması. Aracı stock değil ve stock vti geçebilecek halde iken bu izlenim ile ne elde etmek istiyor bilmiyorum. Kendi kendisini çürütüyo tayfun'un 3 boy attığına ben 6 boy atıyorum diye ama hala bi 9 sıkıştırma gidiyo. Geçilince bahane sebebi az geçincede bide 9 sıkıştırmam olmasa diye hava atma durumu yaratıyor. He bide ders verir gibi atmosferikte sıkıştırma candır mandır diye konuşuyo sanki herhangi birisi ona aksini sölemiş diye. Sıkıştırma tabiki atmosferikte çok değerli ama senin sıkıştırman sadece 1 puan iken bu kaybının daha üstüne yeterli derecede aracında ekstra mevcut bunu göz ardı ettirip konuyu saptırma.
ozııııı sanada performaslı bısıy alsak artık ne dersın :)
BIRAS SABIR ;)
bende kafadan 3 dizel var kanx ama biri 4x4 136hp 2000kg :D
:) ahaha ıstee onu ısıtyorum:hahaha:
Ya bende konuyu hortlatmiyim diyorumda. Buradaki konuyu anlayamadı galiba kimse. Atmosferik araba sıkıştırma ve avans ile yürür. 106 gti lara 206 contası koyarsın ince conta olur bide chip yaparsın araba kendini şaşırır kopar gider. Buradaki olay 1cr sıkıştırma araca etki etmez değil. Selçuğun ağzına temcit pilavı yaptığı (temcit pilavı nedir bilmeyen için açın selçuğun son mesaklarını bu konu hariç kaaaç yerde 9cr demiş) şu meşhur 9 sıkıştırmasıdır. Aracı ile alakalı geçti geçildi her konuda kendisini acındırır gibi 9 sıkıştırmadayım demesi vede 9 sıkıştırmanın aracın orjinal sıkıştırmasından daha düşük olduğu için aracını stock altında göstermesinden kaynaklanıyo olay. Sanki stock b16 bide üstüne 9cr ile 150 hatta daha altı gibi bir izlenim olması. Aracı stock değil ve stock vti geçebilecek halde iken bu izlenim ile ne elde etmek istiyor bilmiyorum. Kendi kendisini çürütüyo tayfun'un 3 boy attığına ben 6 boy atıyorum diye ama hala bi 9 sıkıştırma gidiyo. Geçilince bahane sebebi az geçincede bide 9 sıkıştırmam olmasa diye hava atma durumu yaratıyor. He bide ders verir gibi atmosferikte sıkıştırma candır mandır diye konuşuyo sanki herhangi birisi ona aksini sölemiş diye. Sıkıştırma tabiki atmosferikte çok değerli ama senin sıkıştırman sadece 1 puan iken bu kaybının daha üstüne yeterli derecede aracında ekstra mevcut bunu göz ardı ettirip konuyu saptırma.
o 1.2 puan fark cok buyuk kayıp ... pıstondan sonra hep beraber gorucez aynı denemelerın sonuclarını...
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:47
pek yakında roll night' larda..... Selçuk Tuning 9cr :p
pek yakında roll night' larda..... Selçuk Tuning 9cr :p
ahaha ole deıl kanka selcuktunıng 9+3.5cr :D
Eray Yümsel
11-05-2008, 22:49
adama üç buçuk attırırım diyosun :)
Ben anladım :)
Bir taraf bardagın dolu tarafına bakıyor ; diger taraf bardagın boş tarafına ;)
senın anlayısına hastayım :D
sıkıstırmam dusuk dıye dengelemek ıcın bunlar var...
