Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklete başlamak
Merhabalar ;
İçimde hep motor kullanmak gibi bir heves vardı artık bunu yavaş yavaş reele dökmek istiyorum , hazır kıbrıstayım trafik ve hava koşulları motor kullanmaya çok müsait , motor kullanma isteğim iyice depreşti :) Motora dair tek tecrübem arkadaşımın scooter ı ile 30 metre yol gittim geldim o kadar :) A2 ehliyetim dahi yok :) Aramızda motor kullanan arkadaşlar illa ki vardır nacizane görüş ve önerileriniz nelerdir ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Teşekkürler
150cc veya altı scooter yada vitesli tek silindir motorsiklet alıyor ve en az 2 sene biniyorsun. 2 sene sonra tekrar konuşalım.
İyi bir eğitim merkezinden başlangıç ve orta seviye eğitimi alarak başlamalısın. Maxi'nin de dediği gibi scooter ile başlaman iyi olur..
Bartu_evo
13-03-2013, 08:24
Eğer scooter ile devam etmiyeceksen scooter ilk motor olarak bence yanlış tercih olucaktır , 150 cc veya altı tek silindir,vitesli bir motor ile başlangıç tam hakkıdır. Eğer uygunsan motor kurslarına katılmanı öneririm genellikle istanbulda bir gün içerisinde alabileceğin bir kurs seni yapıcağın hatalardan ve kendi kendine öğrenirken geçen uzun süreden kurtarıp belli bir seviyeden başlamana sağlicaktır. Kurstan sonra aldğın motora en az 1 sene binip sonra durumunu değerlendirip daha büyük bir şeye geçme karararı doğru olucaktır . Kurs için düşünürsen p.m den bir kaç isim önerebilirim.
onursumer
13-03-2013, 08:24
ybr 125 tam baslangıc motoru hem vıteslı hemde hafıf hıc zorlanmadan yavas yavas kullanırsın fıyatlarıda cok uygun
Hvunr0meJt0
Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0)
In_FLAMES
13-03-2013, 10:36
Ben kawasaki vn1500 ile başlamıştım, öncesinde sadece bisiklet ve toplasan yarım saat kadar bir scooter tecrubem olmuştu.. Mekanik işleyiş mantığın iyiyse, az biraz da denge sahibi biriysen ağır motor - hafif motor dikkat ettiğin sürece çok fark etmiyor. Zaten orta seviye veya ust seviye bir motorla başladığın zaman diğer 150-250 cc motorlara bindiğinde bisiklet kullanıyormuşsun hissiyatı veriyor. Benim tavsiyem en az 650-750 cclik torklu bir motor alman ve uzunca bir süre çok atraksiyona girmeden sakin sakin tecrübe edinmen yönünde olur..
Bartu_evo
13-03-2013, 10:52
Ben kawasaki vn1500 ile başlamıştım, öncesinde sadece bisiklet ve toplasan yarım saat kadar bir scooter tecrubem olmuştu.. Mekanik işleyiş mantığın iyiyse, az biraz da denge sahibi biriysen ağır motor - hafif motor dikkat ettiğin sürece çok fark etmiyor. Zaten orta seviye veya ust seviye bir motorla başladığın zaman diğer 150-250 cc motorlara bindiğinde bisiklet kullanıyormuşsun hissiyatı veriyor. Benim tavsiyem en az 650-750 cclik torklu bir motor alman ve uzunca bir süre çok atraksiyona girmeden sakin sakin tecrübe edinmen yönünde olur..
Helal olsun hiç bir şey atlatmadan böyle bindiyseniz ama başlangıç için çok yanlış bir öneri.
600-700 cc lik makinenin ağırığı değil zaten kullanımda zor olan , altındaki güç. Yürüdüğü sürece hiç bir makinenin ağırlığı önemli değil. Ama gaz ayarlamaları , birazcık güven sonucu viraja bir miktar hızlı girme bile çok ağır sonuçlanabilir.Sonuçta 150cc lik bir motor viraja hızlı girme hatasını affedebilecektir ama dediğniz torklu makine asla affetmez . Bence alıcak arkadaş böyle bir tercih yaparsa büyük hata olur .
