Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : iphone 5 birkaç sorun

matthardy
07-03-2013, 14:57
abi telefon aşırı yavaş nete giriyor.
tamam diyorum lanet olsun wifiden girim belki şebeke ile alakalıdır.
gene bir fark yok.
ütüyle nete girsem daha hızlı gezinirim ya...

alalı 1 hafta oldu içinde 6.1.2 sürümmü ne var biraz önce güncelledik.

bunun bi ayarı zartu zurtumu var yoksa ben bu telefonu turkcelle gerimi verim???

serkan demir
07-03-2013, 15:02
4 kullanıp 5 e geçenlerin bariz fark olduğunu söyleyenlerle karşılaştım.

matthardy
07-03-2013, 15:07
allah belamı versin 8210 wap'a daha hızlı baglanıyor

serkan demir
07-03-2013, 15:14
allah belamı versin 8210 wap'a daha hızlı baglanıyor

:) ozaman kesin cihazda problem var ama muhtemelen yazılım atıp düzeltirler.

Quantum
07-03-2013, 15:19
hangi operatör?

telefon normalde yavaş mı yoksa sadece internette mi yavaş?

safari harici başka bir browserdan internete girmeyi denedin mi? (chrome, opera, vs)

aşağıdaki uygulamayı yükleyip hızını kontrol edip burada paylaşır mısın? hem 3g hem wifi ile test et.

https://itunes.apple.com/tr/app/speedtest.net-mobile-speed/id300704847?l=tr&mt=8

halledelim sorununu

SOMEONESPECIAL
07-03-2013, 15:20
hangi operatör?

safari harici başka bir browserdan internete girmeyi denedin mi? (chrome, opera, vs)

aşağıdaki uygulamayı yükleyip hızını kontrol edip burada paylaşır mısın? hem 3g hem wifi ile test et.

https://itunes.apple.com/tr/app/speedtest.net-mobile-speed/id300704847?l=tr&mt=8

halledelim sorununu

Hocam benimde fazla yakıt tüketme sorunum var... Halledebilirmisin ?

Quantum
07-03-2013, 15:24
Hocam benimde fazla yakıt tüketme sorunum var... Halledebilirmisin ?

Akaryakıt pahalı ona yapacak bir şey yok :D :D

Uur
07-03-2013, 15:31
Kesin cihazda sıkıntı var ben 3GS den 5 e geçtim internet uçuşa geçti resmen. Wiriless dada sıkıntı yaşamadım.

poseidon
07-03-2013, 15:38
İşyerinde arkadaş çırpınıp duruyor.
Telefonu (ip5) yeni aldı 1 haftadır sorun yoktu dün gece sabaha kadar % 100 şarjı biritip kapanmış
Şimdi de akşama dayanmıyor telefon.
6.1.2 yüklü. Kronik mi yoksa bir ayarı falan mı var?

matthardy
07-03-2013, 15:39
hangi operatör?

halledelim sorununu

operator turkcell
sadece internette yavas abi.
3g ile bağlanırkende wifiden girincede bide evdeki net 10mbit.
ayrıca wifiden düşüyorda...
sadece tarayıcılarda değil instagram whatsapp'dada yavaş alet.

yabancı forumlarda biraz okudum ios 6 da komple sıkıntı var diyolar.
wifiden düşmeyi modem şifresi kaldırarak çözebilenler olmuş oda sağlıklı birşey değil.

telefon şuan bende değil yarın dediğiniz yükleyip burda paylaşıcam.
yarın nolur konuya bakar olun :)

Emre Ekrem
07-03-2013, 15:40
iphone 5 zaten başlı başına bir sorun

eleanor
07-03-2013, 15:42
hangi operatör?

halledelim sorununu

Hocam aynı dertten muzdaribim dediğiniz programı az önce indirmeyi denedim appstore dan ilk önce zaman aşımına uradı şimdide hala indirecek bekliyorum.Telefon sinyal seviyesi sürekli diplerde bulunduğum yerde başka turkcell telefonlar full çekiyor ne ile ilgili olabilir.bende 6.1.2 sürümünü kullanıyorum

cevap için şimdiden teşekkür ederim

matthardy
07-03-2013, 15:46
yabancı bir forumdan şunu okudum.

wifi - 3g problemi cekenler telefonlarında kap varsa çıkartıp telefon cıplakken nette gezinmeyi deneyebilirmi diye??