ACT max extreme yarıs debrıyaj setı
*Integra Type-R Kısa sanzımanı 4.785
*JDM P28 Beyin
*DC Sports 4-1 race headers
*Custom soguk odalı HKS fıltre kıtı
-60lık egzoz ara boruları ve HKS son susturucu
Daha acık oluyum :D
Konunun özüde altı çizili olan cümle :)
Yani insanlar sıkıştırman düşük zannediyor ama diger parçaları şimdi gördüm bende :)
Nötr desene ne acındırıosun :hahaha:
Yani insanlar sıkıştırman düşük zannediyor ama diger parçaları şimdi gördüm bende :)
Nötr desene ne acındırıosun :hahaha: notr ıste olm :D mıamının vtecten ne farkı var :D
Eray Yümsel
11-05-2008, 23:01
şaka maka 9cr iyi tuttu ama selçuk :D
Olm olay o zaten :)
4.785 var arabanda onu yazmıosun 9 sıkıştırma yazıosun acındırıo gibi :)
Halbuki araba stock vteci geçiomuş :)
İnsanlar onu diyor yani ;)
He biri deseki o kadar parça var arabanda yinede geçtim seni diye ;
o zaman 9 sıkıştırmayı agzına sokarsın :)
He biri deseki o kadar parça var arabanda yinede geçtim seni diye ;
o zaman 9 sıkıştırmayı agzına sokarsın :)
dun gece o muhabbet oldu kanka. dragda okadar sokmussun arabanı yıne gecıldın dedı, dedım durum bu felan ee bıde turbo pıstonun var nıye gecılıyosun ded . tamam kardes bosver dedım :D
konu nereye gelmıs:)
4.785 harbi gusel bişiy sıkıstırma fılan dinlemez gibi gelıo banada, öle olmus sanırım.. harbiden manyak farkedıo sword kardeşimz daha ıyı bilir:):)
3 boyu kesın var fazlasıda olabilir tam emın deılım:)
4.78 sıkıstırma farkedıyor 4 sonunda arabanın gıdısı duruyo benım :)
Selcuk 12 , 12.5 sıkıştırmalarda bundan mutlaka almalısın derim
***** vites kaçar felan ;
http://i25.tinypic.com/w7zmhh.jpg
Büyükleri moda şimdi :hahaha:
5 de kısa dımı.. 5 uzunsa dırek bırakman daha uygun:)
bu arada pıston almısken stage 3camde caksana yaw olmusken tam olsun:)
uzun 5 yok bende safı kısa. egznatrıkle ısım olmaz sadece pıston benım ıstedıklerımı gecmeme yeter :)
VeNoM_35
11-05-2008, 23:38
Selcuk 12 , 12.5 sıkıştırmalarda bundan mutlaka almalısın derim
***** vites kaçar felan ;
Büyükleri moda şimdi :hahaha:
vites kaçırınca koltuğa elektrik versin hatta:D
Nötr desene ne acındırıosun :hahaha:
Hani bazen kalabalıkların içinde insan yanlızlık yaşar. Kim bu insanlar ben neredeyim felan der. Kendimi tam öle hissedecekken beni anlayan birisinin beni ne kadar müteşekkir etti anlatamam :)
Eray Yümsel
11-05-2008, 23:49
Hani bazen kalabalıkların içinde insan yanlızlık yaşar. Kim bu insanlar ben neredeyim felan der. Kendimi tam öle hissedecekken beni anlayan birisinin beni ne kadar müteşekkir etti anlatamam :)
bu saatte ağlatıcaksın beni bu ne duygusallık bu ne biçi yaşamtarzı bu nebiçim 9cr kardeşim anlamadım ya :D
uzun 5 yok bende safı kısa. egznatrıkle ısım olmaz sadece pıston benım ıstedıklerımı gecmeme yeter :)
kım yaw:) gene bu sınıf cıvarındakılermı??
bu saatte ağlatıcaksın beni bu ne duygusallık bu ne biçi yaşamtarzı bu nebiçim 9cr kardeşim anlamadım ya :D
ahahaha:)
relax olun:D
kım yaw:) gene bu sınıf cıvarındakılermı?? 1600n grubu ;)
Selcuk harbiden aglıyomusun lan :D
cok duygusaL bi ana denk geldık desene hehehe
Sorma sorma. Salya sümük gidiyorum burada. Ahhh ahh. Yokki bizim 9cr pistonumuz. Hoş bizim aramızda yok pert pert yatıyo bi kenarda :D
Sorma sorma. Salya sümük gidiyorum burada. Ahhh ahh. Yokki bizim 9cr pistonumuz. Hoş bizim aramızda yok pert pert yatıyo bi kenarda :D
Vah vah aglayan aglayana :D
Vah vah aglayan aglayana :D
Yeter duygusallık. Ben yatayım. Tayfun'a da çok ayıp oldu konunun içine edildi. :D
BigHunter
12-05-2008, 00:45
Onu bunu bilmem Miami nin fitenk çok iyi yürüyor Videoları çekerken acayip heycanlandım.
Maşallah diyorum araç daha yeni kendine geldi ve drek roling :D iddası zaten yoktu araç denendi ve göreceğini gördü tekrar tekrar maşallah ;) ilerleyen günlerde eksikleri tmmlanınca daha da güsel olucak inşallah.