1000'lik olmaz ama 600'luk olur :D
Yerinizde olsam CBR 125'le başlardim. Tabi oncesinde biraz scooter tecrübesi olması daha iyi olur.
RottingChrist
13-03-2013, 11:04
almak istediğiniz motosikletten beklenti nedir? bütçe nedir? buna bunlar abağilı olarak beyendiğiniz tarz nedir?
scooter den den racinge her tipin başlangıç motoru var. illa sccoter ile başlayıp sonra viresli ve yüksek cc li bir motora almaya gerek yok.
mesela bende şu an motosiklet arayışındayım ve genelde ist tarfiğinde çoğunlukla artçılı kullacağım. aynı zamanda senede 1 veya 2 sefer uzun yol yapacağım için yamaha x max yada x city almak istiyorum.
kısacası ihtiyaç, tarz ve bütçe belli olduktan sonrası gerisi kolay :)
darkmoon
13-03-2013, 11:11
kıbrısda 2 sene kaldım oranın iklimine en güzel bana göre gidicek motor scooterdır hava zaten çok sıcak motorun üstünde pişiceksin bari rahat rahat motor sürmenin keyfini çıkar.. bagaja havlunu mayonu falanda atarsın ıvır zıvır şeylerinide koyarsın..
motoru ileriye yönelik bir şey olarak görüyorsan o zaman vitesli al 250cc yide geçme. ama bunlardan önce ufak hacimli kısa mesafe scooter almıyorsan korumalarını full tam takım al..
aslında biraz forumu araştırsan biraz arama motoru kullansan tamda senlik birsürüü konu var orda hepsi tek tek tartışıldı yazıldı çizildi.karar vermene yardımcı olacağına eminim
Almışken cbr 250 alırım , orta karar birşey olur vallahi. Bu aralar bende acayip sardım ama aile karşı bu duruma , babam hakkımı helal etmem diyor. Benim kaza yapmam dan çok , birisinin bana takmasından korkuyorlar ...
orhanerdogan
13-03-2013, 12:05
Merhabalar ;
İçimde hep motor kullanmak gibi bir heves vardı artık bunu yavaş yavaş reele dökmek istiyorum , hazır kıbrıstayım trafik ve hava koşulları motor kullanmaya çok müsait , motor kullanma isteğim iyice depreşti :) Motora dair tek tecrübem arkadaşımın scooter ı ile 30 metre yol gittim geldim o kadar :) A2 ehliyetim dahi yok :) Aramızda motor kullanan arkadaşlar illa ki vardır nacizane görüş ve önerileriniz nelerdir ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Teşekkürler
Kıbrısta araç ehliyetin varsa gidip komik bir ücret karşılığı motor için learning ehliyeti alabilirsin. Tabi bu learning ehliyet ile kullanmanın bazı şartları var. Motorun önünde kocaman L yazıcak, motora tek başına bineceksin vs vs.
Bu işlemi hallettikten sonra alırsın bir 4 zamanlı gilera runner keyfine bakarsın :D
FL 061 plakalı olanı alma ben sattım çiğeri bitik onun :D
Bu arada direk scooter tavsiye ettim çünkü scooter diğer motorlar ile karşılaştırıldığında terlik ile ayakkabı gibidirki kıbrısta terlik giymeni tavsiye ederim :D
darkmoon
13-03-2013, 12:54
Aynen kıbrıs gibi yerde denize kumsala inersin short mayo terlik havlu şampuan ıvır zıvır şeylerinide koyarsın scooterın bagajına keyifli keyifli sürersin.. akşama doğruda keten yada short tarzı şeyler giyiyorsan ince scooterda rahat olur.. ama ben güzel bir maxi scooter öneririm.
Aynen kıbrıs gibi yerde denize kumsala inersin short mayo terlik havlu şampuan ıvır zıvır şeylerinide koyarsın scooterın bagajına keyifli keyifli sürersin.. akşama doğruda keten yada short tarzı şeyler giyiyorsan ince scooterda rahat olur.. ama ben güzel bir maxi scooter öneririm.