şimdi onu deniyoruz :D

teli buzdolabında bekletip sorunu çözen bile var :D

2.500 tl para ver aleti buzdolabında beklet :D yoğurtmu lan bu

eleanor
07-03-2013, 15:49
Ya bende kılıf ile kullanıyorum. Ama onun etki edebilceğini hiç düşünmemiştim.düşünmekte istemiyorum:)

Göki,ZD
07-03-2013, 15:50
Crome bende daha hızlı, bi libke tukladıgumda ceome da acması için ne yapmam gerekiyor ?

kral_mzk
07-03-2013, 17:09
ben vodafone da 3g kullanırken gerçekten cok yavastı turkcelle geçtim şuanda cok cok hızlı siz bence restore edin sonrasında speed test app si indirip bir wifi açıkken hızı ölçün sonra kapatıp 3g bakın. yani garantisi de varsa ürünün direk servise yollayın soruna çözüm yoksa

matthardy
07-03-2013, 18:33
yarın telefon elime gelsin söylenen herşeyi denicem.
yok hala olmuyor ise vericem aldım turkcell bayiye değişim talep edicem.

restore atınca iphone isimleri siliyormu?

eren53
07-03-2013, 21:09
bende 5 kulanıyorum denilen hiç bi sorunla karşılaşmadım suana kadar

en son sürüm yüklü

kral_mzk
07-03-2013, 21:11
yarın telefon elime gelsin söylenen herşeyi denicem.
yok hala olmuyor ise vericem aldım turkcell bayiye değişim talep edicem.

restore atınca iphone isimleri siliyormu?

restore almadan i tunese bağlayınca yedekleme yapılıyor. o yedekleme stabil bi şekilde yapılırsa restore bittikten sonra açılırken telefon ı tunes sorucak size eski iphone mi yeni mi diye eski yi seçiceksiniz :)

Pug
07-03-2013, 21:45
tum ayfon modellerini kullandim ve 5'de bariz sekilde hizli olarak internete baglanabiliyorum avea operator ile. siz nasil problem yasadiniz anlamadim :/
gokisinde soyledigi gibi safari yerine chrome kullanin ..
telefonda ki gereksiz cerezleri vs depolanmis gecmis verilerini silin.
akliniza geldikce reboot yapin

konuyla alakali degil ama ; sarj ederken ekrani uzerine koyun batarya isinma sorununu ortadan kaldirin ve %20 lere dustukten sonra full sarj edin faydasini gorursunuz.
%100 dedikten 40-45 dk daha beklersin tamamen dolar batarya .
birde evisi0n kullanarak 5 dk da jailbreak yapin korkmayin senelerdir jailbreak'li kullaninca normalden kesinlikle zevk alamiyosunuz. telefonu gercekten telefon yapan birsey ..
5 senedir zararinida gormedim ..
update sorunuda yasamazsiniz zaten gunumuzde yeni bi firmware ciktiginda bi kac gun ardindan o'na uyumlu jailbreak uygulamasina nete dusuyor .

Quantum
07-03-2013, 22:52
defalarca jailbreak yaptım telefonuma.. son 1 yıldır yapmıyorum artık.
jailbreaktan doğan hatalarda uzman oldum desem yeridir. şansımdan mıdır nedir hemen hemen her hata kodunu almışımdır herhalde..
yüzlerce tweak denedim, yükledim.
yine bir o kadar theme yükledim.
şunu anladım, jailbreak ın getirdiği kadar götürdüğü var.
birincisi, telefonun stabilitesini bozuyor.. hergün 2-3 kez reboot yapar.
ikincisi, şarj sorunu yaşarsın.. jailbreaklı telefonu olan birisinin "benim şarjım çok gidiyor" deme hakkı yok.. gider..
bir diğeri jailbreak yaptığınızda güvenlik duvarını yıkarsın.. (o duvarı yıktığınız için zaten bin tane atraksiyon yapabiliyorsunuz tweaklar o şekilde yükleniyor)

ha ne oluyor? örneğin sbssettings ile telefonun kullanıcı dostu olmasını sağlıyorsunuz.. (2 dokunuş yerine tek dokunuşla yapıyorsunuz hepsi bu aslında)

farklı arayüzleri kullanıyorsunuz..

korsan ve yasadışı bir şekilde uygulama yüklüyorsunuz.. vsvs

jailbreak yapılmış bir telefona hiç bir zaman düzen tutturamazsınız.. Benim telefonum gayet güzel çalışıyor diyebilirsiniz.. Ama bu gerçeği değiştirmez. Sadece öyle "sanarsınız".

