Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracı otomatik yıkamaya camları açık soktum
Yiğit G.
12-03-2013, 16:15
Gülmeyin :D Göztepedeki benzincide unuttuk camlar hafif açık girdi çıktı araç iç-dış olmuş :D Heryer kurudu da ekran göstergesi biraz karıştı , gözükmemesi gereken harflerde gözüküyor , şu şekil oldu
http://img600.imageshack.us/img600/8886/imag0131d.jpg
elektronikten anlayan varmı ? kuruyunca geçermi sizce ? :(
Firat.M3
12-03-2013, 16:17
pixel kaybı yoksa geçer. eğer o ekranı sökebiliyorsanız sökün ve pirinç dolu bir torbaya koyun. 48 saat kadar kalsın.
Saç kurutma makinası ile kurutabilirsin abi
İbrahim33
12-03-2013, 16:25
Bende bir keresinde , sol ön camı tek dokunuşla kapatıp anahtarı çekip , aşağı inip dalgınlıkla hortumu dayamıştım.Meğerse focuslarda anahtarı çekince camlar duruyormuş , cam yarı açık kalmış , aracın göğüs möğüs çok fena olmuştu , ama kiralık olduğu için umursamamıştım , sadece kurulamıştım, araba sıfır km idi , yazık olmuştu :)
Yiğit G.
12-03-2013, 16:41
pixel kaybı yoksa geçer. eğer o ekranı sökebiliyorsanız sökün ve pirinç dolu bir torbaya koyun. 48 saat kadar kalsın.
Saç kurutma makinası ile kurutabilirsin abi
Araç bugun bütün gün güneşin altında kaldı baya da sıcaktı.Sabahtan beri bakmadım umarım kurumuş geçmiştir.Ama mantıklı olan kuruyunca düzelmesi lazım değilmi ?
Burak K.
12-03-2013, 17:52
Ekranı söküp pirincin içinde bekletirseniz toksitmiydi neydi adını hatırlayamadım onu yapma ihtimali azalır.
kışın gece arabayı çalıştırınca göstergelerde böyle durumlar oluyordu. gündüz yok ama. soğuktan yani. kuruyunca geçer sanıyorum ama yine de yerinizde olsam ekran sökülüyorsa söker pirince koyardım.
tdipower
12-03-2013, 18:20
büyük ihtimal kuruyunca geçer :)
hakan_41
12-03-2013, 19:35
saç kurutma makinası olmaz, telefonu suya düşürünce çok araştırmıştım , bu tür olaylarda zararlı olabiliyormuş :)
pirinç içine koymak en iyisi
Büyük ihtimal geçer..
Ama sökebiliyorsan sök, pirinç dolu kavanoza göm 2 gün kadar..
Yiğit G.
12-03-2013, 22:49
valla bütün gün güneşin altına bıraktım aksam bindim düzelmişti valla çok tırstım öle kalıcak die tesekkurler beyler
http://img805.imageshack.us/img805/8472/imag0138an.jpg
kışın gece arabayı çalıştırınca göstergelerde böyle durumlar oluyordu. gündüz yok ama. soğuktan yani. kuruyunca geçer sanıyorum ama yine de yerinizde olsam ekran sökülüyorsa söker pirince koyardım.
Gece gündüz fark etmiyor :D :D :D Erzurumdan selamlar :D :D
Geçmiş olsun. Herhangi bir sorun oluşamaması sevindirici ama yine de su kaçan elektronik eşyaları kuruyana kadara açmamakta fayda var.
BüLenT GöReN
13-03-2013, 01:24
bu piriç olayını ilk defa duyuyorum konuyu biraz dağıtmış gibi olucam fakat pirincin öyle şeylere nasıl yararı oluyor bilgi verirmisiniz neden dolayı yani merak ettim
bu piriç olayını ilk defa duyuyorum konuyu biraz dağıtmış gibi olucam fakat pirincin öyle şeylere nasıl yararı oluyor bilgi verirmisiniz neden dolayı yani merak ettim
Pirinç nem tutucu bir maddedir o yüzden. Pirinç yerine un da kullanılabilir ama arıtması zor olur toz olduğundan.
