PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu sigorta sıkıntısı

alpeRS
12-03-2013, 16:41
kıbrıs plakali aracimi yazin satmama ragmen,anadolu sigorta bana sormadan sigorta yapmis ve bunu kredi kartimdan cekmis,aracin yeni sahibide arkadasim o da ayni acentede tekrardan 250 tl vererek sigorta yaptirmis,makbuzda elimde,acenteye gittigimde para iadesi yapamayiz yerine baska police yaptirmaniz lazim ama gene turkiyedeki merkezle konusup iade almaya calisacagiz dedi ama umudum yok,sizce nasil bir yol izlemeliyim ?

BthnKrkt
12-03-2013, 16:45
sizin kartınızdan sızden habersız ve onaysız nasıl poliçe kesebildiklerini sormadınızmı? belki o sene baska fırmaya yaptırcaktınız aracı satmasanızda?

fatih(fb)
12-03-2013, 16:53
öyle bi dünya yok antalyada benzeri başımıza geldi bölge müdürlüğü nakiti iade ediyor sigortası olan araca sigorta yaptığı için

alpeRS
12-03-2013, 16:55
sizin kartınızdan sızden habersız ve onaysız nasıl poliçe kesebildiklerini sormadınızmı? belki o sene baska fırmaya yaptırcaktınız aracı satmasanızda?

Sordum,otomatik odeme talimati verdiniz dedi ki ben hatirlamiyorum ki versemde bana sormadan gene cekemezsiniz dedim,lafi felan cevirdi acilde isim oldugundan pek ustunde duramadim,acentede size yarin kesin donecegiz size gibisinden konustu,ama gecistirecek gibi geldi bana.

BthnKrkt
12-03-2013, 16:59
direk merkezi siz arayın eğer dönmezlerse sızden onaysız satılmış arabaya poliçe kesildiğini söyleyin ki poliçe no, plakadan karşınızdaki tüm bilgileri görecektir. Ödememe şansları yok acente kendi hatasını size yıkarak geçiştirmeye çalışıyor o kadar.

alpeRS
12-03-2013, 17:01
öyle bi dünya yok antalyada benzeri başımıza geldi bölge müdürlüğü nakiti iade ediyor sigortası olan araca sigorta yaptığı için

22 subatta karttan cekilmis para,arkadasta 2 martta yaptirmis sigortayi,yarin tr deki merkezi arayacagim bide.

alpeRS
12-03-2013, 17:04
direk merkezi siz arayın eğer dönmezlerse sızden onaysız satılmış arabaya poliçe kesildiğini söyleyin ki poliçe no, plakadan karşınızdaki tüm bilgileri görecektir. Ödememe şansları yok acente kendi hatasını size yıkarak geçiştirmeye çalışıyor o kadar.

Yarin tekrardan gidecegim acenteye aramasini beklemeden gene donus yapmazlarsa o zaman merkezi arayacagim.

cihan
12-03-2013, 17:06
yaptıklarının suç olmadığını söylesin biri; bence büyü bir suçtur ki sizin kredi kart bilgilerinizi elinde bulundurması bir yana bir de hatalarını size yıkıyorlar. sizin onayınız olmadan otomatik sigorta poliçesi oluşturmak da nesiymiş? böyle bir uygulama var mı bilmiyorum ama varsa da yılda bir kez yapılan bir işlemi otomatikleştirmek ne kadar mantıklı düşünmek lazım.

eğer ki yapıcı bir çözümle geri dönüş yapmazlarsa size önerim öncelikle bimer üzerinden şikayet ile söke söke alma yoluna yönelmeniz. hafta içinde farklı bir konuda bimere şikayetimi bildirdim, gerçekten çok iyi ilgileniyorlar.

ozgurluk
12-03-2013, 17:53
Poliçeyi ve tarihleri net bilmeden konuşmak çok mantıklı değil ama aracını satış yaptığında sana verilen Noter Satış Sözleşmesini adamlara verdiğin takdirde satış tarihinden itibaren poliçe iptalini yapıp kartına 2 iş günü sonrasında iadesini geçmeleri gerekiyor.

Poliçe yenilenirken de seni arayıp bilgi vermeleri gerek bu konuda da sıkıntı var.

Bu kısmı mantıklı , olması gereken kısmı.

Yanlış anlamadıysam aynı yerden aracını satmış olduğun arkadaşın da poliçe yaptırmış. Bu imkansız.

Bende anadolu sigorta acenteliği var.

Örneğin senin adına yürürlükte kasko ve ya trafik poliçesi olsun. Plakasıda 07 asd 07 olsun.

Ben senden aracı alayım plakasını da değiştireyim 07 qwe 07 yapayım. Senin poliçen yürürlükte iken plakalar farklı olsa bile , motor ve şase numaraları sistemde çakışarak sistem uyarısı verir.(aynı sigorta şirketi sistemi içerisinde) ''Belirtilen motor ve şase numarasına kayıtlı yürürlükte poliçe vardır'' diye. ve poliçe basmana müsaade etmez.

Yani anlayamadığım durumlar var . Ayrıntılı şekilde tarihlerle , net bilgilerle açıklama yaparsan yardımcı olmaya çalışırım.

Bu şekilde kafa karıştırıyor ..

fatih(fb)
12-03-2013, 18:04
22 subatta karttan cekilmis para,arkadasta 2 martta yaptirmis sigortayi,yarin tr deki merkezi arayacagim bide.

bu duruma göre senin poliçenin iptal edilme sebebi bilgi dahilinde olmadan para çekilmesi, yenilenmesi olabilir. arkadaşının yaptırdığı poliçenin iptali ise poliçeli araca ikinci poliçe kesildiği için tüm paranın iadesi olabilir sigortayı ara mutlak hallolur

rahatsız
12-03-2013, 18:17
Anadolu sigorta bile yoluna çıktıysa, vay halimize.