Gene onu bunu bilmem teknik konularada çok yakın biri değilim benim mod anlayışım biraz görsellik çünkü ama şunu biliyorum ki TB ' de bi nam yapmış ve kim ne derse desin yürüyo.İyi yürüyo.bitek bu akşamla kıyaslamıyorum evveliyatınıda biliyorum çünkü arabanın ;) STP'yi de savunmuyorum yalnış anlaşılmasın gerçekleri konuşuyorum.
Polime gerenk yok arkadaşlar ben çok eğlendim gerçekten o gece zewkliydi güseldi polis amcalar ayrı bi heyecan kattı geceye saolsunlar :)
Bu tür polimsiz gecelerin devamını diliyorum herkese de başarılar yapmak istediklerinde araçlarında.
Allah kimseye kaza bela vermesin iyi geceler.
yaw oku oku bıtmedı yazmayı artık dıcektım kı konu cok acıklı bı hal almıs:D
stp yı fazla sıkıstırmayın :D
nitrO_Oxide
12-05-2008, 01:18
Onu bunu bilmem Miami nin fitenk çok iyi yürüyor Videoları çekerken acayip heycanlandım.
Maşallah diyorum araç daha yeni kendine geldi ve drek roling :D iddası zaten yoktu araç denendi ve göreceğini gördü tekrar tekrar maşallah ;) ilerleyen günlerde eksikleri tmmlanınca daha da güsel olucak inşallah.
Gene onu bunu bilmem teknik konularada çok yakın biri değilim benim mod anlayışım biraz görsellik çünkü ama şunu biliyorum ki TB ' de bi nam yapmış ve kim ne derse desin yürüyo.İyi yürüyo.bitek bu akşamla kıyaslamıyorum evveliyatınıda biliyorum çünkü arabanın ;) STP'yi de savunmuyorum yalnış anlaşılmasın gerçekleri konuşuyorum.
Polime gerenk yok arkadaşlar ben çok eğlendim gerçekten o gece zewkliydi güseldi polis amcalar ayrı bi heyecan kattı geceye saolsunlar :)
Bu tür polimsiz gecelerin devamını diliyorum herkese de başarılar yapmak istediklerinde araçlarında.
Allah kimseye kaza bela vermesin iyi geceler.
Ts vtecle deneme videoları varmı acaba sen cekiodun sanırım :)
BigHunter
12-05-2008, 08:42
Ts vtecle deneme videoları varmı acaba sen cekiodun sanırım :)
Evet Var En Çok Video Onunla Var Zaten En Çok Onunla Denedik :)
Miami'de Hepsi Video Onunda :)
nitrO_Oxide
12-05-2008, 10:27
merak ettim ya bi koyarsanız bi zahmet :D
TS hb vtecte ne vardı bi geçti bi ben geçtim anlamadım o arabayı. Bi ara egsozundan kıvılcımlar çıktı.
Eray Yümsel
12-05-2008, 10:47
TS hb vtecte ne vardı bi geçti bi ben geçtim anlamadım o arabayı.
9cr vardı :hahaha::hahaha::hahaha:
Eray Yümsel
12-05-2008, 11:06
O TB len :) :)
auehuaeh pardon artık öle bi yer etmişki herkezi 9cr sanıyom :p ahuhaeuh :hahaha:
Bende ince conta piston istiyom ama önce bi filtre kiti ve düz boru yapmam lazım araba gidecek gidemiyor.
Eray Yümsel
12-05-2008, 11:12
inş... tekrardan maşallah makineye
Bende ince conta piston istiyom ama önce bi filtre kiti ve düz boru yapmam lazım araba gidecek gidemiyor.
ince conta olarak spoon al, mugenden daha incedir.. :icon_tup:
http://www.inlinefour.com/spoon2plyhea.html
Soner ben devir falan dönmeyi sevmiyorum. Aşırı devirler korkutuyor açık konuşayım TB ninde başına geldi 8.000 küsür yetiyor bana. Sadece Type R piston ve ince conta istiyorum. Param yeterse duruma göre yay,şapka,subap la tamamlayacağım. Belki bide güzel bi takım kol olur.
nitrO_Oxide
12-05-2008, 11:17
TS hb vtecte ne vardı bi geçti bi ben geçtim anlamadım o arabayı. Bi ara egsozundan kıvılcımlar çıktı.
AEM filtre 51lik duz boru otto egzoz
bide 2den 3 e korkarak attım hep cartlıo
yok yaw bişey olmaz spoon conta benim eski VTi ımda vardı...