şort mayo üstte tshirt bi düşüyosun o yaz belkide baya bi yaz bidaha denize giremiyosun :D
darkmoon
13-03-2013, 13:04
şort mayo üstte tshirt bi düşüyosun o yaz belkide baya bi yaz bidaha denize giremiyosun :D
ben ondan scooter dedim.. scooter düşülürde düşmekde zor işdir.. kıbrısın sıcağında full korumada gezilmez kıbrısda kalmışsan yada gidersen ne demek istediğimi anlarsın..
al bitane hyosung gt250r :) ben ehliyeti aldıktan sonra ( motor ) alacağım ilk motor, sonrası gsx600 r6 :D hayal tabi ama olur inş, ama hyosung alırım
ben ondan scooter dedim.. scooter düşülürde düşmekde zor işdir.. kıbrısın sıcağında full korumada gezilmez kıbrısda kalmışsan yada gidersen ne demek istediğimi anlarsın..
gittim kıbrasa biliyorumda scooterdan düşmüş adamda biliyorum tamda bahsettiğim malzemelerle o yüzden dedim yoksa mont al korumalık tak falan diye bi öğüt vermedim :)
hatta antalyada veya birçok yazlık bölgede scoterdan düşüp ölen bir çok insanımızda mevcut scooter deyip geçmemek lazım sonucta oda 100 km gibi hızlara cıkıyor vede ülkemizde motor kazalarından ölenlerin çoğu race motorla değil o tarz motorlarla ölüyorlar.
darkmoon
13-03-2013, 13:22
15 yıldır belki daha fazla motora biniyorum şu anda gv250 motorum var 900cc vulcanımda vardı 500cc lik cruiserımda oldu şu zamana kadar aklıma gelen bildiğim ölümlü kazaların %80 i yani 10 tanesinden 8i super sport makinelerde olmuşdur şu yaşıma kadar daha çevremde scooterda ölen bir insan olmadı yada şu an için aklıma gelmiyor.. tabi etraf evlere servis yapan ehliyetsiz korumasız ve bilgisizce motor süren scooterlı insanlarla doldu taşdı.. neyse bunların konuyla ilgisi yok. arkadaş tercihini yapar zevkine göre..
alma kardeşim. bak bende 2000km kullandım ilk motorumdu geçen hafta düştüm; omzum, kolum, kaburgalarım kırık. bu ar5ada t5üm kask ve korumalı montum hatta eldivenlerimde takılı idi. 20 km ile düştüm ama yüz üstü.
15 yıldır belki daha fazla motora biniyorum şu anda gv250 motorum var 900cc vulcanımda vardı 500cc lik cruiserımda oldu şu zamana kadar aklıma gelen bildiğim ölümlü kazaların %80 i yani 10 tanesinden 8i super sport makinelerde olmuşdur şu yaşıma kadar daha çevremde scooterda ölen bir insan olmadı yada şu an için aklıma gelmiyor.. tabi etraf evlere servis yapan ehliyetsiz korumasız ve bilgisizce motor süren scooterlı insanlarla doldu taşdı.. neyse bunların konuyla ilgisi yok. arkadaş tercihini yapar zevkine göre..
%80 :) ülkedeki motor dağılımını göz önünde bulundurursanız bu rakam imkansız etrafınızda race motora binenler oldugu ıcın hep onların haberını alıyosunuzdur..ama ölümlerin çoğu paketçi tabir edilen motorcular ve küçük motorlarla oluyor.
bende yıllardır motor sürerim benimde şu an zx12r ım var sıkıntı motor sürmek yada sahibi olmak değil..ben bugüne kadar kimseye heleki daha motora yeni binecek birine şort mayonu çek havlunu al motora bin denize git demedim dememde kendisi giderse gider ama sen gidip daha motora binmemiş adama öyle söylersen bende buraya acı gerçekleri yazarım..
darkmoon
13-03-2013, 14:41
%80 :) ülkedeki motor dağılımını göz önünde bulundurursanız bu rakam imkansız etrafınızda race motora binenler oldugu ıcın hep onların haberını alıyosunuzdur..ama ölümlerin çoğu paketçi tabir edilen motorcular ve küçük motorlarla oluyor.
bende yıllardır motor sürerim benimde şu an zx12r ım var sıkıntı motor sürmek yada sahibi olmak değil..ben bugüne kadar kimseye heleki daha motora yeni binecek birine şort mayonu çek havlunu al motora bin denize git demedim dememde kendisi giderse gider ama sen gidip daha motora binmemiş adama öyle söylersen bende buraya acı gerçekleri yazarım..
tamam arkadaşıma tavsiyem kıbrıs sıcağında 45 derece sıcakda full koruma giy gez pembe yalanlarla yola devam o zaman..