Draniela
13-03-2013, 01:29
Araç mis gibi kokmuştur şimdi :)
Aynen öyle telefonlara yaptığımız gibi :)
Draniela
13-03-2013, 01:30
valla bütün gün güneşin altına bıraktım aksam bindim düzelmişti valla çok tırstım öle kalıcak die tesekkurler beyler
http://img805.imageshack.us/img805/8472/imag0138an.jpg
hadi geçmiş olsun sıkıntısız hallolmuş :)
Yiğit G.
13-03-2013, 10:34
hadi geçmiş olsun sıkıntısız hallolmuş :)
ya aslında bir yerde de inş bozuk kalır diye dua etmiştim cunku multimedya nevigasyon alacaktım bunu bahane edip :D:D
http://images.gittigidiyor.com/4609/Citroen-C4-Oem-Multimedya-Navigasyon-Bluetooth__46093461_0.jpg
Yiğit G.
13-03-2013, 10:37
şöyle söyliyim , crx geçen defa uzun süre yattıgında yine su almıştı içine... öyle nem vardıki güneşte araç ısınırken içten tavan da su birikip damlıyordu öyle nemliydi... 5 kg açık pirinç aldım kadın kilotlu çorabına koyup aracın içine bıraktım... 3-4 gün durdu öyle sonunda içi kupkuru olmuştu aracın inanamamıştım...
burkaykalyon
13-03-2013, 10:54
Pirinç aslında geçici bir çözüm. Olması gereken, içindeki devrenin açılıp oksitlenme yapmaması için kontak spreyle, nem rutubet veya sıvı temizleyici spreyle temizlenmesi.
Ahmet Saraçoğlu
13-03-2013, 10:57
kontak spreyi vd40 mıdır?vd40 kontak spreyi midir?:D
burkaykalyon
13-03-2013, 10:58
VD40 aslında yağlayıcı sprey. Pas yapan yerlere sürdüğünde bir nevi pası çözer. Ancak elektronik parçalarda kullanılmaz :icon_tup:
Ahmet Saraçoğlu
13-03-2013, 21:02
elektrikli cam motoruma yarım kutu boşalttığımda neden işe yaramadığını şimdi daha iyi anlıyorum :D ,kontak spreyi temin edip onunla mı girişmek gerek?Motor ağır çalışıyor.
konuya gülerek girdim ve gülmeyin kısmını okudum :D feciydi :D sıkıntısız atlatılmış geçmiş olsun
Gülmeyin yazmışsın abicim ama gülmemek elde değil :D Atlatmışsın sıkıntı yok, geçmiş olsun :)
Abi senin her açtıgın konuya girince heyecanlanıyorum sonunu bekleyene kadar 2151512151 defa konuya girip cıkıyorum garip bi heyecan :D
burkaykalyon
13-03-2013, 21:56
elektrikli cam motoruma yarım kutu boşalttığımda neden işe yaramadığını şimdi daha iyi anlıyorum :D ,kontak spreyi temin edip onunla mı girişmek gerek?Motor ağır çalışıyor.
Eğer ihtiyacın varsa yardımcı olurum sana ancak tam olarak nerede kullanacaksın? Eğer sadece ağır inip kalkıyorsa ya cam krikosunda bir aşınma vardır ya da motorunda bir sıkıntı vardır.
Ahmet Saraçoğlu
13-03-2013, 22:01
Eğer ihtiyacın varsa yardımcı olurum sana ancak tam olarak nerede kullanacaksın? Eğer sadece ağır inip kalkıyorsa ya cam krikosunda bir aşınma vardır ya da motorunda bir sıkıntı vardır.
Mercedes in sağ yolcu kapısı camı eskiden güzel hareket ederken şimdi çok zor inip kalkıyor.Öyle ki elle desteklemek gerekiyor.Bende bu vd40 ı kontak spreyi zannedip yarım kutu boşalttım içine :D , bi süre de bekledim ama durum aynı.Şimdi geen sefer yaptığım kazmalığı kontak spreyi yada başka bi sprey çözücü ile düzeltmem mümkün mü?
Konuyu dağıtıyorum ama bugün yarın kapamam laızm kapı içini , özür :D
kral_mzk
13-03-2013, 22:02
geçmiş olsun iç dış ta hayırlı olsun :)
Firat.M3
13-03-2013, 23:20
kontak sprey alıp da sıkmayı düşünen varsa biyerlere "slikonsuz"!!! olmasına dikkat etsin. yoksa önce sıçar sonra sıvarlar. slikonsuz kontak sprey ile maf dahil bir çok sensörü de temizleyebilirsiniz..