Ondandırki jailbreak yapılmış telefon kullanıcılarına bir destek vermeyeceğim.
hangi tweak ı yüklemiş hangisi birbirini ters tetikler, hangi uygulama var, winterboard var mı yok mu bunların hiç birisini bilmeden fikir yürütmem, şundan mı acaba diye düşünmem benim adıma zaman kaybıdır.

Öte yandan soruna gelecek olursak;

telefonlarınıza kılıf, bumber, vs TAKMAYIN. :)

kral_mzk
07-03-2013, 22:55
ben iphone 5 aldığım gibi bumper taktım çünkü yanları ufacık darbede eziliyor ve soyuluyor kılıfsız kullanınca içim gidiyor :( okadar para verip heryerının cızılmesıne uzuluyor ınsan.

turci
07-03-2013, 23:06
bahsedilen sorunları yaşamamakla birlikte son update ile pil bariz şekilde fazla gitmeye başladı.
tek şikayet edebileceğim nokta w-lan ile ara ara kopukluk yaşamam olur çünkü 4 ve iPad ile sorun yaşamadım.
yavaş denmesine bir anlam veremedim, farkedilir derecede çok hızlı.
iPhone 4 yada 4s kullanan arkadaşım benim tel ile 3g'de safari ile internette dolaşırken, ya bu ne kadar hızlıymış bile dedi.

omerozdem
08-03-2013, 15:02
İphone 5 kullanıcısıyım gayet hızlı abımdede var oda gayet hızlı bencede senin cihazda bir sıkıntı var

matthardy
08-03-2013, 18:58
şok olduk :D

speed testte 3gde download hızı 12mbit.
wifide ortalama 3mbit :D

sanırım sorun çözüldü kendilinden :D

SeRKaN
08-03-2013, 21:10
telefonlarınıza kılıf, bumber, vs TAKMAYIN. :)

neden peki abi??bende 5 kullaniyorum korumak amacli kilif kullaniyorum ince seffaf olanlardan

sinan-s
08-03-2013, 21:17
Senin cihazda bir sorun var gibi.Ben 4 S te ios 6.1.2 kullanıyorum çok hızlı

hanz10
08-03-2013, 21:29
İphone 4 kullanıyorum daha önce sürümü 5.1 idi hiç güncellemedim 2 gün önce güncelleme yaptım 6.1.2 oldu şuanda bir sorun yok internet çok hızlı chrome ve google safari kullanıyorum hemen bağlanıyor ama arkadaşımda iphone 5 var sürümü 6.1.2 hiç bir problem yok cihaz çok hızlı çokta hoşuma gitti bence zaman kaybetmeden turkcelle geri götür cihazda belki bir problem çıkar ise değişirler yazılımsal donanımsal baktırmakta yarar var.

Kubi
21-04-2013, 12:41
Ayni dertten bende muzdaribim , anladigim kadariyla bu problemin net bir cozumu yok speed test te yer yer yuksek degerler elde ettim fakat stabil degil malesef .

thedevil
21-04-2013, 13:01
Elektronik şans işi çok şükür şimdiye kadar yavaşlama olmadı inşallah bundan sonrada sıkıntı olmaz...

matthardy
21-04-2013, 15:30
artık bende delisi oldum yabancı forum okuya okuya 6.1.2 sürüm olan iphone 4 , 4s'lerde herhangi bir sıkıntı yok.
yani kısaca "aaa benim iphone4te sorun yok" demenize gerek yok ;)

olay 5 serisinde.
aynen yukarda kubi arkadaşımızda dediği gibi stabil değil.
5 kere hızlıysa 3 kere yavaş.