MrtYILDIZ
13-03-2013, 14:48
150cc veya altı scooter yada vitesli tek silindir motorsiklet alıyor ve en az 2 sene biniyorsun. 2 sene sonra tekrar konuşalım.
cok dogru bir yaklasim bravo
ÖmerF.Bayar
13-03-2013, 14:58
Kubicim alalim birer vespa gezelim, bosver buyuklerini kuzenimi taniyosun en son mumyaya donmustu Allah korusun motor kazasindan, bozar bizi :)
easy_rider
13-03-2013, 15:05
Mutlaka honda motosikletten eğitim al çok faydası olur.
darkmoon
13-03-2013, 15:14
10 yıllık motorcu arkadaşım bile aldı daha yeni o eğitimi çok faydalı bir şey motoru sadece sürmeyi değil panik anında ne yapılması gerekdiğini motordan nasıl düşülüceğine kadar eğitimini veriyorlar sanırım vespanında böyle eğitimi var çok faydalı bende gidicem kısmetse seneye..
mechanic
13-03-2013, 15:31
ayağım yere deymeyince o gün vazgeçtim, 600lüktü,
ama sıkutur la maceralarım var.
Kubi sen gel bu işe hiç bulaşma daha iyi
Yamaha yzf125 öneririm. Bende geçen yıl başladım yzf125 ile. Kesinlikle arabanın direksiyonunda olduğundan 10-20 kat daha dikkatli olmalısın. 1 yılda en büyük gözlemim şu oldu;
neredeyse direksiyonunda oturmadığın her arabanın sürücüsü yerine de sen dikkat etmelisin :)
emretorlak
13-03-2013, 20:20
yamaha ybr 125 cc alabilirsin. 5000 km ye yakın kullan. Hem kullanımı çok rahattır hem de sağlam motordur. İkinci elde de değer kaybetmez kolay satılır. Ben bu şekilde yapmıştım çok faydası oldu.
hocam sen hiç uğraşma bence motorla, ne kdar önlemini alsanda sakat iş ufacık mobiletden düştüm 3 parmağım kırıldı
StyleALP
13-03-2013, 21:08
Motorsikletin temeli scooter dır diyebilirim ardından vitesli motora geçiş en sağlam temellesi olur.
darkmoon
13-03-2013, 21:12
scooter her zaman en iyisi param yetse bugün düşünmeden silverwing goldwing burgman türevi bir şey alırdım
Bende sizin gibi düşünüyordum aslında konu sayesinde kafamda birşeyler şekillendi :icon_tup:
İyi bir eğitim merkezinden başlangıç ve orta seviye eğitimi alarak başlamalısın. Maxi'nin de dediği gibi scooter ile başlaman iyi olur..
Uzunca bir süre Kıbrıstayım burda eğitim durumu nedir hiç bilmiyorum araştırmaya devam teşekkür ederim :
Eğer scooter ile devam etmiyeceksen scooter ilk motor olarak bence yanlış tercih olucaktır , 150 cc veya altı tek silindir,vitesli bir motor ile başlangıç tam hakkıdır. Eğer uygunsan motor kurslarına katılmanı öneririm genellikle istanbulda bir gün içerisinde alabileceğin bir kurs seni yapıcağın hatalardan ve kendi kendine öğrenirken geçen uzun süreden kurtarıp belli bir seviyeden başlamana sağlicaktır. Kurstan sonra aldğın motora en az 1 sene binip sonra durumunu değerlendirip daha büyük bir şeye geçme karararı doğru olucaktır . Kurs için düşünürsen p.m den bir kaç isim önerebilirim.
