PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uno turbolamak

Rec.O
12-03-2013, 07:31
2-3 gündür aklımda olan bi konu.Önceden uno kullanmış biri olarak..2 aya kadar almayı planlıyorum evdeki hesabı çarşıya uyarlayarak ve turbolamak istiyorum. kafama takılan soruları sormak la başlayım.

1.60s veya 70 s hangisi verimli olur ?
2. karbüratörlümü, yoksa enjeksiyonluyumu turbolamak mantıklı olur?
3. şayet unolar tek nokta enjeksiyonlu oldugu için bize herhangi bi sıkıntı yaratırmı(enejksiyonlu önerirseniz)
4. bu olay bize kaça patlar?
5.aşırı kaçmak istemiyorum sadece heves meselesi ilk başlarda düşük barlarda uğaşıp ilerde daha detaya girmeyi düşünüyorum.

motor olayından pek anladığım söylenmez aydınlatırsanız cok sevinirim herkeze iyi forumlar :)

fatiii
12-03-2013, 07:42
sana tek kelime bilmiyorum bilgin varmı ama zaten orjinalden turbolu uno motoru mevcut onu alıyosun unona takıyosun ne yapmak istiyosan o motora yapıyosun..

bildiğim satılık uno turbo motoru var ilgilenirsen konusuruz

Rec.O
12-03-2013, 07:44
sana tek kelime bilmiyorum bilgin varmı ama zaten orjinalden turbolu uno motoru mevcut onu alıyosun unona takıyosun ne yapmak istiyosan o motora yapıyosun..

Satılık olan motoru biliyorum ama, bu motoru turbolasak ne kadar verimli olur güç alabilirmiyiz? sorum o biraz uğraşma istiyorum acıkcası :)

Rec.O
12-03-2013, 12:17
Peki bu uno turbo motoru nu 60 s e uydurabilirmiyiz?

alfacem
12-03-2013, 12:23
evt uydurabilirsin kolay bi işlem

alfacem
12-03-2013, 12:25

slm fati bu motor 1.4 olan çağrı söylemişti bi ara omu ?

fatiii
12-03-2013, 13:29
Aynen cem satilmis zaten

alfacem
12-03-2013, 15:34
satılmasaydı iyi olurdu cuk diye orjin olurdu :)

CGR328
12-03-2013, 17:37
uno turbo motoru almanıza gerek yok 70s 60s unoların motor blokları ve kapakları aynıdır 1. resim uno 70s kapağı 2. kapak uno turbo kapağı kapaklarda aynı uno turbonun sıkıştırması farklı kavalları sarı , subapları 1er mm büyük yayı sert ve egzantrık lift zamanı farklı ama çok yüksek güçler istemiyosanız sadece orjınal kapak subabları ve yaylarını değiştirmeniz yeterli olucaktır piston olarak 81mm 1.8t agu pistonu birebir oluyo pim yerini biraz büyütmeniz gerekiyo o kadar

http://i46.tinypic.com/rirw4m.jpg

http://i49.tinypic.com/2roq2cx.jpg

krank kol piston farkını sorcak olursanız uno turbo krankı 4 ağırlıklı aerodinamik yapısı farklı kol pistonuna göre

yani sonuç olarak sadece kapakda subapları ve yayları değiştirerek ve piston takarak rahat 200 hp üstünü kaldırır , karburratorlu ve teknokta enjektorlu her zaman sıkıntılı ve sağlıklı değil tipo mpi ın emme manıfoldu , standalone ecu ve diğer sensorlerını takarak sağlıklı bir araba yapabilirsiniz ince detaylar var sorarsanız ben yazarım kolay gelsin

urukain
13-03-2013, 15:31
uno turbo motoru almanıza gerek yok 70s 60s unoların motor blokları ve kapakları aynıdır 1. resim uno 70s kapağı 2. kapak uno turbo kapağı kapaklarda aynı uno turbonun sıkıştırması farklı kavalları sarı , subapları 1er mm büyük yayı sert ve egzantrık lift zamanı farklı ama çok yüksek güçler istemiyosanız sadece orjınal kapak subabları ve yaylarını değiştirmeniz yeterli olucaktır piston olarak 81mm 1.8t agu pistonu birebir oluyo pim yerini biraz büyütmeniz gerekiyo o kadar

krank kol piston farkını sorcak olursanız uno turbo krankı 4 ağırlıklı aerodinamik yapısı farklı kol pistonuna göre

yani sonuç olarak sadece kapakda subapları ve yayları değiştirerek ve piston takarak rahat 200 hp üstünü kaldırır , karburratorlu ve teknokta enjektorlu her zaman sıkıntılı ve sağlıklı değil tipo mpi ın emme manıfoldu , standalone ecu ve diğer sensorlerını takarak sağlıklı bir araba yapabilirsiniz ince detaylar var sorarsanız ben yazarım kolay gelsin

2 haftadır uno 1.4leri turbolamayla alakalı forumlara bakıyodum hiç birinde şu yazdıklarını göremedim veya dikkat etmedim büyüksün.. :) peki uno turboyla 70slerin şanzımanları aynı mı dayanıklılık açısından,biliyorum çok oldum ama birde tipo mpi manifoldu tadilatsız oturuyor mu ??

CGR328
14-03-2013, 22:42
İnsanlar bildiklerinden başkasının bilmesini pek istemezler ben tecrübe ettiklerimle yaptıklarımla elimden geldiğince aktarıyorum , mpi kapağı direk oluyo aynı kapaklar Zaten tadilata gerek yok al tak şeklinde , şanzumanları sıkıntılı hiç uno turbo yapmadım şanzumanı nasıl nedir ne değildir bişi diyemicem ama yuksek güçlere dayanacağını sanmıyorum mobil 75 80 tam sentetik şanzuman yağı ile belki biraz daha dayanıl olur die düşünüyorum ama 150 hp şere kadar kendi şanzumanı kendi yağsıyla yeter

melih
19-03-2013, 19:43
mpi nin emme manifolt bulabime şansımız nedir ?

06 ANIL 38
20-03-2013, 01:33
sıfır olarakta satılıo.çıkmada bulunuo