Ben artık sorunun çözümünü bıraktım,kurcalamıyorum.

tanrı samsung ve androidi korusun.

multispace
21-04-2013, 15:38
bazen 4s alarak iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum

evrendogu
21-04-2013, 16:09
Az önce arkadaşımın sıfır Samsung S3 ünü toparladım, kurulumlarını yaptım ve teslim ettim kendisine. Sıfır ve sorunsuz bir S3 ün ara sıra da olsa takılarak çalışması, görüntü kalitesinin ( grafik ve animasyonlar ) beklenenin altında olması, iphone taklidi temaları ( klişe oldu sanırım biraz ) beni biraz şaşırttı. Bunlar ilk birkaç saatlik izlenimlerim. Şu ana kadarki izlenimlerim sonucunda birkez daha apple tercihimden dolayı mutluluk duyuyorum.

sinanbaysal
21-04-2013, 16:45
Telefonu 2 ay once aldım gayet memnunum internette pc den daha hızlı gezınebılıyorum.( örn:techturkey vb ***** sıteler) Wifiden kopma bende de oluyor yatakda saga dondummu kopuyor sola dondummu baglanıyor :D Telefonumla sureklı msj ve nette takılıyorum . Mınumum 1 gun gıdıyor normalde 1 bucuk 2 gun.
Edit: Yazılım olarak guncel 6.2.3 kullanıyorum ev arkadasımın 4s var oyunlarda nette sayfa acımında bariz olarak farkedılebılır bı yavaslık soz konusu.

HaKo
24-06-2014, 13:02
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim

I phone 5s in kendi içindeki navigasyon Yani maps , sürekli yanlış yol tarif ediyor.

Ibb trafikte falan kendi konumumu saçma sapan yerlerde gösteriyor telefon kafayı yedi sanırım var mı bilgisi olan nasıl düzelir ?

OnurD.
24-06-2014, 13:35

I phone 5s in kendi içindeki navigasyon Yani maps , sürekli yanlış yol tarif ediyor.

Ibb trafikte falan kendi konumumu saçma sapan yerlerde gösteriyor telefon kafayı yedi sanırım var mı bilgisi olan nasıl düzelir ?

:) Benim telefonda öyleydi bir ara, Alsancaktayım Basmanede işaretliyor. Girnedeyim bostanlı diyor.
Restore sonrası düzeldi. Ya yeni yazılımı bekleyeceksiniz yada itunestan restore.

ahmet3425
24-06-2014, 13:35
Bende sorayim bir soru, benim iphone 4 te yandex yol tarifi yapmiyor rota hesaplaniyor diyor rotayi cikardiktan sonra oylece kaliyor herhangi bir hareket yok bunun bi cozumu var mi?

ygtkrmdnz
24-06-2014, 13:46
Telefon yere dusup darbe aldiysa wifi anteninde sikinti vardir evdeki bilgisayardan daha hizli benim kullandigim telefon :)

skunk11
24-06-2014, 13:48

Konum servisleri açık mı ? Böyle bir şey olmaması gerekiyor, telefonun konum servislerinin açık olduğuna emin olun eğer sorun yine devam ederse temiz bir şekilde restore ettiğiniz taktirde sorun düzelecektir.

HaKo
24-06-2014, 14:08
Konum servisleri açık mı ? Böyle bir şey olmaması gerekiyor, telefonun konum servislerinin açık olduğuna emin olun eğer sorun yine devam ederse temiz bir şekilde restore ettiğiniz taktirde sorun düzelecektir.

restore nasıl ediliyor ?

HaKo
24-06-2014, 14:14
Telefon yere dusup darbe aldiysa wifi anteninde sikinti vardir evdeki bilgisayardan daha hizli benim kullandigim telefon :)

vi-fi değil 3g açıkken kullanıyorum Navigasyonu.

OnurD.
24-06-2014, 14:15
restore nasıl ediliyor ?

PC ye itunes kurun, telefonu bağlayın. Senkronize ve yedekleme yaptıktan sonra orda düğmeyi görürsünüz.