Vitesli motorla başlamak bana emeklemeden koşmak gibi geldi , dediğim gibi tecrübem 0 , Kıbrıstayım İstanbul'da eğitime katılmam imkansız gibi birşey fakat pm atarsanız çok memnun olurum başlamaya niyetlenen bir yakınımız olursa ona kısmet olur :)
ybr 125 tam baslangıc motoru hem vıteslı hemde hafıf hıc zorlanmadan yavas yavas kullanırsın fıyatlarıda cok uygun
vitesli motor için en azından şu aşamada erken diye düşünüyorum , ilerde inşallah o da olucak :)
Hvunr0meJt0
Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0)
Video için teşekkür ederim , cidden aydınlatıcı oldu özellikle vitesli motor konusunda :icon_tup:
Siz baya hızlıymışsınız ama sizin kadar cesaretli olabileceğimi sanmıyorum belki bi kaç kere kullansam sizin gibi düşünücem ama varsın yavaş olsun başımıza iş almayalım :)
1000'lik olmaz ama 600'luk olur :D
Yerinizde olsam CBR 125'le başlardim. Tabi oncesinde biraz scooter tecrübesi olması daha iyi olur.
+1
kıbrısda 2 sene kaldım oranın iklimine en güzel bana göre gidicek motor scooterdır hava zaten çok sıcak motorun üstünde pişiceksin bari rahat rahat motor sürmenin keyfini çıkar.. bagaja havlunu mayonu falanda atarsın ıvır zıvır şeylerinide koyarsın..
motoru ileriye yönelik bir şey olarak görüyorsan o zaman vitesli al 250cc yide geçme. ama bunlardan önce ufak hacimli kısa mesafe scooter almıyorsan korumalarını full tam takım al..
Becerebilirsem ileriye yönelik istiyorum , dediğiniz gibi kısa mesafeli scooter kulağa daha emniyetli geliyor .
aslında biraz forumu araştırsan biraz arama motoru kullansan tamda senlik birsürüü konu var orda hepsi tek tek tartışıldı yazıldı çizildi.karar vermene yardımcı olacağına eminim
Bakındım bakınmadım değil elbette ama yinede açma ihtiyacı hissettim önceden evet kullanmalı diyen bir insan bir takım olaylar sonra hayır kullanılmamalıymış şurada yanlış düşünmüşüm diyebilir diye düşündüm . Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim :)
Almışken cbr 250 alırım , orta karar birşey olur vallahi. Bu aralar bende acayip sardım ama aile karşı bu duruma , babam hakkımı helal etmem diyor. Benim kaza yapmam dan çok , birisinin bana takmasından korkuyorlar ...
Benimde ailem aynı görüşte ama göz görmeyince gönülde katlanır diye düşünüyorum :D
Kıbrısta araç ehliyetin varsa gidip komik bir ücret karşılığı motor için learning ehliyeti alabilirsin. Tabi bu learning ehliyet ile kullanmanın bazı şartları var. Motorun önünde kocaman L yazıcak, motora tek başına bineceksin vs vs.
Bu işlemi hallettikten sonra alırsın bir 4 zamanlı gilera runner keyfine bakarsın :D
FL 061 plakalı olanı alma ben sattım çiğeri bitik onun :D
Bu arada direk scooter tavsiye ettim çünkü scooter diğer motorlar ile karşılaştırıldığında terlik ile ayakkabı gibidirki kıbrısta terlik giymeni tavsiye ederim :D
KKTC araba ehliyetim mevcut motorun önünde L yazması benim açımdan sıkıntı değil isterlerse L yazılı t-shirt bile giyerim :D şaka bir yana tecrübeli ve tecrübesiz sürücü kıbrısta çok belli oluyor maşallah herkes motorcu :)şaka bir yana burda motor ehliyeti almak istesem ne gibi prosedür ve kriterleri var ? Türkiye'den daha mı ? uyguna geliyor ? Ehliyeti kıbrıstan aldığımı varsayarsak Türkiye'de çevirmek istesem maliyeti ne oluyor bir fikriniz var mi ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Valla ben çok şanslıyımdır olmaz olmaz denilen herşey bende oluyor maşallah :D
al bitane hyosung gt250r :) ben ehliyeti aldıktan sonra ( motor ) alacağım ilk motor, sonrası gsx600 r6 :D hayal tabi ama olur inş, ama hyosung alırım
Allah gönlünüze göre versin ama bence temkinli gitmek en mantıklısı :)
alma kardeşim. bak bende 2000km kullandım ilk motorumdu geçen hafta düştüm; omzum, kolum, kaburgalarım kırık. bu ar5ada t5üm kask ve korumalı montum hatta eldivenlerimde takılı idi. 20 km ile düştüm ama yüz üstü.