AEM filtre 51lik duz boru otto egzoz
bide 2den 3 e korkarak attım hep cartlıo
Evet bende bıraktım zaten önemli olan benim araç tutunabilecekmiydi yanınızda. Bende 1 defa 1 den 2 ye atamadım için gitti.
nitrO_Oxide
12-05-2008, 11:21
Evet bende bıraktım zaten önemli olan benim araç tutunabilecekmiydi yanınızda. Bende 1 defa 1 den 2 ye atamadım için gitti.
evt gordum dısardan fena bi carttt diye ses geldi :D
video varsa bi zahmet :rolleyes:
Videolar evde akşam upload ederim.
Şanzuman yağımıda yeni değiştirdim sanırım biraz kalın geldi. Hondanın orjinal yağını koyacağım yakında.
nitrO_Oxide
12-05-2008, 11:22
saol :icon_tup:
güzel bir gece oldugu kesin ama son vitesde nasıl ayrıyor ögle onu anlıyamadım pek ? vteclerin kapışmasında ?
güzel bir gece oldugu kesin ama son vitesde nasıl ayrıyor ögle onu anlıyamadım pek ? vteclerin kapışmasında ?
Ben 5. viteslerde hep bıraktım göreceğimi görüyorum zaten 5 'e gelene kadar. Ancak şuan arabamın arka bilyeleri ve poryaları değiştiğinden dolayı 5 dede basabilirim. Lakin pazar günü denemeden sonra arka bilyeleri söktüğümüzde sağ arka bilye yataklarının rot'a kaynadığını gördük.
Bir dahaki denemelerde filtre ve düz boru olacağından istenirse 5 bitene kadar yolda müsait olursa basarız.
vticılar daha ıyı bılır ama komple egsoz ve ıntake ile araba baya baya değişecektır tehlıkelı olur yanı bu halde böleyse:)
http://i295.photobucket.com/albums/mm126/HSezai/ss.jpg
resim temsili sanırım.
takribi TR gelişi 300$
HKS
Engine Code: B16A2 / B16A3
Gasket Type: Stopper
Bore: 82.5mm
Compression Ratio: 10.62
Thickness: 0.5mm
http://i295.photobucket.com/albums/mm126/HSezai/ss.jpg
resim temsili sanırım.
:D:D V6 motor contası bu yaw
uyuyosa alıyım:):) tamda temsılı olmus ha:D
VTi da alınacak conta budur.. CTR de ise Toda'dır...
http://img338.imageshack.us/img338/8913/twincamtech19968003178vk6.jpg
altında temsili yazdım. bilemem neyin contasıdır.
HKS B16A2 için 0.5mm conta 300.-$ a TR ye geliyor onu biliyorum.
Serencebey
12-05-2008, 14:38
Şanzuman yağımıda yeni değiştirdim sanırım biraz kalın geldi. Hondanın orjinal yağını koyacağım yakında.
Yarabbi bu egzostun sesi pek bi guzel yaaaaaaaaaaaaa
Egsoz sesi iyi ama tam daha duyamıyoruz kardeşim düz borumuz eksik.
tolga 306gti
12-05-2008, 15:55
güzel bir geceymiş...
BigHunter
12-05-2008, 16:45
Çok güseldi :)
BigHunter
12-05-2008, 16:47
Egsoz sesi iyi ama tam daha duyamıyoruz kardeşim düz borumuz eksik.
Yessssssssssssssss:icon_tup:
nitrO_Oxide
12-05-2008, 23:30
:icon_wack
vay be kanka gelemedik ***** çoluk çocuk inş. başka zamana ...
Nitro Oxide amma sabırsızsın kardeşim. KAmerayı işe getirdim sana bideo diye.
buda RC&typer
http://s146.photobucket.com/albums/r271/AL_3591/?action=view¤t=Video007.flv
arkadaş video çekmiş haberim yok anasını satım :)
maşallah rc çk güzel yürümüş.
bı daha nezaman denıyoruz typer vs RC :D
bı daha nezaman denıyoruz typer vs RC :D
bidahaki yaza :)
ahaha bız yarın gece kısmetse hakan abının R ıle bızım tayyarı denıycez :)
Herkese iyi niteyinden ötürü teşekkürler.
Beyler yarın akşam tazeleme yapsakmı aklıma geldi birden müsaitmiyiz değilmiyiz?. Artık bi yerden filtre bulup takcam geçici bir süre.
