Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : otomatik aracı manuel yapmak ??

akif52
14-03-2013, 18:21
dostlar bi sorum olucak her hangi bir otomatik yada triptonic aracı manuel yasak sanzuman tesisat consol vs... ruhsatta otomatik veya manuel diye secenek belirtmiyor muayne kagıtındada düz yada oto diye ayırmıyorlar izce bi sıkıntı olurmu ruhsatta yada muaynede bilgisi olan varsa beklyorm haberlerinizi.

M_PROJECT
14-03-2013, 18:25
olacagini sanmiyorum cunku kendi bahsettigin gibi herhangi bir yerde bu aracin sanziman turu bahsedilmiyor .

akif52
14-03-2013, 18:34
olacagini sanmiyorum cunku kendi bahsettigin gibi herhangi bir yerde bu aracin sanziman turu bahsedilmiyor .

evet bende iice arastırıp alıcam bir otomatik civic ef yada ek kasa genelde otomatikler bayandan oluyrlar ve inanılmaz temiz oluyor kmde düşük oluyor temz güzel bir otomatik bulup manueele ceviricm gecende pırıl pırıl bir ef kasa varı hatları boyası pırl pırıl 6 bnliraya siyah otomatik ama pırıl pırıl saıldı gitti ..

bluestain
14-03-2013, 19:30
bu işlerden anlayan iyi bir ustan yoksa şanzıman değişimine girme öyle aldım taktımla bitmiyo bu işi daha önce yapmış birisi olmalı ustan

akif52
14-03-2013, 20:10
bu işlerden anlayan iyi bir ustan yoksa şanzıman değişimine girme öyle aldım taktımla bitmiyo bu işi daha önce yapmış birisi olmalı ustan

ustam kendimim sıkıntı yok :))

Mantaboy
14-03-2013, 20:32
ben kendi aracımı otomatikten manuele çevirdim ve muayneye girdim . bi sıkıntı yaşamazsın. herhangi bir işleme sokmanız gerekmiyoru aracı :)

edit: çevirdim derken kendim çevirmedm yani :)

fthdrn
14-03-2013, 20:48
biz hep yapıyoruz bir sıkıntı çıkmıyor :D

Cagrii
14-03-2013, 20:54
biz hep yapıyoruz bir sıkıntı çıkmıyor :D

Arabasından arabasına göre değişir eyvallah mesela civic 1.4is getirsek kaça çıkar merak ediyorum bende görüyorum cok temız civicler ama otomatık malesef

Fatih_
14-03-2013, 21:18
Bi fiyatta ben alıyım :D

Otomatikten çektiğimi hiçbirşeyden çekmem heralde :D

Cagrii
14-03-2013, 21:20
Bi fiyatta ben alıyım :D

Otomatikten çektiğimi hiçbirşeyden çekmem heralde :D

fiyatları bekliyoruzda acaba ne kadar sağlıklı bunları yaptırmak onlarıda sormak lazım :)

Ertuu
14-03-2013, 21:54
eg veya ek kasada daha sorunsuz oluyo bildiğim kadarıyla manuele çevirme olayı, ef de hem parça sıkıntısı yaşarsın hem çok eski görünüyo araba.extra bilgi istersen bladerk erkut abiye ulaşabilirsin.

hcs
14-03-2013, 22:02
dostlar bi sorum olucak her hangi bir otomatik yada triptonic aracı manuel yasak sanzuman tesisat consol vs... ruhsatta otomatik veya manuel diye secenek belirtmiyor muayne kagıtındada düz yada oto diye ayırmıyorlar izce bi sıkıntı olurmu ruhsatta yada muaynede bilgisi olan varsa beklyorm haberlerinizi.

ustam antakyada w124 mercedeslere bu işlem çok uzun zamandır yapılıyor ve bir sorun yasadıklarını(muayene,teknik,vs..) şu güne kadar duymadım

M_PROJECT
14-03-2013, 22:08

gereken parcalari temin ettikten sonra kendiniz bile yaparsiniz

arkadasimin otomatik s4'unu duze cevirmistik arka bahcesinde .