şu mantığı hiç anlayamıyorum yıllardan beri motorsiklet kunlanıyorum ama ufak tefekde oldu büyük kazalarımda oldu ancak ne pişman oldum nede kunlanmaktan vazgeçtim bu zevkimi.çünkü motorsiklet pahalı heyecanlı riskli bir hobidir herzaman önemli olan trafik bilincinin çok iyi olması(ki ülkemizde maalesef bu gerçekleşmiyor ve araçtan sayılmıyoruz) ve ben çok usta biniciyim şöförüm demeyipte herzaman eğitim almalı ve açık olmalıyız.yanlış anlamıyorsam sizin mantığınıza göre aman düştüm kaza yaptım bir daha binmem bu merete deyip bi kenara attınız bu olayı zaten yeni başlayan kunlanıcıların vazgeçmelerinin tek sebebidir bu. önemli olan bence bu zevkten bilinçlice daha fazla dikkat ederek mahrum kalmamak ve insanları motorsiklete teşvik etmektir.:icon_tup:
temiz bir 15 senede bize kısmet olur inşallah :)
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce eski sağlığınıza kavuşursunuz , post unuzdan anladığım kadarıyla motor dan baya bir soğumuşsunuz
tamam arkadaşıma tavsiyem kıbrıs sıcağında 45 derece sıcakda full koruma giy gez pembe yalanlarla yola devam o zaman..
Kalpler temiz bunu bilmek yeterli birbirnizi kırmaya gerek yok ikinizede güzel düşüncelerinden ötürü çok teşekkür ederim :)
Kubicim alalim birer vespa gezelim, bosver buyuklerini kuzenimi taniyosun en son mumyaya donmustu Allah korusun motor kazasindan, bozar bizi :)
Aynen Ömer doğru söylüyorsun kuzeninin başından kötü bir olay geçmişti ... bende senin gibi düşünüyorum valla ilk etapta güzel bir vespa ile gezelim :) devamına bakarız tabii :)
Daha önce tecrübeniz oldu mu ?
10 yıllık motorcu arkadaşım bile aldı daha yeni o eğitimi çok faydalı bir şey motoru sadece sürmeyi değil panik anında ne yapılması gerekdiğini motordan nasıl düşülüceğine kadar eğitimini veriyorlar sanırım vespanında böyle eğitimi var çok faydalı bende gidicem kısmetse seneye..
panik anı ve düşmeyi öğrenmek bu işte hakikatten bilinmesi gereken şeylermiş , kurs ile ilgili bilginiz var mı ?
ayağım yere deymeyince o gün vazgeçtim, 600lüktü,
ama sıkutur la maceralarım var.
umarım keyifli maceralardır :)
Kubi sen gel bu işe hiç bulaşma daha iyi
Bende aynı görüşteydim ama neden bilmiyorum çok cezbedici geliyor , bana tecrübe etmeden rahat yok :)
Yamaha yzf125 öneririm. Bende geçen yıl başladım yzf125 ile. Kesinlikle arabanın direksiyonunda olduğundan 10-20 kat daha dikkatli olmalısın. 1 yılda en büyük gözlemim şu oldu;
neredeyse direksiyonunda oturmadığın her arabanın sürücüsü yerine de sen dikkat etmelisin :)
öneriniz hakikatten çok güzel fakat daha erken gibi :)
gözleminizede ayrıca katılıyorum .
yamaha ybr 125 cc alabilirsin. 5000 km ye yakın kullan. Hem kullanımı çok rahattır hem de sağlam motordur. İkinci elde de değer kaybetmez kolay satılır. Ben bu şekilde yapmıştım çok faydası oldu.