:)) benıde cagrın leenn ızlıycemmm
Tamam kanka haber vereceğim eğer organize olursak.
Video da isterik olursa olmasada eksoz videosu isterük
Egsoz videosu geliyor birazdan. Öğle arası çektik videoyu.
Tamam kanka haber vereceğim eğer organize olursak.
şuan arabamızın ufak bri sorunu var direksiyon kutusuyla ilgili eğer hallolursa akşama kadar , tabi org da olursa gelmek isteriz.
mayamı sana bı fıltre kıtı yaptıram ben ne dersın
STP bak anlatabilecemmi bilmirem ama benim istediğim şekil.
Short ram olacak. Orjinal filtre kutunusunun için yalıtımlı biliyorsun. Emme manifoldundan gelecek tam onun üzerinde doğru kıvrılıp HKS Mushrom ile tamamlanacak. Alt tarafta ise tamponu söküp ıvırı zıvırı çıkartıp alt taraftaki hava girişimizden boru ile filtre kutusuna ulaşmak.
Oluru olmazı bilmiyorum intake borusuda çıkışabilir mushroom büyük gelir falan filan.
sen benım fıltreyı gordunya dun onu tarıf edıyosun :D
Evet Rolling için kimler var bu gece
Vtec-SEDAN
24-05-2008, 20:53
bana uyar :)
* MiaMi VTI
* VtecSedan ClioRS
Varmı başka birisi arkadaşlar.
Eray Yümsel
24-05-2008, 20:57
+eke tek kolla :)
+eke tek kolla :)
Sen dinlen kudurma.
Eray Yümsel
24-05-2008, 21:01
m3 e geri döndüm :) p.teside platin taktırıom 15 gün sora kavurcam aksamları :)
bu arada satılık 1000rr :D
Benim sol bileğimde var 1 platin vida. Sana uzak dur diyorsak vardır bi bildiğimiz.
benzınım yok :) ama clıo Rs ıcın bı clıo RS ayarlayabılırım bıde 320hp lık megane RS var :)
Vtec-SEDAN
24-05-2008, 21:05
320hplik megane rs içinde bişiler ayarla o zaman oda tad alsın :)
Ercanı geçmeyen kalmasın özellikle VTi lar :D :D :D :D
eheheeh kesın bısıler yapcaksanız ayarlarım :)
Vtec-SEDAN
24-05-2008, 21:08
Ercanı geçmeyen kalmasın özellikle VTi lar :D :D :D :D
geçeninde geçilenin de canı saolsun gönüller bir olsun :D
geçeninde geçilenin de canı saolsun gönüller bir olsun :D
way koçuma da böyle bir cvp yakışırdı, ne de olsa eski Vetekçi :D :D :D :icon_tup:
saat gece 10 olmus sen roll ayarlıyosun :D
ER 306 falan nerde yahu.
Acıbademde:D
Vtec-SEDAN
24-05-2008, 21:11
way koçuma da böyle bir cvp yakışırdı, ne de olsa eski Vetekçi :D :D :D :icon_tup:
heheh eywalllah hınn ii gazladın abi gece gece :D
Araçlar 2 kişi saat 24:00 mahmutbey gişeleri. Ben bahçeşehir gişelerinden katılsam olurmu. Maksat zevkine birbirine denk araçlar ile güzel olur. iddaa yok ortada sonuçta. OZ evoyuda getir bak megane var.
saat gece 10 olmus sen roll ayarlıyosun :D
Biz gündüzden ayarladıkta sonra haber vermediniz demesinler.
Sanırım Ercan ve benden başka kimse yok. İptal edelim en iyisi
B.çekmecede yağmur başladı. Başka bir sefere artık.
Vtec-SEDAN
24-05-2008, 22:18
geçmiş olsun :)
Ercanım bugün şansın yok rolling olayı da yattı... Yat uyu en iyisi :D :D :D
Vtec-SEDAN
24-05-2008, 22:20
Ercanım bugün şansın yok rolling olayı da yattı... Yat uyu en iyisi :D :D :D
neye niyetlendiysek iptal oldu :D bu saatten sonra anca uyku paklaR :)
sen uyu ben gecelere akmaya gidiyorum :heyoo: :heyoo:
ahauaha len mıllette 12 de gıselerde olcak :D muhahahahahaha
:):)
megan rs ı mrk edıodum bende başka rollerde görmek ısterız artık onu:)
ercan sende başka zamana artık:)
Vtec-SEDAN
25-05-2008, 01:47
haftaya kısmetse :)