2 yıldır uzağım gerçi ios tan ama hatlar değişse bile içeriğin yada yolların değişeceğini sanmıyorum.

hondafit
24-06-2014, 14:19
home tuşu power tuşuna aynı anda basın elma logosu gelene kadar bırakmayın reset atmış oluyorsunuz.Telefonunuzu güncelleyin birde.
Şarjı çabuk bitenler orjinal şarj aleti kullanın sorununuz çözülecektir.ios7 de çakma şarj aleti kullanamıyorsunuz ya desteklemiyor diyor ya da tam şarj etmiyor ekranda %100 gösteriyor ama bir kaç saat içerisinde tükeniyor şarjı ve kendini kapıyor.reset yöntemiyle açabilirsiniz telefonu

HaKo
24-06-2014, 14:32
home tuşu power tuşuna aynı anda basın elma logosu gelene kadar bırakmayın reset atmış oluyorsunuz.Telefonunuzu güncelleyin birde.
Şarjı çabuk bitenler orjinal şarj aleti kullanın sorununuz çözülecektir.ios7 de çakma şarj aleti kullanamıyorsunuz ya desteklemiyor diyor ya da tam şarj etmiyor ekranda %100 gösteriyor ama bir kaç saat içerisinde tükeniyor şarjı ve kendini kapıyor.reset yöntemiyle açabilirsiniz telefonu

bu reset hafızayı silmiyor değil mi ?

ios güncel bu arada.

skunk11
24-06-2014, 14:40
restore nasıl ediliyor ?

Telefonu önce itunes'ten veya icloud'dan yedekleyin. Daha sonra internetten güncel olan (tam model verirsen link atarım sana) firmware dosyasını indireceksiniz. Daha sonra iTunes'e gelip klavyeden shift tuşuna basılı tutarak güncelleye tıklayacaksınız. Daha sonrasında ise sizden dosyayı göstermenizi isteyecek. İndirdiğiniz dosyayı seçip yüklemesini bekleyeceksiniz. Bu kadar, ortalama 15 dakika sonra cihaz sıfırlanmış şekilde açılacak. Kurulumu yaptıktan sonra itunes yedeğini yükle veya icloud'dan hesaba giriş yapınca otomatik olarak yükleyecektir yedeği.

Runo
24-06-2014, 14:40
Hayır silmiyor, pc ye reset atmış gibi oluyor

HaKo
24-06-2014, 14:44
Telefonu önce itunes'ten veya icloud'dan yedekleyin. Daha sonra internetten güncel olan (tam model verirsen link atarım sana) firmware dosyasını indireceksiniz. Daha sonra iTunes'e gelip klavyeden shift tuşuna basılı tutarak güncelleye tıklayacaksınız. Daha sonrasında ise sizden dosyayı göstermenizi isteyecek. İndirdiğiniz dosyayı seçip yüklemesini bekleyeceksiniz. Bu kadar, ortalama 15 dakika sonra cihaz sıfırlanmış şekilde açılacak. Kurulumu yaptıktan sonra itunes yedeğini yükle veya icloud'dan hesaba giriş yapınca otomatik olarak yükleyecektir yedeği.

dostum teşekkür ederim yardım için sanırım hallederim.

skunk11
24-06-2014, 15:00
dostum teşekkür ederim yardım için sanırım hallederim.

Rica ederim, takılınacak bir yer yok aslında ama takılırsanız özel mesaj atın bana yardımcı olurum:icon_tup:

hondafit
24-06-2014, 15:15
bu reset hafızayı silmiyor değil mi ?

ios güncel bu arada.

yok silmez ama elma logosu geldiğinde bırakmazsanız recovery mode 'a geçebilir dikkat edin.
icloud'dan herzaman yedek alın bilgisayarınızda itunes varsa sık sık yedek alabilirsiniz

skunk11
24-06-2014, 15:50
yok silmez ama elma logosu geldiğinde bırakmazsanız recovery mode 'a geçebilir dikkat edin.
icloud'dan herzaman yedek alın bilgisayarınızda itunes varsa sık sık yedek alabilirsiniz

Recovery mode'a değil de DFU moda geçiyor cihaz, dfu moda geçmesi için de home+power tuşuna birlikte basıp telefon tamamen kapandıktan sonra home tuşuna basılı tutuyor 13-14 saniye kadar o şekilde DFU moda geçiyor ki dfu modda işlem yapamaz telefon kapalı oluyor yani. Bilgisayara bağladığı zaman da iTunes otomatik olarak dfu modda cihazı görüyor ve restore menüsünü getiriyor direk.