Öneriniz için teşekkür ederim fakat ilk etap için erken gibi fakat Allah izin verirse ikinci adıma geçmek kısmet olursa önerinizi uygulamaya çalışıcam :)
hocam sen hiç uğraşma bence motorla, ne kdar önlemini alsanda sakat iş ufacık mobiletden düştüm 3 parmağım kırıldı
Geçmiş olsun ..
Motorsikletin temeli scooter dır diyebilirim ardından vitesli motora geçiş en sağlam temellesi olur.
Aynı görüşteyim
scooter her zaman en iyisi param yetse bugün düşünmeden silverwing goldwing burgman türevi bir şey alırdım
Allah gönlünüze göre versin :)
al bir today , 1 sene bin işine gücüne çarşıya pazara kullan ... ondan sonra 125lik viteslilere geç bütçen dahilinde zaten sonrası geliyor ..
125 lik cross nasıldır başlangıc için ??
yapma. başlama motosiklete.
hassas arkadaşlar izlemesin..
https://www.youtube.com/watch?v=U-Gpva22Iho
Hassas olanlar hakikaten izlemesin, dayanırım dedim ama bu çok feci. En basit motorla bile böyle basit bir şekilde paramparça olunabilir.
RottingChrist
14-03-2013, 19:06
beyler yamaha bws 125 hakkında yorum yapabilecek birisi var mı? bir kez kısa mesafede kullandım ama genel olarak bir kullanıcı yorumunu merak ediyorum.
Bence ufak hacim ile başlama. Zaman kaybı olacaktır. Mekanik bilgin ve mekanik muhaseben iyi ise hacimli motor birçok yerde avantajlıdır. Ben yıllardır sürüyorum 500cc ile başladım. Ufak motorda fazla risk alırsın aralardan geçmeye çalışırsın. Trafikte yokmuşun gibi davranırlar. Rampada arabalar dayanır arkana dibinden ayrılmazlar. Gaz acarsın uzamaz gitmez. Arabalardan yavaş olan motor her zaman risklidir. Bence 250cc çok güzel bir geçiş hem yakıt hemde performansı seni idare edebilir. Vitesler kolay eğer becerin varsa 30dk de alışırsın.
mert_can 41
14-03-2013, 19:26
video dan etkilenmedim ama kamyon şöförü delirti beni gördüğü halde fren yapmadan bile bile aldı altına :ofk:
en iyi başlama motoru 125 cc lik honda cbr fiyatlarıda ucuz :)
OrhunMelik
16-03-2013, 15:36
gecen yıl hollandadadan orion rx250 cross motor aldık babamın genclık yıllarından supersport tecrubesı vardı motoru parcaladık turkıyeye oyle getırdık ben ve abımın daha onceden motosıklet tecrubemız yoktu ben bıraz dıkkatlı kullanmaya calıstım motor 250 lı lık olmasına ragmen kalkısta gaza fazla yuklenmenız halınde onu fln kalkıyordu ve sonuc olarak :D abım 4.ay sonunda dustu ve koprucuk kemıgını kırdı bu bı benım bıldıgım 6. 7. dususuydu heralde
coastguard
16-03-2013, 15:52
beyler yamaha bws 125 hakkında yorum yapabilecek birisi var mı? bir kez kısa mesafede kullandım ama genel olarak bir kullanıcı yorumunu merak ediyorum.
Abi bws taş gibi bir makinadır. Ancak benim anlattığım eski kasası için geçerli yeni kasası ne alemdedir onun hakkında bilgim yok!
2-3 kişi üstüne binsin bayılma gibi bir olayı olmaz.
Kronik arızası yazın çok güneşte kalırsa 1-2 sene sonra gösterge paneli matlaşır güneşten dolayı.