kRo_bOy
14-03-2013, 23:20
muayene de sıkıntı çıkarırlarsa göstergeden çıkarırlar bence plan proje falan isteyebilirler
yoksa daha önceden otomatik veya düz olduğunu nerden anlıcaklar sadece göstergeden anlarlar

kasırqa
14-03-2013, 23:37
konuyu fazla dağıtmadan bişey sormak istiyorum, 5 ileri bi manueli 6 ileri yapabilir miyiz ? (araç astra g )

YavuzNaz
15-03-2013, 07:34
konu hazır varken bende bu dönüşümü istanbulda yapacak birini arıyorum,

d3n1s
15-03-2013, 07:43
konuyu fazla dağıtmadan bişey sormak istiyorum, 5 ileri bi manueli 6 ileri yapabilir miyiz ? (araç astra g )

aynı aracın 6 ilerisi varsa neden olmasın?

timucintt
15-03-2013, 08:07
ben 2 tane efyi 2tanede tegi düze çevirdim zahmetli bir iş ve bana göre değmeyen bir iş... şanzımanın çıkmasını 600 liraya aldım oldu bittiyle olmuyor iş mallesef... sadece adam gibi bir baskı balata takımın bile 250-350lira.... bunun dışında vites çubukları var debriyaj halatı var volan var volan vidaları var pedal seti var kullak seti var oğlu var... ayrıca eflerde arka şanzıman kullağı manulle otomatiğin aynı değil alt traversi manuel ile değişmen lazım yada kesip biçtirip kullağı sağ tarafa alacaksın kaynatıp... ayrıca efnin göğüsünü sökmek işkence çok hassas bir göğüs kaliteli ama çok uğraştırıyor söküp takması teginki çok daha basit çıkıyor... orijinalliğini bozduğuna kesinlikle değmez bana göre tertemiz otomaitk arabayı alıp kesip biçtiğine değmez... toplamda 1500 lirayı bulur birazda geçer bu işlem efde... onun yerine otomatik şanzımanını komple 1000 liraya revize ettirirsin çok daha iyi olur ve orijinaliğini bozmamış olursun.... efnin şanzımanları kaya gibidir oranlar azcık uzundur ama keyiflidir sıkıcı otomaitkleri yoktur... ha illa manuel yapacam diyorsan 1500 daha koy temiz manuel ef ara daha iyi :)

bluestain
15-03-2013, 09:21
ben 2 tane efyi 2tanede tegi düze çevirdim zahmetli bir iş ve bana göre değmeyen bir iş... şanzımanın çıkmasını 600 liraya aldım oldu bittiyle olmuyor iş mallesef... sadece adam gibi bir baskı balata takımın bile 250-350lira.... bunun dışında vites çubukları var debriyaj halatı var volan var volan vidaları var pedal seti var kullak seti var oğlu var... ayrıca eflerde arka şanzıman kullağı manulle otomatiğin aynı değil alt traversi manuel ile değişmen lazım yada kesip biçtirip kullağı sağ tarafa alacaksın kaynatıp... ayrıca efnin göğüsünü sökmek işkence çok hassas bir göğüs kaliteli ama çok uğraştırıyor söküp takması teginki çok daha basit çıkıyor... orijinalliğini bozduğuna kesinlikle değmez bana göre tertemiz otomaitk arabayı alıp kesip biçtiğine değmez... toplamda 1500 lirayı bulur birazda geçer bu işlem efde... onun yerine otomatik şanzımanını komple 1000 liraya revize ettirirsin çok daha iyi olur ve orijinaliğini bozmamış olursun.... efnin şanzımanları kaya gibidir oranlar azcık uzundur ama keyiflidir sıkıcı otomaitkleri yoktur... ha illa manuel yapacam diyorsan 1500 daha koy temiz manuel ef ara daha iyi :)

EG lerdede şanzıman kulağı aynı değil uydurmak gerekiyor ayrıca bütün parçaları bulmak için uğraşıyosun otomatikte sorun yoksa değiştirmek pek mantıklı değil

rekord2000
15-03-2013, 12:04
Arastirip duz vitesin temizini bulmak daha mantikli bence. Pedallar, halat volan, baski balata, kulaklar, on takimda degisiklikler, konsol, gosterge paneli degiicek bi dunya parca var, muayeneden gecmede sorun yok ama ne kadar saglikli olacagi hep aklinizda bir suphe birakicak, zor yani ben olsam direk orjinal duz vites arastirirdim.