Ufak bir ekleme yapmak istedim :)

ahmet3425
24-06-2014, 21:15
Bende sorayim bir soru, benim iphone 4 te yandex yol tarifi yapmiyor rota hesaplaniyor diyor rotayi cikardiktan sonra oylece kaliyor herhangi bir hareket yok bunun bi cozumu var mi?

İphone 4 ile yandex navi kullanabilen var mi??

Sezgin
08-01-2015, 16:47
kim ne derse desin telefondan navigasyon olayı hala mukemmel sevıyede degil. helekı ıphone'un kendı harıtası cok daha vasat. en ıyısı dedıgımız yandex bile istanbul'un içinde çok sık kaybolabılıyor.

smtakdnz
08-01-2015, 17:53
Telefonda navigasyon olayı bence çözülmüş.Apple maps ve yandex doğrudur sapıtıyor.Ama Nlife navi programını açıkca tavsiye ederim.İnternet baglantısı gerektirmiyor.Daha bir kere yanlış yola girmedim.Program başarsoftun tomtom navigasyon ile aynı özellikleri barındırıyor.Arabada navigasyona artık gerek yok diyebilirim.Şuan appstore ücretli halde ben bir fırsat yakalayıp ücretsiz almıştım.Örneğin aöfte sınav yerimiz sürekli değiştiği için okul bulmak cok zor olabiliyor.Çoğu okulu adını yazarak dahi bulabiliyorum.Yandex ve mapin bulamadıklarını nlife detaylı ara kullanarak cadde sokak kapı no yazarak anında bulabiliyorum.Sorunsuz navi isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.İp 5 kullanıyorum.Kasma sorunu vs kesinlikle yok.

Sezgin
09-01-2015, 09:26
ücretli olmasa denenebilir aslında ama, ufacık ekrandan zaten zor bela görüyorum, hala tam güven oluşmadı bu app'lere karşı bende bide üstüne para vermem.

johnie
09-01-2015, 09:36
Benim Boss sayesinde yandex i önerdi .. Sokağına kadar trafiği gösteriyor ve bir kere bile sapmadı :) Gideceğimiz yerlere onun yardımı ile gidiyorum ve gerçekten de aktif bir program .. Senin önerdiğinde güzel ama şu an free olarak yandex (Y)

Berkan
09-01-2015, 09:58
Benim Boss sayesinde yandex i önerdi .. Sokağına kadar trafiği gösteriyor ve bir kere bile sapmadı :) Gideceğimiz yerlere onun yardımı ile gidiyorum ve gerçekten de aktif bir program .. Senin önerdiğinde güzel ama şu an free olarak yandex (Y)

yandex artık internete ihtiyac duymuyor enazından androidde var iosdada var diye düşünüyorm 90 mb'lık istanbul haritasını wi-fi ile download ederseniz(yada oldugnuz şehri- gideceginiz sehri vs.) heryeri canavar gibi bulup götürüyor

EmreYY
01-02-2015, 20:49
İos'dan pek anlamıyorum.Babamda ıphone 4 var. Telefondan uygulama güncellemek için apple store giriyorum önceki kişinin hesabı çıkıyor şifre soruyor bunu nasıl düzeltebilirim.Birde durmadan fotoğraflarda vs izin istiyor nereden kapanıyor bunlar nasıl düzeltebilirim

Sezgin
02-02-2015, 08:45
İos'dan pek anlamıyorum.Babamda ıphone 4 var. Telefondan uygulama güncellemek için apple store giriyorum önceki kişinin hesabı çıkıyor şifre soruyor bunu nasıl düzeltebilirim.Birde durmadan fotoğraflarda vs izin istiyor nereden kapanıyor bunlar nasıl düzeltebilirim

icloud hesabını sıfırlayın. Daha sonra yenı bır apple kımlıgı yaratıp gırıs yapın.