Hani kaç sene alanya da kaldım dünya kadar bws vardı öyle kıçı başı ayrı oynayan bir bws,ye şahit olmadım çinlilere kalite büyük fark atar
Kalkışı süratlidir ancak kendisi bir scooter olduğundan 90-95 sonrası biter dahada gidemez
Hani bugün al evladiyelik bin bws öyle bir motor piyasası biraz yüksektir ama gerçekten hakkını verir tavsiye ederim
pardon zaten sen 125i sormuşsun ben 100 hakkında bilgi verdim kusura bakmayın
driftboy
16-03-2013, 16:26
En azından bu yazı scooter ile geçir. daha sonra 125 lik bi vitesliyle başlarsın. Sonra direk 600 lüğe filan atlama. aman diyim...
baska lınk var mı?
vıdeo ucmus.
edıt:
http://www.youtube.com/watch?v=Ks0aNJmBo6w
sanırım bu.
mert_can 41
16-03-2013, 18:59
baska lınk var mı?
vıdeo ucmus.
edıt:
motor kazası çerkezköy - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ks0aNJmBo6w)
sanırım bu.
yok abi bu video değildi bitane scoterı kamyon arkasından gelerek altına alıp gidiyodu :(
baska lınk var mı?
vıdeo ucmus.
edıt:
motor kazası çerkezköy - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ks0aNJmBo6w)
sanırım bu.
benim eklediğimde scooter sürücüsünün kaza sonrası halide vardı. alttaki eklediğimin aynısı ancak scooter sürücüsünün halini göstermiyor. gerçi hali videodan belli... :icon13:
feci motorsiklet kazası +18 | İzlesene.com Video (http://www.izlesene.com/video/feci-motorsiklet-kazasi-18/946007)
DetailEF
16-03-2013, 21:32
Otomobilden yavaş motosiklet her zaman risklidir, eğer sıkışık trafikte kullanıcam diyorsan, hafif ve atak bir scooter ile önce başla, takip mesafesidir nereden kaçarım neler olur düşünce ve hareketleri kavradıktan sonra vitesli motosiklete adım at, ben şanslıydım babam motosikletçiydi eskiden, 6 yaşımda tiny 49cc 2 zamanlı cross ile başladım, daha sonra 6 adet motorum oldu son motorum gsxr 600 idi, kaza yaptım param olmadığı için geri dönüş yapamadım sonra otomobile döndüm. 1.5 ay komada kaldıktan sonra kendime geldim her yerim kırıklar içindeydi, bunları düşünüp adım at. Not: kıyafetim full setti :) mataralı yarış tulumuma kadar herşeyim vardı anlayacağın kısmamıştım korumadan birşeyi..
RottingChrist
16-03-2013, 21:38
bws 100 bende bullandım. bws 100 2 zamanlı 125 4 zamanlı motoru var. zaten şu an 2 zamanlı motoru kullansalar hiç düşünmeyeceğim. ;)
Abi bws taş gibi bir makinadır. Ancak benim anlattığım eski kasası için geçerli yeni kasası ne alemdedir onun hakkında bilgim yok!
2-3 kişi üstüne binsin bayılma gibi bir olayı olmaz.
Kronik arızası yazın çok güneşte kalırsa 1-2 sene sonra gösterge paneli matlaşır güneşten dolayı.
Hani kaç sene alanya da kaldım dünya kadar bws vardı öyle kıçı başı ayrı oynayan bir bws,ye şahit olmadım çinlilere kalite büyük fark atar
Kalkışı süratlidir ancak kendisi bir scooter olduğundan 90-95 sonrası biter dahada gidemez
Hani bugün al evladiyelik bin bws öyle bir motor piyasası biraz yüksektir ama gerçekten hakkını verir tavsiye ederim
pardon zaten sen 125i sormuşsun ben 100 hakkında bilgi verdim kusura bakmayın
benim eklediğimde scooter sürücüsünün kaza sonrası halide vardı. alttaki eklediğimin aynısı ancak scooter sürücüsünün halini göstermiyor. gerçi hali videodan belli... :icon13:
feci motorsiklet kazası +18 | İzlesene.com Video (http://www.izlesene.com/video/feci-motorsiklet-kazasi-18/946007)
sertmiş gercekten...